ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η πραγματικη Ελληνικη ιστορια - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Η πραγματικη Ελληνικη ιστορια - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

CyLight31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AnounakisΜέλος
27/12/2003, 19:08:25
εσύ είσαι από την Κύπρο.

Μένεις και Κύπρο ή είσαι Ελλάδα;

Χλωμός μάλλον ο καφές...

ουυυυ...
zezmpergΜέλος
27/12/2003, 22:21:14
Σας χαιρετώ.
quote:

Τί εννοείς φίλη Zezmperg όταν λές: μην αποκαλυφθεί η αλήθεια της γλώσσας αλλά και της ζωής?

Γιατί δεν γνωρίζουν οι Άγγλοι ή οι Γάλλοι πως έχουν δανειστεί πολλές λέξεις από το Ελληνικό λεξιλόγιο? Αυτό το έχουν παραδεχθεί πολλοί.. και οι Γερμανοί βασίστηκαν στην Αρχαία Ελληνική γραμματική..

αλλά σε τί αναφέρεσε όταν λες για την αλήθεια της ζωής?

Πάντα με φιλική διάθεση...

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

Χαιρετώ και σ'ένα Simori.

Ο άνθρωπος είναι ένα ον ομαδικό, όπου στην ανάγκη της κοινωνικότητά του έχει αναπτύξει για την καλλίτερη βίωση, κανόνες και ηθικές αρχές.
Σαν ομαδικό ον ακόμα, έχει και διάφορα φυσικά ένστικτα που συν το χρόνο, έγιναν αισθήσεις και οι αναγκες των αισθήσεων εκσωτερίκευσαν το νοήμον λόγο, (γλώσσα), που έδωσαν νόημα, ζωή στις αισθήσεις!
Όλα ετούτα φυσικά δεν έγιναν μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, μα πιστεύω πως πέρασαν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια για κάτι σε εμάς σήμερα αυτονόητο (τις αισθήσεις).
Βάση λοιπόν των δυο τελευταίων αρχαιολογικών ανακαλύψεων (και ευτυχώς για μας) που έγιναν από Έλληνες και αναγνωρίσιμους απ'την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

1.) Η επιγραφή στο Δισπηλιό της Καστοριάς με Ελληνική γραφή.
2.) Ο Αρχάνθρωπος του σπηλαίου των Πετραλώνων, Χαλκιδική.

Ανατρέπουν την δεδομένη ιστορία και μεταφέρουν την κοιτίδα του ανθρώπου στα χώματα των Πελασγών....
Τι άλλο θα μπορούσα να γράψω;
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.

CyLightΜέλος
27/12/2003, 22:24:03
quote:

εσύ είσαι από την Κύπρο.

Μένεις και Κύπρο ή είσαι Ελλάδα;

Χλωμός μάλλον ο καφές...

Μενω Ρωσσια, αλλα το καλοκαιρι παω Κυπρο μονιμα.
Ελλαδα θα ειμαι αρχες καλοκαιριου για 2-3 βδομαδες, αν εισαι Αθηνα μπορουμε να τα πουμε απο κοντα. Ελλαδα οταν κατεβαινω (αρκετα συχνα) μενω Πειραια (περιοχη "πηγαδα").

28/12/2003, 02:19:42
quote:
Είμαι σίγουρη καλέ μου φίλε, πως όλοι οι "Σανσκριτομαθημένοι" Έλληνες θα βρούν το κουράγιο να σταθούν για λίγο στην δική μας, δική τους ιστορία, που γέννησε την ομορφία, το καλό, την φιλοσοφία, την επιστήμη, την αγάπη και τον ηρωισμό όπου ο Τσόρτσιλ πρίν μερικές δεκαετίες είχε παγκόσμια παραδεχτεί!

ωραια!
τα "καταφερες"! το πηρα προσωπικα...
τι εννοεις, αγαπητη:
"σανσκριτομαθημενοι"...;
(υπαρχει τετοια λεξη;...ενας νεολογισμος για τη χαρη μας...!)
λενε πως οποιος δεν γνωριζει το παρελθον δεν μπορει να ξερει το παρον και το μελλον....-οι δικες μου καταβολες με πηγαινουν εκει..ποιος ενοχλει δεν καταλαβα....;θα συο θυμησω το ταξιδι του αλεξανδρου στις ινδιες...αν γνωριζεις θα καταλαβεις πως τα σανσκριτικα δεν ειναι ασχετα απο την "ελληνικη παιδεια" που αποκαλειτε εδω "ιστορια"...
(δεχομαι και μειλ:)

πολυ ωραια η ιδεα σας για την καταγραφη της ιστοριας της ελλαδας μα ποσο αντικειμενικη θα ειναι....;
(ποτε ηταν /αναρρωτιεμαι..)
+μιλατε βεβαια για πολιτικη ιστορια
προσωπικα δεν μ΄ενδιαφερει εξαλλου "η πιτα μοιραστηκε" και "το παιχνιδι παιχτηκε"....ιστορικα εννοω..
το μονο που μενει ειναι η .."ληθη"....
ανηκω σε μια γενια που ειχε αλλα βιβλια απο αυτα που τωρα διδασκονται στα σχολεια...σκεφτομαι πως τα παιδια μου θα μαθουν εντελως διαφορετικη ιστορια απο αυτη που εμαθα εγω αυτο με συνθλιβει!
το γεγονος οτι το χασμα καλλιεργειται χρονια τωρα....μπροστα στα ματια μας! και δεν εχουμε τη δυναμη να κανουμε τιποτα!
μαλιστα ειμαστε και αναγκασμενοι να δεχτουμε το αναποφευκτο..

(αυτο το λεω...η "πυραμιδα")

ειμαι στραμμενη στα εσω-παιδωθεν-τα βρωμικα παιχνιδια της πολιτικης δεν με αφορουν.Εχω κλαψει πολλες φορες για την πατριδα μου..ΜΑ ΔΕ ΛΥΤΡΩΝΕΤΑΙ...-Υπαρχουν κι αλλοι τροποι για την αληθεια ..
ειναι και το θεμα των ιδιοσυγρασιων....των αναζητητων.

ΚΑΝΕΝΑς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΕΙΜΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.-) ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΑΣΚΡΙΤΙΚΑ/ΤΙς ΒΕΔΕς/ ΤΗΝ ΨΥΧΗ...
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ "Η ΣΩΣΤΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ" ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ -ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ...ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.-

...καλη συνεχεια παιδια/
αντικειμενικοτητα, ευχομαι στο εργο σας...

θα ειμαι νοερα στο πλαι σας
Ατμα

CyLightΜέλος
28/12/2003, 02:40:50
Αγαπητη ΑΤΜΑ, ποιος ειπε οτι θα εχουμε μονο πολιτικη ιστορια?

Περιμενετε να δειτε τι σας ετοιμαζω για σκελετο και μετα μιλαμε :)

Επισης, τι σε τραβηξε τοσο πολυ στις Ινδιες που δεν μπορουσες να το "βρεις" μεσω της Ελληνικης Γραμματειας?

AnounakisΜέλος
28/12/2003, 05:09:59

quote:
ανήκω σε μια γενια που ειχε αλλα βιβλια απο αυτα που τωρα διδασκονται στα σχολεια...σκεφτομαι πως τα παιδια μου θα μαθουν εντελως διαφορετικη ιστορια απο αυτη που εμαθα εγω αυτο με συνθλιβει!

Όταν κάποιος λέει συνέχεια ψέματα
λέει ένα ψέμα στον ένα , άλλο ψέμα στον άλλο
στο τέλος ξεχνάει τι έχει πει.

Έτσι λοιπόν και οι παροικούντες στην παγκόσμια Ιερουσαλήμ
Αυτοί που διοικούν τον πλανήτη και τον άνθρωπο
κάθε φορά λένε και άλλα ψέματα
κάθε φορά λένε άλλη ΙΣΤΟΡΙΑ
σύμφωνα με τα συμφέροντα τους.

Αυτό πιστεύω ότι έχει συμβεί και στην γενιά μας
οπότε μην στεναχωριέσαι που θα μάθουν
άλλη ΙΣΤΟΡΙΑ τα παιδιά σου.

Και εμείς με ΑΛΛΗ από την πραγματική ΙΣΤΟΡΙΑ γαλουχηθήκαμε.

Δεν έχει τόση σημασία λοιπόν που τα παιδιά μας
μαθαίνουν άλλα , διότι και αυτά τα άλλα και αυτά που μάθαμε εμείς
ψέματα είναι.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι :

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ.

ουυυυ...
zezmpergΜέλος
28/12/2003, 07:37:33

Σας χαιρετώ.
quote:

ωραια!
τα "καταφερες"! το πηρα προσωπικα...
τι εννοεις, αγαπητη:
"σανσκριτομαθημενοι"...;
(υπαρχει τετοια λεξη;...ενας νεολογισμος για τη χαρη μας...!)
λενε πως οποιος δεν γνωριζει το παρελθον δεν μπορει να ξερει το παρον και το μελλον....-οι δικες μου καταβολες με πηγαινουν εκει..ποιος ενοχλει δεν καταλαβα....;θα συο θυμησω το ταξιδι του αλεξανδρου στις ινδιες...αν γνωριζεις θα καταλαβεις πως τα σανσκριτικα δεν ειναι ασχετα απο την "ελληνικη παιδεια" που αποκαλειτε εδω "ιστορια"...
(δεχομαι και μειλ:)

Χαιρετώ και σ'ένα καλή μου ΑΤΜΑ.
Όταν έγραφα την αυτή απάντηση-κείμενο δεν πέρασε απ'το μυαλό μου ό,τι μπορεί κάποιες/οι φίλες/οι να αντιδρούσαν γιατι έγραψα (σανσκριτομαθημένους), ενώ στην δεύτερη πιό κάτω απάντηση-κείμενο, έχω γράψει και ήδη ξεκαθαρίσει την θέση της σκέψης μου αυτής, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, (ο Ινδοευρωπαϊσμός ποτέ δεν υπήρξε...).

Δες καλή μου ΑΤΜΑ, η γνώση ποτε δεν έβλαψε τον άνθρωπο, αντίθετα διεύρυνε το μυαλό του και ωραιοποίησε το πνεύμα του.

Φυσικά γνωρίζω για τον Μέγα Αλέξανδρο, φυσικά και ακόμα γνωρίζω για την εν Ινδίες πριν Αλεξάνδρου παροικοία των Ελλήνων Χαλκιδέων και το πως ο Μ. Αλέξανδρος πέρασε το στράτευμα του, μακρά της αυτής παροικοία (και που ήταν τότε, η εποχή της γιορτής του Διόνυσου) για να μην καθυστερήσουν οι Έλληνες Στρατηγοί (στις εορταστικές εκδηλώσεις των Διονυσιακών οργίων)...

Τώρα πιστεύω, εσύ με την σειρά σου να γνωρίζεις τι ήταν ουσιαστικά τα Διονυσιακά όργια, πέρα από την όποια άποψη και όποια χρήση της λέξης "όργιο" όπου έχει παραμείνει σε εμάς;

Ακόμα καλή μου φίλη ΑΤΜΑ είμαι της άποψης, να μην λύνονται οι όποιες απορίες για κάποια απάντηση-κείμενο μέσω e-mail, είναι εποικοδομητικό για όλους μας πιστεύω, να υπάρχει ο λόγος-αντίλογος εδώ μέσα φανερά γραμμένος.

quote:

ΚΑΝΕΝΑς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΕΙΜΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.-) ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΑΣΚΡΙΤΙΚΑ/ΤΙς ΒΕΔΕς/ ΤΗΝ ΨΥΧΗ...
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ "Η ΣΩΣΤΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ" ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ -ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ...ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.-

Αν σου λέει κάτι καλή μου φίλη, η πεντάμηνη παραμονή μου στη Dera στο Patzap, σε Asram, οι δύο επισκέψεις μου στο Thibet, η μακρόχρονη "μελέτη" σε διάφορα εσωτερικά συστήματα και η προσωπική γνωριμία με διδασκάλους της εσωτερικής γνώσης;
Ίσως να καταλάβεις ότι δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω ή και ακόμα να εισέλθω με εθνικιστική διάθεση "ρατσιστική" στον αγώνα για την προσωπική σου αυτοπραγμάτωση. Κάτι καλή μου ΑΤΜΑ που γνωρίζω καλά, ότι έχει άμεση σχέση με την καρμική πορεία στην διαδρομή της έσω-επιστήμης της ψυχής.

Επί της αυτής ευκαιρίας, ήρθε η στιγμή να σου πω, πως έχω θαυμάσει τις αυτές γνώσεις σου και ακόμα την "κυνική" φιλοσοφική σου αντιμετώπιση σε κάποια θεμάτα. Και για να μην παρεξηγηθώ και πάλι, σου γράφω ό,τι για μένα, η αντιμετώπιση με κυνική φιλοσοφία, δηλώνει άτομο που βρίσκεται με συνείδηση στον εσωτερικό αγώνα.

quote:

...καλη συνεχεια παιδια/
αντικειμενικοτητα, ευχομαι στο εργο σας...

θα ειμαι νοερα στο πλαι σας
Ατμα

Να είσαι καλά.
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.

28/12/2003, 13:44:51
καλημερα zezmperg +Anounakis...
-χαιρομαι οταν γινομαι κατανοητη σημαινει πως μιλω
σε προσωπα που ειναι ετσι οπως μου παρουσιαζονται...-
κυνισμος ε;.. και γω που νομιζα πως ο μοναδικος που τον χρησιμοποει τελεια ειναι ο BABA-S ..μου!(=MY DADDY)

φως!

AnounakisΜέλος
28/12/2003, 16:20:05
Γιατί πάντα "μιλάς"

σαν αυτόματο μεταφραστικό σύστημα;;;;

Μήπως σκέφτεσαι στα Ινδικά;

και η μετάφραση δεν αποδίδεται ακριβώς στα Ελληνικά;

ουυυυ...
iasonasΜέλος
28/12/2003, 18:25:02
ΌΧΙ άλλη Ιστορία φτάνει πια, έλεος!!! Έχω πάρει εργασία στην σχολή, στην Ιστορία, αφορά βέβαια την νεότερη ιστορία 1890-1990.
Είμαι υπέρ αυτής της άποψης. Έχω γνώσεις HTML και κάποιες γνώσεις όσο αφορά την ιστορία. Σαν να γράφω βιογραφικό για να με πάρουν σε δουλειά αισθάνομαι!!!Πείτε μου κύριε θα την πάρω την δουλειά;

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

CyLightΜέλος
28/12/2003, 21:32:12
quote:
ΌΧΙ άλλη Ιστορία φτάνει πια, έλεος!!! Έχω πάρει εργασία στην σχολή, στην Ιστορία, αφορά βέβαια την νεότερη ιστορία 1890-1990.
Είμαι υπέρ αυτής της άποψης. Έχω γνώσεις HTML και κάποιες γνώσεις όσο αφορά την ιστορία. Σαν να γράφω βιογραφικό για να με πάρουν σε δουλειά αισθάνομαι!!!Πείτε μου κύριε θα την πάρω την δουλειά;

Χεχεχε, εισαι μεσα!
Θα στειλω μυνηματα σε ολους οσους απαντησαν (και σε οσους απαντησουν) μολις ειναι ετοιμος ο ιστος.