- Αληθινά (προφητικά) όνειρα? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Θελω να αναφερθω στα ονειρα.Ολοι μας λιγο πολυ βλεπουμε ονειρα.Βλεπω συχνα ονειρα και καθε φορα οταν ξυπναω και θυμαμαι καποιο προσπαθω να το αναλυσω συνδεοντας το με γεγονοτα που μου συνεβεικαν τις προηγουμενες ημερες.
Πριν δυο χρονια εβλεπα σε τακτα χρονικα διαστηματα ενα ονειρο οπου οδειγουσα την νυχτα σε σκοτεινο δρομο χωρις να υπαρχει τιποτα γυρω μου μονο παρα καποια φωτα μακρια μου δεξια και αριστερα.Μαλιστα επειδει το ειχα δει αρκτετες φορες θυμομουν πανω κατω την διαδρομη και τοπιο.Αυτο το εβλεπα αρκετες φορες χωρις να μου προξενουσε φοβο.
Πριν ενα μηνα περιπου πηγα στην Κομοτηνη για να δω εναν καλο φιλο μου που θα με φιλοξενουσε.Εγω μενω στην Αθηνα και η Κομοτηνη απαιχει περιπου 850 χλμ απο εδω.Οταν λοιπον πηγα βγηκαμε το βραδυ για βολτα.Εγω οδηγουσα και ο φιλος μου ηταν συνοδηγος.Μετα απο λιγο καθως βγηκαμε απο την πολη ΒΡΕΘΗΚΑ στον χωρο ακριβως οπου ονειρευομουν.Ολα ηταν το ιδιο.Τα φωτα που εβλεπα δεξια και αριστερα ηταν απο καποια διπλανα χωρια.Οταν το συνηδειτοποιησα σταματατησα αμεσως.Ειχα ανατριχιασει τελειως.
Ξερω οτι τα δυο χρονια ειναι αρκετος καιρος αλλα το ονειρο συτο μου ειχε κανει εντυπωση και δεν το ειχα ξεχασει.Μου εχουν τυχει και αλλα παρομοια περιστατικα αλλα αυτο ειναι προτοφανες.
Μπορει να μου εξηγησει κανεις καποια θεωρια??
Atome.
(θεωρεια;καμμια-
...απλα "φανταζομαι" πως μεχρι να δεις το σημειο που το ονειρο .."εκπληρωνεται" μεχρι τοτεειδες πανω απο μια ..φορες.....το ιδιο αυτο ονειρο.
εγω παλι θυμαμαι πως οταν επαληθευτηκε ενοιωσα μια τεραστια μα τεραστια..επιβεβαιωση..:)
αφου το παρκο που εβλεπα..επι χρονια σ'ενα ονειρο...λεγονταν το παρκο της ειρηνης...και βρισκοταν στην πολη που γεννηθηκα ..αλλα δεν μεγαλωσα εκει...παραυτα.-
θεωρεια;
καμμια,καμμια.
απλα οταν θελει να σου μιλησει..σου τα λεει με ονειρα.
και παλι καλως ηλθες στο ταξιδι..![]()
Technoshamanism
(αληθεια εκανες "Αναζητηση"dear?--αυτην που επιλεγεις εκει επανω δεξια;)
να δες τουτα...
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ
LUCID DREAMING
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
ΟΝΕΙΡΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ?
Όνειρα, απλές εικόνες ή κάτι παραπάνω;
...:)
Technoshamanism
Αν δεν σε πειράζει φίλε θα ήθελα να μου πεις σε ποιά ακριβώς περιοχή της Κομοτηνής βρέθηκες.
Ευχαριστώ
Τry Harder
Άργησα να απαντήσω λόγω χρόνου.
Ναι το μέρος το ξέρω,οπως σου απάντησα και στο μαίιλ.
Το σημείο μου προξενεί κάποια δυσφορία στη γέφυρα περίπου,αλλά μάλλον επειδή είναι χαμηλή(σχετικά)η γέφυρα.
Επί της ευκαιρίας να προσθέσω ότι η γέφυρα έγινε τα τελευταία χρόνια(περνα η Εγνατία οδός).
Στο όνειρο τη γέφυρα την έβλεπες;
Σας χαιρετώ
Τry Harder
Η αλήθεια είναι οτι ο εγκέφαλος μας σε καταστάσεις προσνατολισμού και προσδιορισμού του χώρου δεν είναι πολύ ακριβής.Περιοχές που βλέπουμε απο την τηλεόραση...άν πάμε να τις δούμε απο κοντά θα μας φανούν εντελώς διαφορετικές...και μέσα απο φωτογραφίες κάποιων τόπων δυο διαφορετικοί άνθρωποι θα κάνουν εντελώς διαφορετικές υποθέσεις για το ποιοί είναι τόποι αυτοί.
Το όνειρο δεν είναι παρά ένα βίντεο και τελικά αυτό που εικονίζει αν δεν έχει να κάνει με πιο συγκεκριμένα πράγματα (πρόσωπα ή πράγματα) αλλά περιοχές...μπορεί να προσαρμοσθεί σε πολλές εξωτερικές εικόνες.
Δε λέω οτι αυτό που είδες στον ύπνο σου και αυτό που συνάντησες...δε ταυτίζονται....αλλά ίσως να ξαναβρεθείς σε κάποιες περιοχές και να νομίσεις οτι ήταν και αυτές οι περιοχές του ονείρου σου.
Την γεφυρα στο ονειρο μου την εβλεπα στο τελος του ονειρου μου.Δεν μου εκανε εντυπωση η γεφυρα αλλα η διαδρομη πριν απο αυτη που ηταν ακριβως ΙΔΙΑ οπως την ειχα ονειρευτει.Τι να πω?Δεν ξερω...
Φιλε Logos
Συμφωνω με την αποψη σου.Πιστευω πως καμια επιστημη δεν εχει φτασει στο σημειο να δωσει μια σαφης απαντηση στο τι τα ονειρα αποσκοπουν και πως αυτα ερμηνευονται.
Μηπως τα ονειρων προσπαθουν να μας προειδοποιοισουν για καταστασεις ειτε χαρουμενες ειτε δυσαρεστες που προκειται να συμβουν στο αμεσο μελλον?Και αν αυτο γινεται ποια ειναι τα κρητιρια απο τα οποια αυτα προβαλλονται..?
Φίλε Tommas
Το ποιά όνειρα είναι διασθητικά,προφητικά και ποιά όχι είναι τελικά μέρος του προσωπικού δρόμου αυτογνωσίας που οα καθένας μας οφείλει να περπατήσει.Για την επιστήμη...ακόμα και στα τεχνικά σημεία (νευροφυσιολογία ύπνου και ονείρου) υπάρχουν πολλά θέματα προς διερεύνηση...πολύ περισσότερο και για την ερμηνεία του ονείρου.
Ίσως αν κρατούσες παράλληλα ένα αρχείο ονείρων και ένα ημερολόγιο του πώς περνάς καθημερινά...να μπορούσες να βγάλεις κάποια συμπεράσματα.
Η περιγραφή του ονείρου,στο αρχείο σου,πρέπει να είναι όσο πιο πλήρης γίνεται και να αναφέρεσαι ακόμα και στο τι σε έκαναν να αισθάνεσαι οι ονειρικές εικόνες.Η δική μου η άποψη...είναι οτι η γέφυρα μεταξύ της αληγορίας των ονείρων και της πραγματικότητας που μας περιβάλλει..περνάει μέσα απο τα αισθήματα-συναισθήματα που μας γεννά τόσο το όνειρο όσο και η πραγματικότητα.
Έχω κρατήσει πολλές φορές σημειώσεις για τα όνειρα μου και παράλληλα ένα ημερολόγιο.Τις περισσότερες φορές η αναλογία ονείρου και πραγματικότητας που ακολουθούσε (ή και προηγούνταν) ήταν σε επίπεδο συναισθημάτων.Έχω δεί αρκετές φορές και προφητικά όνειρα....αλλά νιώθω οτι γνώριζα το μήνυμα του ονείρου (προφητεία) πρίν ακόμα δώ το όνειρο και το όνειρο απλώς οπτικοποιούσε αυτήν την διαίσθηση ...αν θές σε μια προσπάθεια να την τεκμηριώσει οπτικά.Πιστεύω ότι το όνειρο δεν είναι ένα μέσο διαίσθησης (στις προφητικές του μορφές) αλλά ένα μέσο για να ισχυροποιήσει μια προαίσθηση μας.
Άς προσπαθούμε να εμπιστεύομαστε την όποια διασθητική μας ικανότητα όχι μόνο στον ύπνο αλλά και στην εγγρήγορση...και σίγουρα όσο πιο μεγάλη εμπιστοσύνη της δείξουμε τόσο πιο πολύ θα κάνει εμφανή τη παρουσία της.
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της Αναζήτησης με κωδική λέξη στον τίτλο "ΟΝΕΙΡΟ" και "ΟΝΕΙΡΑ".
Επειδή κινδυνεύουμε να "χαθούμε" μέσα στα όνειρα ![]()
πολλά από τα θέματα αυτά, που
- είτε είναι πολύ παλιά (ο ενδιαφερόμενος δεν συμμετέχει πια),
- είτε έχουν λίγες απαντήσεις,
- είτε είχε γίνει σύσταση για αναζήτηση αλλά παρέμειναν ενεργοποιημένα,
θα παραμείνουν ενεργά μόνο για ανάγνωση.
Εάν δημιουργηθεί η ανάγκη να συνεχιστεί κάποια από αυτές τις συζητήσεις (π.χ. από το ενδιαφέρον του αρχικού συγγραφέα κάθε θέματος), παραθέτω πιο κάτω κάποιες ενεργές συζητήσεις:
βλεπετε "προφητικα" ονειρα?
κάνε κλικ^^^^
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
κάνε κλικ^^^^
ΟΝΕΙΡΑ : ΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ
κάνε κλικ^^^^
Εξηγηση ονειρου!!!
κάνε κλικ^^^^
Το θέμα αυτό απενεργοποιείται.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!