- Ελληναρες!!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Θα συμφωνησω μαζι σας πως καθε λαος εχει την μοναδικοτητα του ... το ξερω γιατι ειχα την τυχη να γνωρισω 2 λαους απο πολυ κοντα. Οταν ομως ερχεται η ωρα να φωναξω...θα φωναξω ΕΛΛΗΝΙΚΑ, με ΕΛΛΗΝΙΚΗ φωνη και γλωσσα, με την θερμη που θα βγαλει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ καρδια και ψυχη μου!!
Παρακολουθω λοιπον την ροη της κουβεντας... βλεπωντας τελικα ποσο ευκολα μπαινουν οι ταμπελες - οχι μονο αναμεσα σε αλληθρησκους οχι μονο αναμεσα σε ατομα απο διαφορετικους λαους και χωρες...αλλα ακομα και αναμεταξυ μας!! Αλλοιμονο αν βγουμε και πουμε οτι ειμαστε απο τον ταδε λαο..και ποσο μαλλον απο την ΕΛΛΑΔΑ??
Αν και εγω ανοιξα το τοπικ...δεν ειχα σκοπο να λαβω μερος με μυνηματα τα οποια απλα θα εριχναν λαδι στην φωτια... ενα σχολιο ομως ηταν η αφορμη...και ζητω εκ των προτερων συγνωμη προς τους υπολοιπους που ειχαν την ορεξη να αφησουν λιγο απο την σκεψη τους εδω...
ΕΟΝ
quote:
και Εχέμβροτε σε παρακαλώ..με υποτιμάς με αυτά που μου λές...
Ενω μεσα στην ευγενεια και στην ανωτεροτητα που σε διεπει μεσα σε αυτο το τοπικ εχεις πει :
quote:(ακομα περιμενω εξηγηση για το τι εννουσες
Οχι δεν φταίνε οι Ανθρωποι αλλά η εθνική πρέζα που τους πασσάρουν (ιστορικά αποδεδιγμένο)... κάπως σαν την Μάρα σκέφτονται και η Αμερικανοί για την πάρτη τους you knw...the american way !!!!
quote:
Εμ...δεν κατάλαβες μάλλον τι έγραψα πιο πάνω... Δεν μου αρέσει το οτι δηλώνουν κάτι άτομα σαν κι εσένα Ελληνες...
quote:
εσείς εδώ που τα πιστεύετε αυτά είστε λίγο κορόιδα ...και μάλλον αν φευγατε εσείς απο εδώ θα έβλεπε ο τόπος άσπρη μέρα...
Ας ζητησουμε λοιπον ταπεινα συγνωμη που τον υποτιμησαμε... ενω εκεινος προφανως σαν πολιτης του Συμπαντος σταθηκε στο υψος του και στο επιπεδο του
Μαλλον απο δω και στο εξης θα αρχισω να λυπαμαι που ειμαι - ειτε αρεσει με μερικους ειτε οχι - μερος της Ελλαδας και κουβαλαω μεσα στο DNA μου μερος της. Θα αρχισω να ευχομαι να μπορω να ξεφυγω απο το τοπο που γεννηθηκα, μεγαλωσα, σπουδασα και θα ελπιζω να καταφερω να "ανεβω" και εγω σε αλλα επιπεδα...και να ονομαζομαι πολιτης του Συμπαντος!!
ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ
Η αγανακτισμενη!!!!!
And I keep on wondering....
Μια ερωτηση προς ολους :
Οι αρχαιοι ελληνες μεγαλουργησαν στο παρελθον , εμεις τι πρεπει να κανουμε γι αυτο;
Να μενουμε στο παρελθον και να ζητωκραυγαζουμε που ειμαστε παιδια του Πλατωνα και του Αριστοτελη;(κατα το τραγουδι)
Ή μηπως να ψαχνουμε απεγνωσμενα την ιστορια προσπαθωντας να βρουμε λαθη , παραλειψεις και ψευδη ....
Αληθεια ας πουμε οτι τα κανουμε αυτα τι πιστευετε οτι θα αλλαξει; Θα ερθει ο Γαλλος και θα σου πει μπραβο ή θα αλλαξει ο τροπος που βλεπουν τους Ελληνες στον υπολοιπο κοσμο;
...
Αντι να μαθουμε απο το παρελθον και να δημιουργησουμε ή να συνεχισουμε την ιστορια μας ,ως νεοελληνες πλεον, κολλαμε και κολλαμε παρα πολυ ολοι μας...
Κολλαμε στα λαθη του παρελθοντος
αντι να διδασκομαστε απο αυτα και να εκμεταλλευτουμε τα καλα που μας προσφεραν οι αρχαιοι
Η αποδειξη ειναι η ροη αυτου του topic...(οι μεν κατηγορουν τους δε)
Αληθεια ποσοι απο εσας διαβασατε και καταλαβατε Πλατωνα , Αριστοτελη
Ποσοι απο εσας ξερετε τα λαθη που αυτοι οι μεγαλοι αρχαιοι εκαναν ;
Ποσοι απο εσας μπορουν να καταλαβουν την διαχρονικοτητα των εργων τους και τα καλα που μπορουμε να αποκομισουμε απο αυτα;
Αλλα τωρα μωρε ποιος να κατσει να ασχοληθει με αυτους τους παπαρες ας παμε για κανενα καφε ...αυριο βλεπουμε...
Μόλις τώρα άνοιξα για πρώτη φορά το τόπικ και πρόλαβα να διαβάσω μόνο την αρχική σου τοποθέτηση.
Πολύ καλή!
Πολύ παραστατικά γραμμένη, με χιούμορ, με εικόνες, με τα όλα της!
Μπράβο!
αυτή...που τα κατάφερε!
ότι κάνουν όλοι κάνεις και σύ ? Μα είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις τόσο απλά πράγματα ? Τι αγανακτισμένη και κουραφέξαλα ? Καταρχήν αν δε μου αποδίξεις οτι είσαι Ελληνίδα στο αίμα με πειστήρια και αποδίξεις δεν έχει νόημα να συζητάμε όπως το πάς...
Εχεις κάποια αποδέιξη ? ή απλά σε συμφέρει να το παίζεις κληρονόμος των αρχαίων σοφών , καλλιτεχνών κοκ ?
Σου είπα οτι σαν κι'εσένα σκέφτονται οι Αμερικανοί και όλοι οι λαοί της γής... Ολοι πιστεύουν οτι είναι πολύ ιδιαίτεροι και οι καλύτεροι και οι σοφότεροι...
Αυτό καλή μου ονομάζεται εθνική πρέζα...γιατι χωρίς αυτήν είναι αδύνατο σε ένα έθνος να επιβιώσει..σαν έθνος...
Και σε παρακαλώ μην το κάνεις μυθιστόρημα οτι το παίζω ανώτερος και ευγενικός. Ο Εχε με υποτίμησε γιατι μου μίλησε λες και είμαι κανα παιδάκι που ΄νομίζει οτι όλα αυτά είναι επανάσταση...
Αλλά τελευταία φορά που θα πώ την άποψη μου... Η αναρχία (άναρχος ο θεός εστί) είναι μονόδρομος στην ανθρώπινη εξέλιξη, δεν θα υπάρχουν ούτε φυλές ούτε χώρες ούτε έθνη... το διαίρε και βασίλευε κάποτε θα σταματήσει...ένας ο πλανήτης ,ένας ο Ανθρωπος,μια αγάπη ένας ο Θεός του...
ΟΠΩς ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ !!!
Αυτή είναι η άποψη μου και ελπίζω επιτέλους να κάνετε κάποια προσπάθεια να κατανοήσετε και το εσωτερικό της περιεχόμενο...
Τώρα αν εσείς ακούτε αναρχία και φέρνεται στο νού σας παιδάκια με κουκούλες και μολότωφ τότε έχετε σοβαρό πρόβλημα αμάθειας και παραπληροφόρησης και για αυτό δε φταίω εγώ....
Αυτά
_________________________![]()
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.
ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ.....
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.....
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Μιλησα για ένα υπαρκτό πρόβλημα...αυτό της υπογεννητικότητας το οποίο είναι αυτό που απειλεί άμεσα το έθνος.
Και ρωτάω τι κάνεις για αυτό ? Γιατι ..ναι στα λόγια ο μανώλης χτίζει ανώγια και κατώγια.. αλλά στην πράξη?
Με ποιο τρόπο αγαπάς την Ελλάδα Αβατάρ ? Με το να λές "είμαστε οι καλύτεροι ?" Αυτό όμως δε θα σώσει αυτό που αγαπάς απο την εξαφάνιση...
Μα τι κάθομαι και λέω θεέ μου... κάποτε όλος ο πλανήτης θα εξαφανισθεί και ο άνθρωπος δεν θα είναι όπως τον ξέρουμε...αλλά είμαστε τόσο περιορισμένοι στον χωρόχρονο που 4.000 χρόνια μας φαίνονται πάρα πολλά...
Μήπως κολήσαμε λίγο παίδες ?
Δλδ εντάξει ήταν οι καλύτεροι οι Αρχαίοι Ελληνες αυτό το παραδέχομαι και απο αυτούς αντλώ σοφία...αλλά το τώρα ? Τι γίνεται τώρα ?
Υπάρχει κάτι που μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε σαν Ελληνες και όχι σαν άνθρωποι ?
Οι καιροί αλλάζουν....
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
quote:
Μόλις πατάει το πόδι του στο έδαφος πέφτει στα γόνατα και φιλάει με λαχτάρα την Ελλάδα
Αχ Ράμογλου!!!
δεν το πίστευα ότι ποτέ θα το έκανα αυτό, και όμως το έκανα!
Είναι αλήθεια ότι όταν πρώτη φορά γυρνόντας από μεγάλο και πολυτελέστατο αεροδρόμιο του εξωτερικού αντίκροισα το Ελληνικό, το παλιό μας, σκέφτηκα πως είναι μικρό,
μικρό και τόσο αγαπημένο όμως,
τόσο πολύ φορτισμένο με αγάπες, χωρισμούς, ξανασμιξήματα...
ένας χώρος με ενέργεια, όχι απρόσωπος, όπως αεροδρόμια άλλων χωρών...
Το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού αποτελεί γιά μένα προσωπικά ένα σύμβολο, και ένα μουσείο του Ελληνισμού και της Ελλάδας...
Δε θα το αναλύσω αυτό, αλλά πιστεύω ότι κάποιοι από δω μέσα καταλαβαίνουνε πάρα πολύ καλά τι έννοώ, γιατί το έχουνε νιώσει αυτό πολύ έντονα...
Διάβασα όλες τις απαντήσεις στο θέμα! Δε θα σχολιάσω τίποτε παραπάνω από το εξής.
Γιά σένα ΕΟΝ, αυτό που πιστεύω είναι ότι γιά κάποιο λόγο, προσωπικό σου, είσαι πληγωμένος. Πιστεύω ότι γιά την Ελλάδα θα ήσουν στην πρώτη γραμμή αν κάποια στιγμή κάτι σε καλούσε να την υπερασπιστείς.
Τι άλλο να πω γιά την Ελλάδα...
αν τη "χάσουμε", θα καταλάβουμε τι χάσαμε...
Η Ελλάδα και οι Έλληνες, όλο το πακέτο, εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ,
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΟΥ, ΑΠΟΛΥΤΑ!
quote:
Γιά σένα ΕΟΝ, αυτό που πιστεύω είναι ότι γιά κάποιο λόγο, προσωπικό σου, είσαι πληγωμένος. Πιστεύω ότι γιά την Ελλάδα θα ήσουν στην πρώτη γραμμή αν κάποια στιγμή κάτι σε καλούσε να την υπερασπιστείς.
οχι , δεν πληγώνομαι γιατι έχω μάθει να μην έχω απαιτήσεις απο κανέναν...ούτε φίλο,ούτε πατρίδα ούτε κάν τον ίδιο μου τον εαυτό...
Είναι δύσκολο ρε σύ να συννενοηθούμε όταν δεν γνωριζόμαστε...δημιουργούνται εντυπώσεις και κενά...
Πρώτον θέλω να πιστεύω οτι θα υπερασπίζομαι πάντα τον Ανθρωπο και αν η Ελλάδα έκανε αυτό που έκανε η Αμερική στο Ιράκ να είσαι σίγουρη οτι θα στρεφόμουν εναντίον της ...αλλά αν ζούσα το 21 ή το 40 ...ποιός είδε τον ΕοΝ και δεν τον φοβήθηκε.... ![]()
![]()
δεν θα έμενε κεφάλι Τούρκου ή Γερμανού ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΖΙ...(πιστεύω να ξέρετε ποιούς εννοώ...ναι αυτούς που τα ξεπούλησαν όλα μετά (και πώς τυχαίνει να το παίζουν πάντα οι πιο πατριώτες απ'όλους....)...)
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
εντάξει ήταν οι καλύτεροι οι Αρχαίοι Ελληνες αυτό το παραδέχομαι και απο αυτούς αντλώ σοφία...αλλά το τώρα ? Τι γίνεται τώρα ?
Υπάρχει κάτι που μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε σαν Ελληνες και όχι σαν άνθρωποι ?
Οι καιροί αλλάζουν....
quote:
...(πιστεύω να ξέρετε ποιούς εννοώ...ναι αυτούς που τα ξεπούλησαν όλα μετά (και πώς τυχαίνει να το παίζουν πάντα οι πιο πατριώτες
ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ....
ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΕΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ... ΤΙ ΠΡΑΤΤΟΜΕ ???????????
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ...
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ....
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ..
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
quote:
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ...
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ....
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ..
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ....
Μηπως τελικα αν καταφερουμε ολοι να δουμε - χωρις την ταση που εχουμε να βαζουμε ταμπελιτσες και να προσπαθησουμε να κανουμε κριτικη στο καθενα μας - το κειμενο με το οποιο ξεκινησε το τοπικ αυτο αναφερετε στα ολα τα παραπανω που αναφερει ο AVATARGR??
And I keep on wondering....