ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η πίστη στον Θεό οδηγεί στην ζωοποίηση - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η πίστη στον Θεό οδηγεί στην ζωοποίηση - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Trickster7 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
TricksterΝέο Μέλος
27/01/2009, 13:32:09
Είναι προφανές πως η πίστη σε μία υπερβατική πραγματικότητα οδηγεί στην ζωοοποίηση του ανθρώπου για τους εξής προφανούς λόγους:

-Ο ένθεος δεν σκέφτεται για τον εαυτό του δύσκολα ερωτήματα, όπως πχ τι είναι καλό και τι είναι κακό, τι συνέπειες θα έχει η τάδε ή η δείνα πράξη μου.

-Αντι αυτού ο ένθεος εμπιστεύεται τις αποφάσεις του στην υποτιθέμενη θέληση άλλων σοφών ή θεικών όντων (πχ θεοί, προφήτες, πνευματικοί) τα οποία ξέρουν καλύτερα από αυτόν.

-Τόσο πολύ εθίζεται στην νοητική και πνευματική απραξία ο ένθεος που δεν θέλει καν να σκεφτεί πως μπορεί να πράτει λάθος. Για αυτό μετατρέπεται σε πρόβατο που υποτάσεται τυφλά στο υποτιθέμενο θέλημα του θεού του.

-Πολλές φορές μπροστά στον κίνδυνο του να χάσει την νιρβάνα του, φέρεται βίαια σε όποιον έχει αντίθετη στάση στην ζωή.

Ίσως θα έπρεπε οι ένθεοι πιστοί να περιοριστούν ζωολογικά πάρκα, ή να στειρώνονται από το Δήμο... δε ξέρω πραγματικά!

Michael DesignΜέλος
27/01/2009, 13:50:56
Τελικά είχα δίκιο ότι είσαι προβοκάτορας.

Όοοο ρε... εδώ θα γίνει της κακομοίρας... Ευτύχώς από ποπ κορν έχω μπόλικα.................

•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.

28/01/2009, 00:10:59
quote:
Trickster -Ίσως θα έπρεπε οι ένθεοι πιστοί να περιοριστούν ζωολογικά πάρκα, ή να στειρώνονται από το Δήμο... δε ξέρω πραγματικά!

Και εγώ δεν ξέρω πραγματικά τον λόγο που θα έπρεπε να γράφονται απόψεις όπως αυτές που πραγματικά δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε άλλο παρά μόνο ανώφελες εσκεμμένες συγκρούσεις σε έναν διάλογο .

Βέβαια πρέπει να παραδεχτώ ότι πολλές φορές τίποτε δεν είναι ανώφελο, ακόμα και ακραίες θέσεις όπως αυτή, αλλά και άλλες που λέγονται μέσα σε διάφορα τόπικ έχουν να μας μάθουν αρκετά, και το πρώτο από όλα τον εγωισμό της ανθρώπινης φύσης …..

Και μια ερώτηση προς τον θεματοθέτη (Trickster) .

Υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πίστη πάνω σε κάτι, ακόμα και αν αυτό το κάτι είναι απόλυτα υλικό …

TricksterΝέο Μέλος
28/01/2009, 00:24:32
quote:

Και εγώ δεν ξέρω πραγματικά τον λόγο που θα έπρεπε να γράφονται απόψεις όπως αυτές που πραγματικά δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε άλλο παρά μόνο ανώφελες εσκεμμένες συγκρούσεις σε έναν διάλογο .

Αν διαβάσεις το άλλο σχετικό topic θα καταλάβεις το σαρκασμό μου.

quote:
Και μια ερώτηση προς τον θεματοθέτη (Trickster) .

Υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πίστη πάνω σε κάτι, ακόμα και αν αυτό το κάτι είναι απόλυτα υλικό …

Όρισέ μου την έννοια "πίστη" πρώτα.

28/01/2009, 01:32:13
quote:
Trickster -Όρισέ μου την έννοια "πίστη" πρώτα.

Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος ορισμός στον όρο Πίστη .

Πίστη (εμμονές) σε δόγματα ή αρχές.

Πίστη (αφοσίωση) σε κάποια θρησκεία στην οποία πιστεύουμε .

Πίστη (βεβαιότητα) για την ύπαρξη του θεού ή για την μη ύπαρξη του θεού .

Πίστη (αδυναμία/ανάγκη) ενός στηρίγματος .

Πίστη στον εαυτό μου και στις δυνάμεις μου .

Πίστη (εμπιστοσύνη) σε άνθρωπο/ους .

Πίστη στην ύλη και στην εμπειρία .

Πίστη στην πνευματοκρατία και στον κόσμο του ιδεατού .

Πίστη στον θεό του χρήματος .

Κλπ .

Διαλέγεις και παίρνεις …

quote:
Trickster -Αν διαβάσεις το άλλο σχετικό topic θα καταλάβεις το σαρκασμό μου.

Ακριβώς εκεί είναι και η αντίθεση μου .

Ότι συνεχίζουμε και μπαίνουμε και οι ίδιοι στην θέση σε (αυτό) που σαρκάζουμε, αυτό που ειρωνευόμαστε, και δυστυχώς πολλές φορές χωρίς να μπούμε καν στην διαδικασία το να διασαφηνίσουμε τις προσωπικές θέσεις και απόψεις .

28/01/2009, 13:01:00
Trickster γιατί άνοιξες καινούργιο θέμα;
Δεν μπορείς να γράψεις τις απόψεις σου και να εκφράσεις τη διαφωνία σου στο θέμα:
Από τον αθεϊσμό στη ζωοποίηση

To να διαφωνείς μέσα σε ένα θέμα είναι θεμιτό. Το να ανοίξεις ένα νέο θέμα όπως αυτό, θα πρέπει να δικαιολογείται επαρκώς, αλλιώς η όλη υπόθεση καταλήγει στη δημιουργία αντίπαλων στρατοπέδων και σε μια οργανωμένη κόντρα.

Πιστεύω πως μέσα στα πλαίσια του θέματος που σου παρέθεσα πιο πάνω και που συμμετέχεις και ο ίδιος, μπορείς να εκθέσεις τις απόψεις σου. Εσύ πιστεύεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις;

Εάν λοιπόν δεν έχεις να μας προτείνεις κάποιον πραγματικό λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να υπάρχει ενεργό και αυτό το θέμα (που έχει ως τίτλο την αντίθεση στο άλλο θέμα) το παρόν θέμα θα απενεργοποιηθεί.

30/01/2009, 06:09:12
Το θέμα αυτό απενεργοποιείται.

Δεν υπάρχει λόγος να διατηρούνται θέματα που μπορούν να καλλιεργήσουν οργανωμένες "κόντρες" απόψεων και θέσεων, εφόσον στα forums του esoterica μπορούν οι διαφωνίες ελεύθερα να εκφραστούν (πάντοτε με σεβασμό στην άποψη του άλλου) μέσα σε κάθε τόπικ που ασχολείται με ένα θέμα.

Οποιαδήποτε άποψη επί του θέματος, μπορεί να κατατεθεί λοιπόν στο θέμα που πρότεινα στο προηγούμενο μήνυμά μου.