ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ahlobar61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
karpocΝέο Μέλος
18/07/2012, 17:30:36

Eπεξηγήσεις για τις διατυπώσεις:

Αυτό θα το κάνουμε συνέχεια, όλα τα παλιά θα πεταχτούν. Δεν θα μείνει τίποτε από την παλιά προσωπικότητα.
«Ο τάφος μετά την ανάστασή μας θα βρεθεί κενός»
Τι θέλει να πει κανείς,όταν λέει ότι : «Όλες οι ιδέες που μας απατούν, οι απατηλικές ιδέες της παλιάς συνείδησης.. ..διαλύονται», Ξέχασε ότι έμαθες μέχρι σήμερα, με τα διαλεκτικά εγώ και το νου, μην ασχολήσε άλλο.
Δυο συνειδήσεις τις γήινης προσωπικότητας, ανώτερη και κατώτερη και οι δυο διαλύονται, γιατί; Διότι «σάρκα και αίμα δεν θα δει τη νέα Ζωή», μήπως: «η φθορά κατέκτησε ποτέ την αφθαρσία;»

Δεν θέλεις πλέον να τελειώνεις με τον παλιό σου εαυτό; Επειδή αυτό δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, θα κατανοήσεις ότι θα αλλάξουμε θα τρώμε Άγιες Τροφές, δεν μιλάμε εδώ για χοιρινό και μοσχάρι .. ανάτρεξε στην απάντηση που έδωσα στο φίλο Νότρικ. Διότι θα διαπεράσουμε πλέον τη σφαίρα της διαλεκτικής αυτάπατης, όλα αυτά που έγραψα δεν χωράνε αμφισβητησεις, μένει λοιπόν να τα εννοήσουμε ότι οι Συμπαντικές Ιεραρχίες όταν όμιλούν ποτέ δεν παραπλανούν . Εμείς λοιπόν είναι καιρός να κατανοήσουμε..
διότι δεν εννόησες όταν λες όλα αυτά..

quote:

Μάλλον, εννοούσες διαλεκτική του νου ή διαλεκτική του εγώ(που ελέγχει τον νου).
Η διαλεκτική της συνείδησης είναι το ζητούμενο, γιατί κατ'αρχήν για να την πετύχεις πρέπει να αφυπνίζεις συνείδηση.
Η διαλεκτική της συνείδησης είναι μια ανώτερη διαλεκτική, που για το εγώ, για τον υποταγμένο στο εγώ νου, μάλλον δε βγάζει κανένα νόημα.
Το ον είναι, και εγωκεντρικό και εγωικό, όταν το καταλάβει αυτό πετά την διαλεκτική συνείδηση και εννοεί, ότι μαζί της, δεν έχει νταλαβέρι πια. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, κι όταν το εννοήσει, τότε μόνο, μαθαίνει να σιωπά, ρωτά βεβαίως, διότι πως;

Αρχίζει να καταλαβαίνει όμως, ότι για να μιλά, θα περάσει πρώτα από τον τάφο, αργότερα ο τάφος του θα βρεθεί κενός.
Μετά την ταφή πάντα ακολουθεί η Ανάσταση.. Ο Αναστημένος πλέον άνθρωπος, είναι ο Ελευθερωμένος, κατάλαβε, και πέταξε όοοοολη αυτή την ανώτερη και κατώτερη διαλεκτική, στον κάδο του Σκλαβενίτη που λέει κι ο φίλος Νικόμαχος...:)
Θα αναπτύξουμε όμως το θέμα, είναι ανεξάντλητο..

karpos