ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Troy! - - Κινηματογράφος -

- Troy! - - Κινηματογράφος -

NoroLim31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
NoroLimΝέο Μέλος
12/05/2004, 12:48:19
Αρχικά περίμενα να έχει ήδη κάνει κάποιος την αρχή για αυτή τη ταινία (μπορεί και να έχετε αναφερθεί αλλά εγώ δεν το είδα οπότε sorry)!

Αφορμή μου έδωσε η ταινία "Η Ελένη της Τροίας" που πέχτηκε τη προηγούμενη κυριακή. Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Όποιος την είδε θα καταλάβει ότι τα σχόλια είναι περιτά.
Δεν μπορούσα να πιστέψω όμως (όχι λόγο αφέλειας) αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ίσως πώς είναι δυνατόν να παραποιείς την ιστορία και να λες κιόλας ότι έπρεπε να το κάνεις γιατί έτσι είναι το σωστό. Αυτό συμβαίνει στην υπερπαραγωγή που θα παιχτεί σε λίγες ημέρες στους κινηματογράφους.
Δείτε τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι σκηνοθέτης και ηθοποιοί της υπερπαραγωγής "TROY" (άκου troy?)
Στην ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος (καλός μ....κας κι αυτός) γιατι παραποίησε την ιστορία, η απάντηση του σκηνοθέτη (βολφγκανγκ πητερσεν) ήταν η εξής: "...(γέλια) μα είναι ένας μύθος (η Ιλιάδα). Ο Όμηρος ως ποιητής παίρνει πολλές αλλαγές προς όφελος της κατανόησης του. Νομίζω πως αν ήταν εδώ (ο Όμηρος) θα χαιρότανε πολύ και θα μου έλεγε μπράβο".
Ο δημοσιογράφος χαμογελάει συμφωνόντας (εδώ πάει το μ...κας) και συνεχίζει, και γιατί ο αγαμέμνωνας σκοτώνεται στο τέλος της ταινίας γιατί από ότι ξέρω ο μύθος λέει (καλά τον λέω εγώ μ...κα, άκου ο μύθος;) ότι τον σκότωσε στις Μυκήνες η Κλειτεμνήστρα. Και απαντάει ο καραγκιόζης (έχετε ήδη καταλάβει για ποιον μιλάω) "...(χαμόγελο αγελάδας) μας προβλημάτισε πολύ αυτή η σκηνή γιατί πιστεύαμε πως ένας άντρας σαν κι αυτόν με τέτοια δύναμη και φιλοδοξία έπρεπε να έχει ένα τέλος δυναμικό.
Τι λες ρε πα...ρα βολφγκανγκ! Να γράψω κι εγώ ότι γ... η μανα σου γιατι μια τέτοια μάνα με έναν τέτοιο καραγκιόζη γιο ένα τέτοιο τέλος της αξίζει.
Είπανε κι άλλες μ...κίες που θα ήθελα πολύ χρόνο για να τις γράψω. Ο καλύτερος όλων ήταν ο Πητερ Ο'Τουλ (Πετρος Ο' εργαλείος ελληνιστι) ο οποίος κάποια στιγμή λέει στον ίδιο ηλίθιο δημοσιογράφο "...ο Όμηρος έχει ένα πολύ δυνατο σημείο στη γραφή του όταν σε μια στιγμή ...αλλά χίλια συγνώμη, πήγα να σας εξηγήσω τον δικό σας μύθο που τον ξέρετε καλύτερα από μένα." Τι να πείς υπάρχουν κι αναλαμπές!

Και φυσικά ο Μπραντ Πητ , ο Αχχιλέας, όπου δεν μπορούσε να πει τίποτα γιατί η γυναίκα του (Τζένιφερ Ανιστον) ως ελληνίδα θα του πέταγε το τηγάνι στο κεφάλι. Ερώτηση του ιδίου πάντα μ...κα "Τώρα μπορείτε να πείτε στη γυναίκα σας ότι είστε κι εσείς έλληνας." Κι απαντάει ο Αχχιλέας "Όχι βέβαια γιατί δεν θα το δεχτεί με τίποτα." (το τηγάνι που λέγαμε χεχεχε)

Αυτά! Κατά τ' άλλα η ταινία δείχνει πόσο βάρβαροι ήταν οι έλληνες και πόσο αρχοντικοί, με αξίες και ιδανικά ήταν οι τρώεες!

Ας περιμένουμε να δούμε τον Μέγα Αλέξανδρο αδερφή και πατροκτόνο μπας και ξυπνήσουμε από το λύθαργο μας!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

NoroLim

PerseusΜέλος
12/05/2004, 23:25:05
Ξεχασες την μεγαλυτερη π π ρ (το εγραψα φοινικικα -βαλε τα αλφα )που ειπε ο σκηνοθετης .οτι δεν εβαλε Θεους γιατι λεει δεν θα γινοταν πιστευτοι απο τους θεατες ,ειπε ποιος θα επαιζε τον Δια και δεν θα γελαγαν οι θεατες.οπως και οτι ο Αχιλλευς και η Ελενη ειναι ξανθοι γιατι στην πραγματικοτητα ηταν Βορειοι ,καΙ ο μλκς ο Κουτσοπουστοπουλος συμφωνουσε.....
Αρε δορυ που χρειαζεστε στον ...ωμο
Ας ελπισουμε οτι ο Κλουνει με το "Πυλες της Φωτιας" δεν θα ασελγησει ...

mare_orientalisΝέο Μέλος
13/05/2004, 00:29:26
Καλά όλα αυτά βρε παιδιά. Εντάξει, ξένοι είναι και παραποιούν την ιστορία μας. Σιγά μην περιμένουμε τίποτε περισσότερο από αυτούς.
Αλλά έτυχε και είδα το "προσεχώς" της "Τροίας" και στους υπότιτλους,
τους Τρώες τους είχαν μεταφράσει "Τρωάδες"!!!...

Πέρα από την μπούρδα που θα έχει γυρίσει το Χόλιγουντ, ο/η μεταφραστής
της ταινίας τι θα έχει κάνει άραγε; Μας περιμένει η μοίρα του "'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών"; Ε ρε γέλιο που έχει να πέσει!

Mare Nostrum, Mare Orientalis

κώσταςΜέλος
15/05/2004, 18:11:41

quote:
Στην ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος (καλός μ....κας κι αυτός) γιατι παραποίησε την ιστορία, η απάντηση του σκηνοθέτη (βολφγκανγκ πητερσεν) ήταν η εξής: "...(γέλια) μα είναι ένας μύθος (η Ιλιάδα). Ο Όμηρος ως ποιητής παίρνει πολλές αλλαγές προς όφελος της κατανόησης του. Νομίζω πως αν ήταν εδώ (ο Όμηρος) θα χαιρότανε πολύ και θα μου έλεγε μπράβο".

Τον Όμηρο θα τον μελετάνε και θα τον τιμάνε και μετά από άλλες 3.000 χρόνια.

Τον προαναφερόμενο σκηνοθέτη ποιός θα τον ξέρει μετά από 20-30 χρόνια;

gnothe seauton
16/05/2004, 15:59:55
quote:

Ας ελπισουμε οτι ο Κλουνει με το "Πυλες της Φωτιας" δεν θα ασελγησει ...

Eτσι λέω και εγώ,και το στηρίζω σε μια συνεντευξη που ειχε δώσει στο παρελθόν.
Επίσης δεν έδωσε δικαιωματα για ελεύθερη απόδοση από τον σκηνοθέτη και κατα τα γυρισματα θα είναι απο κοντά...
Για να δούμε ...

--

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

kynikosΜέλος
16/05/2004, 20:45:08
Το "Troy" ουτε το είδα, ούτε πρόκειται να το δω, αλλά από ότι διάβασα στις κριτικές μέχρι στιγμής, είναι ο΄τι το χειρότερο μορεί να βγεί απο το Holywood (ακριβώς όπως, δυστυχώς, περίμενα). Αυτά, δε, στις Αγγλικές εφημερίδες!

Το Gates of Fire, για πολλόυς λόγους, πιο δύσκολο να το απαυτόσουνε, αρκεί να μην τους πιέσει ο Clooney να παίξει αυτός τον Λεωνίδα!

Διάβασα κάπου οτι αν θέλει να παίξει ο ίδιος, είναι ο'τι πρέπει για τον Εφιάλτη! Συμφωνώ!

Ποιόν όμως θα βάλουν για τον Λεωνίδα; Ιδού η απορία...
Άν πάλι ψάξουν για κανέναν ομορφούλη α'λα Brad Pit, έτσι για τις ταμειακές εισπράξεις, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...

PerseusΜέλος
17/05/2004, 00:15:33
Για τους διαβασμενους ειναι κακη διοτι ξερουν την ιστορια,για τους αδιαβαστους ειναι καλη και ισως τους σπρωξει να διαβασουν την ιστορια...

Μεχρι τωρα ο Κλουνευ εχει φανει αρκετα σοβαρος ,αν θυμαμι καλα και ο Μπρους Γουιλις ενδιαφεροταν για τον ρολο...

kynikosΜέλος
17/05/2004, 17:26:28
quote:
για τους αδιαβαστους ειναι καλη και ισως τους σπρωξει να διαβασουν την ιστορια...

Perseus,

Αν και δεν είμαι σίγουρος οτι συμφωνώ, μου αρέσει η αισιοδοξία σου!

ΜΦΧ
Κ.

PerseusΜέλος
17/05/2004, 22:42:23
Ειμαι αισιοδοξος διοτι διαβαζοντας το Γουοσιγτον Μανθλι (νομιζω) διαβασα οτι ουτε καν οι μορφωμενοι Αμερικανοι γνωριζουν οτι οι Τουρκοι εμφανιστηκαν στην περιοχη 2000 χρονια μετα τον Τρωικο ,οποτε....

PerseusΜέλος
17/05/2004, 23:00:23
Τωρα καταλαβα τι μου κακοφαινεται στην "Τροια" ,ο Ομηρος εκανε εκπληκτικες περιγραφες χρωματων στα αποσπασματα δεν ειδα καθολου χρωμα .....

κώσταςΜέλος
18/05/2004, 11:55:01
Εδώ γίνονται παρόμοιες κριτικές για το Troy (στα Αγγλικά)

http://omega.cohums.ohio-state.edu/mailing_lists/CLA-L/2004/05/0416.php
http://omega.cohums.ohio-state.edu/mailing_lists/CLA-L/2004/05/

Ενα απόσπασμα:

quote:
For the myriads of people with a classical education, for whom the story of the Wrath of Achilles is second nature, Warner Brother’s offering, Troy, will come as a distasteful shock

Δηλαδή:
Για όλους αυτούς που έχουν κλασσική παιδεία, για τους οποίους η ιστορία της οργής του Αχιλλέα αποτελεί δεύτερη φύση, το έργο Troy της Warner Brother’s θα είναι μια δυσάρεστη έκπληξη.

gnothe seauton
kynikosΜέλος
19/05/2004, 14:31:57
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά άκουσα οτι τον Αγαμέμνωνα τελικά τον σκοτώνει η.... Βρισηίδα!!!

Κύριε των Δυνάμεων!! Και μετά σου λένε γιατί είσαι "κυνικός".

Αναμένω με ενδιαφέρον την Χολυγουντιανή ερμηνεία της "Ορέστειας" οπού σίγουρα, η Βρισηίδα (Jenifer Aniston) παραπλανεί τον Ορέστη(Keanu Reeves), ενώ νοικιάζουν ένα διαμέρισμα με την Ηλέκτρα(Jenifer Lopez) και τον Τηλέμαχο(Robbie Williams)!

K

19/05/2004, 16:46:33
quote:

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά άκουσα οτι τον Αγαμέμνωνα τελικά τον σκοτώνει η.... Βρισηίδα!!!

Ω, ναι!!!

quote:
Αναμένω με ενδιαφέρον την Χολυγουντιανή ερμηνεία της "Ορέστειας" οπού σίγουρα, η Βρισηίδα (Jenifer Aniston) παραπλανεί τον Ορέστη(Keanu Reeves), ενώ νοικιάζουν ένα διαμέρισμα με την Ηλέκτρα(Jenifer Lopez) και τον Τηλέμαχο(Robbie Williams)!

Υποθέτω ότι κάνεις πλάκα ή όχι;

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

kynikosΜέλος
19/05/2004, 19:07:05
quote:
Υποθέτω ότι κάνεις πλάκα ή όχι;

Και εγώ υποθέτω οτι κάνω πλάκα, αλλά τελευταία έχω τρομάξει πόσες φορές νόμιζα οτι έκανα πλάκα, και εν τέλει βγαίνει να είναι αλήθεια (χωρίς καν να το ήξερα!)

20/05/2004, 00:37:51
Η αγαπητή Ostria έχει δώσει αυτό το λινκ σχετικά με τις διαφορές της ταινίας από το πρωτότυπο κείμενο: Troy's Fallen!, στο τόπικ Τρωικός Πόλεμος

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

SAUDiΜέλος
20/05/2004, 17:08:46
Η ταινια ηταν καταπληκτικη
Ας μην ειμαστε τοσο απολυτοι... Η αλη8εια ειναι αυτη που δειχνουν και στην ταινια, οντως ειμασταν τοτε καφροι (οι κακοι) και πηγαμε να κατακτησουμε μια ξενη χωρα

-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-

Rena_CorfuΝέο Μέλος
22/05/2004, 19:57:28
psaxnontas na vro perisotera site gia na "vriso" gia thn tainia "Troy"
vrhka to diko sas site..sigoura den skopeyo na do thn tainia ..ti tainia kakourgima einai..
mphka loipon sto epishmo site ths tainias alla dystixos den eixe contact oste na mporo na tous ta psalo ena xeraki...giafto an gnorizete pou mporoume na paraponethoume sas parakalo grapste kapoio site!!Tha hthela kapoia stigmh na do stis eishdeis oti h kainourgia ekdosh ths troias gia tous ellnnes einai gia gelia !!
Molis diavasa kai sto periodiko downtown ths kritikh tou Panagioth Timogiannakh pou mexri shmera mou htan sympathis..Anti giafto blepo mia vathmologia 3,5 sta 4!Ola ta vrhke oraia,h drash entyposiakh alla pouthena den anaferei oti to ergo apexei kata poly apo thn Iliada pou mathame emeis!Dhladh san ellhnas den ton enoxlhse katholou??
To oti mperdeyontai ta pitsirikia pou eidan afto to apovrasma ths tainias den tonn peirazei? Pou anarotiountai poia ekdoxh ths Troias einai sosth? Tou sxoleiou h ths warnerbros?An exete kapoio site kai gia ton kyrio timogiannaki tha to hthela ...Sas eyxaristo pou kapoioi tha mpeite ston kopo na diavasete to post ...Filika Rena (Corfu)

22/05/2004, 21:00:20
Με συγχωρήτε αλλά αυτό τό αίσχος δεν είνα δυνατόν να αποφευχθεί?

Κάποτε είχα διαβάσει ένα παρόμοιο περιστατικό για κάποιο άλλο μέρος εκτός Ελλάδας αλλά έγιναν μηνύσεις και η εν λόγω χώρα πήρε ένα απίστευτο μεγάλο ποσό ως ένδειξη μεταμέλειας για την φθορά και την παραποίηση που είχε υποστεί η ιστορία της χώρας αυτής!!

Δεν μπορεί να τα αφήνουμε μονίμος έτσι...

Μετά από λίγο καιρό άρχησαν τα επεισόδια της σειράς Ζίνα.. και εκέι βέβαια δεν έγινε τίποτα

Μα είμαστε τόσο κορόιδα πια?
Έλαιος

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

22/05/2004, 21:02:32
Και έβλεπα τόσο καιρό Troy στο παρόν τόπικ και αναρωτιόμουνα τί νά ήθελε να πει άραγε ο ποιητής?

Η αθλιότητα η ίδια

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

spiritΜέλος
23/05/2004, 02:42:59

Yπεροχη η ταινια μοναδικη...

TEΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΗΡΩΕΣ;