- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Εχθες το βραδυ ακουσα στο CNN οτι οι επιστημονες που μελετουν τον πλανητη θα κανουν να υπολογισουν την ακριβη μαζα του πλάνητη 6 μηνες!!
Λογικό είναι φίλε ryche γιατί ο προσδιορισμός της μάζας ενός πλανήτη δε γίνεται φυσικά με "ηλεκτρονική ζυγαριά" αλλά γίνεται με έμμεσους τρόπους και υπολογιστικές και συγκριτικές μεθόδους, μέσω της φωτεινότητάς του, της μορφής της τροχιάς του,της σχετικής του θέσης και αλληλεπίδρασης με γειτνιάζοντα σώματα, κλπ.
quote:
η οβιδα που ειχαν στειλει καποτε στο διαστημα(δεν θυμαμαι πως την λενε) που ειχε πανω σχεδιασμενους κατι ανθρωπους και κατι μυνηματα
Αυτό νομίζω ότι ήταν το Pioneer το οποίο είχε εκτοξευθεί μεταξύ 1980 και 1985 και απ'ότι είχαν πει πριν μερικά χρόνια είχε ήδη περάσει τα "όρια" του ηλιακού μας συστήματος και πλέον δεν ελάμβαναν τα σήματά του.
Αυτό όντως έφερε μια χρυσή πλάκα, όπου επάνω ήταν χαραγμένα τα βασικά στοιχεία του πολιτισμού μας: Ενας γυμνός άντρας και μια γυμνή γυναίκα, το ηλιακό μας σύστημα και η Γη, η δομή του ατόμου του υδρογόνου, ένας δίσκος βινυλίου (!) και μερικά ακόμη σχέδια-μηνύματα προς οποιονδήποτε εξωγήινο ενδιαφερόμενο.
Επίσης και το Voyager ακολουθώντας παρόμοια πορεία έστελνε φωτογραφίες από το Δία και τους δορυφόρους του, και πηγαίνοντας νομίζω προς τη ζώνη της τροχιάς του Ποσειδώνα ή του Ουρανού, έπαψε κι αυτό να στέλνει άλλα σήματα και έκτοτε "ουδέν νεότερον από το μέτωπον"...
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
γεγονός που τους "καθηλώνει" κατά κάποιο τρόπο εντός της ηλιακής βαρύτητας.--------------------------------------------------------------------------------
δεν νομιζω να ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα..δεν νομιζω να ειναι αυτος ο λογος που δεν στελνουν τοσο μακρια πυραυλους..
Εδώ θα συμφωνήσω κι εγώ με το φίλο ΕΥΛΟΓΗΤΟ

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "