ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- τα τεσσερα στοιχεια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- τα τεσσερα στοιχεια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

sephirothsw60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
12/08/2005, 10:05:17
Καλημέρα σας!
Το μόνο ουσιαστικό που μπορώ να πω για το θέμα είναι ότι αυτό προϋπάρχει και μάλιστα με πολύ καλή συμμετοχή και ανάλυση και με τον ίδιο ακριβώς τίτλο!!...
Βέβαια πάντα υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη...

Οποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει για αυτό ας κοιτάξει εδώ:http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=926&ARCHIVE=&whichpage=1

Kαλό είναι μάλιστα να συνεχιστεί το θέμα εκεί για να αποφεύγουμε τα διπλά θέματα

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."

Edited by - Avallon on 12/08/2005 10:07:57

12/08/2005, 10:25:28
Vril, δεν πιστεύω τίποτα από αυτές τις θεωρίες, απλά με αφορμή του post του μέλους που είχε πεί οτι ο παππούς του είχε βρεί οτι η Ακρόπολη έχει το μισό του όγκου του Χέποα κτλ κτλ, θυμήθηκα και το είπα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

12/08/2005, 10:28:24
quote:
με αφορμή του post του μέλους που είχε πεί οτι ο παππούς του είχε βρεί οτι η Ακρόπολη έχει το μισό του όγκου του Χέποα κτλ κτλ

Και αν η γιαγιά του είχε ρουλεμάν...

΄Ωχου μωρέ, δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι παίζεται ?

Λέει ο άλλος "ο Αϊνστάιν είναι πρώτος μου ξάδελφος". Μάηστα....

Και πόσο χρονών είναι, για να είναι πρώτος ξάδελφος ?

Όσο μούφα ήταν και οι "ανακαλύψεις" του παπού-εξερευνητή.

Edited by - Vril on 12/08/2005 10:29:40

dim.karΜέλος
12/08/2005, 10:32:02
quote:

Vril, δεν πιστεύω τίποτα από αυτές τις θεωρίες, απλά με αφορμή του post του μέλους που είχε πεί οτι ο παππούς του είχε βρεί οτι η Ακρόπολη έχει το μισό του όγκου του Χέποα κτλ κτλ, θυμήθηκα και το είπα.

Το Χέποα ίσως. Του Χέοπα αποκλείεται...

Η συμβουλή της μέρας: ΛΟΒΟΤΟΜΗ: τα λύνει ΟΛΑ και ...συμφέρει!
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

12/08/2005, 10:36:08
Vril, δεν είμαι τόσο ευκολόπιστος...
Εγώ πάλι που είμαι απόγονος του Χέοπα τι να πώ....?

12/08/2005, 10:43:03
quote:

Εγώ πάλι που είμαι απόγονος του Χέοπα τι να πώ....?

Βρέ σύ, άλλο "κουσούρι" κι αυτό να είναι και καλά κάποιος απόγονος κάποιου "μεγάλου".

Πρίν πολλά-πολλά χρόνια διάβαζα στο περιοδικό "Ιστορία", οτι η τάδε χοντρή, αμερικανίδα χαζονοικοκυρά ήταν λέει στην ... προηγούμενη ζωή της η ... βασίλισσα Κλεοπάτρα.

Ο άλλος θέλει να ήταν ο Μέγας Ναπολέων, ο Μεγαλέξανδρος κλπ. Δεν είδα και και δεν άκουσα ποτέ να ήταν κανείς στην προηγούμενη ζωή του ο Μακιαβέλλι, ο Εφιάλτης, ο Γκαίμπελς, ο Χίτλερ κλπ κλπ.

Όσο αφορά τώρα τα "δικά μας", εκεί να δείς !

Λέει ο άλλος, επειδή ο παππούς του κατάγεται από την Πελοππόνησο, είναι και καλά ... Σπαρτιάτης.

Αϊντάααα....

12/08/2005, 10:49:32
Ότι αφορά τώρα τα τέσσερα στοιχεία, όπως είπα πιο πάνω, είναι ξεπερασμένη πια η ερμηνεία της Φύσης βάση αυτών των θεωριών.

Αυτά ανήκουν στον Μεσάιωνα, γιατί και λίγο μετά την Αναγέννηση, η τότε εκκολαπτόμενη πειραματική επιστήμη άλλαξε ριζικά την όψη του κόσμου.

Τα τέσσερα στοιχεία έχουν κάποιοθς συμβολισμούς και περιέχουν κάποια αποκρυφιστικά νοήματα και όσοι ασχολούνται με αυτά βρίσκουν και ξαναβρίσκουν σε αυτά αυτό ακριβώς που θέλουν να βρούν. Τρίγωνα, τεράγωνα κλπ.

Τρίγωνα, κάλαντα...

Εγώ θέλω, την επόμενη φορά που θα πονάει κάποιος απ αυτούς, αντί να ζητάει πόσα και ποιά διπλώματα έχει ο οδοντίατρος και σε ποιά καλά πανεπιστήμια έχει σπουδάσει, να πάει σε κανέναν απ αυτούς που θα συλλέξει την κοσμική ενέργεια πάνω στο δόντι, θα διαλλογιστεί στα τέσσερα σημεία του βορά και θα του κάνει απονεύρωση χωρίς νάρκωση...

12/08/2005, 10:53:42
Vril, άστα!
100.000 είναι η μετενσάρκωση του Αλέξανδρου, 100.000 είναι μετενσάρκωση της Μαρίας Αντουανέττας κ.ο.κ.
Το όλο θέμα έχει γίνει μόδα και πολλοί θέλουν να λένε οτι είναι η μετενσάρκωση κάποιου σπουδαίου.
Δεν ξέρω γιατί γίνεται όλο αυτό, ίσως έτσι μερικοί να καλύπτουν κάποιες ανάγκες τους να νιώσουν πιο σημαντικοί και πιο σπουδαίοι.
Το φαντάζεσαι να μαλλιοτραβηχτούν πχ 2 άτομα κι η αιτία να είναι γιατί νομίζουν κι οι 2 οτι είναι η μετενσάρκωση του Έλβις Πρίσλευ πχ?
Τραγελαφικό!

13/08/2005, 17:29:46
quote:

για να χαλαρωσουμε λιγο . εννοειται οτι το ειπα για πλακα. αλλα δεν ειναι καθολου δυσκολο να ειμαι ξαδερφος του, αν σκεφτεις οτι θα μπορουσα να ειμαι 55-56 ετων... ο ξαδερφος ενος φιλου μου θα μπορουσε ανετα να ειναι παππους του... οποτε οταν αυτος φτασει 50κατι, μονο να δισ-ανηψια του θα ζουν!!!

αλλωστε απὀλο το μυνημα αυτο αποκωμησες;;; λυπαμε τοτε,,,

18/08/2005, 18:30:30
quote:

quote:

για να χαλαρωσουμε λιγο . εννοειται οτι το ειπα για πλακα. αλλα δεν ειναι καθολου δυσκολο να ειμαι ξαδερφος του, αν σκεφτεις οτι θα μπορουσα να ειμαι 55-56 ετων... ο ξαδερφος ενος φιλου μου θα μπορουσε ανετα να ειναι παππους του... οποτε οταν αυτος φτασει 50κατι, μονο να δισ-ανηψια του θα ζουν!!!

αλλωστε απὀλο το μυνημα αυτο αποκωμησες;;; λυπαμε τοτε,,,

Μή λυπάσαι καθόλου.

Απ ότι φαίνεται, το 55-56 είναι για σένα ακόμα πολύ μακρινές περιοχές στο σύμπαν.

Πιστεύω οτι ειδικά από δικά σου μηνύματα δεν έχω να αποκομίσω απολύτως τίποτε. Έχεις πολλά σουβλάκαι να φάς ακόμα.

Γειά....

14/06/2006, 19:39:27
Ψηλέ;
Οέο;;;
14/06/2006, 19:41:58
quote:
1ον. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί και τα αναπόδεικτα ανόητα υπονοούμενα, κάθε άλλο παρά σοβαρό συντάκτη χαρακτηρίζουν.
Δεν θα έπρεπε να μας παραθέσεις αυτά τα κείμενα.
...και αυτό δεν το σχολίασες...
Γιατί;
14/06/2006, 20:14:53
quote:
Αλλά και οι Ρωμαίοι, ήταν περήφανοι όταν ανελάμβαναν πολιτικά αξιώματα σε Ελληνικές πόλεις και κυρίως στην Αθήνα, για την οποία ο Κικέρων μας πληροφορεί, πως πολλοί Ρωμαίοι έγιναν Δικαστές και μέλη του Αρείου Πάγου
Αν υποψιαστώ ότι αυτοί οι Ρωμαίοι εκλέγοντο από τους Ελληνες, θα... με το πολύ...!
14/06/2006, 20:32:56
Ρε 'συ VELISSARIE, παρατήρησες ότι ο ποιητής παρέλειψε να μας αναφέρει κάτι ΒΑΣΙΚΟ!

ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ!!!
Ηταν άραγες κι αυτοί υπερήφανοι για τους Ρωμαίους τους;

Δεν σε υποψιάζει αυτό;

Κάπου έχω ακούσει ότι τούς έλεγαν βαρβάρους...
Γιατί άραγες;;;
...ή έχω ακούσει λάθος;

symbolΜέλος
15/06/2006, 00:02:31
Αίολος
Ρε 'συ VELISSARIE, παρατήρησες ότι ο ποιητής παρέλειψε να μας αναφέρει κάτι ΒΑΣΙΚΟ!
Δεν σε υποψιάζει αυτό;

Δεν νομίζω ότι «περιποιεί τιμήν» η «ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ», γιατί απλούστατα με απίστευτη δουλικότητα , οι Έλληνες, απέδωσαν λατρευτικές τιμές στους θεοποιημένους Ρωμαίους αυτοκράτορες. Μάλιστα μέχρι και αγώνες θεσμοθέτησαν προς τιμήν τους, τα λεγόμενα Καισάρεια και Σεβάστεια, τους αφιέρωσαν λατρευτικά αγάλματα, στα οποία τους αναπαριστούσαν με τη στάση και τα σύμβολα θεών, στα νομίσματα τους αναπαριστούν σαν θεούς να φορούν ακτινωτό διάδημα, τους επικαλούνταν με θεϊκές επικλήσεις με ύμνους και εγκώμια, έχτιζαν προς τιμήν τους ναούς και τελούσαν θυσίες σε βωμούς, ενώ με χαρακτηριστική ξεφτίλα, οργάνωσαν ένα πολυπληθές ιερατείο των θεοποιημένων αυτοκρατόρων, στις πόλεις και στις επαρχίες.

Μήπως όμως «περιποιεί τιμήν» να αναφερθούμε στην γνώμη των Ρωμαίων για τους γραικύλους εκείνους Έλληνες που υπέταξαν με απίστευτη ευκολία;

Με εκτίμηση

VELISSARIOSΜέλος
15/06/2006, 09:31:12
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
1ον. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί και τα αναπόδεικτα ανόητα υπονοούμενα, κάθε άλλο παρά σοβαρό συντάκτη χαρακτηρίζουν.
Δεν θα έπρεπε να μας παραθέσεις αυτά τα κείμενα.
--------------------------------------------------------------------------------

...και αυτό δεν το σχολίασες...
Γιατί;
Αίολος

Προτιμω να σταθω στο κειμενο του και στην ιστορια που μας παραθετει παρα σε 2 παραγραφους αν τωρα καποιος θιγεται απο αυτα τα παραπονα του στον συγγραφεα και οχι σε εμενα.

quote:
αλλά και οι Ρωμαίοι, ήταν περήφανοι όταν ανελάμβαναν πολιτικά αξιώματα σε Ελληνικές πόλεις και κυρίως στην Αθήνα, για την οποία ο Κικέρων μας πληροφορεί, πως πολλοί Ρωμαίοι έγιναν Δικαστές και μέλη του Αρείου Πάγου

Αν υποψιαστώ ότι αυτοί οι Ρωμαίοι εκλέγοντο από τους Ελληνες, θα... με το πολύ...!
Αίολος

Φιλε μου οι Ρωμαιοι εκλεγονταν απο τους Ελληνες και ειδικα απο τους Αθηναιους κατα κορον μιας και θεωρουταν μεγιστη τιμη για εναν Ρωμαιο να εχει πολιτικο αξιωμα στον Ελλαδικο χωρο και αυτο φαινεταικαι απο την βιογραφια του Τιβεριου του μετεπειτα αυτοκρατορα της Ρωμης ο οποιος οταν βρισκοταν στην Ροδο ειχε καταφερει να χρηματισει καποια μελη του δημου ωστε να τον εκλεξουν μελος της για να μπορεσει μετα να καυχηθει μεσω επιστολης στον θετο του πατερα Οκταβιανο Αυγουστο.

quote:

Δεν σε υποψιάζει αυτό;

Κάπου έχω ακούσει ότι τούς έλεγαν βαρβάρους...
Γιατί άραγες;;;
...ή έχω ακούσει λάθος;

Θες να ακουσεις την γνωμη των Ελληνων για τους Μακεδονες

Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.

15/06/2006, 10:13:42
quote:
VELISSARIOS
Θες να ακουσεις την γνωμη των Ελληνων για τους Μακεδονες

Δηλαδή οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες;

macedon

VELISSARIOSΜέλος
15/06/2006, 10:31:21
Μπορεις να μου απαντησεις σε αυτο που ρωτησα τον Αιολο
μην ξεφευγουμε και το παμε αλλου γιατι σιγουρα αυτο δεν συμφερει κανεναν της ρατσας μας.

Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.

15/06/2006, 10:55:53
Δεν καταλαβαίνω γιατί δε συμφέρει κανένα και θα ήθελα να μάθω αν θεωρείς (-είτε) τους αρχαίους Μακεδόνες Έλληνες ή όχι.

macedon

VELISSARIOSΜέλος
15/06/2006, 11:06:23
Εννοειται οτι οι Μακεδονες ειναι Ελληνες πες μου ομως σε αυτους τους πολεμους εναντια στους Ρωμαιους, 215 - 205 πχ Α΄ Μακεδονικός Πόλεμος 200 - 197 πχ Β΄ Μακεδονικός Πόλεμος 171 - 168 πχ Γ΄ Μακεδονικός Πόλεμος 168 πχ ποιοι συμμετειχαν στο πλευρο των Μακεδονων και ποιοι στο πλευρο των Ρωμαιων.Εκστρατεία Τίτου Φλαμινίνου στην Ελλάδα ποιοι Ελληνες πηραν μερος στον πολεμο και με πιανου μερος ηταν.Οπως βλεπεις οι Ελληνες ενιωθαν πιο κοντα τους τους Ρωμαιους παρα την Μακεδονικη ηγεμονια.Οπως βλεπεις λοιπον τοτε δεν υπηρχε Ελληνικο ενιαιο κρατος παρα μονο Ελληνικα φυλλα και εκει θελω να σταθω μηπως οι Ρωμαιοι ηταν ενα ακομη Ελληνικο φυλλο.