- Πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε τα ζώα. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΚΑΛΟ
Τώρα με έπιασαν εμένα τα γέλια.
Καλά εγώ εχω το λόγο μου.
Μίλησες λές και ήξερες κάτι.
Εργάζομαι στα ΜΜΕ. Οχι στην ESPRESSO.
Ηθελα να το κάνω θέμα.
Επρεπε να με εβλεπες τι ύφος ειχα οταν το εκανα θέμα και πως με αντιμετώπισαν.
Βέβαια εγω δεν αστειυομουν αλλα δεν το ήξεραν.
Για καλή μου τύχη φυσικά.
Εφόσον προτιμάς να αναζητάς τις λύσεις των ηθικών σου διλλημάτων στην παλαιά διαθήκη, νομίζω ότι η σφαιρικότερη μελέτη της δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.
-Για το προπατορικό αμάρτημα δέν απαντάς,αλλά κάνεις αναφορές σε άλλα πράγματα.
Στην παλαιά διαθήκη αναφέρεται η οδηγία να μην φαγωθεί αίμα.
Είναι σαφές.
Η συζήτηση όμως αφορά την σάρκα.Άλλο σάρκα . Αλλο αίμα.
Η σφαγή των ζώων ανέκαθεν προυπέθετε την επαρκή "αφαίμαξη" του σφαγίου και για λόγους πρακτικούς διότι άν δεν γίνει το κρέας χαλάει.
Η αντίληψη της αγίας γραφής προχωράει και αποσαφηνίζει.
Εκτός του ότι λέει για καλή αφαίμαξη αναφέρεται συγκεκριμένα και για το λίπος του σφαγίου που δέν πρέπει να τρώγεται (δεκτό για λόγους υγείας),και μάλιστα για ζώα που πέθαναν ή θανατώθηκαν κάτω απο ορισμένες συνθήκες.
Σαφέστατη θέση δηλώνει και ο διαχωρισμός των ζώων σε καθαρά και ακάθαρτα με την 'έννοια του εδώδιμου και μή εδώδιμου.
Πουθενά δεν λέει να μην τρώγεται η σάρκα.
Αν εσύ αναφέρεσαι σε άλλες γραφές ή νομίζεις ότι οι κληρικοί και οι θεολόγοι έδωσαν ψεύτικες ερμηνείες το θέμα αλλάζει.Αφορά εσένα προσωπικά.
Εγώ προσωπικά είναι αδύνατο να φάω κρέας απο ζώο που το είδα προηγουμένως ζωντανό.
Αγαπώ τα ζώα και πάντα είχα σκυλιά , και γατιά.Τελευταία μάλιστα έχω και τρέλλα με τους παπαγάλους.
Την αγάπη μου για αυτά δεν μου την υπαγόρευσε καμμιά διαθήκη.
Ήταν μια απολαυστική ρουφηξιά χιούμορ.
Πάλι καλά πού το μενού δεν ήταν μπεκάτσα αλα κρεμ.
Καμμιά φορά σ`αυτη τη ζωή άλλος έχει το όνομα κι`άλλος τη χάρη.
quote:Περιγράφω πολλές φορές ομως οτι στον παράδεισο ο Θεός εδωσε
στον Αδάμ για τροφή μόνον καρπούς.
Δέστο ετσι κόβοντας τον καρπό δεν βλάπτεις το δένδρο.
Αφού ο καρπός θα πέσει.
Απολυτα σεβαστη η αποψη σου αλλα ξεκιναμε απο διαφορετικες αφετηριες.
1ον)Εχω πει και πιο πριν (ισως σε αλλο forum) οτι δεν πιστευω στην υπαρξη Αδαμ-Ευας και Κηπου της Εδεμ.Μονο ως συμβολικες εννοιες τις δεχομαι.
2ον) Αφου ο καρπος θα πεσει (αρα τον κοβουμε),ετσι πχ και η γαλοπουλα καποια στιγμη θα πεθανει.Αρα ?
Τελος παντων σεβομαι τις αποψεις σου,αλλα εχουμε αλλες αφετηριες σκεψεων (και οι δυο λεμε ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ αληθεια).
Με εκτιμηση,Masvidal !!
Θα απαντήσω στον καθένα σας ξεχωριστά.
Πρώτα στον Steelspring
Ξεκινώ τις αναζητήσεις μου
quote:
Εφόσον προτιμάς να αναζητάς τις λύσεις των ηθικών σου διλλημάτων στην παλαιά διαθήκη, νομίζω ότι η σφαιρικότερη μελέτη της δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα
Η βίβλος είναι η αρχαιότερη πηγή ιστορίας (30.000 ΠΧ) που διαθέτει μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα. Αν γνωρίζεις κάποια αλλη πηγή ιστορίας καλο θα ήταν να μας την πείς.
quote:
Για το προπατορικό αμάρτημα δέν απαντάς,αλλά κάνεις αναφορές σε άλλα πράγματα.
Στην παλαιά διαθήκη αναφέρεται η οδηγία να μην φαγωθεί αίμα.
Είναι σαφές.
1. Απαντώ παντού και σε όλα.
2. Τί είναι σαφές? Τα εχεις διαβάσει? Αλλα μου λές.
Σου επισυνάπτω σχετικές παραγράφους της Βίβλου προς ενημέρωσή σου.
++++++
Γέννεσις κεφ. β παρ. 29 προς πρωτόπλαστους
``Και είπεν ο Θεός, Ιδού σας εδωκα πάντα χόρτον κάμνοντα σπόρον, όστις είναι επι του προσώπου πάσης της γής, και πάν δένδρον, το οποίον εχει εν εαυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντα σπόρον ταυτά θέλουσιν είσθαι εις εσάς προς τροφή,
κεφ. 2 παρ 30
Και εις πάντα τα ζώα της γής, και εις πάντα τα πετεινά του ουρανου, και εις πάν ερπετόν ερπον επι της γής και εχον εν εαυτώ ψυχήν ζώσαν εδωκα πάντα χλωρόν χόρτον εις τροφήν. Και εγεινεν ούτω.
Γέννεσις κεφ. θ παρ 4. Πρός Νώε
.. τον χλωρόν χόρτον εδωκα τα πάντα εις εσάς,
ΚΡΕΑΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΦΑΓΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΘΈΛΩ ΕΚΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΖΩΟΥ ΘΕΛΩ ΕΚΖΗΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
++++++
Μην μου λές steelspring οτι πουθενά δεν λέει να μην τρώμε σάρκα.
Αυτά που αναφέρεις για αφαιμάξεις , αντιλήψεις και αποσαφηνίσεις
είναι με αλλα λόγια να βρισκόμαστε.
Εδώ αυτά τα γράφονται σε βιβλία που ο μισός κόσμος τα ασπάζεται.
Τώρα αν εμείς δεν θέλουμε να τα καταλάβουμε υπάρχει και η συνείδηση.
Πρώτα απο εκεί ξεκινάμε απο τη συνείδηση. Τι λέει η συνείδηση.
Πώς δηλαδή αλλα ζώα θα τα αγαπάμε και θα τα προστατεύουμε και αλλα θα τα σκοτώνουμε για να τα φάμε.
Εφόσον υποστηρίζουμε οτι είμαστε ζώα γιατί δεν τρώμε και τους ανθρώπους.
Γιατί εχουν νοημοσύνη????
Τότε γιατί δεν τρώμε τους πνευματικά ανάπηρους που δεν εχουν νοημοσύνη.
quote:
Αν εσύ αναφέρεσαι σε άλλες γραφές ή νομίζεις ότι οι κληρικοί και οι θεολόγοι έδωσαν ψεύτικες ερμηνείες το θέμα αλλάζει.Αφορά εσένα προσωπικά.
Για ποιές αλλες γραφές αναφέρεσαι? Εδώ σου δίνω στοιχεία.
Τώρα που είδες τους κληρικούς και τους θεολόγους και τις ψεύτικες ερμηνείες.
quote:
Αγαπώ τα ζώα και πάντα είχα σκυλιά , και γατιά.Τελευταία μάλιστα έχω και τρέλλα με τους παπαγάλους.
Και εγώ τα αγαπώ. Εχω σπίτι μου πολλά απο αυτά που αναφέρεις.
Σε αυτά δίνεις την προστασία. Τα αλλα δεν τα αγαπάς?
Αυτά που περιμένουν στην ουρά στο σφαγείο??
Σκέψου Steelspring Σκέψου... Φύγε κάπου μακρυά για αρκετές ημέρες κάπου ήρεμα και σκέψου ..
Φιλικά
allzzaro
quote:
1ον)Εχω πει και πιο πριν (ισως σε αλλο forum) οτι δεν πιστευω στην υπαρξη Αδαμ-Ευας και Κηπου της Εδεμ.Μονο ως συμβολικες εννοιες τις δεχομαι.
Mην ξεχνάς οτι η κιβωτός βρέθηκε. Το συζητάμε αυτό αν θέλεις.
Ο κήπος της Εδεμ υπήρχε υπάρχει λόγος που το λέω. Το συζητάμε και αυτό.
quote:
Αφου ο καρπος θα πεσει (αρα τον κοβουμε),ετσι πχ και η γαλοπουλα καποια στιγμη θα πεθανει.Αρα ?
Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που αναφέρω στον steelspring θα δείς οτι αναφέρεται αποκλειστικά σε καρπούς. Βέβαια μιλά αποκλειστικά μόνο για καρπούς και οχι για φυτά... Ας το αφήσουμε ομως μέχρι στιγμής να μην το μπερδέψουμε .
Η γαλοπούλα masdival δεν είναι καρπός.Είναι ζωντανό πλάσμα.
Τώρα αν θέλεις να τη φάς αφού ψοφήσει.
Αυτό το δέχομαι. Δεν αναφέρεται βέβαια πουθενά αλλα εγώ το δέχομαι.
quote:
Τελος παντων σεβομαι τις αποψεις σου,αλλα εχουμε αλλες αφετηριες σκεψεων (και οι δυο λεμε ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ αληθεια).
Με εκτιμηση,Masvidal !!
Αν δέν είχαμε αλλες αφετηρίες σκέψεων δεν θα συζητούσαμε.
Ολοι μας ψάχνουμε
Και εγώ σέβομαι τις δικές σου απόψεις και τις απόψεις ολων.
allzzaro Φιλικά πάντα φιλικά
μην το ξεχνάμε αυτό.
Μάλλον παρακολουθείς τη συζήτηση οπως και αλλοι φυσικά.
Μάλιστα δεν κρατήθηκες να κάνεις και λίγο χιούμορ.
Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν αντι για το χιούμορ σου μας έλεγες και εσύ τη γνώμη σου για αυτό το θέμα.
Φιλικά allzzaro
quote:
Την αγάπη μου για αυτά δεν μου την υπαγόρευσε καμμιά διαθήκη.
Είτε στο υπαγόρευε είτε οχι καλέ μου φίλε δεν θα αλλαζε τίποτα.
Εσύ αγαπάς οτι σου τύχει. Αγαπάς ευκαιριακά. Αγαπάς μόνο αυτό που βλέπεις και αυτό που θέλεις.
Εδώ δεν μιλάμε για αγάπη ομως.
Μιλάμε για συμπόνοια.
Βρίσκεσαι πολύ μακριά απο αυτό που σου μιλώ.
quote:
ΚΡΕΑΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΦΑΓΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΘΈΛΩ ΕΚΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΖΩΟΥ ΘΕΛΩ ΕΚΖΗΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Η αναφορά κατα το γενικό νόημα είναι στο αίμα.
1."ΚΡΕΑΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΦΑΓΕΙ "
-Μη φάτε κρέας με τη ζωή του και το αίμα του.-
Αφηνει να εννοηθεί ότι υπάρχει και κρέας χωρίς ζωή και αίμα.
Ακούγεται το ίδιο σαν να λέμε Μήν τρώς το πορτοκάλι με την φλούδα και τα κουκούτσια του.
Είναι καθαρή η προΰπόθεση που αφορά την κατάσταση του κρέατος που δεν πρέπει να φαγωθεί.Τι δέν πρέπει να περιέχει.
Είναι πολύ διαφορετικό να το μεταφράσεις:
-Μήν τρώτε κρέας επειδή έχει μέσα του ζωή και αίμα.-
Δεν είναι μεγάλη η διαφορά;
Και επειδή επιμένω ότι ο λόγος αφορά το αίμα ,
2."ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΘΈΛΩ ΕΚΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΖΩΟΥ ΘΕΛΩ ΕΚΖΗΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"
Αυτό το μέρος μπορείς να το μεταφράσεις εσύ Allzarro;
Παρακαλώ όποιος μπορεί να δώσει τη μετάφραση.
Σε πρόλαβα ONLINE.
quote:
-Μη φάτε κρέας με τη ζωή του και το αίμα του.-
Αυτό δεν το είχα σκεφθεί. Θα το ξανακοιτάξω.
Αν μπορείς να βρείς κάποια ουσιώδη μετάφραση.
Τι πειράζει ομως αν το φάμε με αίμα ή χωρίς αίμα.
Βέβαια πιθανόν ολα αυτά να είναι παραποιημένα καλά σίγουρα είναι να μην λέμε οτι θέλουμε αλλα να το ψάξουμε.
Θέλω να σε ευχαριστήσω που ασχολείσαι και συγνώμη που πολλές φορές είμαι πιεστικός με τις απόψεις μου.
Θα επανέλθω αυριο το πρωί με περισσότερες πληροφορίες.
Με συμπάθεια αγαπητέ steelspring
allzzaro
Γνωρίζω ότι το παρακάτω ποίημα ταιριάζει περισσότερο στην τροπή που είχε πάρει η συζήτηση στην πρώτη σελίδα.
Γνωρίζω επίσης ότι δεν έχει σχέση με το να τρώμε κρέας, ίσως όμως έχει με τη μεταχείρησή μας απέναντι στη φύση, μια φύση που μας εκδικείται μέσω των ανεύθυνων πράξεών μας...
-Γιάννη, γιατί έκοψες το πεύκο;
γιατί; γιατί;
-"Αγέρας θά'ναι", λέει ο Γιάννης
και περπατεί.
Ανάβει η πέτρα, το λιβάδι
βγάνει φωτιά.
Νά βρισκε ο Γιάννης μια βρυσούλα
μια ρεματιά!
Μες το λιοπύρι, μες στον κάμπο
να ένα δεντρί...
Ξαπλώθη ο Γιάννης από κάτου
δροσιά να βρει.
Το δέντρο παίρνει τα κλαδιά του
και περπατεί!
"Δε θ'ανασάνω", λέει ο Γιάννης,
"γιατί; γιατί;"
-Γιάννη που κίνησες να φτάσεις;
-Στα δυο χωριά.
-Κι ακόμα βρίσκεσαι εδώ κάτου;
Πολύ μακρυά!
-Εγώ πηγαίνω, όλο πηγαίνω.
Τι έφταιξα 'γω;
Σκιάζεται ο λόγγος και με φεύγει,
γιαυτό είμαι δω.
Πότε ξεκίνησα; Είναι μέρες...
Για δυο, για τρεις...
Ο νους μου σήμερα δεν ξέρω
τ'είναι βαρύς.
-Να μια βρυσούλα, πιες νεράκι
να δροσιστείς.
Σκύβει να πιει νερό στη βρύση,
στερεύει ευθύς.
Οι μέρες πέρασαν κι οι μήνες,
φεύγει ο καιρός,
στον ίδιο τόπο είναι ο Γιάννης
κι ας τρέχει εμπρός...
Να το χινόπωρο, να οι μπόρες!
μα που κλαρί;
Χτυπιέται ορθός με το χαλάζι,
με τη βροχή.
-Γιάννη, γιατί έσφαξες το δέντρο
το σπλαχνικό,
πού'ριχνε ίσκιο στο κοπάδι,
και στο βοσκό;
Ο πεύκος μίλαε στον αέρα
-τ'ακούς; τ'ακούς;-
και τραγουδούσε σα φλογέρα
στους μπιστικούς.
Φρύγανο και κλαρί του πήρες
και τις δροσιές
και το ρετσίνι του ποτάμι
απ'τις πληγές.
Σακάτης ήτανε κι ολόρθος,
ως τη χρονιά
που τον εγκρέμισες για ξύλα,
Γιάννη φονιά!
-Τη χάρη σου, ερημοκκλησάκι,
την προσκυνώ,
βοήθα να φτάσω κάποιαν ώρα
και να σταθώ...
Η μάνα μου θα περιμένει
κι έχω βοσκή,
κι είχα και τρύγο...Τι ώρα νά'ναι,
σαν τι εποχή;
Ξεκίνησα το καλοκαίρι
-να στοχαστείς-
κι ήρθε και μ'ήβρε ο χειμώνας
μεσοστρατίς.
Πάλι Αλωνάρης και λιοπύρι!
Πότε ήρθε; πως;
Αγιε, σταμάτησε το λόγγο,
που τρέχει εμπρός.
Αγιε, το δρόμο δεν τον βγάνω
-με τι καρδιά;-
Θέλω να πέσω να πεθάνω
εδώ κοντά.
Πέφτει σα δέντρο απ'το πελέκι...
Βογγάει βαριά.
Μακριά του στάθηκε το δάσος,
πολύ μακριά.
Εκεί τριγύρω ούτε χορτάρι,
φωνή καμιά.
Στ'αγκάθια πέθανε, στον κάμπο,
στην ερημιά.
Ζαχαρίας Παπαντωνίου
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:
Αυτό δεν το είχα σκεφθεί. Θα το ξανακοιτάξω.
Νάσαι σίγουρος Allzarro ότι κοιτώντας ξανά και ξανά τα πράγματα βγαίνουν και νέα αποτελέσματα. Αν το κάνουμε όλοι μας (εγώ πρώτος)
μάλλον για καλύτερα τραβάμε.
ton logo pou den mporo na afomioso galaktokomika sto ipa den exi sxesi me mikrobio alla me elipsi enzimou.
tora an ine na paroume tin uriskia kai na apodiksoume oti den prepi na trome kreas as poume kai gia tin uriskia pou exoun sto nisi tou pasxa na trone tous gonis tous ta paidia otan autoi pe8anoun giati etsi pernoun tis gnosis tous.min mplekis tis 8riskies se mia tetia sizitisi.
telos an 8es des ton pinaka pou exo dosi kai grafi gia tis omades ematos 8a dis oti to 48% tou pli8ismou den mpori na zisi xoris kreas oso gia to an ine i oxi sosto na mhn trome kreas kai na trome fita to 8eoro ipokrisia afou ola ine zontani organismi kai trogontas mono karpous skotonis melontika fita pou 8a ginontan an ta ixes afisi na pesoun sth gi kai ixan megalosi
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Kαι εγώ ασχολούμαι 40 χρόνια τώρα με την διατροφή και τον αθλητισμό.
Και μάλιστα αμείωτα.
Μπορώ να σας δώσω προγράμματα για δίαιτες που δεν σας τις εχετε ξαναδεί πουθενά.
Ενδεικτικά σου δίνω για κιμά χοιρινό 22 γρ πρωτείνη 22 λίπη για κιμά μοσχαρίσιο 22 πρωτείνη λίπος 15 για μπριζόλα βοδινή 21,8 πρωτείνη 5,1 λίπος αρνίσιο μπούτι 18 πρ. 19 λίπος και για το αυγό 13 γρ πρωτ. και 11 λίπος. Βέβαια ολα αυτά αλλάζουν οταν ψηθούν.
Τώρα αν η διατροφή σου αποτελείται αποκλειστικά απο κρέας λογικό είναι να εχεις πρόβλημα με ελλειψη ενζύμων.
Καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό.
Πάντως αν θέλεις πληροφορίες για διατροφή και δίαιτα πές το μου να σου στείλω οχι μόνο εσένα αλλα και σε οποιον αλλο θέλει χρήσιμες πληροφορίες.
Τώρα φίλε gigeni για το οτι αφορά τη θρησκεία την εχω γραμμένη στα παλιά μου παπούτσια που λένε....
Απλά τη χρησιμοποιώ περισσότερο για να αποδείξω αυτό που λέω.
Επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν συγκινείται απο τα λεγόμενα μου περί δικαιωμάτων των ζώων και των ανθρώπων καθώς και της ΦΥΣΗΣ.
Για αυτο το θέτω και θρησκευτικώς.
Εγώ υποστηρίζω οπως εχεις καταλάβει οτι πρέπει να φερόμαστε οπως αρμόζει σε ολα τα δημιουργήματα της φύσης.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.
Να τρώμε κάποια ειδική τροφή που θα αποτελείται αποκλειστικά μίγματα δημητριακων, μίγματα παραγώγων γάλακτος , όσπρια, ξηρούς καρπούς.
Να μην κόβουμε τα δένδρα για να φτιάξουμε ξύλινες κατασκευές,
να μην χτίζουμε σπίτια απο μπετόν.
Απο οτι βλέπεις δεν είναι οτι στηρίζωμε στη βίβλο και είμαι κολημένος πάνω σε κάτι.
Δεν βλέπω απο μια μικρή γωνία αλλα πολύπλευρα.
Σου εύχομαι να ξεπεράσεις το προβλημά σου.
allzzaro
quote:
Γνωρίζω επίσης ότι δεν έχει σχέση με το να τρώμε κρέας, ίσως όμως έχει με τη μεταχείρισή μας απέναντι στη φύση, μια φύση που μας εκδικείται μέσω των ανεύθυνων πράξεών μας...
Aσε περίπτωση ο ανθρωπος σταματήσει να σκοτώνει τα ζώα γενικά τότε φιβάμαι Αμαλία οτι θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στη φύση γιατί δεν θα ισσοροπεί. Το ιδιο θα γίνει και με τα φυτά.
Σήμερα ο ανθρωπος φροντίζει να ανανεώνει αυτά που καταναλώνει ειδικά στα ζώα ώστε να μην του λείψουν. Δεν συμβαίνει ομως το ιδιο με ολα τα ζώα καθώς και με τη φύση. Ορισμένα μπορεί να τα εκτρέφει με τα ψάρια ομως καθώς και με τα δένδρα δεν συμβαίνει το ιδιο.
Τώρα οταν ερθει ο χειμώνας νομίζω οτι η φύση θα εκδικηθεί. Ειδικά την Ευρώπη οπου εχουν γίνει και οι μεγαλύτερες ζημιές. Θυμάσαι πέρυσι τι πλημμύρες ειχαν. Θα δείς φέτος.
Πρίν φτάσουμε στο Μαρκόπουλο Ωρωπού ολη αυτή η περιοχή ήταν ολο πράσινο με θάμνους και πεύκα. Πρίν 10 χρόνια τα κάψανε. Απο την Πάρνθηθα μέχρι το Βαρνάβα. Για πήγαινε τώρα να δείς τι βίλες εχουν χτιστεί.
Πήγαινε στην Πεντέλη στο Ντράφι να δείς πράγματα και θαύματα.
Πολιτεία ολόκληρη απέραντη με βίλες , δρόμους, με νερό, τηλέφωνο οργανωμένα πράγματα στο καμένο δάσος.
Πού είναι οι οικολόγοι, δεν μιλάει κανείς? πού είναι ο Τριανταφυλόπουλος που είναι ο Καρατζαφέρης.
Γιατί θέλησαν να πανε να μείνουν εκεί και δεν μένουν στην τσιμεντούπολη? Φτιάξαμε τόσο τσιμέντο στην Αθήνα θα τσιμεντοποιήσουμε και τα δάση?
Βέβαια με τόσες πλημμύρες και τόση εκδίκηση της φύσης ο ανθρωπος δεν καταλαβαίνει τίποτα . Συνεχίζει και θα συνεχίσει ....
allzzaro
quote:
Mην ξεχνάς οτι η κιβωτός βρέθηκε. Το συζητάμε αυτό αν θέλεις.
ΦΙΛΕ ΑLLZZARO,
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠ'ΑΥΤΟΥ;ΜΗΠΩΣ,ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ;ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ,ΠΑΝΤΩΣ....![]()
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... - Η- ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ(ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ MASVIDAL...
)
Συγνώμη ο masdival ?
Tόσο καιρό νόμιζα οτι είναι ή masdival.
Συγνώμη!!!!!![]()
Υπάρχουν πολλά σενάρια για τον κατακλυσμό του Νώε.
Ο κατακλυσμός αναφέρεται στην ιστορία σε 4 διαφορετικές περιοχές.
Του Νώε, του Ουταναπίστι (Σουμέριος), του Δευκαλίωνα, και κάποιου Μάγια που δεν θυμάμαι το ονομά του.
Οπότε θα πρέπει να υποθέσουμε οτι απο κάπου ξεσηκώθηκε η ιστορία.
Υπάρχει και πρόβλημα με τις χρονολογίες.
Επειδή ομως δεν αφορά το θέμα στο τοπικ θα είμαι σύντομος.
Μέχρι πρότινος οι ειδήμονες πίστευαν οτι ο κατακλυσμός του Νώε ήταν τοπικός ....
Γνώριζω οτι η κιβωτός εντοπίστηκε εκεί που προσάραξε στο Αραράτ.
Δεν την εχουν φέρει στην επιφάνεια γιατί υπάρχει πολιτικό πρόβλημα στην περιοχή γιατί είναι στα σύνορα Τουρκίας-Κουρδιστάν.
Την εχουν σκανάρει και την εχουν σχεδιάσει μάλιστα δίπλα της είναι και ενα αλλο σκάφος μικρότερο.
Το πρόβλημα ομως τώρα είναι οτι ο Δευκαλίωνας , ο Ουταναπίστι, και ο Νώε εζησαν με αρκετές χιλιάδες χρόνια διαφορά.
Αν θέλεις περισσότερα να σου δώσω τις διευθύνσεις στο Ιντερνετ.
Eγώ εχω την αποψή μου πάνω σε αυτό.
Αν θέλεις μπορούμε να παμε στο forum Μυθοι και στο τοπικ χαμένη Ατλαντίδα. Εκεί μπορούμε να το συζητήσουμε.
allzzaro
ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
( ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ; ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ....)
Iσως να μην είναι έτσι.
Απο την στιγμή που θα έρθει στην επιφάνεια η κιβωτός σημαίνει οτι δεν είναι παραμύθι. Αυτο σημαίνει οτι όντως υπήρξε.
Τώρα για τα υπόλοιπα τι να σου πώ.
+++
Οπωσδήποτε η βίβλος είναι μια ιστορία των Εβραίων και τους εξυπηρετεί οσο αφορά τον Εθνος τους (οτι είναι και καλά οι εκλεκτοί του Θεού και οτι ο Θεός τους οδήγησε στη γή οπου έίναι σήμερα και οτι ο Θεός τους βοήθησε να διώξουν τους Φιλισταίους ``σημερινούς Παλαιστίνιους``.``
+++
Απο την αλλη ομως βοηθά παρά πολύ γιατί είναι απο τις πιο παλιές γραφές. Σημειωτέον οτι η γραφή αργησε πολύ να εφευρεθεί.
Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν οτι γράφετε οχι ομως και κατά λέξη
ή ετσι οπως θέλουν να την καταλάβουμε οι πατριάρχες του Εβραικού κράτους.