ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχολές εσωτερισμού στην Ελλάδα, μοίρασμα θετικών και αρνητικών εμπειριών - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Σχολές εσωτερισμού στην Ελλάδα, μοίρασμα θετικών και αρνητικών εμπειριών - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

nst31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/09/2005, 03:31:53
quote:
Η Πιστη ειναι Εμπιστοσυνη στο Αγνωστο.

Γειά σου Ryche.
Δεν μπορώ να λέω άλλα απο αυτά που πιστεύω.
Τις ασκήσεις είμαι απο τούς πρώτους που τις κάνουν, και δεν αμφισβητώ την αποτελεσματικότητα τους, ιδίως απο την στιγμή που την βλέπω.

Αλλά δεν συμφωνώ με το πίστευε και μή ερεύνα.
Προτιμώ το ερευνάτε τας γραφάς.

Οταν δουλεύουμε με την ψυχή των ανθρώπων πρέπει να είμαστε
προσεκτικοί.
Η τρέλλα απέχει μια κλωστή απο την ιδιοφυία.Δεν ξέρουμε τα όρια του εαυτού μας και βέβαια ούτε των άλλων.
Ο μόνος που μπορεί να μας προστατέψει από τυχόν λάθη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Και μια και ανέφερες τον Deva, θυμάσαι που είχε πεί οτι μόνοι μας θα βρούμε τον τρόπο να φτάσουμε εκεί που θέλουμε?
Εκείνος δείχνει τούς τρόπους να ανακαλύψεις τι θέλει αλλαγή.
Ε! Αυτό κάνω και εγώ. Προσαρμόζω οτι μαθαίνω στα μέτρα μου.

Σ'ακούω...

Φιλικά

14/09/2005, 03:59:58
ΧΜ!

..

14/09/2005, 04:04:40
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΝΑΣ
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΛΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟ ΓΥΡΕΥΩ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ.
ΑΝ ΘΕΣ ΡΩΤΑΣ
ΑΝ ΘΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ;

..

PagwnaΜέλος
14/09/2005, 09:34:10
Νόμιζα οτι η ειρωνεία μου στην έννοια του δασκάλου, ήταν ξεκάθαρη στο 'αστειάκι' που έκανα στο τέλος του μηνύματος. Αν δεν ήταν όμως, δεν πειράζει, γιατί έγινε αφορμή για ένα (δύο) πολύ όμορφα post. Μερσί Deva :)
(τον 'δάσκαλο' τον τουφέκισα όταν ανακάλυψα οτι ο δάσκαλος είναι εντός, κι όχι εκτός! εμ... και το λουλούδι εντός μας είναι ξέρεις.) :)
AmpereΜέλος
14/09/2005, 13:49:53
Αγαπητή Sara11,
δεν έχω εμπειρίες από σχολές σαν κι αυτές που αναφέρεις («…μιλάω για ενεργειακές σχολές που δίνουν κάποιου τύπου μύηση»). Θα ήθελα πάντως να καταθέσω κάποιες γενικότερες σκέψεις μου σχετικά με σχολές, δασκάλους και μαθητές σύμφωνα με τη μέχρι τώρα κατανόησή μου και τις όποιες ανάλογες εμπειρίες μου.

Ναι, σε τελευταία ανάλυση, όπως νομίζω έχει αναφερθεί και από άλλους, τελικά, ίσως μπορούμε να ωφεληθούμε από οτιδήποτε. (Αν βέβαια μας δοθεί η ευκαιρία γι αυτό -σύμφωνα με το «ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό»-). Ουδέν κακόν αμιγές καλού, που λένε.

Έτσι κι αλλιώς, όμως, φαίνεται, ότι τίποτε δεν είναι χωρίς κόστος. (Και δεν αναφέρομαι βέβαια –μόνο- στο οικονομικό κόστος…)
Το θέμα είναι λοιπόν, ότι μερικά …αγαθά μπορεί να μας στοιχίσουν ασύμφορα πολύ.
Το κόστος τους, βλέπεις, το ανεβάζουν πολύ οι …μεσάζοντες.
Άρα, καλό είναι όταν θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε κάτι και δεν μπορούμε να το βρούμε κατευθείαν, ας πούμε, από την ..πηγή, να προσέχουμε τουλάχιστον από πού το …ψωνίζουμε.
(Ειδικά, αν πάμε να ψωνίσουμε από …ψωνισμένους).
Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι οι μεσάζοντες, περιβάλλονται συνήθως από παρατρεχάμενους και αβανταδόρους που μπορεί να μας παρασύρουν με τον (συνειδητά ή ασυνείδητα) υστερόβουλο «ενθουσιασμό» τους …

Κοινό χαρακτηριστικό στις σχολές και τους δασκάλους που καλό είναι να αποφεύγονται, είναι τα ψυχολογικά κεφαλοκλειδώματα που γίνονται όλο και πιο ασφυκτικά όσο τους παραχωρούμε το δικαίωμα για κάτι τέτοιο. Η ενοχή, η ντροπή και η αυτοκατάκριση, πρωταγωνιστούν ως μέσα χειρισμού, ενώ κάθε ελπίδα για «προκοπή» μακριά τους δολοφονείται ύπουλα και μεθοδικά.

Θεωρώ ότι ένα χρήσιμο κριτήριο για να αποφύγουμε ασύμφορες και επιζήμιες …συναλλαγές τέτοιου τύπου είναι το εξής:
Η όποια εμπιστοσύνη, σεβασμός και εκτίμηση δείχνουμε στο πρόσωπο κάποιου δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της εκτίμησης του σεβασμού και της πίστης στη ζωή και τον εαυτό μας.

Πριν εμπιστευτούμε οποιαδήποτε σχολή ή δάσκαλο ας εμπιστευτούμε πρώτα τον εαυτό μας και το Θεό μέσα μας, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Αν ο σεβασμός, η εκτίμηση και η πίστη στην ιερότητα αυτού που είμαστε μας οδηγήσει στον όποιο δάσκαλο ή σχολή, έχει καλώς. Διαφορετικά θα κληθούμε να πληρώσουμε το επιπλέον κόστος της ανιερότητας που διαπράττουμε, μεταθέτοντας αυτά που οφείλουμε σε μας, σε κάποιους άλλους που ενδεχομένως…άλλα τους πρέπουν.

Προσοχή στην Προσοχή
14/09/2005, 18:56:35
quote:
ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ;

Pixeldream σ' αυτόν την περιοχή δεν χωράει δεύτερος, αναγκαστικά πηγαίνουμε μόνοι.

Ο δάσκαλος όμως αν είναι αυτός που μας ταιριάζει μας δείχνει τήν διαδρομή και τα εμπόδια.
Αν τα περάσεις σίγουρα μόνος θα φτάσεις...

Καλή μας επιτυχία...

15/09/2005, 11:38:03
Το ουσιαστικό πρόβλημα της ανεύρεσης του ιδανικού δασκάλου για την εσωτερική προτροπή , η καθοδήγηση είναι :

Ότι η ψυχή μας είναι ένα αίνιγμα.

Το σίγουρο είναι , ότι :

Αυτός , η αυτοί , που καταφέρνουνε να κρατάνε την ψυχολογία τους διαχρονικά ευδιάθετη, βρήκανε την λύση .

Αρκεί για παράδειγμα να επικρατούνε μονάχα ( όσο είναι εφικτό ) ,μέσα σε αυτήν οι θετικές μας σκέψεις.

Ο καθένας μόνος του πρέπει να ορίσει ποιες επιδρούνε θετικά ,για την δική του ψυχή.

Ότι ισχύει για μια ψυχή, που είναι συνήθως ευδιάθετη, δεν ισχύει απαραίτητα και για μια άλλη και το αντίθετο.

Κάποτε πριν από πολύ ,πολύ καιρό, είχα μια σχέση.
Η κοπέλα ήταν κλειδαμπαρωμένη στον εαυτό της.
Εγώ διαρκώς κεφάτος και έξω καρδιά.

Κάθε φορά που συναντιόμασταν , προσπαθούσα να τις βγάλω από την ψυχή τις έννοιες και τα προβλήματά της.
Τα κατάφερνα αρκετά καλά σε αυτόν τον τομέα.

Στα χείλη της άρχισε να ζωντανεύει το όμορφο , το φυσιολογικό και γλυκό χαμόγελο ,που είχα εγώ πάντα μέσα στην ψυχή μου.
Μετά από αρκετό καιρό, της μετέδωσα το περιεχόμενο του δικού μου εσωτερικού κόσμο.

Της έκανε καλό.

Εγώ πήρα από αυτό το κορίτσι χρήσιμα στοιχεία ,όπως οργάνωση και μεθοδικότητα.
Τα έχω ακόμη μέσα μου , δεν πάνε χαμένα.

Ενεργά άυλα αγγεία είναι οι ψυχές μας .
Άλλες είναι τρυφερές , όπως η καρδιά του μαρουλιού και άλλες σκληρές όπως το καρύδι.

Αν κατάφερα κάτι στην ζωή μου, για το οποίο είμαι υπερήφανος είναι ότι κατάφερα :

Να την κρατήσω τρυφερή .
Αυτό βέβαια το γεγονός έχει υψηλό κόστος.

Στο παρελθόν έχασα κάποιες μεγάλες ευκαιρίες , για να ικανοποιήσω το εγώ μου.
Αυτός ο πόνος , που γεύθηκε η ψυχή μου , από την αχαριστία των συνανθρώπων μου, αντί να με κάνει σκληρό και αδίστακτο , με έκανε πιτσιρικά και αγαθιάρη.

Δεν με χαλάει καμιά κακία ,όσο και μεγάλη και να είναι .
Δεν υπάρχει κακία, που να μην την αφοπλίσω με τα πανίσχυρα όπλα της αγάπης μου.

Τελικά η αγάπη με έχει αγαθέψει πλήρως.
Δεν μπορώ αλλιώς να το εξηγήσω.
αντέχει τα πάντα, όταν είναι ενεργή μέσα μου, ω ναι ….είναι και ενέργεια η αγάπη.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε , είμαι τρελός για τα σίδερα.

Όχι θα σας πω, τάχω 400 σια.
Θα σας εξηγήσω.

Την αγάπη την γεύομαι σε όλη της την θεϊκή μορφή.
Γνωρίζω, ότι δεν έχει μέτρο όταν φτάνει στο σημείο το τελικό, όπου είναι να σπάσει το εγώ μου .
Αφήνομε ελεύθερος στην αίσθηση αυτήν.
Συνήθως δεν την αντέχω και αρχίζω να κλαίω …….κλάμα να δείτε.
Δεν είναι προσποιητό, είναι το αυθεντικό .Αυτό που επέρχεται για να μην σπάσει ,ραγίσει και σταματήσει η καρδιά μας .
Εκείνη την στιγμή έχει τα ινία της ψυχής μου , ο δημιουργός της.
Είμαι ανίκανος να αντιδράσω.

Μια φορά θυμάμαι ,κάθισα και έφαγα μια δυνατή σφαλιάρα από έναν συνάνθρωπό μου, με τον οποίο είχα μαλώσει.
Μέσα στο μυαλό μου, τρέχανε οι σκηνές των ταινιών του μπρούς λή . Έλεγε το μυαλό.

- Ωρε τι κάθεσαι δώστου μια ,είσαι καλός σε αυτά, πολύ καλύτερος από δαύτον.

Ο άλλος με κοιτούσε σαν χάχας.
Δεν μπορούσε να καταλάβει, γιατί δεν αντιδρούσα.

Αφού άρχισε να ξύνει από αμηχανία το κεφάλι του, του είπα :
-Ικανοποιήθηκε ο εγωισμός σου φίλε ;;;

Μόλις με κόπο κατόρθωσε να ορθώσει μια κουβέντα :

-Συγνώμη , ήμουνα εκτός εαυτού.

Η αγάπη είναι για εμένα ο τέλειος δάσκαλος.
Είναι τέλειος δάσκαλος, επειδή μέσα από αυτήν :

Διδάσκει το τέλειο ον το ένα και μοναδικό , που άλλοι το λένε, θεό, άλλοι φύση και άλλοι :

Η αιτία για την οποία υπάρχω .

15/09/2005, 11:56:43
quote:

Η αγάπη είναι για εμένα ο τέλειος δάσκαλος.
Είναι τέλειος δάσκαλος, επειδή μέσα από αυτήν :

Διδάσκει το τέλειο ον το ένα και μοναδικό , που άλλοι το λένε, θεό, άλλοι φύση και άλλοι :

Η αιτία για την οποία υπάρχω .

Mα την αλήθεια έχω καιρό να συγκινηθώ έτσι. Τα λόγια σου και τα παραπάνω με εκφράζουν απόλυτα. Κάποτε λόγω καλοσύνης κινδύνευα να χαρακτηριστώ υπερβολική. Και λόγω αγάπης. Μεγάλης αν θες. Ειλικρινέστατης. Τώρα ζω ακόμα, μόνον γιά να αγαπώ. Να δίνω. Ακόμα κι όταν με πληγώνουν ή με τσακίζουν. Είμαι η ίδια δεν αλλάζω. Δεν αλλάζουμε. ΄Ισως με οδηγό την αγάπη που πολλοί δεν αποδέχονται να ήταν καλύτερη η ζωή. Κι από τα κιτρινισμένα φύλλα που κατά καιρούς πετάει,δαύτη, να υπήρχαν μόνο ώριμοι καρποί και ποικίλα λαμπερά χρώματα. Α, και μυρωδιές. Μοσχοβολιές. ΄Οχι στασιμότητα και σαπίλα.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φως αναβλύζεις,και με στηρίζεις,μη με σαστίζεις
μεθώ στη θεική σου γαλήνη,το ίσως είναι μιά φυγή,μην μου ξεφεύγεις λοιπόν γιατί είναι άδικο.Αντίκρυσέ με.Το θέλω είναι μιά αρχή.Εσύ μιλάς γιά το παρόν,κι εγώ γιά αύριο.

15/09/2005, 11:59:39
quote:

Τώρα βέβαια θα μου πείτε , είμαι τρελός για τα σίδερα.

Όχι θα σας πω, τάχω 400 σια.

Σίγουρα τα έχεις ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ 400 άλλοι τα έχουν χαμένα. Πίστεψέ με.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φως αναβλύζεις,και με στηρίζεις,μη με σαστίζεις
μεθώ στη θεική σου γαλήνη,το ίσως είναι μιά φυγή,μην μου ξεφεύγεις λοιπόν γιατί είναι άδικο.Αντίκρυσέ με.Το θέλω είναι μιά αρχή.Εσύ μιλάς γιά το παρόν,κι εγώ γιά αύριο.

15/09/2005, 18:06:03
Σε ευχαριστώ , γιατί νόμιζα ότι θα γίνω γελοίος με αυτά που μου υπαγορεύει η ψυχή μου να γράψω .
Αντίθετα είδα ,ότι η αγάπη έχει και άλλους εκλεκτούς μαθητές .

Αν είχα την δύναμη της γνώσης , φίλη ΑΦΡΟΔΙΤΗ θα έλεγα ότι :

Το όνομά σου είναι γραμμένο στο βιβλίο της zωής.

Νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι .
Να μην γνωρίζουμε, ότι ίσως κάποτε :

Να πάρει ο καθένας μας την αμοιβή που του αξίζει, για την διαφήμιση των πράξεων και των έργων του ,που στοχεύουνε στον θεό ( ουσία ) της υπάρξεώς μας ,που είναι η αγάπη.

Και εγώ σε ευχαριστώ, γιατί παίρνω δύναμη, από το μήνυμα σου.

HekatosΝέο Μέλος
24/07/2008, 22:20:57
ΔΑΣΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
http://neoellhn.gr/library/assets/forest_code.pdf

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
http://neoellhn.gr/library/assets/to_kryfo_%20sxoleio.pdf

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.
http://neoellhn.gr/library/assets/billions_bankers.pdf

H E.E. KAI TO "ΨΕΥΔΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
http://www.panmacedonian.info/EU%20PSEUDOMACEDONIA%20N%20MARTIS%20GR.pdf

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
http://neoellhn.gr/library/assets/curse_of_Asia.pdf

Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
http://neoellhn.gr/library/assets/hebrews_greece.pdf

ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΤΤΑΚΟΥ
http://neoellhn.gr/library/assets/patakos-papadopoylos.pdf

"Κάνε οτι θέλεις, αλλά μην βλάπτεις κανέναν"