ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 3 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 3 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/08/2008, 16:16:24
Μια σύντομη παρουσίαση των τελευταίων μου ακουσμάτων :

ICED EARTH : THE CRUCIBLE OF MAN - Ουσιαστικά η συνέχεια του Framing Armageddon, ξεκινάει εντυπωσιακά αλλά κάπου στην πορεία μου έκανε κοιλιά (ίσως φταίει πως έχω μπουχτίσει από το κλασσικό μεταλ). Κάποια κομμάτια του μου φέρνανε στο νου το Empire των Quennsryche, μόλις ακούσει ο Kircher ας μου πει αν έχω δίκιο.

TARJA : MY WINTER STORM - Δεν ξέρω τι λέτε, η τύπισα είναι ΘΕΑ. Τίποτα λιγότερο από αυτά που αγαπήσαμε στους Nightwish. Τελικά την θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας τους....

ENTER SHIKARI : TAKE TO THE SKIES - Nέος ήχος, κερδίζει θέση στην δισκοθήκη του αυτοκινήτου....

GODIVA : DESTRUCTION - Πιασάρικος 80es ήχος, μου θύμισε λίγο Judas Priest, ευκολόπεπτα μεταλ χιτάκια να τσιτώνουμε το volume. Μελανό σημείο η φωνή που θυμίζει λίγο Krokus (ελβετοί γαρ και αυτοί, τι να πω, μπορεί να φταίει το γάλα τους....)

SERENITY : FALLEN SANCTUARY - Λατρεμένος σκανδιναβικός ήχος από το Τιρόλο !!! Και μην πάει ο νους σας σε atmospheric death, μιλάω για την άλλη σκανδιναβική σχολή των 80es (Pretty Maids, Europe, Malmsteen's Rising Force) με τα συνθια, τα γεμάτα ριφ και τα ταχύτατα σόλα... Το έχω με voice over το κωλόπραγμα και δεν μπορώ να το κάψω...

DIECAST : DAY OF RECKONING - Δύσκολος ήχος... Κάποιες στιγμές είναι γαμώ τις πωρώσεις, είναι διπλό CD όμως και δεν έχω καταφέρει να το ακούσω ολόκληρο γιατί με κουράζει γρήγορα σχετικά....

EVERWOOD : THE RAVEN'S NEST - Progressive Metal από την Ουγγαρία παρακαλώ !!!! Αξίζει την προσοχή μας....

Έχει και άλλα, θα επανέλθω....

YΓ : 'Οποιος θέλει link για torrent από τα παραπάνω, ξέρει την διαδικασία....

Edited by - KERRY KING on 16/08/2008 16:21:08

16/08/2008, 19:09:14
quote:
Εκτός κι αν αποφάσισες να μου απευθύνεις το λόγο χρησιμοποιώντας πληθυντικό ευγενείας, πράγμα λίγο απίθανο.

My respect you have not yet earned, young Padawan!
Εννοώ εσείς οι γκοθάδες (και όχι Γότθοι, που λένε πολλοί)

quote:
ICED EARTH : THE CRUCIBLE OF MAN

Όσο να 'ναι κι εμένα κάπου με πείρε ο ύπνος. Είναι δυνατόν, δίλεπτα κομμάτια σε σιντί Iced Earth; Το βγάλανε απλά για να το βγάλουν. Τέλος.

quote:
TARJA : MY WINTER STORM - Δεν ξέρω τι λέτε, η τύπισα είναι ΘΕΑ. Τίποτα λιγότερο από αυτά που αγαπήσαμε στους Nightwish. Τελικά την θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας τους....

Έτσι! Αν και τελικά, εγώ όπως το βλέπω, μέχρι στιγμής η Τάργια είναι οι Nightwish... και είναι και απίστευτη στη σκηνή με την νέα μπάντα της!

Ωραία, προχωράω κι εγώ σε μία παρουσίαση σφήνα:

16/08/2008, 19:43:51
DEZPERADOZ

Oι Dezperadoz, είναι η φυσική συνέχεια των Desperados, της μπάντας δηλαδή του Tom Angelripper των Sodom και του Alex Kraft.

Στους Dezperadoz βλέπουμε τον Κραφτ να έχει αναλάβει και το πόστο του Τομ στα φωνητικά. Τι παίζουν λοιπόν οι Dezperadoz; Θα έλεγα Heavy Southern Rock, αλλά μια πιο πλήρης περιγραφή θα ήταν heavy rock meets Morricone. Δηλάδή κάτι σαν μέταλ βγαλμένο απ' τα γουέστερν!

Έχουν στο ενεργητικό τους δύο άλμπουμ:

The Legend and the Truth

Ο "Θρύλος" εδώ είναι ο Wyatt Earp, του οποίου την πραγματική ιστορία εξερευνά αυτό το concept album. Εδώ κάνουν τα πρώτα τους βήματα μακριά απ'το thrash των Desperados, και με μικρά σκετς, και φοβερές ενορχηστρώσεις, σου βιδώνονται για τα καλά στο κεφάλι.

Mε μεγάλο σεβασμό στο μύθο, και χωρίς καραγκιοζιλίκια, αλλά δυστυχώς, φοβούμενοι τον πειραματισμό, έχουν περισσότερα θρασσπιντ κομμάτια απ' ό,τι μελωδικά. Τα μελωδικά όμως είναι άπιαστα!

Highlights: Oμώνυμο, η διασκευή του θέματος της σειράς Rawhide (!), Ηellbilly Square, March to Destiny (φοβερό, δυστυχώς δεν υπάρχει στο youtube), Echoes.

http://www.youtube.com/watch?v=3H_0LzHnmno

An Eye for an Eye

Eδώ πλέον έχουν βρει την ταυτότητά τους. Η ιστορία του άλμπουμ μιλάει για έναν άντρα που καταδικάστηκε σε θάνατο, επειδή σκότωσε τον φίλο του, στο όνομα της θρησκείας.

Τα τραγούδια εδώ έχουν αρκετή ελευθερία. αναπνέουν, δεν έχουν αυτό το βρύγδουπο του προηγούμενου άλμπουμ, και μπορείς να τα ακούσεις και πίνοντας το ποτάκι σου στο διπλανό σαλούν (γιιιιιιιχαααααα)!

Ακούστε για παράδειγμα το ρολάρισμα του κεραυνού εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=1XvgMNIS7ow

Ακούστε επίσης: To ομώνυμο, τα Wild Bunch, Wild Times, Riders of the Storm (ναι, το γνωστό!), το May Heaven Strike me Down, με την εισαγωγή του For a Few Dollars More του Morricone, τη διασκευή του 25 Minutes to Go, του θεού Johnny Cash...

Σκατά ακούστε όλο το άλμπουμ οι ενδιαφερόμενοι. Εγώ πάντως τελευταία γυρνάω με τζιν-αμερικανοκαπέλο-ζώνη από αλιγάτορα! Σοβαρά, με έχει βαρέσει!

Που 'σαι ρε Κircher, ρίξουμε δυο σφαίρες;! Yeeeeeehaaaaawwww, goddamn hill'billies!

16/08/2008, 19:46:21
http://13119.webhosting4.1blu.de/start.html

Εδώ μπορείτε να ακούσετε τα άπαντά τους. To March to Destiny πρώτα!

17/08/2008, 23:38:31

quote:

Ναι αμέ, το "Melody" το θυμάμαι.

Μη μου πεις πως πήγαινες κιόλας? Γιατί το αναφέρω? Το Melody ήταν ένα μαγαζάκι, τεράστια μικρό αλλά μία εποχή, ήταν στέκι deathαδων και για να προλάβω τυχόν παρεξηγήσεις, μιας και όλοι ενδιαφέρονται καταβάθως οι σημερινοί γκοθάδες κάποτε εδώ στο Ελλάντα λέγονταν deathαδες...

quote:
Στο "Rebound" πήγαινα συνέχεια για ένα διάστημα και μετά πιο αραιά επειδή πήγαινα στο "DarkSun".
Βέβαια στο DS μόνο Παρασκευές γιατί το Σάββατο έχει πρόγραμμα που δεν καλύπτει τα μουσικά μου γούστα.

Τα ίδια και εγώ, άσε που μαζεύονται όλα τα πιτσιρίκια...μιλάω για το Σάββατο, το Rebound από την άλλη μου φαίνεται αρκετά παρακμιακό πλέον, αλλά έχουν υπάρξει βραδιές που έχω περάσει ευχάριστα!!

quote:
Δεν παύει όμως να αντιπροσωπεύει το συντριπτικό σύνολο τον γκοθάδων αυτή την εποχή......

Και Τί σημαίνει αυτό? Πώς θα ακούμε ό,τι ακούνε και όλοι οι υπόλοιποι? Το κακό δεν είναι η μουσική αλλά οι άνθρωποι που ακολουθούν λόγω μόδας και τίποτα άλλο...

quote:
D_I, υπάρχει κανα σχετικό μέρος που τι εκτρέφουν αυτές που λέει; Γιατί εγώ όλο κάτι τσίρκα βλέπω σε κάτι Dada κλπ.

Βρε, Πού το πάς που το φέρνεις.....?? όλο ερωτήσεις είσαι..

quote:
Αυτό λέω, δεν υπάρχουν. Δεν έχετε δική σας ταυτότητα. Δεν υπάρχει κάτι σταθερό, να πεις ότι σας προσδιορίζει.

Μας λες τώρα πως το γκόθικ εσύ το αναγνωρίζεις μόνο από την ενδυμασία?
Αλλά πέρα από αυτό, η "γκόθικ" μουσική δεν είναι απλά ένα είδος μουσικής, ούτε και κάποιες συγκεκριμένες εκφάνσεις έχει, αλλά αν θέλεις κάποιες σταθερές, μιας και είσαι μαθημένος σε αυτές , μπορείς να κοιτάξεις το μπάσο ή το σύνθι που χρωματίζουν είτε άγρια είτε δίνοντας μελωδία ή ατμόσφαιρα σε πάρα πολλά τραγούδια, ο πειραματισμός ή ο τρόπος που τραγούδάει κάποιος, χωρίς απαραίτητα να εκφράζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο..
Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι αριστοτέχνης μουσικός, για παράδειγμα να έχεις την καλύτερη φωνή και προπαντός να κάνεις επίδειξη των δεξιοτήτων σου επάνω στη σκηνή σε αντίθεση με τα σόλα των μεταλλάδων... η αρμονία και το δέσιμο ενός συγκροτήματος είναι τα πιο σημαντικά με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει το συναίσθημα και την ατμόσφαιρα που ενδιαφέρει..
Γι όλα αυτά που αναφέρω εμένα με χαλάει η ταμπέλα ή ταμπέλες, τεσπα, το "γκόθικ", είναι ποίηση, σκέψη, θεατρικότητα, γι αυτό τραβάει ανθρώπους που ξέρουν από μουσική διαφόρων ηλικιών!!

quote:
Πρώτη φορά άκουσα μέταλ στην 1η δημοτικού, το άλμπουμ Ram it Down, των Priest. Από τότε ήξερα ότι αυτή η μουσική θα είχε την πρώτη θέση στο αυτί μου

Αμ έτσι εξηγείται... πες το και ανησύχησα...!!!

quote:
Όχι πες μου εσύ, αν αυτό το πράγμα ανήκει σε κάποιο είδος μουσικής
http://www.youtube.com/watch?v=mriBc6NjUhg
μια απίστευτα χαλαρή, υπόκοφη και κουραστική ρυθμική κιθάρα, ένα βλαμμένο με κρεατάκια, και το τραγούδι τελειώνει όσο ήσυχα ξεκίνησε. Εντελώς αδιάφορα.

Βρεε βλάσφημε...!!! άκου κρεατάκια ο Peter Murphy ???? αλλά ΤΙ να περιμένω από κάποιον που άκουγε Priest στην 1η δημοτικού και από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξαν τα γούστα του??

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

18/08/2008, 09:25:09
quote:
My respect you have not yet earned, young Padawan!
Εννοώ εσείς οι γκοθάδες (και όχι Γότθοι, που λένε πολλοί)

Μόνο που εγώ ποτέ δεν κόλλησα στον εαυτό μου την ταμπέλα "γκοθάς".
Κι όπως έχω ξαναπεί, οι ταμπέλες κι ειδικά αυτές που προέρχονται από τις μουσικές προτιμήσεις κάποιου μου προκαλούν αλλεργία...

simori μου είχα πάει ελάχιστες φορές αλλά το γεγονός ότι ήταν υπερβολικά μικρό με ξένιζε.
Το ξέρω ότι τα άτομα που ακούνε gothic τους μπέρδευαν με αυτούς που ακούνε death.
Αυτό όμως είναι πταίσμα, το τραγελαφικό είναι να σε γνωρίζουν πρώτη φορά και να νομίζουν ότι ασχολείσαι με τον Σατανά και τη μαύρη μαγεία.

Στο Rebound έχω περάσει κι εγώ καλά και πιστεύω πως είναι από τα μέρη - σταθμούς για κάποιον που ήθελε να βγει και να ακούσει την συγκεκριμένη μουσική στην Αθήνα.
Τον τελευταίο καιρό πάντως προτιμώ να μείνω σπίτι μου και να ακούσω μουσική παρά να βγω.
Με αυτό τον τρόπο προστατεύω τα μάτια μου από την ποζερία που μπορεί να αντικρύσουν...

In anticipation of my resurrection...

18/08/2008, 13:07:32
quote:
άσε που μαζεύονται όλα τα πιτσιρίκια...

Ε, αφού κι εσύ και ο D_I δε θέλετε να πάτε στο μέρος που σας αξίζει (Κ.Α.Π.Η.), θα τα υποστείτε!

quote:
Βρε, Πού το πάς που το φέρνεις.....?? όλο ερωτήσεις είσαι..

Ε...;

quote:
Αμ έτσι εξηγείται... πες το και ανησύχησα...!!!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ RAM IT DOWN, ΠΕΣ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΑ!!!
I'll fight you under blood red skiiiiiiiiiies

quote:
άκου κρεατάκια ο Peter Murphy ????

Σωστά, λιωμένη μύτη απ' την κόκα είχε. Έχεις δίκιο.

quote:
Μας λες τώρα πως το γκόθικ εσύ το αναγνωρίζεις μόνο από την ενδυμασία?

...ναι
Τίποτα από αυτά που μου έδωσες δε δίνει μια μουσική ταυτότητα... Είναι σκόρπια χαρκατηριστικά και κοσμητικά επίθετα. Μη σου πω ότι υποτιμάς κιόλας η μουσκή σου, λέγοντας ότι δε θέλει μουσική ικανότητα αλλά συναίσθημα. Άρα ξαφνικά, έγινε το ίδιο ποιοτική με ένα καψουροτράγουδο τραγουδούμενο από έναν καψούρη...

By the way, ή synthesizer θα λες, ή πλήκτρα άμα βαριέσαι. Σύνθι το λένε οι εντεχνο-σκυλάδες. Ομοίος και solo κι όχι σόλα. Σα να λέμε τα στυλά, τα ταξιά, τα σιντιά, τα ευρά. Καλά το τελευταίο το λέμε!

Άντε μπράβο, να ιλάμε τουλάχιστον γραμματικά σωστά!

(Όπως καταλαβαίνεις τα λέω αυτά επειδή είμαι ανορθόγραφος )

quote:
εμένα με χαλάει η ταμπέλα ή ταμπέλες

quote:
Κι όπως έχω ξαναπεί, οι ταμπέλες [...] μου προκαλούν αλλεργία...

Εντάξει D_I, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Ηρέμησε.

18/08/2008, 18:45:02
Φίλοι μου ετοιμαστήτε για την πιο κουφή παρουσίαση :

DETHKLOK

(Από αριστερά προς δεξια, William Murderface, Skwisgaar Skwigelf, Nathan Explosion, Pickles, and Toki Wartooth.)

Πρόκειται για μια virtual death metal μπάντα, η οποία πρωταγωνιστεί σε σειρά κινουμένων σχέδιων με τίτλο Metalocalypse. Η σειρά καταπιάνεται με τις περιπέτειες την εν λόγω αμερικανοσκανδιναβικής μπάντας και ήδη έχουν γυριστεί δύο κύκλοι των 20 επισοδείων. Σχετικές πληροφορίες για την σειρα στους παρακάτω συνδέσμους :

http://en.wikipedia.org/wiki/Metalocalypse
http://www.adultswim.com/shows/metalocalypse/
http://www.diefordethklok.org/index.html

Λίγα λόγια για την μπάντα :

Ο Nathan Explosion είναι ο τραγουδιστής και προφανώς ο σταρ της όλης φάσης. Φωνητικά παραπέμπει στους Cannibal Corpse ενώ πίσω από τον animated χαρακτήρα βρίσκεται κάποιος Brendon Small.

Ο Skwisgaar Skwigelf είναι ο lead κιθαρίστας του γκρουπ, κατάγεται από την Σουηδία και έχει σαφείς επιρροές από Malmsteen. Κι εδώ, ο άνθρωπος πίσω από το cartoon είναι ο Brendon Small τόσο στην φωνή, όσο και στην κιθάρα.

Ο Toki Wartooth είναι η δεύτερη κιθάρα του γκρουπ και κατάγεται από την Νορβηγία. Πίσω από το cartoon είναι ο Tommy Blacha, ο οποίος είναι συμπαραγωγός και γενικά το άλλο μισό της όλης ιδέας. Έχει δουλέψει και στο Da Ali G Show, δεν είναι τυχαίο το παληκάρι. Την μουσική πάντως κι εδώ την έχει ο Brendon Small.

Ο Pickles είναι ο ντράμερ του γκρουπ, αναφέρεται για τον εαυτό του ως ιρλανδοαμερικάνος και την φωνή του έχει αναλάβει και εδώ ο Brendon Small, ενώ το μουσικό κομμάτι το έχει αναλάβει κάποιος Gene Hoglan.

Τέλος ο William Murderface είναι ο μπασίστας του γκρουπ, με πολύ δύσκολά παιδικά χρόνια (όσοι διαβάσετε την πηγή θα καταλάβετε). Την φωνή του την έχει αναλάβει ο Tommy Blacha και την μουσική προφανώς ο Brendon Small.

(Εδώ να ευχαριστήσω την wikipedia για τα βιογραφικά. Μπορείτε να πάρετε και άλλες πληροφορίες στο http://en.wikipedia.org/wiki/Dethklok

18/08/2008, 19:11:23
To ωραίο στην όλη φάση των DETHKLOK είναι ότι δεν περιορίζονται μόνο στο cartoon. Έχουνε βγάλει μία δισκάρα ενώ κάνουν και live εμφανήσεις, όπου στην σκηνή οι Brendon Small (φωνή και lead κιθάρα) και Gene Hoglan (ντραμς), πλαισιόνωνται από τους Mike Keneally (κιθάρα), Bryan Beller (μπάσο) και Jeff Dunham (Ηuman Dummy - δεν ξέρω τι ρόλο βαράει αυτό....).

Λίγα λόγια για το άλμπουμ τους :

ΤΗΕ DETHALBUM

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΡΩΣΗ !!!!!!! Βρήκα το metal CD που θα λιώσει στο αυτοκίνητο για τους επόμενους μήνες. Καταπληκτικές μελωδίες που ταιριάζουνε γάντι στην βγαλμένη από τον τάφο φωνή του Nathan Explosion, δηλαδή του Brendon Small. Δεν ξέρω τι έχει βγάλει στην οθόνη μιας και δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο της σειράς, μουσικά ο τύπος πάντως είναι ταλέντο. O ήχος κινείται σε μελωδικό death metal ύφος και ακούγεται ευχάριστα ακόμα και από τους μη μυημένους στο είδος. Αναζητήστε την deluxe έκδοση, που έχει bonus CD με 7 επιπλέον κομμάτια (το αρχικό cd είναι 16).

Περιμένω με αγωνία σχόλια σας ώστε να διαπιστώσω άμα είναι δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός μου. Δεν είμαι σε metal φάση τελευταία, το εν λόγω CD όμως μου έχει πάρει τα μυαλά....

19/08/2008, 01:07:14
E, όχι και "κάποιος" Gene Hoglan! Έχει συνεργαστεί με ένα κάρ κόσμο. Άκου Strapping Young Lad να δεις τι κάνει το χταπόδι!

Ειρωνικά, ο χαρακτήρας του σχεδιάστηκε με βάση τον δημιουργό-τραγουδιάρη-κιθαρίστα των S.Y.L. Devin Townsend!