ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-υψηλη τεχνη επαφης με τον θεο μεσα μας η απλως μια μεθοδος χαλαρωσης;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-υψηλη τεχνη επαφης με τον θεο μεσα μας η απλως μια μεθοδος χαλαρωσης;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/03/2011, 22:54:42
quote:
ενασχοληση με την Καμπαλα μπορει να σου προκαλεσει τοσο ισχυρους κραδασμους, που το αλκοολ να επιβαλλετε.

Αυτοί οι κραδασμοί αυξάνονται με τα χρόνια,το σώμα συνηθίζει σταδιακά.

Σε καλυνυχτίζω γιατί κάποια δεν με αφήνει σε ησυχία εδω πέρα.

06/03/2011, 16:47:15
Αν δεν σας αρέσει Άλεξ ή δεν σας βολεύει η διαφορετική άποψη , έχετε επιλογή...ωστόσο πράματα όπως κραδασμούς κλπ...ξέρεις εσύ και ορισμένοι άλλοι- που καμμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν -σείς είστε ο καθρέπτης της πραγματικότητας- καλό είναι να τα κρατάτε για τον εαυτό σας και να κουνιέσθε όσο σας αρέσει...
Εσένα προσωπικα στα έχω ξαναπεί και πάντα πίσω απο την ουρίτσα κάποιου κρύβεσαι για να εμφανισθείς και να πείς τα περίφημα που λές , περί τσάκα-τσούκα...κάτι που τους Ινδούς δεν τους βοήθησε τελικά και τόσο πολύ , ασφαλώς αυξάνονται και πληθύνονται-το ίδιο και οι Άραβες όμως-...οπότε καλά τσάκρα και σε σένα και καλούς απογόνους και οργασμούς εκ του μακρόθεν , δεν χρειάζεται κατα την κοσμοθεωρία σας να έρχεσθε σε επαφή αναγκαστικά , το γνωρίζεις αυτό....εμείς είμαστε πιο οπισθοδρομικοί και έχουμε ανάγκη την επαφή...

Αν θέλεις άλλη φορά να απευθυνθείς σε μένα να το κάνεις ευθέως και άσε τα "ξέρεις εσύ"...σου αναγνωρίζω πάντως ότι τελειώνεις με χαμογελάκι...

Καλές δονήσεις!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
06/03/2011, 18:08:21
quote:
Καλές δονήσεις!!!

Ευχαριστώ.

06/03/2011, 18:15:31
quote:
Αν δεν σας αρέσει Άλεξ ή δεν σας βολεύει η διαφορετική άποψη , έχετε επιλογή...ωστόσο πράματα όπως κραδασμούς κλπ...ξέρεις εσύ και ορισμένοι άλλοι- που καμμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν -σείς είστε ο καθρέπτης της πραγματικότητας- καλό είναι να τα κρατάτε για τον εαυτό σας και να κουνιέσθε όσο σας αρέσει...
Εσένα προσωπικα στα έχω ξαναπεί και πάντα πίσω απο την ουρίτσα κάποιου κρύβεσαι για να εμφανισθείς και να πείς τα περίφημα που λές , περί τσάκα-τσούκα...κάτι που τους Ινδούς δεν τους βοήθησε τελικά και τόσο πολύ , ασφαλώς αυξάνονται και πληθύνονται-το ίδιο και οι Άραβες όμως-...οπότε καλά τσάκρα και σε σένα και καλούς απογόνους και οργασμούς εκ του μακρόθεν , δεν χρειάζεται κατα την κοσμοθεωρία σας να έρχεσθε σε επαφή αναγκαστικά , το γνωρίζεις αυτό....εμείς είμαστε πιο οπισθοδρομικοί και έχουμε ανάγκη την επαφή...

Αυτά που λές είναι προσβολές προς εμένα,ωστόσο είναι η άποψή σου.Αφου το πάς έτσι θα μπορουσα να σου πώ και εγώ την δική μου,αλλά ειλικρινά τώρα δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι νομίζεις.

06/03/2011, 18:24:53
quote:

Αυτά που λές είναι προσβολές προς εμένα,ωστόσο είναι η άποψή σου.Αφου το πάς έτσι θα μπορουσα να σου πώ και εγώ την δική μου,αλλά ειλικρινά τώρα δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι νομίζεις.

Δεν ξεχνώ Άλεξ την χθεσινοβραδυνή σου κουβέντα...μήπως θες να σου την υπενθυμίσω..???

Σύ , όπως πάντα άρχισες τις προσβολές...μην το ξεχνάς..!!!

06/03/2011, 18:25:43
quote:
Σύ , όπως πάντα άρχισες τις προσβολές...μην το ξεχνάς..!!!

Ποιός ήρθε???

Που βρε σε προσέβαλα εγώ,φαντάσματα βλέπεις? Ουτε κάν σου απεύθυνα τον λόγο.

Είναι πολύ ασχημο να κατηγορείς κάποιον ενώ δεν σου έχει κάνει τίποτα,και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις,κάτι παθαίνεις ώρες ώρες.

Τι θα γίνει θα μιλήσεις?

Εαρινέ,ζείς? Λίγο δύσκολο να πιστέψω οτι κάτι έτυχε ξαφνικά.

Edited by - alex22 on 06/03/2011 18:56:07

06/03/2011, 21:59:27
quote:

Σε καλυνυχτίζω γιατί κάποια δεν με αφήνει σε ησυχία εδω πέρα.

Μήπως αναγνωρίζεις ποιανού είναι αυτά τα ανωτέρω Άλεξ..???
Εκτός και αν παρεξήγησα , οπότε ευχαρίστως να ζητήσω συγγνώμη αν σε αδίκησα...διότι όντως είναι πολύ άσχημο να προσβάλλεις κάποιον και μάλιστα αναιτίως...

Edited by - Εαρινός on 06/03/2011 22:05:25

07/03/2011, 10:24:36
quote:
Εκτός και αν παρεξήγησα , οπότε ευχαρίστως να ζητήσω συγγνώμη αν σε αδίκησα...διότι όντως είναι πολύ άσχημο να προσβάλλεις κάποιον και μάλιστα αναιτίως...

Δεν εννούσα εσένα εαρινέ,με έχεις για τέτοιον άνθρωπο?Δεν προσβάλω τους άλλους χωρίς να μου έχουν κάνει τίποτα.

Οκ,καταλαβαίνω την παρεξήγηση,παντώς όχι καμία σχέση δεν έχει με εσένα.

07/03/2011, 10:54:04
quote:

quote:

Δεν εννούσα εσένα εαρινέ,με έχεις για τέτοιον άνθρωπο?Δεν προσβάλω τους άλλους χωρίς να μου έχουν κάνει τίποτα.

Οκ,καταλαβαίνω την παρεξήγηση,παντώς όχι καμία σχέση δεν έχει με εσένα.

Mea culpa...αλλα καμμιά φορά παρασυρόμαστε απο το εν γένει κλίμα και εξάγουμε λανθασμένα συμπεράσματα...συγγνώμη!!!

Εκ της διαχειρίσεως

07/03/2011, 12:49:37
Διαλογισμός άραγε δεν αποτελεί η επικοινωνία τόσο με τον πομπό και όσο με τον δέκτη...???
Και δεν είμαστε ως οντότητες ταυτόχρονα και τα δυό???
Το ίδιο μας το είναι δεν είναι πομπός πρός το συνειδητό μας μέρος , δεν είναι εκείνο που λειτουργεί ακατάπαυστα και χωρίς την δική μας καν συμμετοχή -και έγκριση-, μήπως υπάρχει κάποιος σε τούτο τον κόσμο που εντέλλει το ίδιο του το είναι???
Πομπός και δέκτης ταυτόχρονα αποτελεί το ίδιο μας το είναι απο τον "εαυτό" του και προς τον εαυτό του αλλα και απο το είναι μας προς τα έξω...

Αλλα ποιός άραγε συλλαμβάνει κάθε εξωτερικό μήνυμα και ποιός το διαχειρίζεται... άραγε το συνειδητό μας μέρος???

Και αυτό το συνειδητό κατα πόσο είναι ανεξάρτητο και αυτάρκες???

Ποιός άραγε , μπορεί να πεί:"Τώρα θα συγκινηθώ ή τώρα θα ειρωνευθώ ή τώρα θα επιτεθώ ή θα βρίσω ή το οτιδήποτε άλλο"???

Απ'όπου και να το πιάσουμε το θέμα και όσο και να προσπαθήσουμε να το προσαρμόσουμε στα "μέτρα" μας , έχω την αίσθηση ότι η "μπάλα" χάνεται...και φθάνει κανείς στο αναπόδραστο συμπέρασμα ότι όντως είμαστε υποκείμενοι στο ίδιο μας το είναι και το οποίο ορίζει δρόμους αν-ελευθερίας και χειραγώγησης μας....

Μπορεί τελικά να το επισημαίνουμε αυτό , χωρίς όμως τελικά να μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε...παρ'όλη την γνώση μας , αν υποθέσουμε ότι όντως την έχουμε...

Παράδειγμα το ότι "Ωκεανοί πνεύματος" που παρατήρησαν την ανθρώπινη συμπεριφορά και που ωστόσο δεν μπόρεσαν οι ίδιοι να ξεπεράσουν και να αγνοήσουν...

Και ερωτεύθηκαν και πόνεσαν και εξετέθησαν -εκ των έσω- χωρίς να μπορέσουν αυτό να το χειρισθούν και μπορούμε να καταλήξουμε -ενδεχομένως - ότι η δύναμη τη θέλησης για ζωή με την οποία είναι χαρτογραφημένο το είναι μας , προϊσταται και ορίζει τις επιμέρους κινήσεις μας...

Άνθρωπος και ανθρώπινη υπόσταση και καταστατικότητα , ένας ατελείωτος και ολόκληρος λαβύρινθος που ουδέποτε μπορεσαμε να διεμβολήσουμε , ουδέποτε μορέσαμε να τον καθοδηγήσουμε...ει μη μόνον σε ένα μερικό βαθμό να χειρισθούμε και ακόμα και τότε αυτό δεν ήταν/είναι χωρίς κόστος...

Διαλογισμός...τι άραγε και με ποιό σκοπό , αν όχι η κατ'αρχάς επικοινωνία με τον ίδιο μας τον εαυτό και ο οποίος κατα την γνώμη μου αποτελεί τον κύριο παράγοντα και κύριο υπεύθυνο για όλα όσα επισυμβαίνουν εντός μας αλλα και γενικότερα σε σχεση με το περιβάλλον μας???

Edited by - Εαρινός on 07/03/2011 12:50:46

sereniteΜέλος
27/07/2012, 12:42:30
Αγαπητή Pennynick,

ένας χωρισμός είναι σαν ένα μικρό πένθος, χάνεις κάποιον ξαφνικά και πονάς στην ιδέα ότι δεν θα τον ξαναδείς - και ο χρόνος που κράτησε ο δεσμός σου ίσως είναι χειρότερος από το αν είχε κρατήσει πολύ παραπάνω γιατί είναι αρκετός για να ζήσεις πράγματα που σε δένουν μα πολύ λίγος για να τα απομυθοποιήσεις.

Αν γυρίσω τον εαυτό μου σε αυτή την ηλικία αντιλαμβάνομαι πόσο πολύ σε πονάει και πως αισθάνεσαι όμως να είσαι σίγουρη πως όσο κι αν βασανίζεσαι στο σήμερα στο αύριο όλα θα είναι καλύτερα όσο δύσκολο κι αν σου είναι να το πιστέψεις τώρα. Δυστυχώς οι απογοητεύσεις που όλοι λίγο ή πολύ έχουμε βιώσει είναι μια απαραίτητη διαδικασία μέσα από την οποία μαθαίνεις τελικά τι είσαι εσύ δίπλα σε κάποιον και ποιος θέλεις να είναι ο άλλος δίπλα σε εσένα, γιατί πως αλλιώς θα αναγνωρίσεις ποιος σου φέρθηκε εντάξει, αν δεν υπάρξει αυτός που δεν θα σου φερθεί εντάξει, πως θα εκτιμήσεις αυτό που θα σου προσφέρει κάποιος, αν δεν υπάρξει αυτός που θα σου το στερήσει και πως θα αντιληφθείς εσύ ως άνθρωπος αν είσαι εντάξει απέναντι σε κάποιον, αν δεν υπάρξει αυτός που θα σου δείξει ότι δεν ήσουν. Να θυμάσαι πως κανείς δεν έζησε χωρίς να πονέσει από κάποιον άνθρωπο και πως κανείς δεν πορεύτηκε χωρίς κάποιον να πονέσει.

Όσο για το τι να κάνεις θα συμφωνήσω με τον Zip ότι έστω και με το ζόρι πρέπει να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου γιατί αν θέλουμε να έχουμε μια σωστή σχέση με έναν άνθρωπο πρέπει πρώτα να έχουμε μια σωστή σχέση με τον εαυτό μας, να μην μας εγκαταλείπουμε και να μας αγαπάμε το ίδιο, αλλά θα συμφωνήσω και με τον Alex 22 ότι ο πόνος δεν πρέπει να φιμώνετε, εν ολίγοις δέξου το γεγονός ότι πονάς, χωρίς να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και άστο να κάνει τον κύκλο του χωρίς όμως να εγκαταλείπεις τον εαυτό και την ζωή σου και αν κάτι έχω να προσθέσω είναι να συζητάς για αυτό που σε απασχολεί και σε πονάει γιατί ακούγοντας τα ίδια σου τα λόγια θα συνειδητοποιήσεις γιατί συνέβηκε ότι συνέβηκε, ποιο είναι το δικό σου μερίδιο ευθύνης και ποιο του άλλου - να συζητάς όμως με σεβασμό και αξιοπρέπεια προς το δικό σου πρόσωπο και το πρόσωπο του άλλου γιατί κάθε ιστορία που έζησες και που θα ζήσεις άσχετα με το πόσο πόνεσε κάτι σε δίδαξε και κάτι σου έδωσε και κάτι δίδαξες και έδωσες και εσύ.

Ο πόνος είναι και θέμα αντίληψης, είναι δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεσαι το συμβάν που αντιμετωπίζεις και πως τοποθετείς τον εαυτό σου απέναντι σε αυτό το γεγονός. Με την σκέψη σου μπορείς να κάνεις το χαστούκι, κλωτσιά και με την σκέψη σου μπορείς να κάνεις την κλωτσιά ,χαστούκι. Μπορείς να κάνεις το μυαλό σου τον καλύτερο φίλο σου αλλά και τον πιο επικίνδυνο εχθρό σου , ίσως αυτό που έχεις να μάθεις καλύτερα μέσα από περιόδους πόνου (κατά την αποψή μου πάντα) είναι πώς να ελέγχεις το μυαλό σου (όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν) για να μην οδηγεί την ψυχή σου σε πλήρη αρνητισμό.

Και μια μέρα … αργά ή γρήγορα, θα βρεθείς στα λόγια του Dr Jekyll Mr Hide ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει κι αν χρησιμοποιήσεις σωστά την προηγούμενη εμπειρία σου θα βρεθείς λίγο καλύτερη και θα ζητάς κάτι πιο συγκεκριμένο.

hunter1Μέλος
16/08/2012, 17:41:04
Πολυ ενδιαφερον θεμα μπραβο μονστερ!!
προσωπικα ειμαι διαγνωσμενα κυκλοθυμικη κληρονομωντας την ασθενεια απο τον πατερα μου.ας αναφερθει οτι πολλες ψυχιατρικες ασθενειες ειναι κληρονομικες.προσωπικη ανακουφιση σε πολλα θεματα βρηκα μεσα στα ερμητικα κ στην αλχημεια ξεκινωντας απο το α την ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.
Ποια η γνωμη σου;

d.k

18/08/2012, 23:02:22
quote:

Πολυ ενδιαφερον θεμα μπραβο μονστερ!!
προσωπικα ειμαι διαγνωσμενα κυκλοθυμικη
d.k

Λένε οτι ο θυμός είναι αγάπη που καταπιέζεται ή που δεν βρίσκει έκφραση.
hunter1Μέλος
19/08/2012, 19:24:56
σωστη η θεση σου για τοθυμό..
από την άλλη περα από την κληρονομικότητα μιας ψυχικής ασθένειας οι γρήγορες εναλλαγές ρόλων στην καθημερινότητα μας μερικές φορές μπλοκάρουν το σύστημα κ υπάρχει αποσυντονισμός συναισθήματων..

d.k

19/08/2012, 23:29:40
quote:

σωστη η θεση σου για τοθυμό..

Τολμώ να πω, οτι δεν είναι δική μου θέση, αλλά του Osho. Την διάβασα σε κάποιο κείμενό του στο διαδίκτυο. Προσωπικά, εγώ, σαν "ντόκτορ", δεν την καταλαβαίνω πλήρως, σαν θέση.
quote:
από την άλλη περα από την κληρονομικότητα μιας ψυχικής ασθένειας οι γρήγορες εναλλαγές ρόλων στην καθημερινότητα μας μερικές φορές μπλοκάρουν το σύστημα κ υπάρχει αποσυντονισμός συναισθήματων..
Πιστεύω οτι και οι κληρονομικές ασθένειες μπορούν να ιαθούν με μια υγειή πνευματική ζωή. Βέβαια, ειναι δύσκολο σε εμας που ζούμε στις πόλεις, χρειάζεται υπερπροσπάθεια. Όμως, ας ξεκινήσουμε απο την προσπάθεια, και για τα άλλα βλέπουμε..

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 19/08/2012 23:30:15

hunter1Μέλος
20/08/2012, 07:47:14
Ειναι καθαρα επιλογη κ τροπος ζωης ναι..απο την αλλη πιστευω οτι οι γυναικες ειμαστε πιο επιρεπεις σε τετοιες καταστασεις γιατι οπως κ να το κανεις εναλλασονται οι ρολοι μας πιο γρηγορα στην καθημερινοτητα..

d.k