ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εωσφόρος και Ιησούς:ποια η σχέση τους; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Εωσφόρος και Ιησούς:ποια η σχέση τους; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Λουκάς Αυγερινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
kangaroΜέλος
18/06/2019, 16:15:49
Λουκά, φτιάχνε τα post σου. Δεν θέλω να χάσω λέξη ... Και σταμάτα να βάζεις video ... trollάρεις. Μην το κάνεις, plz.

Edited by - kangaro on 18/06/2019 16:17:27

PeronosporosΜέλος
18/06/2019, 16:20:31
quote:

quote:

Αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις τι είναι το argumentum ad ignorantiam, είναι φωτογραφία αυτά που λες. ΕΣΥ πρέπει να αποδείξεις ότι υπάρχουν και άλλες πηγές για τον επιπλέον λόγο ότι εσύ θέτεις τις παραμέτρους ως θεματοθέτης.

τουουουουτ ! τουουουουτ!
https://www.youtube.com/watch?v=ZOD0oK-R8hg

Για την ταμπακιέρα τίποτε ε; Το περίμενα.
Πηγές μηδέν. Αξιοπιστία μηδέν.

quote:
quote:

Κάνεις εισαγωγή χωρίς ισχυρισμό, άρα πού και πως θα γίνει συζήτηση; Για μονολόγους χατζηχρήστο2 γράψε σε blog.
Όχι θρησκειολογικό θέμα στην κατηγορία "γνώση"...

Τόση βιασύνη που δεν βλέπεις την κατηγορία ότι είναι "Σοφία" και όχι "Γνώση"; ;;; Έχει ξαναγίνει αυτό ...
https://www.youtube.com/watch?v=H9yhGJ-oKfc

Πάλι για την ταμπακιέρα τίποτα. Δεν έχεις κάνει εισαγωγική θέση και περιμένεις να γίνει συζήτηση. Πόσο πήρες στην έκθεση αν επιτρέπεται; Κάτω απο την βάση;! Ε αυτο και αν το περίμενα

kangaroΜέλος
18/06/2019, 16:27:15
Γράφω εγώ "σφυράει ... " κι αυτός απαντάει :

quote:
τουουουουτ ! τουουουουτ!

*Γ@μώ το αστρικό μου μέσα ... !

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

18/06/2019, 16:28:12
quote:

Για την ταμπακιέρα τίποτε ε; Το περίμενα.
Πηγές μηδέν. Αξιοπιστία μηδέν.

Είδες ; Είδες; Άρα αυξάνει τις προφητικές ικανότητες η συμμετοχή στο εσωτέρικα. Δεν καπνίζω οπότε δεν έχω ταμπακιέρα.

quote:

Πάλι για την ταμπακιέρα τίποτα. Δεν έχεις κάνει εισαγωγική θέση και περιμένεις να γίνει συζήτηση. Πόσο πήρες στην έκθεση αν επιτρέπεται; Κάτω απο την βάση;! Ε αυτο και αν το περίμενα

-10.
Είδες που πέτυχα να αυξήσω τις προφητικές ικανότητές σου. Αντί να με ευγνωμονείς μου κάνεις και κριτική. Δεν κάνει ρε μάγκα. Δώσε βάση περί τέχνης και μυστηρίων ...
https://www.youtube.com/watch?v=j9xzEYf28MA

18/06/2019, 16:29:15
quote:

Γράφω εγώ "σφυράει ... " κι αυτός απαντάει :

quote:
τουουουουτ ! τουουουουτ!

*Γ@μώ το αστρικό μου μέσα ... !

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Γ@ματα Γ@ματα με κεφαλαία γράμματα ...

PeronosporosΜέλος
18/06/2019, 16:32:02
quote:
Α τις βρήκες κιόλας;
Είπα εγώ ότι σε αυτές ταυτίζεται ο Εωσφόρος με το σατανά; ξαναδιάβασε το πρωτο post κακόμοιρε Peronospore και μετά μπορείς να ξαναγράψεις τις επόμενες ανακρίβειες σου ...

Και τί μας νοιάζει εμάς με τι ταυτίζονται και γιατί; Έχεις κάτι να πεις; Εδώ δεν έχουμε καν θέμα να συζητήσουμε. Δεν υπάρχει "θέση" για να υπάρξει "αντίθεση".
Υπάρχουν απόψεις κάποιου αποκαλούμενου Λουκά που δεν τον ξέρει η μάνα του.
Χέστηκε η Φατμέ στο γενί τζαμί με λίγα λόγια.....

Μας έγραψε ο "Λουκάς" ότι ισχυριζόταν κάποια πράγματα οι γνωστικοί. Από που το συμπεραίνει αυτό. Πού είναι οι πηγές; Μαζί με την "Επίγνωση" του χατζηχρήστου μάλλον

PeronosporosΜέλος
18/06/2019, 16:34:56
Αλλα λογικό είναι. Βλέπεις άνθρωπο να γράφει για "ιερά κείμενα" και πρέπει να χτυπάνε κόκκινο στο ψυχοπαθόμετρο. Άκου εκεί "ιερά κείμενα"! Από που και ως που είναι ιερή η βίβλος;
Τι την κάνει ιερή; Η λογοκρισία των οικουμενικών συνόδων;

18/06/2019, 16:42:58
quote:

quote:
Α τις βρήκες κιόλας;
Είπα εγώ ότι σε αυτές ταυτίζεται ο Εωσφόρος με το σατανά; ξαναδιάβασε το πρωτο post κακόμοιρε Peronospore και μετά μπορείς να ξαναγράψεις τις επόμενες ανακρίβειες σου ...

Και τί μας νοιάζει εμάς με τι ταυτίζονται και γιατί; Έχεις κάτι να πεις; Εδώ δεν έχουμε καν θέμα να συζητήσουμε. Δεν υπάρχει "θέση" για να υπάρξει "αντίθεση".
Υπάρχουν απόψεις κάποιου αποκαλούμενου Λουκά που δεν τον ξέρει η μάνα του.

Γιατί αγνώστης μητρός είμαι;
quote:

Χέστηκε η Φατμέ στο γενί τζαμί με λίγα λόγια.....

Να τη σκουπίσεις ... μέσα στο τζαμί είναι ασέβεια.

quote:

Μας έγραψε ο "Λουκάς" ότι ισχυριζόταν κάποια πράγματα οι γνωστικοί. Από που το συμπεραίνει αυτό. Πού είναι οι πηγές; Μαζί με την "Επίγνωση" του χατζηχρήστου μάλλον

https://www.youtube.com/watch?v=xoVgiVOkdSE

18/06/2019, 16:48:16
quote:

Αλλα λογικό είναι. Βλέπεις άνθρωπο να γράφει για "ιερά κείμενα" και πρέπει να χτυπάνε κόκκινο στο ψυχοπαθόμετρο. Άκου εκεί "ιερά κείμενα"! Από που και ως που είναι ιερή η βίβλος;
Τι την κάνει ιερή; Η λογοκρισία των οικουμενικών συνόδων;

Άντε ντε ; Τι την κάνει ιερή; Που να ξέρω; Εσωτερικάνος είμαι;

https://www.youtube.com/watch?v=d9Bo4O20rRU

PeronosporosΜέλος
19/06/2019, 07:03:44
quote:

Γιατί αγνώστης μητρός είμαι;

Μάλλον πατρός...

Ας αναλύσουμε λοιπόν το θέμα σου

quote:
Από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξαν παραδόσεις για ένα όν ή πειρσσότερα που "έπεσαν" από τους ουρανούς στη Γη και έγιναν επίγειοι άγγελοι οι οποίοι έφεραν μαζί του νέες γνώσεις στους ανθρώους όπως πχ ο Προμηθέας τη φωτιά, άλλοι τις τέχνες, τη μεταλλουργία , τα γραμματα κλπ. οι οποίες βοήθησαν στην επιβίωση του ανθρώπου και στην έναρξη μιας νέας πολιτισμικής φάσης.

Ως εδώ καλά.
quote:
Τα ίδια όντα θεωρήθηκαν αργότερα "κακά" εφόσον πλέον εκείνο που είχαν να προσφέρουν ήταν πια δεδομένο και παρωχημένο σε σχέση με την κατάσταση του ανθρώπου.

Αυτό είναι ισχυρισμός και θέλει πηγή. Δεν την παρέχεις. Αχυράνθρωπος νούμερο 1. https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
quote:
Αυτό δεν συνέβη μόνο στο χριστιανισμό αλλά και πριν από αυτόν. Η μάχη των Θεών κατά των Τιτάνων (τιτάνας ήταν και ο Προμηθέας) είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Και αυτό δεν ισχύει. Ο Προμηθέας από την αρχή ήταν με τους θεούς του Ολύμπου.
quote:
Αργότερα έρχεται ο χριστιανισμός που εντάσει στους κακούς και τους πρώην καλούς, από το ζεύγος των ομάδων Θεοί-Τιτάνες, τους Θεούς δηλαδή.
Μεταξύ των θεωριών που διαδόθηκαν στους πρώτους μΧ αιώνες ήταν και ορισμένες που επιβίωσαν ως τις μέρες μας μέσω της Θεοσοφίας, του Γνωστικισμού και άλλων παρεμφερών ρευμάτων, ήταν και ορισμένες που θεωρούσαν ότι υπάρχει στενή σχέση μετξύ Ιησού και Εωσφόρου. Η σχέση αυτή ήταν:

α)ταύτιση (κάποιοι υπέθεσαν ότι ταυτίζεται ο Ιησούς με τον Εωσφόρο)
β)αδελφική(θεωρούνται αδέλφια και από άλλους θεωρήθηκε πρεσβύτερος ο ένας και άλλοτε ο άλλος)
γ)πολέμιοι (ο ένας εντελώς αντίθετος στον άλλο)
δ)ο Ιησούς ως Θεός και ο Εωσφόρος ο πρώτος αρχάγγελος
ε)άλλοι συνδυασμοί

Και εδώ δεν παρέχεις πηγές και για αυτό όλο το θέμα απλά είναι μια νοσηρή φαντασία.
Εφόσον δεν αντιπροσωπεύεις τους γνωστικούς για να μιλήσεις εξ ιδίων, θα πρέπει να παρέχεις συγκεκριμένες πηγές από αυθεντικά κείμενα ή τουλάχιστον απο την έρευνα κάποιου ακαδημαϊκού. Τι έχεις απο τα προηγούμενα; Τίποτα....
quote:
Οι ιδέες αυτές διαμορφώθηκαν βάσει ερμηνειών και παρερμηνειών ιερών κειμένων.

Α μάλιστα... Και ποιός ορίζει ρε βλήμα, ποιά είναι ερμηνεία και ποιά παρερμηνεία; Ιδίως όταν η ΠΔ είναι γεμάτη ασάφειες; Επίσης δεν ξεκαθαρίζεις τί εννοείς "Ιερά κείμενα".
quote:
Θα μπορούσε να αποδειχθεί επί τη βάσει ιερών κειμένων αν υπάρχει μία τέτοια σχέση ή να αποδειχθεί ότι κάποιες από τις ανωτέρω για τον Α ή Β λόγο δεν υφίστανται;
Υπάρχει κάπου περιγραφή του Εωσφόρου σε ιερά κείμενα;

Έχει νόημα κάτι τέτοιο; Αυτό είναι το argumentum ad ignorantiam που διέπραξες και πριν. Αν δεν υφίστανται οι παραπομπές δεν μπορείς να αποδείξεις ότι σχετίζονται ή δεν σχετίζονται. Με λίγα λόγια αν υπάρχει ασάφεια ώς προς τον όρο "εωσφόρος", τότε δεν μπορεί να εξαχθεί ΚΑΝΕΝΑ συμπέρασμα ως προς το αίτημά σου.

Edited by - Peronosporos on 19/06/2019 07:05:01