ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΝΟΥΣ, Η ΓΝΩΣΗ, Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ο ΝΟΥΣ, Η ΓΝΩΣΗ, Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

ektos_oriwn4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ektos_oriwnΜέλος
13/05/2003, 12:49:06
Ένας Όμορφος Τίτλος Βιβλίου..

Θα ήθελα να προσθέσω και άλλη μια αδελφή λέξη "ταπεινότητα"

...... Οι σκέψεις σας..........

otan den exeis kati na peis tote kalytera na swpaineis..

ektos_oriwnΜέλος
13/05/2003, 14:32:37
Σας βλέπω διστακτικούς..
Ας αφήσω μερικές από τις πρώτες σκέψεις που μου δημιούργησε αυτός ο τίτλος

Είναι χαώδεις οι ερμηνείες και οι συσχετισμοί που αφορούν αυτές τις λέξεις..
Έτσι όπως τις δίνει ο συγγραφέας φανερώνει την διαδρομή και την διεργασία μιας εξελικτικης πορείας προς μια κορύφωση..
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία από μόνη της
Δεν μπορεί καμιά από μόνη της να οδηγήσει στην κορύφωση..

Με εντυπωσιάζει η δύναμη της σημαντικότητας της λέξης "ταπεινότητα"
Είναι το μόνο που "κρύβοντας" έρχεται να μας φανερώσει την λαμπρότητα των "σοφών"
Είναι ένα κριτήριο που υποδηλώνει τη γνησιότητα και το πραγματικό βάθος των διεργασίων που προέκυψαν από την μακροχρόνια συνεργασία των προηγούμενων 4 λέξεων..

Ταπεινότητα-Σεμνότητα
Κάπου κάποτε έχει ειπωθεί ότι
" η βασιλεία του Θεού έχει πόρτα χαμηλη.
Για να μπεις πρέπει ή να είσαι παιδί ή να σκύψεις"

Ταπεινότητα δεν είναι να δείχνεις στους άλλους ότι έχεις ακόμη πολλά να μάθεις .

Γνώση-Ταξίδι..
Γνώση -Μεταμορφωτική δύναμη ( μου άρεσε αυτή η ερμηνεία)
Σ ε αλλάζει σε ξαναγεννά
Από την αρχή που θα μπεις σε κάποιο από τα μονοπάτια της συνειδητοποείς ότι πάντα στην αρχή θα είσαι..

Μακρυγόρησα.. το συνηθίζω τώρα τελευταία..
άλωστε τις δικές σας σκέψεις ήθελα να δω..

13/05/2003, 15:34:14
Ο ΝΟΥΣ, Η ΓΝΩΣΗ, Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

Ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε μία μία τις έννοιες που παραθέτεις .
Προσωπικά δεν έχω διαβάσει το βιβλίο που αναφέρεις αλλά αν εξηγήσεις τι ακριβώς θέλεις να συζητήσουμε τότε ευχαρίστως να παραθέσω τις απόψεις μου .

Σαν αρχή και στο περί ταπεινότητας θέμα , απλά πιστεύω ότι το να διάγεις βίων ταπεινών είναι μια επιλογή η οποία σε απομακρύνει από την ύλη και την έπαρση .
Ο πραγματικά ταπεινός δεν φωνασκεί δηλώνοντας την ταπεινότητα του απλά βιώνει την απεξάρτηση από τα υλικά αγαθά ( ψέμα ) και ανέρχεται μέσα από την μεταστοιχείωση που γίνετε μέσα του προς το Φως ( αλήθεια ) με γνώμονα την αγάπη και την ανιδιοτέλεια .

O αναζητών
Apostolos

ektos_oriwnΜέλος
13/05/2003, 16:07:27
quote:

Ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε μία μία τις έννοιες που παραθέτεις .
Προσωπικά δεν έχω διαβάσει το βιβλίο που αναφέρεις αλλά αν εξηγήσεις τι ακριβώς θέλεις να συζητήσουμε τότε ευχαρίστως να παραθέσω τις απόψεις μου .

Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι άσχετο καλέ μου Ραμογλου..
Μου έκανε όμως εντύπωση ο τίτλος..
Τόσο απλά και λακωνικά δοσμένα ο δρόμος..
Αυτές οι 5 λέξεις "προσθέτω και την ταπεινότητα" είναι τα μόνα εφόδια-οι μόνοι τομείς- ότι χρειαζομαστε να δουλέψουμε ώστε να φτάσει ο καθένας εκεί που επιθυμεί..
Ενώ τα 4 πρώτα υπάρχουν αυτοχθονα σε εμάς ήάνεξάρτητα από εμάς..άσχετα με το βαθμό της ποιότητας τους.. η ταπεινότητα είναι το μόνο που πρέπει να συνειδητοποιησουμε ώστε να γεννηθεί αυτούσιο μέσα μας..

Αυτό που θέλω να συζητήσουμε ...
Χμμμμμ...
Θέλω να δω τις σκέψεις που δημιουργούνται στο δικό σου μυαλό βλέποντας αυτές τις λεξεις και με αυτή τη σειρα.. Οταν τις διαβασες χάθηκες μερικα δευτερολεπτα "νοιωθοντας" τη δύναμη των δονήσεων τους???
"'Ενοιωσες" τις αλληλεπιδρασεις που έχει η μια με την αλλη???
Αυτές οι "Λέξεις" είναι ζωντανές..