- ΤΟ ESOTERICA.gr ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.
ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ.
ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΙΘΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ?????
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ, ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΑ .. ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ.
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΙΑΔΥΧΤΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ????????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘ'ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ ... ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ..
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ????
ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΓΝΩΣΗ (ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ) ??????
ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ????
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΝΑΙ ....
ΑΞΙΖΕΙ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
quote:
ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΓΝΩΣΗ (ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ) ??????
ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ??
Παρέχεται γνώση, αλλά πιο σημαντικό για μένα είναι οι απόψεις που ανταλάζουμε μεταξύ μας, έστω και αν δεν είναι γνώσεις σοφίας αλλά έστω μόνο πράγματα που έχουμε ακούσει ή εμπειρίες που κάποιοι έχουν ζήσει.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Wolffaced ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.....
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ.
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ...
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ...
ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ,ΣΚΕΨΕΙΣ AΛΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ...
ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ??????????????????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Η γνώση είναι άλλο "καπέλο" ...
Αξίζει Avatar όσο είναι πηγαία τάση για εσωτερική αναζήτηση και όχι κουτσομπολιό...και παραφιλολογία....
Θα συμφωνήσω με όσα είπαν οι προλαλήσαντες και θα συμπληρώσω.
Πριν ανακαλύψω αυτόν εδώ τον τόπο, περίμενα την ημέρα που θα βρισκόμουν με παρέα που θα μπορούσα να αναπτύξω θέματα μεταφυσικής και εσωτερισμού.
Ήταν μια σπάνια μέρα μέσα στην καθημερινότητα μας.
Το esoterica έκανε αυτή την ανάγκη για αναζήτηση, καθημερινή επικοινωνία.
Τα στοιχεία πολλά οι απόψεις και οι τοποθετήσεις πάμπολλες, ένας θησαυρός γνώσεων, στοιχείων, καταθέσεων.
Ακόμα και μέσα από αυτή την αντιπαράθεση, σκληρή κάποιες φορές, παίρνουμε γνώση.
Όλοι μας βιώνουμε μια καθημερινή παρέα με τα καλά της με τα κακά της μα με ένα και μοναδικό στόχο αυτόν της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.
Προς το παρών μέσα από αυτό το τόπικ θέλω να εκφράσω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους ανεξαιρέτως για αυτά που μου έδωσαν και για αυτά που μου θύμισαν.
Ακόμα και μέσα από τις λεκτικές διαμάχες μας πήρα, ακόμα και μέσα από αντίθετες απόψεις έμαθα, νιώθω ότι το κάθε δευτερόλεπτο που ξόδεψα εδώ μέσα είχε πολλαπλάσια αξία.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ .
O Αναζητών
Apostolos
Η γνώμη του καθενός είναι απόλυτα σεβαστή αλλά όχι και αποδεκτή.
Γι αυτό λοιπόν ας καταθέσουμε τις γνώσεις και τις απόψεις μας έχοντας ταυτόχρονα ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια μας, προκειμένου να αναθεωρήσουμε τυχόν λανθασμένες απόψεις μας, στοχεύοντας στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Ας αναζητησουμε λοιπόν και ας πάρουμε αυτά που ο καθένας θέλει και ψάχνει για τον εαυτό του.
αναφέρεις κατά την γνώμη μου μία λέξη κλειδί...
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αυτή είναι που ωθεί όλους μας στην ανταλλαγή απόψεων, πολλές φορές μέσα και από σκληρές αντιπαραθέσεις...
Αλλά μήπως και μέσα από αυτές τις σκληρές αντιπαραθέσεις, δεν πρέπει εμείς οι ίδιοι να ψάξουμε ακόμα περισσότερο για να στηρίξουμε καλύτερα αυτά που πιστεύουμε;
Και αν διαπιστώσουμε ότι κάπου είμαστε λάθος...ε, δεν χάθηκε ο κόσμος αν υοθετήσουμε αυτό που μας έχει αποδείξει κάποιο άλλο μέλος του forum.
Η αναζήτηση από μόνη της είναι μαγεία...είναι ένα μυητικό φιδογυριστό μονοπάτι...που ποτέ δεν ξέρεις σε τι ατραπούς μπορεί να σε οδηγήσει...
Χρειάζεται καθαρό μυαλό, καλοπιστία, ευρύτητα πνεύματος...και τα αποτελέσματα θα δικαιώσουν τον αναζητητή...
Για εμένα ήδη αυτή η μαγεία παίρνει σάρκα και οστά, καθώς πέραν της ανταλλαγής των απόψεων μέσω του forum...είχα την ευτυχία να γνωρισθώ και με κάποια από τα μέλη...
Και λέω την ευτυχία γιατί πραγματικά είναι πολύ δύσκολο σήμερα να έχεις παρέες που ασχολούνται με την θεματολογία που έχει το Esoterica.
Ποιό είναι το όνειρό μου; (το έχουμε συζητήσει νομίζω AVATAR)
Να φθάσει κάποια στιγμή ...που ίσως να έχουν δημιουργηθεί κάποιες ομάδες μέσα από το Esoterica...οι οποίες θα αναλάβουν να κάνουν κάποιας μορφής έρευνα...είτε μέσω βιβλίων είτε και μέσω πραγματικής έρευνας...το δε αποτέλεσμα της να παρουσιάζεται στα μέλη του forum.
Σε αυτές τις ομάδες θα έχουν όλοι το δικαίωμα συμμετοχής, κανείς δεν θα αποκλείεται. Θα αρκεί μονάχα η διάθεση του κάθε μέλους να προσφέρει...
Αυτή νομίζω θα είναι και η πεμπτουσία της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ για τον καθένα μας...
Για εμένα τουλάχιστον θα είναι ένα μυητικό μονοπάτι...το οποίο θα έχω ακολουθήσει με κάποιους συντρόφους....
![]()
Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...
Είναι πολύτιμο, γιατί μας κρατά σε εγρήγορση καιδεν μας αφήνει να ξεχνάμε από που είμαστε και που πάμε. Είναι πολύτιμο γιατί μαθαίνουμε να συζητάμε, να ανταλλάσουμε απόψεις, αλλά και να ερευνούμε μέσα από βιβλία, εμπειρίες, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Λειτουργεί με έναν τρόπο ίσως υποσυνείδητο, αλλά πολύ αποτελεσματικό, κάνοντάς μας να κρατάμε ένα ημερολόγιο των σκέψεών μας, να τολμήσω να πω ότι είναι καλύτερο από εξομολόγηση;
Και δεν ανέφερα καν τα άρθρα που δημοσιεύονται αλλά και τα links, που αποτελούν μια ζωντανή βιβλιοθήκη μπροστά στα πόδια μας.
Δεν με ενοχλούν ούτε οι αντιπαραθέσεις, τώρα πια ούτε και οι κακίες, γιατί αν είναι μέσα στο χώρο αυτό να ζυμωθούν οι αδυναμίες μας και να προκύψει ότι καλύτερο μπορούμε τελικά να δώσουμε, κάθε πλευρά του εαυτού μας είναι πολύτιμη...
αυτή...που τα κατάφερε!
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ,ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΔΩ
.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ.ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ??ΝΑ ΜΙΛΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΤΡΕΛΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΤΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
ΕΔΩ ΠΕΡΑ Η ΓΝΩΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΓΙΑΥΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΧΑΖΟ.ΕΤΣΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ ΕΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο OLDTIGER ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ.
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΑΞΙΖΕΙ ΑΞΙΖΕΙ ΑΞΙΖΕΙ ΑΞΙΖΕΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ESOTERICA.GR
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
quote:
Γι αυτό λοιπόν ας καταθέσουμε τις γνώσεις και τις απόψεις μας έχοντας ταυτόχρονα ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια μας, προκειμένου να αναθεωρήσουμε τυχόν λανθασμένες απόψεις μας, στοχεύοντας στην αποκάλυψη της αλήθειας.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
Edited by - Silverwolf on 28/03/2003 19:30:19
Σιγα μην ελειπε ο Μαρτης απο την Σαρακοστη avatar ...να μαι και εγω εδω λοιπον!! !
ramoglou
quote:
Πριν ανακαλύψω αυτόν εδώ τον τόπο, περίμενα την ημέρα που θα βρισκόμουν με παρέα που θα μπορούσα να αναπτύξω θέματα μεταφυσικής και εσωτερισμού.
Ήταν μια σπάνια μέρα μέσα στην καθημερινότητα μας.
Ετσι ηρ8ε σαν ηλιαχτιδα το esoterica !! Στην αρχη απο τα αρχεια του και αργοτερα απο την μαγεια του forum...γιατι οσα αρχεια και αν υπαρχουν, οσα αρχεια και αν διαβασεις... τα πολλα τα μαθαινεις συζητωντας και ανταλασοντας αποψεις...σε καποιο αλλο τοπικ ειχα γραψει πως μαθαινεις ακομα και μονο αν παρατηρεις αντιδρασεις !
Και τωρα που ευλογησαμε τα γενια μας
εγω θα εθετα σαν προβληματισμο στο τι μπορει να μας ενοχλει στο site... και δεν μιλαω απο λειτουργικης πλευρας (εκει υπαρχει αντιστοιχο τοπικ - παρεπιπτωντος admin το κουμπακι ακομα μεγαλο το βλεπω
)... Τι εννοω? Ολοι λεμε οτι ειμαστε με ανοιχτο μυαλο, ολοι λεμε οτι αναζητουμε την αληθεια, την γνωση, και ομως μπαινω σε τοπικ που θεματολογικα εχει πολυ καλες προοπτικες ...και βλεπω καταληξη συζητησης καφενειου! Αυτο με πικραινει...σιγουρα πολλες αποψεις δεν μοιαζουν...σιγουρα πολλες πηγες μας μπορει να μην ειναι και οι ποιο εγκυρες (ας το παραδεχτουμε και αυτο) ...δεν καταλαβαινω ομως το λογο γιατι να μην μπορουμε να κανουμε ενα βηματακι πισω και να δουμε τι εχουμε γραψει... να αναρωτηθουμε γιατι το εχουμε γραψει...
Ολες οι αποψεις δεχτες...και ειδικα οι αντιθετες (αυτες ειναι που μου κινουν την σκεωη και το προβληματισμο) ...ας μην ευλογουμε μονο τα γενια μας εδω μεσα ...ας μιλισουμε και λιγο για τα ασχημα τα οποια βλεπουμε...
Συγνωμη αν σας κουρασα
And I keep on wondering....
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΝΥΧΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ????????
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ...
ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ 'ΞΕΡΕΙ' Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΑΛΛΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ...
ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ....
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ???????
ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΑ ........
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΔΩΤΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.
ΙΣΩΣ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ.....
ΑΛΛΑ ΞΕΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ESOTERICA.gr
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΜΟΥ....
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Αναφέρεις
quote:
…… όμως μπαίνω σε τοπικ που θεματολογικα εχει πολυ καλες προοπτικες ...και βλεπω καταληξη συζητησης καφενειου!
Αυτό πιστεύω πως προέρχεται από τις ανθρώπινες αδυναμίες και τον παρορμητισμό του καθενός, για το άδικο που πολλές φορές νιώθει ότι τον πνίγει, όταν δεν εισπράττει την αποδοχή της προσφοράς του.
Ίσως τελικά να κρύβουν και μια γοητεία αυτές οι αντιπαραθέσεις γιατί πώς να το κάνουμε ….. για να μπορέσουμε όλοι να γίνουμε σωστοί και να λειτουργούμε σωστά, χρειάζεται μεγάλος αγώνας και ο δρόμος είναι μεγάλος. Μέχρι τότε λοιπόν όλοι κάποια δεδομένη στιγμή θα κυριευόμαστε από τις αδυναμίες και τα πάθη μας– άλλος λίγο άλλος πολύ.
Καλό θα ήταν αυτές οι αντιπαραθέσεις να μπορούσαν να είναι πιο ελεγχόμενες – δεν λέω να μην υπάρχουν γιατί και αυτές βοηθούν και προσφέρουν προβληματισμό – προκειμένου να μην αλλοιώνονται τα θέματα προσπαθώντας να έχουμε γνώμονα το σεβασμό για την άποψη του άλλου, κρατώντας το επίπεδο της κάθε συζήτησης στο ύψος που αρμόζει.
Ας συνεχίσουμε λοιπόν να βαδίζουμε όλοι μαζί σε αυτόν τον υπέροχο δρόμο της αναζήτησης παραμερίζοντας ότι μπορεί να καταστρέψει αυτό που όλοι μας θαυμάζουμε εδώ.
Edited by - elpida on 28/03/2003 11:54:57
Αλλωστε οπως ειδες το μυνημα μου εκλεισε με ....
quote:
Ολες οι αποψεις δεχτες...και ειδικα οι αντιθετες (αυτες ειναι που μου κινουν την σκεωη και το προβληματισμο) ...ας μην ευλογουμε μονο τα γενια μας εδω μεσα ...ας μιλισουμε και λιγο για τα ασχημα τα οποια βλεπουμε...
Οπως και τα "ευχαριστω" χρειαζονται για να μας δωσουν θαρρος να συνεχισουμε, ετσι και τα ασχημα πρεπει να λεγονται για να μπορεσουμε να βελτιωθουμε...και γιαυτο ξανα προτεινω ας δουμε περα απο το τι μας αρεσει μεσα σε αυτο το χωρο, ας μιλησουμε γιαυτο που δεν μας αρεσουν και πως μας επηρεαζουν :)
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ...
ΘΕΜΙΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...
ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ....
ΕΙΝΑΙ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ.
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ..
ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΞΙΖΟΥΝ
"Ενας αναζητητής των όσων αξίζουν...
Τι σόι πλάσμα είναι αυτό;
A, τίποτα το περίεργο. Ο Αναζητητής είναι ένα οποιοδήποτε άτομο, σαν εμάς, ένας άνθρωπος που όμως νιώθει την γοητεία του Αγνώστου και τον κεντρίζει μία εσωτερική παρόρμηση να ψάξει...οτιδήποτε χρειάζεται ψάξιμο.
Αλλά είναι δειλός, όπως οι περισσότεροι από εμάς. Αποφεύγει τις κακοτοπιές όπως το λυκόσκυλο την γκλίτσα του τσοπάνη. Και γιατί όχι; Kαλά κάνει. Αλλά είναι φορές που ειλικρινά η γκλίτσα τον εκνευρίζει και τον κάνει να...
Οχι, όχι να σκυλιάζει!! Ετσι κι αλλιώς σκύλος ήταν εξαρχής.
Ή μήπως δεν ήταν; Αραγε πάντα φορούσε λαιμαριά; Ητα ανέκαθεν κάτω από κάποια γκλίτσα, ένας αδύναμος κάτω από δυνατούς;
Τα ερωτήματα αυτά προβληματίζουν τον Αναζητητή όπως και τον σκύλο του τσοπάνη και νιώθει ότι η απάντηση κρύβεται στην σκιά του-μία απάντηση που αν κατάφερνε να την φέρει στο φως, θα σήμαινε την οριστική του απαλλαγή από την αφόρητη λαιμαριά και την μισητή γκλίτσα. Θα σήμαινε το σπάσιμο των δεσμών του με τη φοβερή δύναμη ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου που έχει ανακαλύψει τον συνολικό του εαυτό.
Και έτσι ο φίλος μας ο Αναζητητής αποφασίζει να βρει τι κρύβεται πίσω από την σκιά του. Μία παραλλαγή του Πήτερ Παν σε νέα έκδοση...
Ετσι, κάποιο καλοκαιριάτικο βράδυ με ξαστεριά, εκεί γύρω στο Λυκόφωτο, ο Αναζητητής εγκαταλείπει το μαντρί της πόλης και το κοπάδι της κοινωνίας για να ακολουθήσει πιο μοναχικά και ασύχναστα μονοπάτια, μονοπάτια που οδηγούν στα ψηλώματα, εκεί απ'όπου η θέα θα είναι πιο καθαρή. Θέλει και λαχταρά να δει τι μπορεί να υπάρχει πιο πέρα, να φτάσει σε τόπους όπου μπορεί να συναντήσει, να γνωρίσει και να τιθασεύσει την σκιά του.
Ο δρόμος μέσα από την πόλη γίνεται ολοένα και πιο παράξενος, καθώς τα γύρω φώτα αρχίζουν να φαίνονται πιο αχνά, σαν τυλιγμένα σ'ένα ανάριο φωτοστέφανο πορφυρής καταχνιάς. Τα σπίτια λίγα μέτρα μακριά δείχνουν κιόλας απόμακρα και ξεκομμένα. Ο Αναζητητής νιώθει ξένος, αλλά-παρ'όλη την αναπόφευκτη μελαγχολία μιας αίσθησης μοναξιάς-βρίσκει τον δικό του δρόμο πολύ πιο σαγηνευτικό και συναρπαστικό. Και εξάλλου σύντομα διαπιστώνει ότι αυτά τα αθέατα "Μονοπάτια του Δράκου" που απλώνονται μέσα και πέρα από την πόλη δεν είναι τόσο μοναχικά όσο νόμιζε αρχικά. Και άλλες σκιερές σιλουέτες βαδίζουν εκεί, άτομα με κοινές ή παρόμοιες επιδιώξεις, στόχους ή σκοπούς:
ΜΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ.
Η πορεία τους;
Ενας συναρπαστικός αγώνας!
Οι περισσότεροι, βέβαια, δειλιάζουν και κάνουν πίσω. Αλλοι πάλι απλώς δεν καταφέρνουν να βρουν τον δρόμο τους και περιπλανιώνται άσκοπα εδώ και εκεί. Οι λίγοι όμως που απομένουν συνεχίζουν, με τα βήματά τους να συγκλίνουν σταδιακά προς κάποιο κοινό αλλ'ακαθόριστο σημείο που μοιάζει να τους έλκει σαν μαγνήτης.
Τα μεταξύ του συναπαντήματα είναι έτσι αναπόφευκτα...."
Από το βιβλίο "Οι Δρόμοι της Γνώσης" του Γιώργου Μπαλάνου.
Αν και βασικά ο Μπαλάνος το πάει αλλού....το τραγούδι του Τροβαδούρου δεν σας θυμίζει κάτι;
![]()
Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...
καινουργιος στα FORUM του διαδικτυακου αυτου τοπου και οπωσδηποτε ενας χωρος ελευθεριας εκφρασης αλλα και ανταλλαγης αποψεων εχει ενδιαφερον . Σημαντικο ειναι επισης και η βοηθεια που περνεις με στοιχεια που προσφερουν οι συνομιλητες.
Προσωπικα ομως πιστευω οτι η σοβαρη εργασια ειναι ατομικη και εσωτερικη αλλα χρειαζεται και η προσωπικη επαφη με τον ανθρωπο, αλλα και τον συνπολεμιστη σου. Αυτον που αναζητα μαζι σου, εστω και με αλλη μεθοδο.
Εξηγω αυτο που εννοω με μια "ιστορικη εικονα" Οι ιπποτες. Στοχος η ενωση με το Φως,η Πηγη του. Κοινος ο στοχος,ατομικες ομως οι προσπαθειες και τελικα ατομικη η επιτυχια.
Ασχετο αν η κατακτηση, το πνευματικο αγαθο μοιραζεται προς ολους οσους δεν συμμετεχουν στην προσπαθεια.
Και κατι ακομα: Οση θεωρητικη γνωση και αν εχουμε δεν αξιζει αν δεν εφαρμοζεται
ΠΡΩΤΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΑΞΗ
Knight ΜΙΧΑΗΛ
Ο προβληματισμος λοιπον αφου περασε απο καποια σταδια, επικεντρωθηκε τελικα σε μια ερωτηση και μπαινω στο site για να την εκφρασω...ευχαριστη εκπληξη ο knight MIXAIL (καλως ηρθες στην παρεα
)ο οποιος πλεον μου ανοιγει την πορτα για την ερωτηση μου...
quote:
Και κατι ακομα: Οση θεωρητικη γνωση και αν εχουμε δεν αξιζει αν δεν εφαρμοζεται
Το εχω γραψει και σε αλλο τοπικ οτι αν δεν βιωσεις κατι δεν μπορεις να πεις οτι εχεις ολα τα στοιχεια ωστε να μπορεσεις να το κρινεις και να το κατακρινεις ή να το δεχτείς. (προσωπικη παντα αποψη αυτη)
Ερχομαι λοιπον και αναρωτιεμαι :
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ... ΠΟΣΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ? ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΒΟΛΕΜΑ" ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ?
Σε καποιο τοπικ η Ελπιδα ειχε αναρωτηθει για τα λεγομενα του Μπουσκαλια για την αγαπη και αν μπορουσαν οντως αυτα να γινουν πραξη η αν απλα ειναι πολυ ομορφα για να ειναι αληθινα...
Η απαντηση ηταν πως και να μην μπορουσαν να γινουν πραξη, δεν θα επρεπε να γινει η προσπαθεια?
Προσπαθουμε ομως? Η απλα βοηθαμε μεχρι το σημειο που δεν μας βγαζει και εκτος προγραμματος ?
Τα οσα γραφουμε λοιπον ποσο τα εχουμε κανει πραξη και με τι κοστος ?