ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα Δώρα των Θεών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τα Δώρα των Θεών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kapodistria26 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/08/2008, 14:55:43
quote:
Δεν μας είπες όμως αγαπήτη μου, τι είναι ευτυχία για σένα; Συγκοιρίες δεν είναι τυχαίες; δηλαδή ο άνθρωπος φτιάχνει την τύχη του απο μόνος του αν κατάλαβα καλά;

Αγαπητέ Richter, ομολογώ πως αυτές σου οι προτάσεις με έκαναν να σκεφθώ ορισμένα πράγματα τόσο για την ευτυχία όσο και για το τι είναι αυτό που την καθορίζει ώστε να την βιώνει ένας άνθρωπος.
Οι παράγοντες δηλαδή είναι εσωτερικοί ή εξωτερικοί;

Η δική μου πεποίθηση είναι πως η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα.
Ένας άνθρωπος δηλαδή βιώνει την κατάσταση της ευτυχίας επειδή μπορεί να είναι μια συνέπεια κάποιων επιλογών του ή επειδή είναι αποτέλεσμα κάποιων γεγονότων έξω από αυτόν.
Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι αναρωτιόμαστε γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι - χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο ότι είμαστε δυστυχισμένοι - και γιατί δεν συμβαίνει κάτι το οποίο να μας καταστήσει ευτυχείς.
Έχουμε την εντύπωση ότι οι εξωτερικές περιστάσεις, οι συνάνθρωποι μας, η τύχη, ο Θεός θα μας δώσει την ευτυχία αλλά πολύ λίγες φορές αναρωτιόμαστε για τον ίδιο μας τον εαυτό.
Μήπως οι προσωπικές μας επιλογές καθορίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ευτυχία μας απ' όσο νομίζουμε;
Μήπως θα πρέπει να στοχαζόμαστε περισσότερο τις επιλογές μας, τις πράξεις μας αλλά και να διερευνούμε ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες τους τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο;

Μήπως κάποιες φορές παρασυρόμαστε κι αναζητούμε την ευτυχία σε καταναλωτικά και πρόσκαιρα αγαθά, πασχίζοντας για την απόκτηση τους έτσι ώστε γρήγορα χάνουμε το ενδιαφέρον μας για αυτά όταν τα αποκτούμε;
Μήπως αναζητούμε πράγματα που από την φύση τους μας δίνουν μια μικρή ικανοποίηση η οποία εξαφανίζεται σαν ατμός όταν τη νιώσουμε;

In anticipation of my resurrection...

21/08/2008, 02:21:33
Ευτυχία είναι το πρωί που σηκώνομαι για δουλεία και βλέπω τον μπόμπιρα που κοιμάται και τον χαζεύω όλο ευχαρίστηση .

Ευτυχία είναι όταν κάθομαι και πίνω το καφεδάκι μου απολαμβάνοντας αυτές τις φευγαλέες στιγμές .

Ευτυχία είναι το κάθε συναίσθημα που με κάνει και νοιώθω ζωντανός, είτε είναι χαρά είτε είναι (λύπη).. και μου δείχνει ότι ακόμα νοιώθω .

Ευτυχία είναι το άρωμα της φύσης που με κάνει και νοιώθω κομμάτι της…

Ευτυχία είναι η κούραση που νοιώθω όταν γυρίζω από την δουλεία γιατί με μαθαίνει να εκτιμάω αυτά που έχω και να μην ψάχνω ουτοπίες .

Ευτυχία είναι το να έχω «φίλους» που με θυμούνται μόνο όταν θέλουν κάτι… αλλά παρόλο το «θυμό/απογοήτευση» που νοιώθω, να αισθάνομαι γεμάτος ώστε να προσφέρω .

Ευτυχία είναι το κάθε λάθος μου, το κάθε «άδικο» που έχω κάνει σε δικούς μου ανθρώπους και μη, να με βάζει σε μια διαδικασία το να αναρωτιέμαι το γιατί, και να νοιώθω την ανάγκη να το διορθώσω ώστε να μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια .

Ευτυχία είναι το να βρίσκομαι σε μια διαδικασία το πόσο αληθινός μπορεί να είμαι ή όχι, σε αυτά που νοιώθω..

Ευτυχία είναι το να μην ψάχνω την ευτυχία, γιατί ξέρω ότι αυτή βρίσκεται πάντα μέσα μου, σε κάθε συναίσθημα που νοιώθω, σε κάθε στιγμή της ζωής μου, ακόμα και αν πολλές φορές δεν μπορώ να την βρω, δεν μπορώ να την νοιώσω …

22/08/2008, 17:13:10
Μιλωντας για ευτυχια,εγω προσωπικα σαν μαιμου,ετυχε να την εχω ζησει και σε ασχετες στιγμες.
Οχι συναισθηματικα βαριες,απλα,μετα την επεμβαση που εκανα λογο της ασθενειας μου,ενιωσα ευτυχια οταν περπατησα επανω στην ζεστη ευβοιωτικη αμμουδια,και ειδα ις μοναχικες μου βραδιες να γεμιζουν απο μικρουλικα κουκουβαγιοπουλα που τραγουδουσαν ως το πρωι...
Η ευτυχια βρισκεται εκει που δεν εψαξε ποτε κανεις..
23/08/2008, 11:46:20
Αγαπητή μου μαιμουδιτσα, μερικές φορές χρειάζεται να επαναξιολογήσουμε αρκετά πράγματα στα οποία πριν από κάποιο συμβάν της ζωής μας δεν δίναμε τόσο μεγάλη σημασία κι ίσως να μην είχαμε εκτιμήσει και σωστά.
Σίγουρα και πριν την επέμβαση σου θα μπορούσες να είχες περπατήσει επάνω στις αμμουδιές της Εύβοιας ή θα μπορούσες να είχες ακούσει τις κουκουβάγιες στη νύχτα και να εστιαστείς στους ήχους του.
Προφανώς θα ήσουν απορροφημένη σε κάποιες άλλες σκέψεις σου ή θα θεωρούσες σημαντικά κάποια άλλα πράγματα εκείνη την περίοδο.

Το γεγονός ότι απέβαλλες ένα άγχος σχετικά με την υγεία σου αλλά ίσως και κάποιους πιθανούς ενδόμυχους φόβους σου σε έκανε να στραφείς στη μαγεία των μικρών πραγμάτων και να αναζητήσεις τις μοναδικές στιγμές που μπορούν να σου προσφέρουν κι αυτά.

In anticipation of my resurrection...

23/08/2008, 17:16:22
Δεν θα διαφωνησω καθολου
galazia_sfairaΜέλος
26/08/2008, 21:27:38
Eυχαριστω elo για την ευτυχία που μου έδωσες.Προσθέτω πολλά χαμόγελα σε αυτην.Καλλιόπη