- Μετά τον θάνατο πού?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
σκατα τα κανα......
ειμαι μονη μου,κρυωνω...
quote:
ΑΜΑΝ,εννοουσα τη εχασε και οχι οτι την εχεσε!!!!!!
Χεχε! ![]()
quote:
αρχικα να ξεκαθαρισω οτι εθεσα την αποψη αυτη προς συζητηση και σχολιασμο και χαιρομαι που ακολουθεις αυτη την οδο.
Αγαπητέ μου, η συζήτηση κι ο καλοπροαίρετος σχολιασμός με ενδιαφέρουν όπως όποιον μπαίνει εδώ!
Οπότε λογικό είναι να ακολουθώ αυτήν την οδό. ![]()
Ας σου παραθέσω λοιπόν την άποψη μου...
Όταν λέμε για υποσυνείδητο, νομίζω εννοούμε διάφορα γεγονότα από τη ζωή μας (παιδική και μετέπειτα) που έχουν "κρυφτεί" εκεί και για κάποιο λόγο και μετα κατάλληλα ερεθίσματα ίσως τα θυμηθούμε πάλι.
Θα σου φέρω ένα παράδειγμα.
Ένα παιδάκι πέφτει σε μία πισίνα σε μικρή ηλικία και κοντεύει να πνιγεί.
Μεγαλώνοντας φοβάται το νερό και δε μπορεί να εξηγήσει το λόγο, αν υποθέσουμε οτι έχει ξεχάσει το περιστατικό.
Συμβουλεύεται έναν ειδικό και μέσω του υπνωτισμού και της αναδρομής ανακαλύπτει την πηγή της φοβίας του.
Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω, είναι πως στο υποσυνείδητο μας κρύβονται πράγματα που έχουμε βιώσει στη ζωή μας κάποια στιγμή.
Αν δεχθούμε οτι αυτή την πανάρχαια κοινή μας γλώσσα τη γνωρίζουμε αλλά είναι βαθιά κρυμμένη στο υποσυνείδητο μας καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι στο υποσυνείδητο μας υπάρχουν και μνήμες-αναμνήσεις από προηγούμενες μας ζωές.
Οπότε δεχόμαστε και τη μετενσάρκωση αν συμβαίνει αυτό.
Σωστά? ![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
υπονοω οτι βρισκεται στο υποσεινηδειτο μας γιατι δεν εχω ορο να περιγραψω κατι που δεν γνωριζω
γιατι αν ειδες
οσο αναφορα τομ προβληματισμο για το πως μπορει να μιλουν γλωσσες τις οποιες δεν γνωριζουν ισως η θεωρια της κοινης καταγωγης να μας δινει την απαντηση.
γιατι αν καποτε υπηρχε μια μητερα γλωσσα κι απο αυτην δια μορφωθηκαν οι υπολοιπες τοτε ενω σε κανονικη κατασταση δεν ξερουμε την τυφλα μας σε κατασταση υπνωσης που ενεργοποιουνται καποιες ανθρωπινες λειτουργιες που "κοιμουνται" ισως ειναι δυνατο να γνωριζουμε η' να αναγνωριζουμε καθε εξελιξη της μητερας γλωσσας.
εξαλλου στην αρχαια γλωσσα οταν θελαν να παρουν πληροφοριες απο τους νεκρους,γιατι πιστευαν πως εκοινοι εχουν οδηγηθει στην γνωση(αξιοσημειωτο},καναν την λεγομενη εις τον αδη καταβασιν.αδης ομως σημαινει "χοντροκομενα" τοπος οπου δεν βλεπεις,οπως και η εσωτερικη αναζητηση και ο υπνωτισμος μπορουν να μας οδηγησουν στα "αδυτα" της ψυχης μας.να μην ανφερθω ομως παραπερα σ αυτο γιατι μπορει να μας οδηγησει σε μια μεγαλη συζητηση με πολλα παρακλαδια που δεν συνδεονται αμεσα με το θεμα.
εδω δεν αναφερω το υποσυνειδητο.
τι εννοουσα?(τελικα ειναι πολυ σημαντικο πραγμα η ανθρωπινη επικοινωνια και μαλλον εχω προβλημα
)
δεν εννουσα το υποσεινηδητο και ηθελα να πω πως ευλογα καταλαβες το υποσυνειδητο αφου αυτη η λειτουργια που αναρωτιεμαι αν υπαρχει δεν εχει αποδειχτει και δεν εχει ονομα.
αχ,καλε μου Dying_Incubus,ελπιζω να μην σε μπερδεψα κι αλλο!!!!
το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω μαθει να χρησιμοποιω σωστατην γλωσσα μου κι ας ειναι οπως εχω παρατηρησει η καλυτερη γλλωσσα για να περιγραψεις με ακριβια οτιδηποτε απο οποιονδηποτε τομεα.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ειμαι μονη μου,κρυωνω...
Αντιθέτως, βλέπω ένα άτομο που έχει απόψεις και σκέψεις και τις παραθέτει επιχειρηματολογώντας.
Κατάλαβα πολύ καλά απλά πιστεύω πως δεν είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε κάθε γλώσσα που υφίσταται σήμερα λόγω της κοινής μας μητρικής πανάρχαιας γλώσσας.
Μπορεί να έχουμε ως ρίζα αυτή τη γλώσσα, όμως έχουμε διαφοροποιήσει ο κάθε λαός τη γλώσσα του σε μεγάλο βαθμό από αυτήν.
Επιπλέον, νομίζω πως σε κατάσταση ύπνωσης αφυπνίζονται κρυμμένες συμπεριφορές κι αναμνήσεις από τη ζωή που έχουμε ζήσει ως τώρα.
Αν δεχθούμε οτι σε κατάσταση ύπνωσης μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις συγγενικές μας γλώσσες λόγω της κοινής προέλευσης τους, θα έπρεπε να έχουμε αναμνήσεις από τη μητρική αυτή γλώσσα.
Κι ο μόνος πιθανός λόγος να είχαμε αναμνήσεις από αυτή τη γλώσσα, για να μπορούμε υπνωτιζόμενοι να μιλάμε κι αυτές που έχουν προέλθει από αυτήν, θα ήταν να έχουμε ζήσει την εποχή που μιλιόταν αυτή η γλώσσα.
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα εγώ!

huopoios
quote:
οσο αναφορα τομ προβληματισμο για το πως μπορει να μιλουν γλωσσες τις οποιες δεν γνωριζουν ισως η θεωρια της κοινης καταγωγης να μας δινει την απαντηση.
γιατι αν καποτε υπηρχε μια μητερα γλωσσα κι απο αυτην δια μορφωθηκαν οι υπολοιπες τοτε ενω σε κανονικη κατασταση δεν ξερουμε την τυφλα μας σε κατασταση υπνωσης που ενεργοποιουνται καποιες ανθρωπινες λειτουργιες που "κοιμουνται" ισως ειναι δυνατο να γνωριζουμε η' να αναγνωριζουμε καθε εξελιξη της μητερας γλωσσας.
αυτο εχει μια καλη βαση.ομως εσυ το πηγες νομιζω λιγο μακρια.εννοω ενταξει ενας γιος απο γονεις διαφορετικης εθνικοτητας να μιλαει και τις δυο γλωσσες,αλλα δεν νομιζω οτι γινεται να θυμηθουμε την μητρικη γλωσσα.επισης μητρικη γλωσσα....μαλλον δεν υπαρχει.ο καθε λαος εχει και μια δικια του,μερικες ενωθηκαν αλλες αλλαξαν λιγο αλλες πολυ και ετσι πηγαινει το πραγμα ως σημερα.
παντως η θεωρια σου ειναι ως ενα σημειο σωστη.μπορει και τελειως,για τιποτα δεν ειναι σιγουρος κανεις.
quote:
Οργή Θεού…..συμφωνώ απόλυτα σχετικά με το θέμα της έρευνας και της πληροφόρησης και της αναζήτησης πλην όμως τα αποτελέσματα στα οποία καταλήγει ο καθένας επηρεάζονται απόλυτα από πάρα πολλά πράγματα ( πχ θρησκευτικές πεποιθήσεις, ανατροφή, κουλτούρα της χώρας που ζει γενικότερα ) και η έρευνα επίσης γίνεται από διαφορετικές σκοπιές και από διαφορετικό πρίσμα ( με βάση το ηθικό γίγνεσθαι του καθενός ή το εγκεφαλογράφημα του ανάλογα ) και εφόσον είναι πάαααααααααρα πολύ δύσκολο να υπάρξουν αποδείξεις απτές και συγκεκριμένες και αναντίρρητες για τέτοια θέματα…..καταλήγω στο εξής……ότι και να ακολουθεί ( που πολύ θα ήθελα να ξέρω τι ) σημασία έχει όσο ζούμε αυτή τη ζωή ( ακόμα κι αν είναι η 9η ή 10η ή 28η ) να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε , να περνάμε όσο καλύτερα γίνεται και να βελτιωνόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε σαν άτομα για να μην καταλήξουμε στο πυρ το εξώτερον ή ακόμα χειρότερα ακρίδες στο επόμενο στάδιο ……¨)
ακριβως ετσι ειναι.πρεπει να ζουμε την ζωη μας,και να ερευνουμε και το λιγο περαπερα αν μας κανει κεφι.αν δεν μας κανει θα ερθει μονο του καποια στιγμη ειτε το θελουμε,ειτε οχι.

quote:
επισης μητρικη γλωσσα....μαλλον δεν υπαρχει.ο καθε λαος εχει και μια δικια του,μερικες ενωθηκαν αλλες αλλαξαν λιγο αλλες πολυ και ετσι πηγαινει το πραγμα ως σημερα.
Νομίζω πως υπάρχει....
Αρκετές χιλιάδες χρόνια πρίν λέγεται οτι υπήρχαν 2 μεγάλα φύλα.
Οι Ινδοευρωπαίοι κι οι Σημίτες.
Το κάθε φύλο είχε και το δικό του κώδικα επικοινωνίας για αυτό κι οι "παραγόμενες" γλώσσες από αυτά είχαν κάποια κοινά γνωρίσματα.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με!
Ίσως αυτό να εννοούσε ο φίλος μας.

αλλα νομιζω πως εχουμε ξεφυγει απο το θεμα " Μετά τον θάνατο πού?? " και το γυρισαμε στο "πριν την γεννηση τι?" και επειδη εχω κι εγω μεριδιο ευθυνης σε αυτο ζηταω συγνωμη απο τον silence2000.
θα αθελα να ακουσω την αποψη σας σχετικα με το οτι η ψυχη προσπαθει να οδηγηθει στην απολυτη γνωση η την υπερτατη αληθεια(σε κανα δυο θρησκειες ο θεος τους λεει "εγω ειμι η οδος και η αληθεια",ειναι τυχαιο?),καθως και πως διαγραφει ο ανθρωπος αυτη την διαδρομη(αναφερομαι στο γεγονος οτι ολες οι θρησκειες απο τον πρωτο μαγο μεχρι σημερα εχουν μυστικικιστικες τελετες η αποκρυφα βιβλια,γενικα δινουν την εντυπωση πως η αληθεια δεν χαριζεται αλλα θελει συνεχη αναζητηση....![]()
ειμαι μονη μου,κρυωνω...
καποιος σαμποταρει το πληκτρολογιο μου!!!!!!
ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ειμαι μονη μου,κρυωνω...
Ο εαυτός μου!
Εν ολίγοις, καταλήγω πως μετά τον θάνατο αν υπάρχει ψυχή το πολύ πολύ να μετενσαρκώνεται.