ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Δέντρο. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Δέντρο. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

__σοΦια__10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
__σοΦια__Νέο Μέλος
02/10/2009, 16:00:40
Καλώς σας βρίσκω..

Είναι τοπρώτο μου θέμα και το ανοίγω, καθώς μου δημιουργήθηκε μια απορία..

Όταν ήμουν περίπου 5 με 6 ετών.. πήγαμε ένα βράδυ, επίσκεψη στη γιαγιά μου. Όταν βγήκαμε από το αυτοκίνητο, κοίταξα στον ουρανό και είδα, σχηματισμένο με αστέρια, ένα δέντρο. Το έδειξα στη μαμά μου, μου είπε ποιο ήταν και μια δυο κουβέντες γι' αυτό. (δε θυμάμαι τίποτα από αυτά πλέον)

Χρόνια μετά, θυμήθηκα αυτό το περιστατικό της το ανέφερα, αλλά δε θυμόταν κάτι τέτοιο. Πάλι μερικά χρόνια πιο μετά, συνειδητοποιώ, ότι αυτό, είναι αδύνατο να το είδα, καθώς, ούτε τέτοιος αστερισμός υπάρχει, ούτε είναι ποτέ δυνατόν τα αστέρια να τον σχηματίσουν.

Είμαι απολύτως σίγουρη πως δεν ήταν όνειρο, αλλά λόγω της μικρής ηλικίας μου τότε, πιθανόν να το φαντάστηκα. Θα ήθελα λοιπόν, να μάθω, αν αυτό το έχει δει και κάποιος άλλος ή αν υπάρχουν αναφορές κάπου για κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

02/10/2009, 16:34:19
Ενδιαφέρον.

Το δέντρο έχει πολλούς συμβολισμούς. Ξέρουμε δηλαδή απο την παλαιά διαθήκη για το "δέντρο της ζωής" και του δεντρο του θανάτου.

Ενδεικτικά θα σου πω κάποιες φράσεις που ίσως έχουν να κάνουν με αυτό που είδες:

"Ο θεός βρίσκεται στις κορυφές των δέντρων"(Απο μοναχή)

"Κάθε άνθρωπος είναι ένα αστέρι"(Aleister Crawly(μάγος))

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

02/10/2009, 17:45:29
Δώστε Υπογραφή για την αναδάσωση των καμένων περιοχών και όχι την εκμετάλευση τους από ιδιοτικούς φορείς!
Εδώ:
http://www.petitiononline.com/forestgr/

AvariciaΝέο Μέλος
04/10/2009, 17:30:08
Πρεπει να θεωρεις τον εαυτο σου πολυ τυχερη που ειδες κατι τοσο ομορφο, δεν ξερω αν σημαινει κατι αλλα φανταζομαι ποσο ομορφο θα ηταν !!!!

"The only way on earth to multiply happiness is to divide it. -Paul Scherer"

__σοΦια__Νέο Μέλος
06/10/2009, 00:05:07
Πράγματι, ήταν πολύ όμορφο. Μπορεί να το ζωγραφίσω να σας δείξω πώς περίπου ήταν. Και παρ' ότι δεν το έχει κανείς άλλος όπως βλέπω, μου είναι δύσκολο να παραδεχτώ πως το φαντάστηκα..

Θα δούμε.. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πάντως..

lousipanΜέλος
15/10/2009, 02:58:13
Σοφια αν ειναι ευκολο δωσε μας μια εικονα του δεντρου, εστω και περιγραφη με λογια.
__σοΦια__Νέο Μέλος
15/10/2009, 10:32:41

κάπως έτσι ήταν, και δε βρισκόταν σε κάποιο σημείο του ουρανού, όπως όλοι οι αστερισμοί, αλλά ήταν τεράστιο. Τα αστέρια, δεν ήταν τόσο πυκνά όσο τα ζωγράφισα, αλλά δεν έχω και πολύ ταλέντο..

15/10/2009, 14:31:37
Γειά σου Σοφία!

Δεν έχω δεί κάτι αντίστοιχο μα μου έχει συμβεί το εξής σαν ήμουν μερικών μηνών και η μητέρα μου ακόμα με θήλαζε(κατα δηλωσήν της , μέχρι επτά μηνών)!

Θυμάμαι με είχε στην αγκαλιά της και δίπλα ακριβώς όρθια κάτω απο μια μουριά (στο εξοχικό) έπλενε στη σκάφη η αδελφή της (θεία μου)!

Καθώς μου πρότεινε την θηλύ της να με θηλάσει εστίασα το βλέμμα μου σ'αυτήν και σκέφθηκα ότι μοιάζει με την θηλύ γύφτισσας και την δάγκωσα!

Η μητέρα μου φυσικό ήταν να πονέσει και έβαλα τα γέλια...κατόπιν απευθυνόμενη στην θεία μου , της είπε :"Το κωλόπαιδο με δάγκωσε και κοιταξέ το ...γελάει κιόλας"

Το ερώτημα είναι το εξής:"Πού γνωρίζει ένα μωρό , άντε επτά μηνών πως ειναι η θηλύ μιας γύφτισσας?" ... ούτε και τώρα γνωρίζω πως είναι..αλλα και το άλλο :"Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει ποιά ειναι η γύφτισσα?"

Αυτά που ανέφερα , είναι γεγονότα και όχι αποκυήματα της φαντασίας μου και η μητέρα μου το θυμάται αλλα δεν το δέχεται , ότι εγώ το θυμάμαι ή σκέφθηκα όσα σκέφθηκα και έκανα όσα έκανα επειδή το ήθελα αλλα πιστεύει απλά ότι κάποια στιγμή , η ίδια μου το ανέφερε!

Όμως δεν είναι έτσι , το θυμάμαι σαν να ήταν χθές και ποτέ δεν μου το ανέφερε εκείνη...εγώ κάποια στιγμή της το ανέφερα και έμεινε "κάγκελο"!

Δεν έχει καμμιά σχέση ασφαλώς το δικό μου βίωμα με το δένδρο που είδες αλλα είναι κι'αυτό κάτι το ανεξήγητο γι'αυτό και το αναφέρω!

soul

15/10/2009, 14:45:20
Μπορεί να ήτανε κάποιο αέριο ίσως, ή στη καλύτερη περίπτωση κάποιο σμήνος αστεροϊδών ή τέλος πάντων "συμπαντοσκόνης" το οποίο να περνούσε εκείνη τη στιγμή απ τη γη...

__σοΦια__Νέο Μέλος
16/10/2009, 10:59:20
''Εαρινός'', έτσι παράλογη ήταν και η δική μου εμπειρία.. όπως είπα και πιο πάνω όμως, είμαι πεπεισμένη, πως ήταν αληθινή.

''Dr Jekyll Mr Hyde'', δεν ήταν σίγουρα νέφος ή σκόνη. Και σκέφτομαι, πως αν ήταν σμήνος αστεροειδών, θα το είχαν δει και άλλοι και ακόμα θα θυμούνταν αυτό το γεγονός. Επίσης, δε θα έφτιαχναν αυτόν τον τόσο τέλειο σχηματισμό.

Edited by - __σοΦια__ on 16/10/2009 11:00:12