- Ο Σωκράτης συναντά τον Ιησού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Το ξέρω βρε...καημένε Εαρινέ,ότι μονο με εμας ασχολείστε και ότι δεν έχετε τιποτε δικό σας κι ασχολείστε μόνο με τα δικά μας....Αλλά εσeίς τέτοια ξέρα, πως την αντέχετε;
Η ψυχή μας το ξέρει..![]()
soul
Άντε, βρε Εαρινέ..Μου ..λείψες....
Απο τους δυο που αναφέρει το θέμα,και οι δύο τον άνθρωπο δεν μελετούσαν;Μπορούμε να κερδίσουμε απο αυτό, αντι να τους συγκρίνουμε;
Αυτούς ή την πίστη και ιδέες τους;
quote:
...Τι λέει,την περάσατε την ξέρα;
Άντε, βρε Εαρινέ..Μου ..λείψες....
Απο τους δυο που αναφέρει το θέμα,και οι δύο τον άνθρωπο δεν μελετούσαν;Μπορούμε να κερδίσουμε απο αυτό, αντι να τους συγκρίνουμε;
Αυτούς ή την πίστη και ιδέες τους;
Την περάσαμε φιλε μου..εδώ και χρόνια..
Το στενάχωρο είναι ότι σε περιμένουμε στην παραλία , έχει και ένα σωστό ουζερί , αλλα βαρεθήκαμε να περιμένουμε να ξεφρακάρεις εσύ απο την ξέρα , σε σημείο που λέμε να στείλουμε κανα ελικόπτερο να σε "κοτσάρει"...![]()
soul
Είμαι λάτρης του σπιτίσιου και παρείστικου στύλ, αγαπητέ μου και αν και βγαινω και έξω, δεν συγκρίνω ότι κάνω σε δικό μου χώρο, όπου ξέρω τι τρώω, τι πίνω....
Είναι θέμα οπτικής και ....ηλικίας...
Λοιπόν παιδιά, όποιος είπε ότι, ζωή είναι αυτό που μας συμβαίνει ενώ εμείς κάνουμε άλλα σχέδια, ήταν μεγάλος σοφός!
Τέλος καλό, όλα καλά όμως.
Μεγάλο καινό άφησα για διαφημίσεις και θα ολοκληρώσω τον διάλογο με το λίγο που απομένει, όπως ακριβώς στο "γυαλί", διαφημίσεις πρίν τους τίτλους του τέλους...
-Σωκράτης: Δεν είναι απαραίτητο ότι ο Θεός σου δημιούργησε τον κόσμο. Υπάρχουν χιλιάδες ιερείς που υποστηρίζουν ότι ο Θεός τους τον δημιούργησε.
Απλά επειδή δεν έχω την απάντηση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτώ τον δικό σου Θεό χωρίς να τον ελέγξω. Θα μπορούσα απλώς λογικά να απαιτήσω να πιστέψεις ότι ο Δίας δημιούργησε τον κόσμο. Ακόμη και άν συμφωνήσω ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, συνεπάγεται το τέλος της έννοιας των ιδιοτήτων του Θεού και λογικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από αυτό στην υπόθεση ότι οι άλλες πλευρές των εννοιών του Θεού είναι σωστές.
-Ιησούς: Περίμενε μην φεύγεις! Πρέπει να σώσεις την ψυχή σου από την αιώνια κατάρα. Αποδέξου τον Θεό στην καρδιά σου. Δεν θα φύγω μέχρι να μου πείς το ναί.
-Σωκράτης: Ναί. Υπάρχουν μόνο οι άεργες σκέψεις ενός γέρου άντρα. Είναι σίγουρο ότι είσαι σωστός από την στιγμή που έχεις πιστούς. Και αύτο που είμαι είναι απλά ένα μουντό και γέρικο μυαλό που βάζει την αιτία και την φιλοσοφία πάνω από τις φωνές του μέγα πλήθους.
-Ιησούς: Δόξα τω Θεώ που σου έδωσε αιώνια ζωή.
Ο Σωκράτης έφυγε.
Τί άλλο να έκανε ο φουκαράς;
Απλώς έφυγε.
Αν όμως γνώριζε τι θ' ακολουθούσε μερικούς αιώνες μετά, θα έφευγε απλώς;
Τι θα μπορούσε να κάνει; Τι θα έκανε;
Εάν κάποιος διαφωνεί με τα λόγια που έβαλε ο συντάκτης του διαλόγου στο στόμα των χαρακτήρων, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Δηλαδή εάν κάποιος από τους δύο, θα έλεγε κάτι διαφορετικό.
Δηλαδή, όταν ο ένας Θεός όλων,γιατί ένας είναι και εμείς Τον αποκλειστικοποιούμε,όπου, γίνεται καλύτερος ο δικος μας απο τον δικό σας, για να είναι αυτό που λένε,"δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα"...
Κανεις δεν αντιλαμβάνεται πλήρως τον Θεό,ως Όν, που ζει έξω απο τη νομοτέλεια μας, άλλως τι Θεός είναι, ενώ το όλον του,δεν μπορεί να γινει ούτως, ή άλλως αντιληπτό, απο την μερικότητα μας,διότι,δεν επαρκέι για να τον αντιληφθούμε...
Ας ερθουμε τώρα, στα λόγια που παρέθεσες,ως του Ιησού,όπόυ ακόμη κι αυτά,που δεν είναι δικά του,πραγμαιτκά, εξ ονόματος Του, λένε πολλά...
Ο Ιησούς, που βλέπει τον Σωκράτη, που διχάζεται απο προσωπικούς θεούς και δεν καταλαβαίνει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να κέκτηται του Κτίστου του,του λέει να απαρνηθει την αιώνια κατάρα, την προσωποληψία και να λυτρωθεί, απο τον ένα και μοναδικό Θεό....
Να αποφύγει την υποκειμενικη κρίση,με προσωπικά συμφέροντα και ιδιώματα...Του λέει να δεχτεί τον Θεό στην καρδιά του..Να είναι ο θεός μέσα του,όταν τώρα, ο Σωκράτης,δεν ξέρει ποιός Θεός είναι καλύτερος, λες και θα μποούσαν να ειναι πολλοί...
Και ο σκεπτικισμός του Σωκράτη, όμως,άξιζε το "Δοξα το Θεό,που σου έδωσε αιώνια ζωή, κάτι που είναι αληθεια, όσο ο ανθρωπος συμφωνεί με αυτό, καθώς, υπάρχει και η ελευθέρα βούληση, που του επιτρέπει να αποστασιοποιηθεί, ακόμη κι απο το σωστό,όπου όλα υπακούνε...
Πιστεύω, φίλε μου Αίολε, ότι πολλά διαφετικά θα μπορούσαν να ειπωθούν,αλλά,η αλήθεια, πάντα βγαινει απο όλα....Και χρειάζονται τέτοια κείμενα,σαν αυτό που έβαλες,για να βλέπουμε πως έχουν τα πράγματα,όχι μόνο ως θεωρήματα, αλλα σαν αντιπαράθεση ουσίας...
Καλή σου μέρα....
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ.
24/02/2010
Δηλαδή, όταν ο ένας Θεός όλων,γιατί ένας είναι και εμείς Τον αποκλειστικοποιούμε,όπου, γίνεται καλύτερος ο δικος μας απο τον δικό σας, για να είναι αυτό που λένε,"δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα"...
Τι είναι το Δύο; Το Εν που διαχωρίστηκε ή δύο απομακρυνσμένα Ενα που ήρθαν κοντά;
Edited by - Αίολος on 24/02/2010 10:33:52
Το πόσο μεγάλο είναι αυτό το Ένα,είναι που δεν έθεσες,σαν ζήτημα, που να ΕΊΝΑΙ ΕΝΑ και να εμπειρέχει τα πολλά...
Μια ιδέα, είναι ένας κόσμος κι έχει ολα τα δεδομένα ενός κόσμου,αφού υφίσταται,δια του λόγου..Αποκτά ζωή και χώρο...Αν της δώσεις και
κάτι θεικό,τότε έχεις ένα άλλο ον...
Αυτό βοηθάει καθόλου;