ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Να ήμουν, λέει, θεός!!! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Να ήμουν, λέει, θεός!!! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

gianipseftis31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/04/2011, 14:26:05
Για να διευρυνθούν οι "προβληματισμοι" εγώ θα έθετα το εξής ερώτημα:"Είναι δυνατόν , ο οποιοσδήποτε -ακόμα και ο Θεός ο ίδιος- να δημιουργούσε το οτιδήποτε το οποίο δεν εντασσόταν σε υπαρκτές γνώσεις του"???
Προσωπικά θεωρώ ότι ο "Θεός" ... "Θεοί" ..."δυνάμεις" ... και οτιδήποτε άλλο ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ οτιδήποτε άγνωστο στην φύση του και με αυτήν την λογική σκέψη , θεωρώ ότι όλα όσα είμαστε , αποτελούν ΚΑΙ συστατικά του ιδίου του "Θεού"...γι'αυτό και λέω ότι γνωρίζοντας τον εαυτό μας , ουσιαστικά ερχόμαστε κοντά σε ένα μέρος τουλάχιστον της φύσης του....και τον γνωρίζουμε έστω και μερικά...
Τώρα ποιός είναι αυτός και πως είναι προσωπικά -ως μη εντεταλμένος του- δεν το γνωρίζω...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
23/04/2011, 19:28:46
[quote]
@Εαρινος
http://www.youtube.com/watch?v=7akZoEQv6jI

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν …τα πλούτη ουδείς

23/04/2011, 20:53:37
Καλησπέρα φίλε μου , τι κάνεις???
Απο αύριο -όπως κάθε χρονιά εξάλλλου τέτοια μέρα- θα είμαστε όλοι "πλούσιοι" , το θέμα είναι αν το "πιστεύουμε" ή όχι...
Θέμα αυθυποβολης .... συγγνώμη "πίστης" ήθελα να πώ , είναι όλα...

"Χρόνια Πολλά" λοιπόν , μολονότι δεν την κατάλαβα ποτέ αυτή την "ευχή"...
Προσωπικά θα έλεγα "Φτού ξελευθερία" , μολονότι το κρυφτό δεν ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι αλλα τι σημασία έχει , υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια που μαθαίνουν και παίζουν οι άνθρωποι απο πολύ μικρή ηλικία..

Απο αύριο δεν θα υπάρχουν πόλεμοι , αδικία , εκμετάλλευση...δεν θα υπάρχει βλακεία και ανισορροπία...δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιός θα κατακτήσει το πακέτο ολόκληρο και ποιός θα είναι ο καλύτερος .... ασφαλώς δεν θα υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί , ωστόσο εμείς να είμαστε με τους καλούς και για τους αμαρτωλούς -ελέω θεού- θα φροντίσει ο "Διάβολος"...το θέμα είναι ότι όμως πως όλοι είναι καλοί...όλοι ακολουθούν ότι τους δόθηκε ως ορθό και αλήθεια...άντε λοιπόν να τσουγκρίσουμε τ'αυγά και ως καλοί Χριστιανοί και άνθρωποι να φορέσουμε το επίσημο -γλυκό- χαμόγελο και την -αυτό κι'αν είναι- καλοσύνη -μας- .... και ας συγχωρήσουμε όποιον μας απογοήτευσε-πλήγωσε!!!

Καλά να'μαστε φίλε μου και υπομονή γι'αλλη μια χρονιά , που όπως πάντα τίποτα δεν θα έχει αλλάξει...αλλα που ωστόσο εμείς όπως πάντα θα ελπίζουμε ότι θα έρθει -"μάνα" εξ'ουρανού-....που ποτέ ασφαλώς δεν ήρθε εκτός απο καμμιά κοτρώνα στο κεφάλι μας το άδειο και το ξερό...το υποκριτικό και ανεπαρκές...!!!

Άντε μην γίνω περισσότερο κακός απόψε...

25/04/2011, 15:54:44
gianipseftis
quote:
Προφανώς δεν κουβεντιάζουμε για το “γνώθι σαυτόν” αλλά για την “θέωση”

Προφανώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τι κουβεντιάζεις.

26/04/2011, 13:25:38
Φίλε Εαρινέ καλημέρα
Έπειτα από ένα διήμερο κατανυχτικής και ..... ευλαβικής οινοποσίας, από σήμερα ποια, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

quote:
Θέμα αυθυποβολης .... συγγνώμη "πίστης" ήθελα να πώ , είναι όλα..

Είναι θέμα πίστης λες, και όχι αυθυποβολής?
Χμ!! προσπαθώ ματαίως να βρω σε τι ουσιαστικά διαφέρουν οι δυο αυτές έννοιες

quote:
Απο αύριο δεν θα υπάρχουν πόλεμοι , αδικία , εκμετάλλευση...δεν θα υπάρχει βλακεία και ανισορροπία...δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιός θα κατακτήσει το πακέτο ολόκληρο και ποιός θα είναι ο καλύτερος .... ασφαλώς δεν θα υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί , ωστόσο εμείς να είμαστε με τους καλούς και για τους αμαρτωλούς -ελέω θεού- θα φροντίσει ο "Διάβολος"...το θέμα είναι ότι όμως πως όλοι είναι καλοί...όλοι ακολουθούν ότι τους δόθηκε ως ορθό και αλήθεια...άντε λοιπόν να τσουγκρίσουμε τ'αυγά και ως καλοί Χριστιανοί και άνθρωποι να φορέσουμε το επίσημο -γλυκό- χαμόγελο και την -αυτό κι'αν είναι- καλοσύνη -μας- .... και ας συγχωρήσουμε όποιον μας απογοήτευσε-πλήγωσε!!!

Ε! ντάξει μην είμαστε και υπερβολικοί και θέλουμε το θαύμα να κρατήσει περισσότερο από ένα τριήμερο.
Μην ρίχνουμε την ευθύνη στους νεοφαρισαίους αν ο χρόνος τρέχει τόσο γρήγορα.

Άσε που μερικές φορές ο χρόνος είναι στιγμιαίος, και εκεί που λέμε “δόξα το θεό” αμέσως ακολουθεί το “βοήθα Παναγιά”

27/04/2011, 00:01:38
Καλησπέρα στην Σαλονίκη , γειά σου Τούμπα και Βαρδάρη...γειά σου και Καλαμαριά...
Είχα έρθει αεροπορικώς την προηγούμενη Τρίτη -αυθημερόν ταξίδι- για μια επαγγελματική συνάντηση , αν το είχα σκεφθεί θα κανόνιζα να σε γνωρίσω αλλα ελπίζω την επόμενη φορά..είναι και άλλος φίλος συνδίκτυος πάνω....
Την καλησπέρα μου!!!

27/04/2011, 01:50:51
Δεν είναι ανάγκη να γίνεις θεός (με την γνωστή έννοια) για να νιώσεις παντοδύναμος και παντογνώστης ή ακόμα και ξεχωριστός (ανώτερος), ο άνθρωπος πάντα είχε και έχει μέσα του αυτό τον "κρυφό σπόρο" της εξουσίας, της ανωτερότητας, της μοναδικότητας και υπό τις κατάλληλες συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να μεταμορφωθεί (ή να δημιουργήσει για όφελος του) στον οποιοδήποτε θεό του αρέσει, να επιβάλει όποιους νόμους του αρέσει (δέκα εντολές…), να τιμωρήσει ή να συγχωρέσει οποίους του αρέσει, να επιβληθεί δια μέσου της ταπείνωσης (μια λέξη που χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά στις θρησκείες…) ή ακόμα και να διορίσει πιστό/ούς (κατ' εικόνα και ομοίωσίν) και βέβαια που θα τηρούν τον «Λόγο» του κατά γράμμα…

27/04/2011, 16:42:02
@ elo

Φίλε μου elo αν αναφέρεσαι στα διάφορα “μοντελάκια” θεών που κατά καιρούς έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος κατ' εικόνα και ομοίωση του εαυτού του, συμφωνώ μαζί σου.
Αν και εγώ αναφέρομαι στο τελευταίο μοντέλο αυτό του παντοκράτορα, του παντοδύναμου, του μοντέλου που οι ιδιότητες του αυτοαναιρούνται, όπως παράδειγμα η ιδιότητα “αθάνατος” με την “παντοδύναμος” ας πούμε.

@ Εαρινος

Φίλε Εαρινέ πως τα πήγες με το ..........κοκορέτσι?
Eγώ ....χτυπάω σήμερα κάτι τελευταία κοψίδια.

Ας όψεται η κρίση, δεν πάει χαμένο τίποτα
Να είσαι καλά

28/04/2011, 01:16:19
Όχι μόνο στην δημιουργία θεών κατ' εικόνα και ομοίωση, αλλά και στην αυτόθεοποίηση που έκανε ο άνθρωπος στον ίδιο του τον εαυτό πριν ή μετά θανάτου…!!!!
Παραδείγματα υπάρχουν άφθονα, από την αρχαιότητα μέχρι τα χρόνια μας.
Τώρα για το "μοντέλο" που αναφέρεσαι πράγματι υπάρχουν πολλές αντιθέσεις, ένας θεός έξω από το γνωστό μας σύμπαν, αλλά που μπορεί και ελέγχει, επεμβαίνει και παραβαίνει κάθε φυσικό νόμο, ένας θεός αθάνατος, παντοδύναμος, αλλά με ανθρώπινες αδυναμίες, αισθήματα και ανάγκες, ένας θεός που δημιουργήθηκε κατά εικόνα και ομοίωση του ίδιου του ανθρώπου…

28/04/2011, 06:47:08
Όπως είχε πει κι ο προσωκρατικός φιλόσοφος Ξενοφάνης, εάν τα ζώα μπορούσαν να ζωγραφίσουν τους δικούς τους Θεούς, τότε αυτοί θα είχαν τω μορφή ζώου.
Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος προσπαθεί να εξηγήσει και να κατανοήσει το θείο και τις ιδιότητες του αναγάγοντας το στο ανθρώπινο επίπεδο, του προσδίδει ανθρώπινα χαρακτηριστικά κι ιδιότητες.
Ίσως αυτό να είναι κι ένα "εμπόδιο" στην κατανόηση του θείου και της φύσης του.

In anticipation of my resurrection...

28/04/2011, 10:32:38
Πάρα πολύ εύστοχη παρατήρηση...