- Τα Ζώα Έχουν Ψυχή;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
τι ανταμοιβη μπορει να εισπραξει ενας λιγο πιο πηχτος γρομπος Τιποτα, απο το Τιποτα που τον περιβαλλει???
Τίποτα; τί πάει να πει "τίποτα";
Ο Παρμενίδης έλεγε ότι το τίποτα δεν υπάρχει
Καλά, δεν το λέω για να σε πείσω να το αποδεχθείς.
Απλώς, το αναφέρω, παρεμπιπτόντως
quote:
η ολοκληρωση του κυκλου της επαναγεννησης εχει σχεση με την συνειδητοτητα.
Τίποτα απ' τη μιά, συνειδητότητα απ' την άλλη.
Σαν αντιφατικές μου φαίνονται αυτές οι θέσεις.
Βέβαια, τα παραπάνω είναι μάλλον εκτός θέματος του topic, αλλά αφού εδώ τα βρήκα, εδώ τα θίγω. Απ' ό,τι βλέπω, οι απόψεις μας διαφέρουν μόνο σε πολύ λεπτά σημεία. Κι αυτό το θέμα του "τίποτα" η συνείδησή μου αδυνατεί να το αντιληφθεί.
quote:ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Ελα, ασε τα πολλα και λεγε!
Αμα πεις, θα γραψω τι εγινε στην κρατικη ιταλικη τηλεοραση σε μια βραδυνη εκπομπη... εχω καπου κρατησει και το DVD...
Περιλυπτικα.
Εγινε υπνωση σε μια παρουσιαστρια της αριστερας ατραπου ΚΚΕ, και της ειπε να περασει απο....
Δεν λεω αλλα, αμα δεν μας πεις, πως γνωριζεις.. το γατο σου!
![]()
quote:qubit
Επί του πιεστηρίου : προσυπογράφω το αίτημα του ΠΛΑΤΩΝΑ
ρε παιδια, με βαζετε να προσπαθησω να μεταδωσω με λεξεις κατι που βιωσα.
κατι αναλογο συνεβει και με την περιγραφη μου της ψυχης ως "λιγο πιο πηχτος σβωλος Τιποτα, απο το Τιποτα μεσα στο οποιο πλεει"
ας κανω μια προσπαθεια, και το πολυ πολυ να γελασουμε!
ο γατος, δεν ειναι γατος μου.
ηταν ενα απο τα αδεσποτα εγκαταλελειμενα γατακια που μαζευω στον ακαλυπτο (και ειναι πολλα).
τον πρωτοβρηκα μωρο, και μεγαλωνοντας παρατηρησαμε ολοι οτι ειχε μια ιδιαιτερη συμπεριφορα.
ηταν γατος "γαληνιος", δεν ξερω πως αλλιως να το πω, δεν τσακωθηκε ποτε με αλλους γατους, αφηνε παντα να φανε ολες οι αλλες γατες και ετρωγε τελευταιος (αν εμενε τιποτα), προστατευε τα μωρα γατακια (οχι τα παιδια του), τα οποια βεβαια τον επαιρναν χαμπαρι και οπου πηγαινε ειχε απο πισω τρια τεσσερα μικρα να τον ακολουθουν, και ειχε ενα περιεργο ξεχωριστο νιαουρισμα που ταιριαζε με τον χαρακτηρα του.
ολα αυτα βεβαια, οταν τα διαπιστωνα στις επομενες ενσαρκωσεις του, ηταν απλα επιβεβαιωσεις.
το τι ενιωθα και πως τον αναγνωριζα (και με αναγνωριζε) απο μωρο, σας λεω ειλικρινα ΔΕΝ ΞΕΡΩ - γι αυτο ειπα μη με ρωτησετε...
θα σας πω μονο τι συνεβει την τελευταια φορα.
γεννησε στον ακαλυπτο μια απο τις αδεσποτες που ταϊζουμε και μια μερα ερχεται η συντροφος μου και με ρωταει αν ειδα τα γατια που βγηκανε εκεινη τη μερα απο την φωλια.
ειπα οχι ακομη (ελειπα ολη μερα απο το σπιτι και ηταν πια απογευμα), και μου λεει κατσε να σου φερω ενα.
εγω μολις ειχα τελειωσει το φαγητο μου, ειχα πιει το κρασι μου, και ξαφνικα βλεπω ενα κεφαλακι να ξεπροβαλλει μεσα απο τις χουφτες της.
τα ματια του ειχαν ανοιξει πολυ προσφατα και ειχε το ενα μισοκλειστο, το αλλο με αυτη την γαλαζωπη θαμπαδα των μωρων και τη γλωσσα εξω (βυζαινε οταν τον πηρε για να μου τον δειξει).
μολις ειδα τη φατσα του, εβαλα τα γελια - ηταν πολυ αστειος.
τον παιρνω στα χερια μου (χωρις εννοειται να εχω καταλαβει ακομη τιποτε) και εκεινη τη στιγμη ανοιγει και τα δυο ματια, καθαριζει το βλεμα του και με καρφωνει στα ματια - εμεινα κοκκαλο!
ειδα να με κοιταει ο γνωστος γατος που λεμε!
ρε παιδια, δεν μπορω να σας το μεταδωσω το πως ενιωσα, αλλα δεν ντρεπομαι να σας πω οτι δακρυσα απο χαρα και απο Δεος!
το βλεμα κρατησε λιγο, και τα ματακια του ξαναγιναν μωρου.
αυτα...
ναστε καλα!
.
ΥΓ. προειδοποιησις: μην ξεχναμε οτι αυτα τα λεει ενας γερος που πασχει απο αϊζενχαουερ και τον βασανιζει το εμενταλ - μην του πολυδινετε σημασια. ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
.
οσον αφορα τους κλωνους, μην ξεχναμε οτι η κλωνοποιηση ειναι μια, σπανια μεν, αλλα φυσικη διαδικασια.
οι διδυμοι που προερχονται απο το ιδιο ωαριο (που διχοτομηθηκε) ειναι κλωνοι.
εχουν ακριβως το ιδιο DNA, και ομως αν και μοιαζουν εξωτερικα, εχουν διαφορετικες προσωπικοτητες και φυσικα ο καθενας την δικη του ψυχη.
το να φτιαξουμε ανθρωπινο κλωνο κατ εμε ειναι Υβρις.
ωστοσο ελπιζω η ιατρικη ερευνα να επικεντρωθει στην κλωνοποιση οργανων, και οχι ολοκληρων οργανισμων.
το να σου παιρνουν ενα καρδιακο κυτταρο και να σου φτιαχνουν μια "δικη" σου καρδια, ειναι ο,τι καλυτερο θα μπορουσαμε να ελπιζουμε!
.
τον "θαυμαστο νεο κοσμο" του Αλντους Χαξλεϋ τον εχει διαβασει κανεις?
ο μεγαλος αδελφος θα χλωμιαζε...
.
quote:Τίποτα; τί πάει να πει "τίποτα";
χαχαχα!
εχεις δικιο, εγω φταιω.
πως θα ελεγες εσυ ομως κατι που δεν εχει ουτε φως ουτε σκοταδι, ουτε πανω ουτε κατω, που δεν αποτελειται απο "κατι" αλλα υπαρχει, που περιεχει τιποτα και τα παντα?
γιατι ετσι αντιλαμβανομαστε την θαλασσα του Θειου σαν ψυχη.
απο την αλλη, το ζεν, περιγραφει την Ολοτητα σαν Κενοτητα, σαν Τιποτα.
το βασικο ομως ειναι οτι προσπαθουμε να εκφρασουμε με λεξεις κατι το οποιο μπορει μονο να βιωθει...
quote:
Τίποτα απ' τη μιά, συνειδητότητα απ' την άλλη.
Σαν αντιφατικές μου φαίνονται αυτές οι θέσεις.
αυτος σου ο προβληματισμος ισως και να ειναι ξερεις μια καλη αφορμη για να ψαξεις το ζεν!
στο προτεινω απ την καρδια μου!
quote:Βέβαια, τα παραπάνω είναι μάλλον εκτός θέματος του topic, αλλά αφού εδώ τα βρήκα, εδώ τα θίγω. Απ' ό,τι βλέπω, οι απόψεις μας διαφέρουν μόνο σε πολύ λεπτά σημεία. Κι αυτό το θέμα του "τίποτα" η συνείδησή μου αδυνατεί να το αντιληφθεί.
ειμαστε οντως εκτος θεματος γι αυτο και δεν το επεκτεινα.
ωστοσο θα μας δωθει η ευκαιρια να το συζητησουμε σε αλλα τοπικ.
ενα ενδιαφερον τοπικ στο οποιο (αν και δεν γινεται συζητηση), μπορεις να μπεις στο πνευμα της ποιησης ζεν (δεν υπαρχει άλλου ειδους γραπτη διδασκαλεια - το ζεν βιωνεται και εκφραζεται με πραξεις και βιωματα) ειναι το "μηνυμα απο τον θειο Κομπαγιασι"
νασαι καλα!
.
Ok, Jbg.
Τώρα δε, που μας είπες και για το γάτο (προσωπικά, εμπιστεύομαι την αίσθησή σου) , είναι η σειρά του ΠΛΑΤΩΝΑ να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.
quote:
Ok, Jbg.Τώρα δε, που μας είπες και για το γάτο (προσωπικά, εμπιστεύομαι την αίσθησή σου) , είναι η σειρά του ΠΛΑΤΩΝΑ να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.
Δεν θα αθετήσω το λόγο μου καλέ μου φίλε, μας μιας και το θέμα δεν αφορά μόνο τα ζώα, είναι γενικότερης και πλατύτερης βλέψης, εκείνη τη βραδιά ασχολήθηκε, με το αν υπάρχει η ζωή μετά θάνατο. Πρέπει να μεταφέρω όμως, για να είμαστε αντικειμενικοί, όσα περισσότερα ειπώθηκαν στην εκπομπή, και θα πάρει λίγο χρόνο, δεν τα θυμάμαι όλα, και χρειάζεται να το ξαναδώ. Τα δυο θέματα που έχουν πάντως πολυ ενδιαφέρον, είναι ένας πατέρας, επιστήμονας φυσικός, σκεπτικιστής, που χάνει το μονάκριβο γιο του 24 ετών, και τι συμβαίνει, σε αυτόν και στη γυναίκα του, όπως και η ύπνωση μιας μεταφραστριας της RAI από ψυχίατρο, πρώην αγνωστικό, το τι λέει όταν της ζητάει να πάει πριν ακόμα γεννηθεί.
Περιμένετε!![]()
... μα για να τα γράψω όπως θα ήθελα, θα μου πάρει πολύ χρόνο, και αυτό τον καιρό δεν έχω. Η ουσία πάντως είναι όπως προείπα στον Πατέρα και την Μητέρα του Νεαρού Μάρκου που εφυγε.
Προσεξα,
Α. Τον πόνο των γονέων, (φυσιολογικόs)…μα, μετά 7 χρόνια…
Β. Την αναζήτηση τους, που ξεκινά μετά το συμβάν, (Αιτία) για το αν υπάρχει ζωή μετά θάνατο. Αν είσαι καταπιασμένος με επιστήμες (εξηγούν τα περισσότερα), γίνεσαι πολύ εύκολα σκεπτικός, σε ότι ακούς.
Γ. Η αφήγηση εξελίσσεται παρομοίως με το Ghost, θα έχετε σίγουρα δει την ταινία. Οι γονεις, να προσπαθουν να επικοινωνήσουν μαζί τους, μέσα από (μέντιουμ), έχει πολλές ερμηνείες αυτή λέξη, ας πούμε κάποιος που έχει ανεπτυγμένη διαίσθηση, έως ότου βρεθεί κάποιος, που όχι μονο δεν παίρνει χρήματα, μα συγχρόνως λέει, πως μπορεί και βλέπει.
Πάνε λοιπόν και σε μια στιγμή τους λέει, πως ο γιος τους, δείχνει το μικρό του δαχτυλάκι σε σχήμα Γ, (το είχε σπάσει και είχε μείνει αγκυλωμένο), μα αυτό ήταν κάτι, που γνώριζαν μόνο οι γονείς και κανείς άλλος.
Η εκπομπή, λέγεται ο Ταξιδευτής. Ασχολείται με αρκετά θέματα, περισσότερο επιστημονικού ενδιαφέροντος, και συνήθως θέτονται ερωτήσεις. Eχουν δικα τους ντοκιμαντέρ, μα και από National Gegrafic, Discovery ecc, Αφήνονται εντυπώσεις από διάφορες πήγες, που ο καθένας, δυναται να σκεφτεί επάνω σε αυτά. Ορισμένοι περνάνε σε συμπεράσματα, άλλοι πάλι κρατάνε μέσα τους το αμφίβολο, την ιερή ανικανοποίητη φλόγα, που ίσως τους σπρώξει μια μέρα και προς τα εκεί.... να γνωρίσουν τον άγνωστο εαυτό. Συνήθως (ο εαυτός) κοιτάζει για σιγουριά, που προσφέρει κάποια θρησκεία, κάποιος δάσκαλος που του λέει τι να κάνει, λιμνάζει εκεί, και ουσιαστικά η ζωή του, λίγο αλλάζει.
Το δεύτερο περιστατικό που προκαλεί αρκετά ερωτηματικά, είναι η θεραπεία RETROGRADA που εφαρμόζεται από αρκετούς πλέον ψυχίατρους.
Υπνωτίζεται ο ασθενής, μα στην προκείμενη περίπτωση ο ίδιος ξεχωρίζει μια νεαρή γυναίκα που δουλεύει μέσα στη RAI. Δεν έχει κανένα πρόβλημα, είναι πολύ όμορφη και ήρεμη.
Για περίπου μισή ώρα αντιστέκεται στην ύπνωση, μα μετά χαλαρώνει και γιατρός της ζητάει να γυρίσει σε μικρές ηλικίες. Το πρόσωπο, η έκφραση της αλλάζουν φοβερά όταν ενθυμάται τη μητέρα της και τις φίλες της, και περιγράφει συνέχεια καταστάσεις, μέχρις ότου ο Ψυχίατρος της ζητάει να πάει πριν γεννηθεί.
Αλλάζει έκφραση, και το πρόσωπο της γεμίζει φόβο. Λέει πως είναι παντρεμένη, πως έχει δυο παιδιά, πως είναι πλούσια μα ο άνδρας της την κακομεταχειρίζεται. Όταν την ρωτάει που ακριβώς βρίσκεται, απαντάει πως μιλάνε άλλη γλώσσα και βρίσκεται σε ένα πύργο στην Γαλλία. ΤΟ 600 περιπου. Λέει πως η κακομεταχείριση της οφείλεται στο ότι ο άνδρας της που κρατάει ένα ραβδί, πιστεύει πως την απατάει, μα αυτή το αρνείται. Αφού περιγράφει και αλλά πολλά, ο ψυχίατρος της ζητά να πει χωρίς να φοβηθεί, πως πέθανε σε εκείνη τη Ζωή.
Eκείνη με συγκινηση, περιγράφει το θάνατο της.
Πάνω στη γέννα, φεύγει αυτή και το παιδί της.
Στην επόμενη ερώτηση, απαντάει πως δεν της λείπουν, ούτε τα παιδιά ούτε εκείνη η ζωή, μα πριν την ξυπνήσει την Ρωτα, τι σου έμεινε, τι μάθημα πείρες από εκείνη τη ζωή, απαντάει πως δεν θέλει πια να πληγωθεί.
Την ξυπνάει, λέγοντας της να θυμηθεί όλα αυτά μόλις συνέλθει, έτσι και γίνεται….Είναι αρκετά συγκινημένη. Την αφήνουν να ηρεμήσει, και την επόμενη μέρα, ο παρουσιαστής της τηλεφωνεί από το στουδιο, πιο ήρεμα, να πει τι σκέφτεται.
Λέει πως δεν κοιμήθηκε όλη τη νύχτα, και πως αυτό το συμβάν, αλλάζει όλη της τη ζωή. Σε επόμενη ερώτηση του παρουσιαστή προς τον ψυχίατρο, λίγο πριν φύγει, τον ρώτα, τι άλλαξε στην δική του ζωή, και αν ο ίδιος φοβάται το θάνατο μετά από όλες αυτές τις εμπειρίες.
Απαντα με τον πλέον φυσικό τρόπο, πως δεν φοβάται για το τι θα συμβεί, μιας και το γνωρίζει, εκείνο που φοβάται, είναι το τι κάνει και πως θα πεθάνει, σε αυτή εδώ τη ζωή.
Σας παρέθεσα ότι είδα, έχω τα φίλε σε DVD (1 GigaByte το καθενα), αν υπάρχει χώρος που μπορώ να τα ανεβάσω, πολύ ευχαρίστως να το κάνω για οποίο θέλει να τα δει.
Είναι στα Ιταλικά, μα φτάνει η έκφραση και η ατμόσφαιρα.
Ζήτω συγνώμη αν ξέφυγα από το θέμα, μα η υπόσχεση είναι υπόσχεση.
Καλή σας μέρα.
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 23/10/2005 12:43:23

In anticipation of my resurrection...