- Ο Νέος Πλανήτης και η Αστρολογία - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=23
Και μια ταινία ... "the butterfly effect"
Για μένα υπάρχουν δυο είδη αστρολόγων: Αυτοί που κονομάνε και κοροιδεύουν τους άλλους, και αυτοί που κοροιδεύουν τον εαυτό τους.
Πολυ κονόμα... εκατοντάδες δις. Και τρέχουν τα κοροιδα...
Μεσαίωνας... ![]()
quote:
Επειδή διακρίνω ένα τόνο ειρωνίας στην απάντηση σου, θα σου παραθέσω το σημείο που έκανες λόγο για 6 πλανήτες και μου έκανε εντύπωση...
Δεν υφίστασαι εσκεμμένη ειρωνεία Dying_Incubus, μα οι απαντήσεις που δίνεις σε ξεπερνούν. Γιατί πουθενά δεν αναφέρομαι σε 6 πλανήτες, ούτε υπαινίσσομαι κάτι τέτοιο.
Εάν υπάρχει κάποια εκτροπή της εστίασης των αμφιβληστροειδών φακών είναι άλλο θέμα, κι άλλο θέμα είναι η όλη συζήτηση να δείχνει πως εκτρέπεται & παρεκκλίνει από το forum. Γιατί το θέμα μας είναι "Ο Νέος Πλανήτης και η Αστρολογία". Σε αυτό θα πρέπει να εστιαζόμαστε, έτσι δεν είναι;
Αν πάραυτα θεωρείς άψογες τις αρχικές σου παρατηρήσεις & τοποθετήσεις, δεν έχω τίποτε άλλο να πω, παρά να δοκιμάσεις να τις στείλεις με ένα email στην Διεθνή Αστρονομική Ένωση. Μακάρι να τις υιοθετήσουν.
Το 8 που είχες παραθέσει το έκανα 6 κατά λάθος.
Από κει και πέρα αν εσύ νομίζεις πως είσαι διάνοια κι οτι έχεις σωστές αντιλήψεις περί αστρονομικών φαινομένων, μπορείς να απευθυνθείς εσύ στη Διεθνή Αστρονομική Ένωση.
Ας κοιτάμε το μυαλό μας και μετά ας μιλάμε για τα μάτια μας.
Κι αν μή τι άλλο να δείχνεις τον δέοντα σεβασμό στους συνομιλητές σου.
Διάβασα την απάντηση σου και γεννήθηκαν μερικές απορίες.
Αν μπορείς να μου λύσεις τις απορίες μου που σου παρέθεσα, έχει καλώς.
Αν όχι, τι να σου πώ?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
Ας κοιτάμε το μυαλό μας και μετά ας μιλάμε για τα μάτια μας.
Κι αν μή τι άλλο να δείχνεις τον δέοντα σεβασμό στους συνομιλητές σου.
Δεν βλέπω γιατί με υποδεικνύεις ως αγενή στους συνομιλητές μου, και δεν νομίζω να χρειάζεται να καταφεύγεις σε οξύς τόνους Dying_Incubus για να υποστηρίξεις τις θέσεις σου. Εδώ δεν κάνουμε λεκτική αντιπαράθεση. Αν θες να σε σέβομαι περισσότερο, εντάξει, αλλά σε παρακαλώ να εκτιμάς κι εσύ την άποψη ενός ειδικού, από την στιγμή που δεν φαίνεται να κατέχεις το επαρκές γνωσιακό υπόβαθρο για να διαφωνείς μαζί του. Γιατί δεν έχω παρουσιάσει δικές μου απόψεις, ότι παρέθεσα εξ αρχής προέρχεται από την συνέντευξη του Αστροφυσικού κου Χ. Βάρβογλη, συνεπώς, μόνο μαζί του διαφωνείς τελικά.
quote:
Διάβασα την απάντηση σου και γεννήθηκαν μερικές απορίες.
Αν μπορείς να μου λύσεις τις απορίες μου που σου παρέθεσα, έχει καλώς.
Αν όχι, τι να σου πώ?
Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω, πλην όμως, είμαι φιλόλογος, όχι αστροφυσικός ούτε αστρονόμος. Θα πρέπει συνεπώς να απευθυνθείς κάπου αλλού για να λύσεις τις όποιες απορίες σου.
Τα πάντα ρει και ουδέν μένει
quote:
Εάν υπάρχει κάποια εκτροπή της εστίασης των αμφιβληστροειδών φακών είναι άλλο θέμα, κι άλλο θέμα είναι η όλη συζήτηση να δείχνει πως εκτρέπεται & παρεκκλίνει από το forum. Γιατί το θέμα μας είναι "Ο Νέος Πλανήτης και η Αστρολογία". Σε αυτό θα πρέπει να εστιαζόμαστε, έτσι δεν είναι;Αν πάραυτα θεωρείς άψογες τις αρχικές σου παρατηρήσεις & τοποθετήσεις, δεν έχω τίποτε άλλο να πω, παρά να δοκιμάσεις να τις στείλεις με ένα email στην Διεθνή Αστρονομική Ένωση. Μακάρι να τις υιοθετήσουν.
Εσένα σου φαίνεται ευγενικό αυτό το μήνυμα?
Σου απάντησα με βάση αυτά που είπες.
Σε ρώτησα για κάποιες απορίες που μου γεννήθηκαν από το κείμενο που μου παρέθεσες, δεν έκανα διαπιστώσεις!
ΑΠΟΡΙΕΣ ήταν κι ήθελα μια εξήγηση...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Γιατί είναι γεγονός πως από τότε που η αστρολογία έπαψε να θεωρείται επιστήμη, με την κλασσική έννοια του καρτεσιανού όρου (της εργαστηριακά επαληθεύσιμης ή μη απόδειξης των θεωριών της), έχουν παρεισφρήσει «κάθε καρυδιάς καρύδια» που την εκμεταλλεύονται με τον άλφα ή βήτα τρόπο προς ίδιον όφελος, κοροϊδεύοντας κόσμο και κοσμάκη!
Συνεπώς, προσπάθησες φίλε «velial» (θέλω να πιστεύω καλοπροαίρετα), να εκφράσεις τον αποτροπιασμό σου για την σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αστρολογία -όπως την βλέπουμε να ασκείται κατά κόρον στις δυτικές κοινωνίες-, πλην όμως, ο τρόπος που εξέφρασες τις σκέψεις σου, και ιδίως, οι χαρακτηρισμοί σου, ήταν επιεικώς ανεπιτυχείς, για να μην πω απαράδεκτοι, για όλους εκείνους τους ανθρώπους που σου προανέφερα.
Γιατί δεν είμεθα όλοι πονηροί ή ανόητοι, έξυπνοι ή χαζοί, μωροί ή ιδιοτελείς, καλοί ή κακοί κ.ο.κ. επειδή η ίδια η ζωή μας δεν μπορεί να μπει σε κουτάκια, δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, υπάρχουν ανάμεσά τους μυριάδες αποχρώσεις του γκρίζου. Κοντολογίς, είναι λίαν εύκολο να κρίνουμε κάτι επιφανειακά, χωρίς να το έχουμε προηγουμένως μελετήσει. Σε μία ανάλογη περίπτωση, τον 17ο αιώνα ο Νεύτωνας απάντησε αποστομωτικά στον αστρονόμο Χάλεϋ -ο οποίος είχε κάνει λίγο νωρίτερα μία υποτιμητική νύξη για την αξία της αστρολογίας-, τα εξής: «Εγώ μελέτησα το θέμα, εσύ όχι».
Αν θέλεις να έχεις μία διαυγή άποψη για το τι είναι και τι όχι η αστρολογία, μπορείς π.χ. να διαβάσεις το βιβλίο που προσφέρει για δωρεάν download ο δημιουργός του site www.geocities.com/ercolobus_gr Και αν θέλεις να προχωρήσεις ακόμη περαιτέρω για να μάθεις το κατά πόσο επαληθεύεται ή όχι στατιστικώς η αστρολογία, μπορείς να συμβουλευτείς το C.U.R.A. (The International Astrology Research Center) http://cura.free.fr
Τα πάντα ρει και ουδέν μένει (Ηράκλειτος)
Έχω δει τι σημαίνει αστρολογία όχι σε θεωρητικό αλλά σε ΠΡΑΚΤΙΚΟ επίπεδο, και ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ. Απλή απάτη για την κονόμα. ΤΕΛΟΣ
Αστρολογία= Πρόβλεψη μέλλοντος + μελέτη χαρακτήρα (1)
Πρόβλεψη μέλλοντος= Αδύνατη= Απάτη (2)
Μελέτη χαρακτήρα από άστρα= Καμία τέτοια απόδειξη ή ένδειξη ή λογική εξήγηση = Απάτη (3)
Από τις εξισώσεις 2 και 3 προκύπτει ότι Αστρολογία= Απάτη + Απάτη Συνεπώς η Αστρολογία είναι ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ![]()
![]()
![]()
quote:
Dimitrako, άστο...
Έχω δει τι σημαίνει αστρολογία όχι σε θεωρητικό αλλά σε ΠΡΑΚΤΙΚΟ επίπεδο, και ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ. Απλή απάτη για την κονόμα. ΤΕΛΟΣ
Που την έχεις δει velial ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ την αστρολογία, έτσι όπως δεν την είδαμε εμείς; Σε καλώ να στοιχειοθετήσεις έστω και ακροθιγώς, αλλά με αληθή παραδείγματα, τις θέσεις σου.
quote:
Αν επιμένεις, τσίμπα και μια θεωρητική προσέγγιση.
Αστρολογία= Πρόβλεψη μέλλοντος + μελέτη χαρακτήρα (1)
Πρόβλεψη μέλλοντος= Αδύνατη= Απάτη (2)
Μελέτη χαρακτήρα από άστρα= Καμία τέτοια απόδειξη ή ένδειξη ή λογική εξήγηση = Απάτη (3)Από τις εξισώσεις 2 και 3 προκύπτει ότι Αστρολογία= Απάτη + Απάτη Συνεπώς η Αστρολογία είναι ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
Η θεωρητική προσέγγιση που παρουσίασες με δήθεν συνεπαγωγές, στερείται κάθε λογικού επιχειρήματος και δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία στείρα και εμπαθή άποψη που έχεις εναντίον της αστρολογίας.
Λυπάμαι που στο λέω, αλλά έτσι φαίνεσαι στο forum σαν πανεπιστήμων, για να μη πω….. δοκησίσοφος! Χωρίς επιχειρήματα, δεν καταφέρνεις να πείσεις ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό τελικά, γιατί απαντάς πρόχειρα και απελπισμένα καταφεύγεις σε προεφηβική γλώσσα.
Παραθέτω με τυχαία σειρά κάποια που έχω βρει, αν και φαντάζομαι θα σας είναι ήδη γνωστά:
http://www.sitemaker.gr/greekastrology
http://www.anew.gr/index_astro.php
http://www.pantou.gr/index1.htm
Θα σας παρακαλούσα στην συνέχεια να προτείνετε κι εσείς μερικά, αν έχετε βρει εξίσου αξιόλογα, που πιστεύω ότι θα υπάρχουν. Ειδικά αν αναφέρονται στο θέμα συζήτησης του παρόντος βήματος.