- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
και εγω πιστεύω οτι υπάρχει "αντίχριστος"
Τον εννοείς με 100% ανθρώπινη υπόσταση; Κάποιου είδους "πολιτικό ον" ;
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:Όχι
Τον εννοείς με 100% ανθρώπινη υπόσταση; Κάποιου είδους "πολιτικό ον" ;
(για μένα)
Και σατανάς, για μένα, είναι το εγώ μας.
Όλα δηλαδή έχουν να κάνουν με εσωτερικές καταστάσεις και όχι με φυσικά πρόσωπα.
Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι φυσικά πρόσωπα δεν μπορούν να ενσαρκώσουν τις εσωτερικές κατάτασεις. Π.χ. Ο Χίτλερ μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας μεγάλος σατανάς, γιατί είχε ένα υπερμεγεθές εγώ, με το οποίο μπορούσε να χειραγωγίσει τους άλλους.
Οι "δαίμονες" επίσης, όπως τους φανταζόμαστε, χαρακτηρίζονται απο ένα πολύ δυνατό ζωώδες εγώ. Όπως ακριβώς είναι πολλοί άνθρωποι δηλαδή.
Η "Αποκάλυψη" του Ιωάννη, ερμηνεύεται όλη με αλχημικούς συμβολισμούς.
Για μένα, ο Θεός και η σατανάς βρίσκονται μέσα μας. Και δεν περιμένω επομένως κανέναν εξωτερικό θεό να μου δώσει τη σωτηρία ούτε εξωτερικό σατανά να με συντρίψει.
Είναι υποκριτικό να μιλάμε για αντίχριστους και αρνητικές δυνάμεις, οτι εμείς οι ίδιοι είμαστε αντίχριστοι και αρνητικές δυνάμεις, εσωτερικά. Για αυτό είπα στον Χ.Ο οτι δεν ασχολείται με τη ουσία, αλλά με την θεωρία.
Για μένα το ποιος θα "σωθεί" ή όχι, εξαρτάται καθαρά με την δουλειά που κάνει ο καθένας μέσα στον εαυτό του, δεν εξαρτάται απο τους "άγιους πατέρες" ούτε απο λίγο νερό που θα σου ρίξουν στη βάπτιση.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/10/2012 17:44:43
quote:
Αντίχριστος είναι ο υλισμός.
(για μένα)Και σατανάς, για μένα, είναι το εγώ μας.
Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι φυσικά πρόσωπα δεν μπορούν να ενσαρκώσουν τις εσωτερικές κατάτασεις. Π.χ. Ο Χίτλερ μπορεί να θεωρεί σαν ένας μεγάλος σατανάς, γιατί είχε ένα υπερμεγεθές εγώ, με το οποίο μπορούσε να χειραγωγίσει τους άλλους. Αν δεν το είχε, τα πράγματα δε θα γινόντουσαν όπως έγιναν. Οι "δαίμονες" επίσης, όπως τους φανταζόμαστε, χαρακτηρίζονται απο ένα πολύ δυνατό ζωώδες εγώ. Όπως ακριβώς και πολλοί άνθρωποι δηλαδή.
Για μένα, ο Θεός και η σατανάς βρίσκονται μέσα μας. Και δεν περιμένω επομένως κανέναν εξωτερικό θεό να μου δώσει τη σωτηρία ούτε εξωτερικό σατανά να με συντρίψει.
Είναι υποκριτικό να μιλάμε για αντίχριστους και αρνητικές δυνάμεις, οτι εμείς οι ίδιοι είμαστε αντίχριστοι και αρνητικές δυνάμεις, εσωτερικά. Για αυτό είπα στον Χ.Ο οτι δεν ασχολείται με τη ουσία, αλλά με την θεωρία.
Για μένα το ποιος θα "σωθεί" ή όχι, εξαρτάται καθαρά με την δουλειά που κάνει ο καθένας μέσα στον εαυτό του, δεν εξαρτάται απο τους "άγιους πατέρες" ούτε απο λίγο νερό που θα σου ρίξουν στη βάπτιση.Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/10/2012 17:39:14
Δεν διαφωνούμε!Αλλά οτι θα ερχόταν κάποια στιγμή μέσα στην ιστορία όπου ο Σατανάς θα έπαιρνε ''σάρκα και οστα'' με σκοπό την απώλεια και τον ''κολασμό'' του ανθρώπινου γένους,κι αυτό είναι αδιαμφισβίτητο!Γιατί το ένα να αποκλείει το άλλο;
quote:Δεν είναι οτι το αποκλείει, απλά αυτό που προσπαθώ να πω, είναι οτι εσύ είσαι ο Σατανάς!quote:
Αντίχριστος είναι ο υλισμός.
(για μένα)Και σατανάς, για μένα, είναι το εγώ μας.
Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι φυσικά πρόσωπα δεν μπορούν να ενσαρκώσουν τις εσωτερικές κατάτασεις. Π.χ. Ο Χίτλερ μπορεί να θεωρεί σαν ένας μεγάλος σατανάς, γιατί είχε ένα υπερμεγεθές εγώ, με το οποίο μπορούσε να χειραγωγίσει τους άλλους. Αν δεν το είχε, τα πράγματα δε θα γινόντουσαν όπως έγιναν. Οι "δαίμονες" επίσης, όπως τους φανταζόμαστε, χαρακτηρίζονται απο ένα πολύ δυνατό ζωώδες εγώ. Όπως ακριβώς και πολλοί άνθρωποι δηλαδή.
Για μένα το ποιος θα "σωθεί" ή όχι, εξαρτάται καθαρά με την δουλειά που κάνει ο καθένας μέσα στον εαυτό του, δεν εξαρτάται απο τους "άγιους πατέρες" ούτε απο λίγο νερό που θα σου ρίξουν στη βάπτιση.Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/10/2012 17:39:14
Δεν διαφωνούμε!Αλλά οτι θα ερχόταν κάποια στιγμή μέσα στην ιστορία όπου ο Σατανάς θα έπαιρνε ''σάρκα και οστα'' με σκοπό την απώλεια και τον ''κολασμό'' του ανθρώπινου γένους,κι αυτό είναι αδιαμφισβίτητο!Γιατί το ένα να αποκλείει το άλλο;
Δηλ. ο σατανάς αυτός που πρέπει να εξαλειφθεί, είναι μέσα σου.
Αν υπάρχει ένας εξωτερικός σατανάς, με σάρκα και οστά, αυτός θα έχει μια αρχή χρονολογική και ένα τέλος. Εσύ όμως θα συνεχίσεις να τον κουβαλάς μέσα σου, είτε υπάρχει κάποιος ενσαρκωμένος "σατανας" είτε δεν υπάρχει, είτε ζει, είτε δεν ζει. Αν η ανθρωπότητα, δεν είχε σατανά, τότε θα ζούσαμε ήδη στον παράδεισο. Ο σατανάς που μας κρατάει φυλακισμένους είναι μέσα σε κάθε έναν απο εμάς. Και όλοι μας βαθιά μέσα μας το ξέρουμε. Ξέρουμε οτι έχουμε αυτό το σκοτάδι, που είναι αβυσσαλέο. Εμείς οι ίδιοι είμαστε δαίμονες. Αλλα προτιμάμε να μεταφέρουμε τις ευθύνες σε κάποιον εξωτερικό δαίμονα ή σε κάποιον εξωτερικό άγγελο. Επομένως, δεν είναι αντίθετο το να υπάρχει ένας εξωτερικός σατανάς, αλλά αυτός δεν θα μας ακολουθεί στην αιωνιότητα. Κατάλαβες;
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/10/2012 18:02:21
quote:
Ντοτορο
Αλλα προτιμάμε να μεταφέρουμε τις ευθύνες σε κάποιον εξωτερικό δαίμονα ή σε κάποιον εξωτερικό άγγελο. Επομένως, δεν είναι αντίθετο το να υπάρχει ένας εξωτερικός σατανάς, αλλά αυτός δεν θα μας ακολουθεί στην αιωνιότητα. Κατάλαβες;
Ενώ ο δικός μας μας ακολουθεί και μας καθίζει και στο...σκαμνί!!!
Ετσι Ντοτόρο?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.