- Τελικά ποιος ανακάλυψε την Αμερική πριν τον Κολόμβο??? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Κατέβα στο Μοναστηράκι, στην πλατεία εκεί κοντά στον ηλεκτρικό...
Κάποιoι συπμαθέστατοι ινδιάνοι μαγεύουν τους πεζούς με τις μελωδίες τους....
Σα να μου θύμισε κάτι τέτοιο ο τυπάς δηλαδή....
Tώρα που τον ξαναματατηράω βρε Agnostic, σα να έχεις δίκιο.
Εγώ τον είχα πετύχει στην Ερμού μια φορά και με κέρασε και τσιγάρο.
quote:
Οποιαδήποτε ομοιότητα με κανάτες της Μεσογείου και μαιάνδρους είναι συμπτωματική...το εννοώ δεν κάνω πλάκα τώρα, όπως άλλες φορές
Μα φυσικά, σύμπτωση, τί άλλο...
Τί γελάτε ρε σεις οι άλλοι;
Πού πήγε δηδλαδή το διεστραμένο μυαλό σας; ![]()
quote:
Για μία ακόμα φορά το εικονογραφικό "ντού" που έκανες είναι χειμαρρώδες και ιδιαιτέρως απολαυστικό!!! Οπως λέει και ο φίλος μας ο Λουκάς...μας καθ-ηλ-ωσες
....απανουτά και σταυρουτά.
---------------------------------------------------------------------
Τελικά "ποιοι επισκέφτηκαν και με ποιες μαρτυρίες" και όχι "ποιος ανακάλυψε την Αμερική πριν τον Κολόμβο" θα έπρεπε να ήταν το θέμα μας.
Την Αυστραλία σίγουρα πάντως την επισκέφτηκαν, εκτός απ' τους αρχαίους Αιγυπτίους οι οποίοι άφησαν και κατάλοιπα της γλώσσας τους στους ιθαγενείς, και οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί πολύ νωρίτερα απ΄ τους Άγγλους.
Το ίδιο σίγουρα έχει συμβεί και στην Νέα Ζηλανδία.
Το έχω ξαναγράψει και σε άλλο θέμα, οι Άγγλοι βάπτισαν τους Νεοζηλανδούς ιθαγενείς με το όνομα «Μάορι», επειδή όταν τους ρώτησαν (στα Αγγλικά βεβαίως) πως ονομάζουν τους εαυτούς τους, οι ιθαγενείς τους απάντησαν «μά – ουρα» το οποίο μεταφράζεται στην γλώσσα τους (πίσω στο νερό) δηλαδή γυρίστε πίσω στην θάλασσα απ’ όπου ήλθατε.
Ακριβώς τις ίδιες λέξεις θα χρησιμοποιούσαν και οι Αιγύπτιοι στην προκειμένη περίπτωση.
Οι ανακαλύψεις του Gosford στην Αυστραλία δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι Αιγύπτιοι σε κάποια μακρινή εποχή περνώντας σταδιακά απ’ την Ινδονησία έφτασαν και στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας.
Λουκάς
quote:
Την Αυστραλία σίγουρα πάντως την επισκέφτηκαν, εκτός απ' τους αρχαίους Αιγυπτίους οι οποίοι άφησαν και κατάλοιπα της γλώσσας τους στους ιθαγενείς, και οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί πολύ νωρίτερα απ΄ τους Άγγλους.
a) Εάν την είχαν επισκεφτεί αρχαίοι Αιγύπτιοι θα είχαμε ανακαλύψεις και σε άλλες περιοχές πιο κοντά στην Αίγυπτο - μπορεί κανείς να μου τις δείξει; Επίσης με τι πλοία ταξίδευαν; Έχει μήπως κανείς ένα πλοίο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ικανό να ταξιδεύει σε ωκεανούς; Λυπάμαι δεν έχετε τίποτα από τα δύο.
β) Τους Άραβες και τους Ινδονήσιους εμπόρους τους φτύνουμε κανονικότατα ε; Μόνο ο ευρωπαϊκός πολιτισμός υπάρχει!!!
γ) Ψοφάω να μάθω ποιές είναι οι λέξεις που άφησαν οι Αιγύπτιοι στους Αβορίγγινες και οι οποίοι μετά από 2500 χρόνια δεν τις μετάλαξαν καθόλου!!! Αλήθεια ξέρει κανένας πόσες γλώσσες χρησιμοποιούσαν οι Αβορίγγινες πριν την σχεδόν ολοκληρωτική τους εξόντωση από τους Άγγλους;
quote:
Το έχω ξαναγράψει και σε άλλο θέμα, οι Άγγλοι βάπτισαν τους Νεοζηλανδούς ιθαγενείς με το όνομα «Μάορι», επειδή όταν τους ρώτησαν (στα Αγγλικά βεβαίως) πως ονομάζουν τους εαυτούς τους, οι ιθαγενείς τους απάντησαν «μά – ουρα» το οποίο μεταφράζεται στην γλώσσα τους (πίσω στο νερό) δηλαδή γυρίστε πίσω στην θάλασσα απ’ όπου ήλθατε.
Είσαι σίγουρος για αυτό Λουκά;;;
Λουκάς
Παρόμοιες έννοιες έχουν και οι αντίστοιχες λέξεις σε άλλες πολυνησιακες γλώσσες, όπως Maoli στη Χαβάη και Maohi στην Ταϊτή.
Κι εμένα μου φαίνεται υπερβολικό οι Αιγύπτιοι να ταξίδευαν στην Αυστραλία....η μυθική Πουντ βρισκόταν πιο κοντά...προς Σομαλία μεριά ίσως...![]()

Σας ζητώ συγνώμη για την σφήνα και ελπίζω να με δικαιολογήσετε.
Νομίζω ότι μπαίνω στο κατάληλο site.
Έχω ακούσει ότι σε μιά έρημο στην Βιρτζίνια των Η.Π.Α υπάρχει ένα αρχαίο Ελληνικό θέατρο και μάλιστα σε άριστη κατάσταση.
Επειδή με ενδιαφέρει άμμεσα το θέμα θα σας παρακαλούσα αν κάποιος ξέρει να μου πεί πού μπορώ να βρω κάτι σχετικό (όπως κείμενα ή φωτο),ας με βοηθήσει.
Και επειδή απο Αγγλικά-ντγιπ κατα ντγιπ ντβαρ- θα το εκτιμούσα αν είναι στα Ελληνικά.
Υπόχρεος.
Φιλικότατα.
http://www.virginia.org/site/content.asp?MGrp=3&MCat=93&MItm=136&Rgn=10000
http://www.virginia.gov/cmsportal2/
Υπάρχει βέβαια ένα "αρχαίο" ελληνικό θέατρο στο Berkeley αλλά προς απογοήτευση αυτών που ονειρεύονται τον Οδυσσεά να ταξιδεύει με το πλοίο του στις Η.Π.Α.... το θέατρο έχει ηλικία περίπου 104 χρόνων και χτίστηκε από Αμερικάνους.

http://www.berkeley.edu/news/media/releases/2003/09/11_greek.shtml
Αχ αυτές οι κλασσικές σπουδές, τι ανάγκες δημιουργούν...![]()

Edited by - Agnostic on 07/10/2007 05:42:01
Ελπιζω να μήν το σιωπάς και εσύ σαν τους Αμερικάνους.
Έχει αναφερθεί σαν είδηση σε εφημερίδα, έχει γίνει ολόκληρη εκπομπή στην TV,(δεν μου είπαν σε ποιά γιατί δεν θυμόντουσαν) υπάρχει και αναφορά του σε κάποιο Foroum στο esoterica,και έχω ακούσει ανθρώπους να μιλόυν γι αυτό. Μη μου λες λοιπόν ότι δεν υπάρχει. Αν δεν ξέρεις εσύ άσε να απαντήσει κάποιος άλλος
www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1869 - 106k -
Φιλικότατα
Edited by - glinaaea on 07/10/2007 18:32:16
- Εχει αναφερθεί σε μια εφημερίδα(αλήθεια σε ποια?)
- Εχει γίνει ολόκληρη εκπομπή στην TV γι'αυτό το θέμα αλλά αυτοί που σου το είπαν δεν θυμόντουσαν σε ποια(μήπως στον Χαρδαβέλλα ή στη Δρούζα?)
- Υπάρχει και κάποια αναφορά σε κάποιο φόρουμ του Esoterica
- Εχεις ακουσει και πολλους ανθρώπους να μιλούν γι'αυτό
Σοβαρά τωρα φίλε μου πιστεύεις ότι τα παραπάνω αποτελούν αποδείξεις του ισχυρισμού σου?
Αυτό που μ'άρεσε περισσότερο είναι το
quote:
Ελπιζω να μήν το σιωπάς και εσύ σαν τους Αμερικάνους.
Ωστε υπάρχει το θέατρο αλλά οι επίσημοι φορείς της Βιρτζίνια το αποσιωπούν? Γιατί άραγε? Μήπως επειδή αισθάνονται μειονεκτικά που την γη τους στην αρχαιότητα την ανακάλυψαν οι αρχαίοι Ελληνες πριν από αυτούς? Μάλλον κάτι τέτοιο παίζει. Βλέπεις δεν τους ενδιαφέρει καθόλου να εκμεταλλευτούν τουριστικά τα οφέλη που θα προέκυπταν από μια τόσο σπουδαία ανακάλυψη. Προτιμούν να ικανοποιούν το κόμπλεξ κατωτερώτητας που τους διακρίνει και να χάνουν δολλάρια από τα εισητήρια εισόδου στο αρχαίο ελληνικό θεάτρο και τα διάφορα σουβενίρ και καλούδια που θα πουλούσαν στα τουριστικά μαγαζάκια εκεί γύρω. Οι Καναδοί βέβαια, ενεργώντας πιο έξυπνα και επιχειρηματικά ξεπέρασαν το κόμπλεξ τους και εκμεταλλεύονται τουριστικά τον οικισμό των Βίκινγκς στο L'Αnse Aux Meadows διοργανώνοντας μάλιστα και ταξίδια αναψυχής με βάρκες Βίκινγκ προδιαγραφών! Τα Αμερικανάκια όμως δυσκολεύονται ακόμα! Που θα πάει, θα ενδώσουν κι αυτοί κάποια στιγμή και θα βλέπουμε και στη Βιρτζίνια τις Θεσμοφοριάζουσες σε αυθεντικό αρχαιοελληνικό περιβάλλον...
Quelle joie!!!

Edited by - Agnostic on 08/10/2007 02:24:23
Εκανα μια νεότερη έρευνα σχετικά με τα αγάλματα και τον πολιτισμό των Ολμέκων(απ'το 1200 π.Χ. περίπου). Αν ρίξουμε μια ματιά στα υπόλοιπα ευρήματα του Ολμεκικού πολιτισμού θα διαπιστώσουμε ότι πολλά αγαλματίδια παριστάνουν ιαγουάρους ή μορφές ανθρωποειδών ιαγουάρων. Τα κυρτωμένα χείλη και η πλακουτσωτή μύτη είναι χαρακτηριστικά των ιαγουάρων.
Να ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου ευρήματος που πρεπει να χρησιμοποιείτο σε ιεροτελεστίες

http://www.mesoweb.com/olmec/ceremonial_adze.html
Ας κάνουμε και μια σύγκριση κεφαλής με άλλα ευρήματα.
Κεφαλή με "νεγροειδή" χαρακτηριστικά
αγαλματίδια ιαγουάρων/ανθρωποειδών ιαγουάρων

Από
http://www.doaks.org/PCWebSite/Gallery%20Tour/Gallery%20HTML%20pages/02gallery.html
Θα μου πείτε ότι στα μικρότερα αγαλματίδια οι ιαγουάροι αναπαριστώνται με ανοιχτό το στόμα....σωστό, αλλά αν το "κλείσουν" η ομοιότητα υφίσταται![]()
Ο ιαγουάρος είναι διαδεδομένο ζώο στην Κεντρική και Νότια Αμερική και τα πολλά παρόμοια ευρήματα φαίνεται πως είχε μια θρησκευτική-λατρευτική σημασία στον πολιτισμό των Ολμέκων.
Θα μπορούσαν τα αγάλματα να αναπαριστούν θεότητες που συνδέονταν με ιαγουάρους, μυθικούς προγόνους,διάσημους πολεμιστές,σπουδαίους ηγεμόνες κτλ και τα χαρακτηριστικά του ιαγουαρου να προσδίδουν αίγλη και ευγενή καταγωγή που συνδέεται με δύναμη, δόξα και τα σχετικά. Ή θα μπορούσαν να αφορούν σε κάποια σαμανική τελετή μύησης κατά την οποία ο μυημένος «μεταμορφωνόταν» σε ιαγουάρο, κατά την ίδια έννοια που και οι μπερζέκερ των Βίκινγκς ένιωθαν ότι ύστερα από την εκστατική μυητική τελετή (και τα παραισθησιογόνα μανιτάρια βεβαίως) μεταμορφώνονταν σε λύκο ή αρκούδα και δεν καταλάβαιναν Χριστό στη μάχη!
Τα κράνη που φοράνε τα αγάλματα ενισχύουν την άποψη για μυθικούς πολεμιστές, ηγεμόνες κτλ...
Διάβασα κάπου και την άποψη(στην wikipedia νομίζω), ότι τα κεφάλια ενδέχεται να αναπαριστούν σπουδαίους αθλητές κάποιου δημοφιλούς παιχνδιού και τα κράνη τους προστάτευαν από ενδεχόμενα χτυπήματα. Θυμίζω ότι οι μεταγενέστεροι Αζτέκοι στην ίδια ευρύτερη περιοχή έπαιζαν ένα παιχνίδι σαν πρώιμο μπάσκετ με μπάλα από καουτσούκ![]()
Πάντως στην καλλιτεχνική φαντασία και τη μυθική αναπαράσταση όλα επιτρέπονται! Ναι, ακόμα και ιαγουαροειδής άνθρωπος με κράνος!
Όπως και να’χει είναι σίγουρο ότι ο ιαγουάρος ήταν το λατρευτικό φετίχ με το οποίο είχαν εμμονή οι Ολμέκοι και όλοι ξέρουμε ότι για τη θρησκευτική του πίστη ο άνθρωπος (ειδικά πριν πολλούς αιώνες) χτίζει τεράστια μνημεία (Πυραμίδες των Μάγια και Αζτέκων, Ανγκορ Βατ, Αγια Σοφιά κτλ)…έτσι θα μπορούσε να γίνει και με τα κεφάλια στους Ολμέκους δεδομένης της σπουδαιότητας του συγκεκριμένου ζώου στον ολμεκικό πολιτισμό.
Όχι ότι αποκλείω έτσι ξώφαλτσα να έφτασαν κάποτε φουκαράδες Αφρικάνοι ψαράδες παρασυρμένοι από τα κύματα στην Αμερική. Αυτό απέχει πολύ όμως απ’το να τους σκαλίσουν για πάρτη τους τεράστια μνημεία και αγάλματα οι ντόπιοι...

Edited by - Agnostic on 27/02/2008 06:20:20
Edited by - Agnostic on 27/02/2008 06:26:31