ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ζαρατούστρα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ζαρατούστρα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

thoth6 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
thothΙδρυτικό Μέλος
30/03/2002, 17:44:30
Γεια σας, ένας φίλος μας, ο Γιάννης, μας ρώτησε το παρακάτω:

Θα ήθελα να ενημερώσετε το φόρουμ για το μυστήριο γύρω από τον
ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ.Έχω ακούσει κάποια λίγα πράγματα από φίλους μου αλλά θα ήθελα μια ολοκληρωμένη δική σας άποψη.Μου φαίνεται ότι έχει σχέση και με την αρχαία Ελλάδα και τον Ερμή τον τρισμέγιστο.

Ας τον βοηθήσουμε

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

elenbousΝέο Μέλος
02/04/2002, 01:00:55
Φίλε Γιάννη, αν και δεν είμαι η πλέον ειδική να σου μιλήσω για αυτόν τον μεγάλο Μύστη, τον Ζωροάστρη, εντούτοις, επέτρεψε μου να πω δυο λόγια, και ας ελπίσουμε πως και άλλοι φίλοι μας θα μας διαφωτίσουν και με τις δικές τους απόψεις.
Κατ'αρχήν αγαπητέ φίλε, δεν πιστεύω πως υπάρχει κανένα απολύτως μυστήριο. Εκτιμώ πως κάθε ερευνητής με ανοικτό μυαλό και δίψα για γνώση, ΄΄ προκαλεί'' τις απαραίτητες ευκαιρίες , ώστε να του δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις την κατάλληλη ώρα. Είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τις πύλες της Γνώσης αρκεί να το κάνουμε με σύνεση και κάτω από την καθοδήγηση του Θείου Πνεύματος. Επομένως συνέχισε να αναζητάς
.
Ο πρώτος Ζωροάστρης γεννήθηκε κατά τον 'Ερμιππο, τέσσερις ή πέντε χιλιάδες χρόνια πριν τον Χριστό, στο αρχαίο Ιράν. Το όνομά του ήταν Αρντζάσπης και ήταν γόνος παλιάς βασιλικής οικογένειας. Το όνομα Ζαρατούστρα σημαίνει ''χρυσό αστέρι΄΄ ή ΄΄ λαμπρότητα του ήλιου΄΄. Ο Ζαρατούστρα μαθήτευσε δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο Βαχουμάνο, ο οποίος κατά πολλούς καββαλιστές ήταν και ο μυητής του Αβραάμ.Εκείνος του δίδαξε την Θεία επιστήμη και την παράδοση που έφτανε μέχρι την Ατλαντίδα. Μετά την μαθητεία του, ασκήτευσε πολλά χρόνια μέχρι να ατενίσει σε όλη του την δόξα τον Ορμούζ( τον Ηλιακό λόγο ).Ο ίδιος αναλήφθηκε στους ουρανούς.
Το Θείο πνεύμα του Ζωροάστρη ήταν αυτό που κατέλαβε τον Ιησού κατά την βάπτισή του στον Ιορδάνη ποταμό( μεταμόρφωση), από όπου και ξεκίνησε την Θεάνθρωπη πορεία του σε αυτήν την γη.
Μπορείς αν θέλεις να βρεις όλες τούτες τις πληροφορίες και ακόμα περισσότερες για το θέμα που σε ενδιαφέρει στα βιβλίο του Εδουάρδου Συρέ '' Μεγάλοι Μύστες '' και '' Από τη Σφίγγα στον Χριστό''.
Φιλικά

03/04/2002, 12:13:59
Θα συμβάλω και εγώ με τη σειρά μου στο θέμα που "απασχολεί" τον φίλο μας Γιάννη.
Τα στοιχεία που παραθέτω βρίσκονται μέσα στο "Theosophycal Glossary" της Ελένης Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ.

Ζαρατούστρα (Zarathustra): Ο μεγάλος νομοθέτης και ιδρυτής της θρησκείας που ονομάζεται ποικιλοτρόπος, Μασδαϊσμός, Μαγεία, Παρσισμός, Πυρολατρεία και φυσικά Ζωροαστρισμός. Η εποχή του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ Ζωροάστρη (μιάς και πρόκειτε για γενικό όνομα ή ΤΙΤΛΟ), δεν είναι ακριβώς γνωστή, ίσως γι'αυτόν ακριβώς το λόγο (της "γενικότητας" του ονόματος).
-Ο Ξάνθος της Λυδίας, ο πρώτος 'Ελληνας συγγραφέας που αναφέρει αυτο το μεγάλο νομοθέτη και θρησκευτικό μεταρρυθμιστή, τον τοποθετεί εξακόσια(600) χρόνια ΠΡΙΝ απο τον Τρωικό Πόλεμο.
-Ο Αριστοτέλης και ο Εύδοξος του αποδίδουν μια ηλικία όχι λιγότερη απο 6.000 χρόνια ΠΡΙΝ απο τις μέρες του Πλάτωνα και ο Αριστοτέλης δεν ήταν κάποιος που θα έκανε μια δήλωση ΧΩΡΙΣ λόγο.
-Ο Βηρωσσός τον θέλει βασιλέα της Βαβυλώνας περίπου 2.200 χρόνια π.Χ, αλλά και πάλι ποιός μπορέι να πεί ποιά ήταν ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ νούμερα που μας παρέδωσε ο Βηρωσσός, ΟΤΑΝ τα χειρόγραφα του Βηρωσσού (καθώς και όλων των αρχαίων συγγραφέων) πέρασαν απο τα χέρια του Ευσεβίου καθώς και άλλων Χριστιανών απολογητών, χέρια ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ικανά στο να αλλάζουν αριθμούς και όχι μόνον, είτε απο χρονολογικούς πίνακες των Χαλδαίων, είτε απο σύνχρονούς τους αιγυπτιακούς πίνακες χρονολόγισης;;;
Ο Χάουγκ τοποθετεί τον Ζωροάστρη περίπου το 1.000 π.Χ, ενώ ο Μπουσέν βρίσκει ότι ο "Ζαρατούστρα Σπιτάμα" έζησε την εποχή της βασιλείας του Βιστάπα το 3.000 π.Χ και τον περιγράφει ως "μία απο τις μεγαλύτερες διάνοιες και έναν απο τους σπουδεότερους άνδρες ΟΛΩΝ των εποχών".
Τα ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΑΡΧΕΙΑ ισχυρίζονται ότι έχουν τις ΠΑΡΓΜΑΤΙΚΕΣ χρονολογίες για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ απο τους ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ(13) ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΕΣ, που αναφέρονται στην Αρχαία Περσία, το σημερινό Ιράν.

Οι δοξασίες τους και ιδιαίτερα εκείνες του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ (θείου) Ζωροάστρη, διαδόθηκαν απο τη Βακτρία (περιοχή απο την οποία καταγόταν η ΡΩΞΑΝΗ, σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), ώς τη χώρα των Μηδών με το όνομα Μαγεία (Magism).
Ενσωματώθηκαν απο τους Γνώστες-Αστρονόμους της Χαλδαίας και επιρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις μυστικές διδασκαλίες των Μωυσαϊκών Διδασκαλιών, ίσως πριν φτάσουν στην αποκορύφωσή τους (οι διδασκαλιες του Ζωροάστρη), σε αυτή τη περιοχή που είναι τώρα γνωστή σαν περιοχή των Παρσών (Περσία).

Βλέπουμε λοιπόν πως και το όνομα του Ζωροάστρη όπως και αυτά των ΜΑΝΟΥ, ΒΙΑΣΑ, ΒΟΥΔΔΑ στην Ινδία δεν είναι παρά ένα γενικό όνομα- τίτλος για τους μεγάλους μεταρρυθμιστές και νομοθέτες.
Αυτή η ιεραρχία ξεκίνησε απο τον θείο Ζαρατούστρα όπως μας παρουσιάζεται στο "Βεντιντάτ", το πρώτο βιβλίο απο τη συλλογή κειμένων- βιβλίων, που αποκαλήται σήμερα "Ζέντ-Αβέστα" και τελείωσε με τον σπουδαίο εκείνον θνητό που έφερε τον τίτλο και χάνεται μεσα στην ιστορία.
Κατα την Μυστική Δοξασία φαίνεται πως τελευταίος κατέχων το τίτλο του 13ου Ζαρατούστρα΄, ήταν ο ιδρυτής του "Ναού του Πυρός" στο 'Αζαρεξ, πολλούς αιώνες πρίν απο την ιστορική εποχή.

Ετυμολογικά η λέξη εκτός απο την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ απόδοση που μας περέθεσε η καλή μας φίλη Elenbous, έχει φυσικά και ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ "ερμηνεία".
Το όνομα σημαίνει "Το ΑΣΤΡΟ που θυσιάζει (ή και θυσιάζεται ορθότερα), στον ΗΛΙΟ".
Το όνομα δε του πατέρα του ήταν Ποουρουσάσπα.

Ειληκρινά θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τον Ζαρατούστρα.
Στο τόπικ για το 666 νομίζω, μαζί με τον φίλο μου Θώτ λέμε κάτι ακόμα για τον Ζωροάστρη και τη "σχέση του" με τον Χριστό.

Κέλσος

03/04/2002, 20:36:11
Ο Ζωροαστρισμός ιδρύθηκε στην αρχαία Περσία από τον προφήτη Ζωροάστρη, σύμφωνα με τον οποίο ο Θεός Αχούρα που αντιπροσώπευε το καλό ήταν σε διαρκή διαμάχη με τον Θεό Αριμάν τον αντιπρόσωπο του κακού. Είναι η πρώτη διαρχική θρησκεία που εισήγαγε τον δυϊσμό και μίλησε για την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, ένα στοιχείο που σαφώς επηρέασε τον Χριστιανισμό.....

ScarfaceΝέο Μέλος
18/04/2002, 14:54:47
Ειχα ενα συγκατικο ο οποιος ηταν Παρσι (γεννηθηκε Ινδια ), στο δωματιο του υπηρχε μια εικονα οπου εδειχνε τον ιδρυτη του θρησκειας του , (γυρω του δυο ανθρωπομορφα λιονταρια)το αστειο της υποθεσης ειναι πως το προσωπο του ιδιο ηταν με το Χριστου (ακομη και το φωτοστεφανο) τουλαχιστον οπως τον απεικονιζουμε σημερα.

ALL FOR ONE AND ONE FOR NONE

19/04/2002, 01:04:33
Μααααα ρίξε μια ματιά στο τόπικ 666 και θα δείς και άλλα "παράξενα".

Κέλσος