- ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ" ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Δε δέχεσαι την ύπαρξη του θεού, δια πίστεως.
Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει θεός, χωρίς να μπορείς να το αποδείξεις.
Όσο για το λόγο του, είναι κι αυτό καθαρά θέμα πίστης. Κάθεσαι, τον μελετάς, βγάζεις τα συμπεράσματα σου και αποφασίζεις με τις γνώσης που έχεις αν δένει με τους νόμους της φύση και της ψυχής, (που είναι νόμοι του δημιουργού, εφόσον επιλέγεις να πιστεύεις ότι υπάρχει δημιουργός),ώστε να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Εγώ προσωπικά, δε βρίσκω λάθος στον “Λόγο”

Πως να πας απο το μερικο στο απειρο.
Μεσα στο Συμπαν σε μια μικρη γωνια του,
μια σπιθα τρεμοπαιζει.
Τολμα να μετρηθει με το αιωνιο Φως των αστεριων??
Πολλες φορες στην συμβολικη για την δημιουργια
ενος ηθικου οντος εντος μας, χρησιμοποιουμε το συμβολο
του λιθου.
Ο λιθος , ειτε γωνιασμενος ειτε οχι, τελικα τοποθετειται
στο οικοδομημα. Πως ειναι δυνατον να προσεγγισει την
εννοια του "οικοδομου - Δημιουργου" , του "Αρχιτεκτονα"
σχεδιαστη η πολυ περισσοτερο, του εντολεα, που ζητησε
οικοδομημα για να καλυψει συγκεκριμμενες αναγκες και σκοπους ??
Ακολουθωντας την πορεια , απο ατομο στο ολον, ο ανθρωπος θεωρησε,
ως ισχυροτερα απο αυτον,διαφορα αντικειμενα και οντα. Ολα ειδωλα.
Παλαιοτερα τον αναγνωριζα στην αστραπη και σκαλισα τις πετρες με
την μορφη των φοβων μου.
Χθες του εδωσα την μορφη μου και τον εντυσα με τις ιδιοτητες που εμενα θα εκαναν να πειθαρχησω
Σημερα αναγνωριζοντας την ενοτητα του συμπαντος, του εδωσα την
μορφη του Ηρωα που πειθαρχησε σε ενα ρυθμο ανωτερο Του, Παγκοσμιο.
Αυριο .........
Ελπιζω να αναπτυξω την κατανοηση μου, ωστε το θειο ( η εικονα του Ολου που φερνω μεσα μου) να'ναι αμορφο και απροσωπο, για να μοιαζει οσο το δυνατον προς τον χωρο των Ιδεων η των Αρχετυπων.
Σχετικα με την διαφορα Θεου και Δημιουργου...Πλατων Τιμαιος.
LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT
Knight ΜΙΧΑΗΛ

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?
ΑΝΤΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Κ.Ο.Κ
ΘΕΩΡΩ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
ΔΕ ΛΕΩ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ 100% ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΙ.
ΟΜΩΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ Ε?
ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΦΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΟΙ ΑΠΕΙΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ Η ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ
ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ?
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΝΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ
ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΣΥΝΥΦΑΝΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΝΑΙΟ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΑΠΕΙΡΟΣ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΟΥΜΕ?
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΣΟΥΝ , ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΞΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΘΕΩΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΩΣΕΙΣ (ΜΑΛΛΟΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ) ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ Η ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΑΤΑΞΙΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ. SORRY ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΒΑΣΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ. ΔΕ ΔΙΑΦΟΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ Η ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΚΡΙΚΟΥΣ ΕΝΟΣ ΧΑΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ?
ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ Η ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΑΤΑΞΙΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ. SORRY ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΒΑΣΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ. ΔΕ ΔΙΑΦΟΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ Η ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΚΡΙΚΟΥΣ ΕΝΟΣ ΧΑΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ?
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΩΡΑ , ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΜΕ...
ΒΕΒΑΙΑ ΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟ? ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ , ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ Σ. ΧΩΚΙΝ
ΣΤΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ: ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΖΑΡΙΑ ...
Κι όμως ο Θεός παίζει ζάρια
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Φιλικοτατα
Εγώ είπα, πως δεν μπορεί να αποδειχθεί πως υπάρχει θεός και όχι ότι μπορώ να το αποδείξω.
Απλός, δεν μπορεί να αποδείξει και κανένας, ότι δεν υπάρχει.
Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει.
Αυτό όσο αφορά την ερώτηση σου.
Τώρα το τι είναι θεός, (επειδή είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχει θεός),
Θεός είναι το ανώνυμο και άμορφο ον, που πιστεύεται ότι είναι η πηγή της ζωής και του φωτός, ως ο δημιουργός. Είναι Ον άυλο, υπερκείμενο της ύλης το οποίο δεν ανακαλύπτεται αλλά αποκαλύπτεται στον άνθρωπο. Η γνώση της ουσίας του Θεού είναι αδύνατη για τον πεπερασμένο άνθρωπο.
Και μερικές απαντήσεις από μεγάλα ονόματα της ιστορίας.
"Ο Θεός είναι το πρώτον κινούν ακίνητον". (Αριστοτέλης)
"Ο Θεός αεί γεωμετρεί". (Πλάτων)
"Εστι τε Θεός και ούτος πάντων Κύριος". (Πυθαγόρας)
"Πρεσβύτατον των όντων Θεός, αγένητον γαρ, μήτε αρχήν έχον μήτε τελευτήν (τέλος). Αριστον κόσμος. Ποίημα γαρ Θεού". (Θαλής ο Μιλήσιος)
"Πάνσοφος νους γνωρίζει τα πάντα, έβαλε σε τάξη τα πάντα και καθόρισε τον τρόπο και τον λόγο ύπαρξή τους". (Αναξαγόρας)
"Ονόμασέ το Λόγο, όμως δεν λέγεται. Οπως και να τ' ονομάσεις δεν θα το αποδώσεις. Δεν έχει όνομα η αρχή της γης και του ουρανού κι είναι των μύριων πραγμάτων η μάνα. Απερίσπαστος νιώθει κανείς το μυστικό. Οσο περισπάται βλέπει μονάχα τις εκδηλώσεις του. Αυτά τα δύο είναι το ίδιο πράγμα, ανώνυμο ή με διάφορα ονόματα που δείχνουν προς την πύλη της πηγής του κόσμου" (Λάο Τσε).

Θεός είναι το ανώνυμο και άμορφο ον, που πιστεύεται ότι είναι η πηγή της ζωής και του φωτός, ως ο δημιουργός. Είναι Ον άυλο, υπερκείμενο της ύλης το οποίο δεν ανακαλύπτεται αλλά αποκαλύπτεται στον άνθρωπο. Η γνώση της ουσίας του Θεού είναι αδύνατη για τον πεπερασμένο άνθρωπο.
Τωρα συμφωνουμε απολυτα. Η ετοιμολογια σου ειναι σωστη. Οσον αφορα εσενα, αυτη ειναι η αληθεια οπως την βλεπεις και σεβωμαι αυτα που πιστευεις. Η δικη μου ερμηνια διαφερει, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να συζητησουμε πανω στο θεμα, αρκει να σεβωμαστε τις αντιλειψεις των αλλων.
![]()
![]()
Edited by - Avallon on 19/05/2003 23:31:38
Αποψη μου ειναι οτι ειναι κατι το "χειροπιαστο", κατι που δεν διαφερει πολυ απο εμας τους ιδιους...
Ειτε τον λενε Θεο, ειτε Βουδα, ειτε Αλλαχ, ειτε Δια για μενα ειναι το ενα και το αυτο... δεν αλλαζει τιποτα, ολοι ειχαν μορφη και κανεις τους δεν ειναι τελοιος...
Ισως καποτε μας επισκευτει και παλι...
...open minds are better minds!
quote:
ΜΠΟΡΕΙ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ? ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...........................
Πολύ όμορφο και τόσο σωστό! ![]()

aniksa ena 8ema
&mou tin ipate epidi grafo me latinikous xaraktires
klidosate to post epidi iparxi alo 8ema
telos panton gia allo logo mpika sto forum gi na vro ena alo 8ema
ante geiaaaa
Τόσο εύκολα aLLasξοπίστησες ;;;
Δεν έχεις τον... Θεό σου !!!
Δεν πειράζει όμως. Δεν μας ΧaLLάs ![]()
![]()
![]()

to na milas me agglikous xaraktires ine egglima?
Είναι λογικό να θέλουμε να διαβάζουμε ελληνικά αντί για Greekglish, δεν νομίζεις;
Αν τώρα δεν μπορείς αλλιώς, μπορείς να συνεχίσεις με αυτόν τον τρόπο γραφής.
Το ότι κλείδωσα το προηγούμενο topic που άνοιξες για να μην χαθεί και μείνει ανεκμετάλλευτο αυτό που έχει παρόμοιο θέμα, νομίζω ότι ήταν κάτι σωστό και δεν είχε το νόημα του να σε τιμωρήσουμε επειδή γράφεις Greekglish !!! Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.
Ας μην χαλάμε όμως την ροή του topic. Αν θες κάτι να πεις για το θέμα πες το, αλλιώς ας μην συνεχίσουμε να αναμασάμε τα παραπάνω.

living every day is like drinking a bottle of God's Whiskey