- ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ" ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΠΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?
ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ,ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ ΔΕΝ ΣΚΑΕΙ κ.λ.π..

quote:
Καλησπέρα σας φίλοι μου,
Θα ήθελα να "ακούσω" την προσωπική σας άποψη για τον ορισμό της λέξης «Θεός».
Δε με ενδιαφέρει η προσέγγιση του θέματος από θρησκευτική πλευρά αλλά από εννοιολογική
Αγαπητή Avallon, στον Τίμαιο ο Πλάτων δίνει μια ενδιαφέρουσα περιγραφή
quote:
… από τον Κρόνο και τη Ρέα γεννήθηκαν ο Δίας και η Ήρα και όλοι εκείνοι τους οποίους θεωρούμε αδελφούς και απογόνους τους. Όταν γεννήθηκαν λοιπόν όλοι οι θεοί κι εκείνοι που περιφέρονται φανερά κι εκείνοι που εμφανίζονται όποτε θέλουν, ο Δημιουργός του σύμπαντος τους είπε:
Θεοί θεών που εγώ δημιούργησα και γέννησα, θα είστε άφθαρτοι όπως τα έργα μου, όσο θέλω να υπάρχετε…
Πλάτων Τίμαιος 41
Εδώ γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ θεών και Δημιουργού.
Σαφέστατα ο Δημιουργός κατά τον Πλάτωνα είναι Ένας που δημιούργησε τα πάντα, ακόμα και τους θεούς.
Ετυμολογικά η λέξη θεός προέρχεται από το ρήμα θέομαι = κινούμαι γρήγορα, άρα θεοί κατά τους αρχαίους είναι αυτοί που κινούνται γρήγορα.
Κατά τη Χριστιανική δοξασία η λέξη Θεός έχει διαφορετική έννοια από την αρχαιοελληνική.
Αναρωτιέμαι μήπως ο απόστολος Παύλος στο λόγο του προς τους Αθηναίους, στην αναφορά του "στον άγνωστο θεό" θα έπρεπε ίσως να πει "στο γνωστό Δημιουργό".
ΚΑΙ ΑΜΑ ΝΥΧΤΩΣΕΙ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
quote:
Θεός:Αθάνατον όν, υπερφυσικών δυνάμεων, κυρίαρχον της Φύσεως.
και Αθέατον θα πρόσθετα...

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΟΥ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΟΓΙΚΗ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΡΦΗ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΔΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΑΧ.
ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΟΡΦΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ.
ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ
ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ
ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ.
ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΚΗ ΣΚΕΨΗ.
ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΙΣΩ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ.
Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ....
ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ.
quote:
ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ.
Και εμείς σε χαιρετούμε ΚΑΙ σε καλωσορίζουμε στη μεγάλη μας Μεταφυσική παρέα αγαπητή Σοφία...
Φυσικά και ήσουν ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Α-Ω
Eίναι μπορώ να πω τιμή μου που αποφάσισες να γράψεις το πρώτο σου μήνυμα στο τόπικ μου. Καλή συνέχεια...
Είσαι απολύτως κατανοητή αγαπητή μου και μπορώ να πω ότι και γω κάπως έτσι κατανοώ (όσο μπορώ τουλάχιστον το θέμα του Θεού).