ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "περίφημα" 3 Μ... η γνώμη σας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "περίφημα" 3 Μ... η γνώμη σας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Κανένας30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΚανέναςΝέο Μέλος
04/01/2004, 23:08:39
Αν ανοιγα ενα θεμα π.χ : Ποια η προσφορα της ορθοδοξης εκκλησιας στην επανασταση του 1821.

Τι θα εγραφες;

04/01/2004, 23:22:05
Ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης με το κουμπούρι στον κρόταφο!!!!

Καλό;;;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

golden_ ariadneΜέλος
05/01/2004, 01:29:48
αδριάντα στους τούρκους πότε θα στήσουμε?
....για τα πανεπιστήμια που μας προσέφεραν εννοώ..
κι αυτοι οι λογιοι...τους αρεσαν τα ταξιδια...αντι να κατσουν στην Ελλαδα να σπουδασουν τρεχαν στις βιεννες και στα παρισια...
ου να χαθουν , ντροπη τους!!

05/01/2004, 01:50:18
quote:
Άλλο ο Πάπας, άλλο η Ορθοδοξία", γιατί θα τις τραβήξω τις κοτσίδες μου...!!!

μα φυσικά γιά τους ορθόδοξους, όλα τα φταίει ο Πάπας!
ο,τιδήποτε δε μας συμφέρει, οποτεδήποτε τα βρίσκουμε σκούρα σε μιά θρησκευτική συζήτηση, θα φταίει ένας Πάπας, που εξαιτίας των απαράδεκτων πράξεών του, αμαυρώνεται το όνομα του Ορθόδοξου Χριστιανισμού!

μα είναι δυνατόν!
δε κατηγορώ το χριστιανισμό, ούτε την ορθοδοξία, απλά δεν μπορώ με κανένα τρόπο να δεχτώ τον ισχυρισμό της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας ότι μέσα στους κύκλους της ουδέποτε υπήρξε και υπάρχει διαφθορά, ουδέποτε δεν υπήρξε παραπλάνηση.
έχει κάνει σαφώς πολλά καλά η εκκλησία η ορθόδοξη χριστιανική, αλλά όταν και κάποιος άλλος εξωχριστιανικορθόδοξος φορέας τολμήσει να κάνει κάτι καλό, αυτός κατηγορείται!
στην εν λόγω συζήτηση, όταν ο τέκτονας ανέφερε ένα κοινοφελές έργο των τεκτόνων, εκπρόσωπος της εκκλησίας απάντησε ότι ο σκοπός που έγινε αυτό ήταν γιά να παραπλανήσει τα πλήθη ότι ο τεκτονισμός είναι χριστοηθής οργανισμός, ενώ στην ουσία δεν είναι.

δεν τα βάζω με τη θρησκεία του χριστιανισμού, αλλά με την εκπροσώπισή της σήμερα και την γενικότερη γραμμή που εκφράζεται.

όσον αφορά τη συζήτηση περί του αν ο χριστιανισμός δέχεται ή όχι τον τεκτονισμό, νομίζω ότι το θέμα τέθηκε σε βάση θρησκευτική, επειδή η εκκλησία διεκδικεί το ρόλο του επίσημου θρησκεύματος της χώρας μας και άρα γιά πολλούς το ρόλο του κριτή.

αν ο τεκτονισμός προβάλλει τη φύση του σαν φιλοσοφικό τάγμα, τότε η εκκλησία χάνει την ισχύ της να τον κρίνει. όμως χρησιμοποιώντας τα κάποια θρησκευτικά στοιχεία, που πιθανόν υπάρχουν στον τεκτονισμό,(γιατί εξάλλου θρησκεία και φιλοσοφία είναι πάρα πολύ κοντά μεταξύ τους γιά να τραβήξεις ένα σαφές διαχωριστικό όριο) είναι πιό βολικό να τον ονομάσεις θρησκεία και έτσι να τον πολεμήσεις.
μπορείς να τα βάλεις με τον Πλάτωνα; όχι!
αν όμως πάρεις λέξεις-κλειδιά από τη φιλοσοφία του όπως πχ. "δαιμόνιο" και τη θετική σημασία που του δίνει ο Πλάτωνας και την αντιπαραβάλεις με την αντίστοιχη αρνητική έννοια που δίνει η εκκλησία, μπορείς τότε με έμμεσο τρόπο να κατηγορήσεις και την Πλατωνική φιλοσοφία.

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

05/01/2004, 02:29:38
quote:

αδριάντα στους τούρκους πότε θα στήσουμε?
....για τα πανεπιστήμια που μας προσέφεραν εννοώ..

Golden ariadne, αν διάβασες ολόκληρο το post μου θα είδες ότι κάθε άλλο παρά υπέρ των Τούρκων είμαι, πόσο μάλλον να τους στήσω αδριάντα... δεν είπα ότι το πανεπιστήμιο "προσφέρθηκε" από αυτούς, αλλά οι Τούρκοι έδωσαν την άδεια για αυτή την κίνηση που έγινε από Έλληνες λόγιους και φιλέλληνες...

Κανένας, επειδή θέλω πάντα να μιλώ τεκμηριομένα θα επανέλθω με χρονολογίες και όχι με βιβλιογραφία, μιας που ο κάθε ένας μπορεί να γράψει ότι θέλει και να το εκδόσει...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η όλη συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή την δήλωση που έγινε αν όχι με την ευλογία, σίγουρα με την ανοχή της εκκλησίας αφού ήταν παρόν ο πατήρ Μεταλλινός και κάποιος δάσκαλος θρησκευτικών, ονόματι Σωτηρόπουλος (ο κύριος με τα 3Μ), αυτό έγινε το 2003 και όχι πρίν 200 ή 300 χρόνια.... άρα κανείς δεν τα βάζει με την εκκλησία τότε... μόνο με την σκιά της εκκλησιάς, αφού από αυτήν η σκιά έχει απομείνει...

Με εκτίμηση,
Μantis.

05/01/2004, 02:47:39
Αχ, πόσο δίκιο έχεις, λίλιθ, αλλά πού να το βρεις...!

Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας έδωσαν ρεσιτάλ εκείνο το βράδυ και λυπάμαι γιατί σε κάποιους κύκλους φημολογείται ότι ήταν στημένη η εκπομπή για τη "θεαματικότητα" του Χαρδαβέλλα.

Εν πάσει περιπτώσει, οι κύριοι αυτοί ούρλιαζαν σαν τις "Κατίνες" (βρίζω και τις Κατίνες με την παρομοίωση), ότι μόνον εκείνοι αποφασίζουν για το ποιός είναι πιστός και ποιός όχι και δεν είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ισχυρίζεται ότι πιστεύει και να θεωρεί ότι ανήκει στην όποια πίστη. Επίσης, (δε θυμάμαι αν προαναφέρθηκε) έλεγαν ότι Έλληνες είναι μόνον οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Αν βάλεις την πρώτη δίπλα στη δεύτερη δήλωση, τί συμπεραίνεις;;;

Εκείνοι αποφασίζουν ποιός είναι Ορθόδοξος Χριστιανός και κατά συνέπεια, ποιός είναι Έλληνας. Σε λίγο θα ζητάμε βίζα απ' την Αρχιεπισκοπή για να κατοικούμε στην Ελλάδα!!!
Ήμαρτον!

Αγαπητή Mantis,

προσκόμισε τα στοιχεία σου γιατί μας ενδιαφέρει το θέμα, αλλιώς δεν τίθεται ζήτημα, είναι άσχετον!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

ΚανέναςΝέο Μέλος
05/01/2004, 02:52:59
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η όλη συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή την δήλωση που έγινε αν όχι με την ευλογία, σίγουρα με την ανοχή της εκκλησίας αφού ήταν παρόν ο πατήρ Μεταλλινός και κάποιος δάσκαλος θρησκευτικών, ονόματι Σωτηρόπουλος (ο κύριος με τα 3Μ), αυτό έγινε το 2003 και όχι πρίν 200 ή 300 χρόνια.... άρα κανείς δεν τα βάζει με την εκκλησία τότε... μόνο με την σκιά της εκκλησιάς, αφού από αυτήν η σκιά έχει απομείνει...

Με εκτίμηση,
Μantis.

Συμφωνω απολυτως. Ο 3Μ και ο μεταλλινος δεν με ενδιαφερουν καθολου. Αυτο που με πειραζει ειναι να τα ισοπεδωνουμε ολα! Στο ιδιο τσουβαλι ολα?
Πριν 300 χρονια, που λες και εσυ, υπαρχαν ανθρωποι που πηραν δυναμη απο αυτο το ομορφο παραμυθακι του χριστιανισμου,και εκαναν μεγαλα πραγματα.
Εγω αυτο που ζηταω ειναι απλα σεβασμος στους προγονους μας και στο παραμυθι τους.

05/01/2004, 03:32:18
Μαριχουάνα, Μανδραγόρας και διάφορα άλλα Ματζούνια

05/01/2004, 04:46:05
quote:

Εγω αυτο που ζηταω ειναι απλα σεβασμος στους προγονους μας και στο παραμυθι τους.

Σεβασμό στους αρχαίους προγόνους μας που κατασφάχτηκαν για όλα όσα πίστευαν, από τους βυζαντινούς, ποιός θα δείξει???

Για να επανέλθουμε και να κλείσουμε το θέμα με τα πανεπιστήμια... οφείλω να παραδεχτώ ότι έκανα λάθος στις χρονολογίες και ζητώ συγνώμη για το σφάλμα μου και την παραπληροφόρηση:

Σχολή Ευελπίδων 1 Ιουλίου 1828
Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο 1836
Σχολή Καλών Τεχνών Ιανουάριος 1837
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο 3 Μάη 1837

Αυτά είναι τα παλαιότερα στον Ελλαδικό χώρο, το Μετσόβιο δε, είναι και το παλαιότερο στις Μεσογειακές χώρες.

Με εκτίμηση,
Mantis.

golden_ ariadneΜέλος
05/01/2004, 09:11:57
Δεκτή η συγνώμη mantis - οχι σε μενα αλλα σε ολους αυτους τους ελληνες που υπεφεραν τα πανδεινα κατω απ'το ζυγο των τουρκων εννοω...
...και καλο θα ηταν να μην βιαζομαστε σ'αυτα που γραφουμε γιατι αυριο μεθαυριο θα δουμε σε κανενα καναλακι τον ερντογαν να λεει οτι τους χρωσταμε και χαρη για τα πανεπιστημια που μας εφτιαξαν...
Τελος παντων , ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα...ολοι οι κληρικοι ηταν αχρηστοι , δρουσαν για το κακο των Ελληνων κλπ.
Σιγουρα πισω απο πολλων πραξεις υπηρχε δολος , ομως στο προσωπο των χαμηλοβαθμων κληρικων-των απλων παπαδων η των μοναχων των παλιοτερων καιρων - πολλες φορες βρισκαμε και περιπτωσεις φωτισμενων ανθρωπων..
Οσον αφορα για την κατασταση σημερα κανεις δεν διαφωνει οτι
εχει ξεφυγει απο καθε ελεγχο αφου σκοπος τους ειναι το κερδος και τιποτα παραπανω.
Αρα λοιπον να μην ειμαστε απολυτοι ,ο καθενας ας εχει την αποψη του και κυριως ας μην γενικοποιουμε καταστασεις και συμπεριφερομαστε με τον ιδιο απολυταρχικο τροπο που κατηγορουμε αυτους οτι μας φερθηκαν..
...και μην ξεχνας ποσοι παπαδες η μοναχοι της ιδιας εποχης πολεμησαν πλαι-πλαι με τον κολοκοτρωνη (και μην μου πεις παλι οτι τους βαλανε το πιστολι στον κροταφο γιατι παρουσα δεν ησουνα και αποδειξεις δεν εχεις!!)

φιλικά
golden ariadne

05/01/2004, 12:07:58
quote:
(και μην μου πεις παλι οτι τους βαλανε το πιστολι στον κροταφο γιατι παρουσα δεν ησουνα και αποδειξεις δεν εχεις!!)

Κατ' αρχήν αυτό το έγραψα εγώ. Υπάρχουν αποδείξεις και αν δεν κάνω λάθος το αναφέρει και ο Μακρυγιάννης.(βρίσκομαι εκτός Αθηνών αυτή την στιγμή και δεν μπορώ να κοιτάξω στη βιβλιοθήκη) Επίσης, υπάρχουν αποδείξεις για το γεγονός ότι ή το Κούγκι ή το Αρκάδι ανατινάχτηκε αναγκαστικά κι όχι από ηρωισμό.

Δε γενικεύσαμε εμείς τη συζήτηση, αλλά εκείνοι που ήταν τέσσερεις εναντίον ενός και φώναζαν με μια φωνή

Όλοι οι άνθρωποι, αγαπητή golden_ ariadne, τη φώτιση αναζητούν και κανείς δε θέτει όρια. Αν κι εφόσον υπάρχουν φωτισμένοι ιερείς, σίγουρα δεν εκπροσωπούν την εκκλησία επισήμως κι έτσι μόνον τυχαίως μπορεί κάποιος να τους γνωρίσει και να χαρεί την επικοινωνία μαζί τους. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η αναζήτηση της αληθείας είναι μία τελείως προσωπική υπόθεση και δει "μυστική" με την ετυμολογική έννοια της λέξης.

Φιλικά, Zadok

05/01/2004, 13:10:07
Αν θέλετε, κάντε τον κόπο να διαβάσετε την ιστορία που θα βρείτε στο λινκ:

http://home.vicnet.net.au/~hwaa/gr/logos_page_3111.htm#_ftnref2

αλλά διαβάστε την όλη. Θα σας εκπλήξει!

marilineΜέλος
05/01/2004, 18:35:50
Βασικά από κάτι φίλους μου ναυτικούς,την Κυριακή που ο μάγειρας έφτιαχνε μακαρονάδα και έβγαζε και μπύρα,(ήταν και μέρα ξεκούρασης) οι ναυτικοί λέγανε τα 3 Μ σήμερα!! (Μακαρονάδα Μπύρα Μαλ.κία..)

05/01/2004, 18:54:34
mariline ....τσ τσ..τι λεξουλες χρησιμοποιεις ,θα σε Μαλωσω χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

μετα θα σου φτιαξω Μουστοκουλουρα για να σε γλυκανω

και για το τελος μια Μαντιναδα για να σου πω καληνυχτα χαααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Μπουρμπουληθρες ολη μερα,

Μ'ες σε τουτη την Μπανιερα,

Μπας και καθαρισω...και

τις ασχημες λεξουλες εξαφανισω....

χαχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

AnounakisΜέλος
05/01/2004, 19:59:35
quote:
Ανεξαρτητα με το αν πιστευω ή οχι στο συγκεκριμενο θρησκευμα, οφειλω να παραδεχτω οτι εχει προσφερει παρα πολλα στην Ελλαδα και αξιζει τουλαχιστον το σεβασμο μου.

Δεν μπορώ , θα απαντήσω.
Λοιπόν.

Αρχικά ,

Τον 4ο αιώνα Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος εξέδωσε διατάγματα για να καταστείλει όλες τις αντίπαλες θρησκείες, να διατάξει το κλείσιμο των ναών, και να επιβάλει πρόστιμα, την κατάσχεση, τη φυλάκιση ή το θάνατο επάνω σε οποιοδήποτε πίστευε στις παλαιότερες θρησκείες.

Αυτό συνεχίστηκε και τους επόμενους αιώνες.

Φυσικά πάνω από τα εκκλησιαστικά συμφέροντα υπήρχαν τα συμφέροντα των ίδιων των αυτοκρατόρων, για να μη διαιρεθεί θρησκευτικά το κράτος και διασπαστεί εδαφικά η αυτοκρατορία.

Θρησκεία +πολιτικοί=1. Ένα και ταυτό εκμεταλλεύονται αιώνες τώρα τον λαό.

Και από τη στιγμή που η Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών έκλεισε το 529 μ.Χ. επί Ιουστινιανού Α' (527-565 μ.Χ.), όταν ήταν σχολάρχης ο Δαμάσκιος (ο οποίος μαζί με το μαθητή του Σιμπλίκιο κατέφυγε στην Περσία του Χοσρόη), αυτό σημαίνει ότι από τότε αποκοπήκαμε εξαιτίας του Χριστιανισμού από το "το μεγαλείο" και τις γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων που τόσο θαμάζουμε ,και την φήμη τον οποίων σφετεριζόμαστε ανάξια , αλλά δεν μπορούμε πέραν από αυτού , αυτό να το αισθανθούμε και να το ζήσουμε .

Τόσο καλό έκανε ο Χριστιανισμός.

Είναι η αιτία που είσαι Νεοέλληνας , με τούρκικα γονίδια - γιατί 400 χρόνια οι αλλαξοκολιές έδιναν και έπαιρναν - και όχι ΕΛΛΗΝΑΣ.

Γιατί αν δεν ήταν τα πρωτοπαλίκαρα της ορθοδοξίας μας , με την νοοτροπία του κάνουμε ότι θέλουμε με τις αυτοκρατορικές πλάτες , αν αυτοί ήταν λιγότερο αλαζόνες ,αν ήταν υπέρ του λαού μας και όχι υπέρ του εαυτού τους , δεν θα τα έβαζαν με το Βατικανό ενώ δεν τους έπαιρνε , - υπερτιμώντας τις δυνάμεις τους, και δεν θα γινότανε η πρώτη άλωση το 1204 , όπου ήταν η αρχή του τέλους.

ΖΗΤΩ Ο ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ.(THGI)
αυτός δεν μας έχει πειράξει τουλάχιστον…

ουυυυ...
AnounakisΜέλος
05/01/2004, 20:13:33
Ανίκανοι σφετεριστές.

Πείτε μου ένα αξιοπρόσεκτο πολιτισμικό στοιχείο του ορθόδοξου χριστιανισμού.

Εικόνες σαν ζωγραφιές μικρού παιδιού , κακομοιριά , σε όλο το μεγαλείο.

Κάποια αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική;

Πας στο εξωτερικό και θαυμάζεις – υποκλίνεσαι στο μεγαλείο του Θρησκευτικού πολιτισμού τους.

Εγώ όταν περνάω από εκκλησία στην Ελλάδα , οδηγάω στην αριστερή λωρίδα για να είμαι όσο το δυνατόν μακρύτερα…

και όταν πήγα στην Ιταλία Στον Άγιο Πέτρο , κάθισα μέσα 2 ώρες και θαύμαζα…

Ένα ναό της προκοπής έχουν να επιδείξουν την Αγιά Σοφιά και αυτή είναι άλλων έργο
Είναι ο ναός της Σοφίας – γνώσης - αλλά ας μην το αναλύσουμε τώρα αυτό παραπάνω…

οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να δημιουργήσουν πολιτισμό…

Εμένα αυτό μου είναι αρκετό.

ουυυυ...
05/01/2004, 20:46:36
quote:
Ιδρυθηκαν πανεπιστημια τα οποια τι;
Μαθεναν στα ελληνοπουλα ελληνικα;
Πες μου σε παρακαλω που τα διαβαζεις αυτα κοριτσι μου;

Για να έχουμε πιο ευρεία αντίληψη καλό είναι να διαβάζουμε που και που κανένα βιβλίο πέραν της σχολικής "κονσέρβας"...

Μαγεία...
Μαγκανία...
Μάζωξη...

"Τάδε έφη Avallon"
ΚανέναςΝέο Μέλος
05/01/2004, 21:16:45
quote:
Είναι η αιτία που είσαι Νεοέλληνας , με τούρκικα γονίδια - γιατί 400 χρόνια οι αλλαξοκολιές έδιναν και έπαιρναν - και όχι ΕΛΛΗΝΑΣ.

quote:
Για να έχουμε πιο ευρεία αντίληψη καλό είναι να διαβάζουμε που και που κανένα βιβλίο πέραν της σχολικής "κονσέρβας"...

Πειτε μου ρε παπαγαλοφωστηρες που τα διαβαζετε αυτα, να τα διαβασω και εγω το κουτορνηθι!!
Οσο για το νεοελληνας και της αλλαξοκολιες ο καθενας οτι αισθανεται ειναι!

quote:
Θρησκεία +πολιτικοί=1.

Στα λογακια καλος εισαι, προιον αλλαξοκολιας, αλλα στην προσθεση μπουφος.

ΓΛΥΚΙΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΥΡΙΛΑ.......

05/01/2004, 21:39:08
λοιπον η δυναμιτιδα κοστιζει τοσο...

το μπαρουτι τοσο...εεεε ..αφηστε κατω τους κιωνες,δεν εχουν πλεον μολυβι....

χααχχαχααχχαχαχααχααχαχαχχααχαχαχαχαχχαχαχααχαχα

πωωωωωω ,στον οριζοντα βλεπω τον αρη να στηνει χορο με ολοκληρη την αρματωσια του....

παιδια καλο ειναι να αποφευγουμε μερικους χαραχτηρισμους

υπαρχει το fight club,οπου μπορειτε να χτυπατε κατω απο την ζωνη...χαααχαχαχαχαχαχαχα

συγνωμη για την επεμβαση,παρεμβαση...θελω να αποφυγετε καποια κατασταση χειροτερη που θα σας ριξει την διαθεση και θα σας πικρανει.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

golden_ ariadneΜέλος
05/01/2004, 21:42:38
quote:

για διαβασε τωρα κι αυτο:

quote:
Για να επανέλθουμε και να κλείσουμε το θέμα με τα πανεπιστήμια... οφείλω να παραδεχτώ ότι έκανα λάθος στις χρονολογίες και ζητώ συγνώμη για το σφάλμα μου και την παραπληροφόρηση:

Σχολή Ευελπίδων 1 Ιουλίου 1828
Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο 1836
Σχολή Καλών Τεχνών Ιανουάριος 1837
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο 3 Μάη 1837

Αυτά είναι τα παλαιότερα στον Ελλαδικό χώρο, το Μετσόβιο δε, είναι και το παλαιότερο στις Μεσογειακές χώρες.

Να και κατι που αν και το γραφει η σχολικη κονσερβα λιγοι μαλλον το ξερουν...
Καλο θα ηταν λοιπον πριν αρχισουμε να ερευνουμε για πασης φυσεως αλλες πηγες γνωσεως να ξεκινησουμε με το φτωχο και απαξιωμενο σχολικο βιβλιο για να μην ξαναοδηγηθουμε στα αυθαιρετα παρομοια συμπερασματα..
Και να μην ξεχνατε οτι στο forum διαβαζουν και μαθητες λυκειου που πριν οδηγηθουν στην αναιρεση της σχολικης γνωσης πρεπει πρωτα να την εχουνε γνωρισει.
Γιατι πολλες φορες και αυτοι που διατεινονται οτι ξερουν κατι παραπανω αφηνουν να αιωρουνται αναξιοπιστες αοριστολογιες μονο και μονο για την δημιουργια εντυπωσεων..