ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ομάδα "Ε" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ομάδα "Ε" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

searcher61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ARADIAΝέο Μέλος
15/02/2003, 13:33:09
ΟΜΑΔΑ Ε ΥΠΑΡΧΕΙ
ΟΜΑΔΑ Α ΥΠΑΡΧΕΙ

ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΓΝΩΣΗ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΝ

ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ
ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

SHAKTI

15/02/2003, 13:52:23
Και εγώ την ξέρω!

Α (ρέζους +)

Δεν είναι σπάνια!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 15/02/2003 13:54:01

beyondΜέλος
18/02/2003, 14:50:28
ΑRADIA..
ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΤΙ..

18/02/2003, 16:25:31
quote:

ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

DEN VLEPW KANENA!

18/02/2003, 16:31:08
EKTOS KAI ANA EXEIS KATI ALO STO MIALO SOU KAI DEN MAS TO LES!
ALA.......EAN THES NA MAS DOSEIS STIXIA!(KATI POU NOMIZW OLOI THA TO
EKTIMOUSAME,PISTOI KAI APISTOI)KALITERA NA MAS TA DOSEIS MESA APO TO PROTO TOPIC POU HTAN AFIEROMENO SE AYTHN THN OMADA!

http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=362

FILIKOTA-TA

EIKONIKOSΝέο Μέλος
21/02/2003, 10:49:52
H OMADA EPSILON MOU KINHSE THN PERIERGEIA. MOU ARESEI OLI I ISTORIA PERI ELLINISMOU ALLA DIAPISTWNW KAPOIA PRAGMATA KAI THELW APANTHSEIS
OPOIOS THELEI AS MOU PEI STO npanag_2@yahoo.com
1)O XITLER, OI NAZI, O MOYSOLINI den elegan gia thn anoterothta ths ARIAS fylis??? AYTOI ITAN FILELINES? I NOMIZAN oti oi ARIOI einai GERMANOI???
2)O Xitler den misouse tous EBRAIOUS????
3)OI "E" theoroun to Xristo tous Xristianous kai to Xristianismo antipali thriskeia pou proerxetai apo ebraious, omws kai oi ebraioi thewroun to Xristo kai to xristianismo antipalh thriskeia. Mipws yparxoun kryfo ebraioi mesa stous "E"?????
4)To "proino asteri" kai o seirios apoteloun topo katagwghs twn "E" alla opws lene afto symbolizei kai ton Ewsforo.
Telika mipws oi "E" einai neoNAZI, Masonoi, i Satanistes???
5) Pws pige o Aristotelis sto diastima??
6) Mporei kaneis na voithisei na to kanoume senario gia comics ?????
7)Ti itan oi Theoi simfwna me tous "E"?
8) I xameni Atlantida mipws den vithistike alla apomakrinthyke mesw tou Atlantikou okeanou kai itan h ameriki pou anakalypse o Kolombos meta apo xronia???? Isws otan xathike na pige apla pio aristera kai na mh vouliaxe.

EIKONIKOS

WolffacedΜέλος
21/02/2003, 17:15:07
1) Ναι, έλεγαν.
2) Ναι, τους μισούσε.
3) Αυτό που λες μπορεί να μην είναι απόλυτο. Δεν πάει να πει πως όλοι που μιλάν για τους Ε μισούνε τον Χριστό.
4) Ο Ιωάννης Φουράκης υποστηρίζει πως διάφοροι μασσόνοι προσπαθούν είτε να καπηλευτούν την ομάδα Ε ότι και καλά τους ανήκει είτε προσπαθούν να την γελοιοποιήσουν.
Για τους νεοναζί αυτό που έχω να πως είναι πως δεν νομίζω κανένας από την Χρυσή Αυγή να ξέρει καν τους Ε.
Για τους σατανιστές, όχι δεν νομίζω πως είναι σατανιστές.
5)Δεν το υποστηρίζουν όλοι αυτό.
6) Ο ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ κάνει ετοιμάζει κάτι γελοιογραφίες ίσως αυτός να μπορούσε να σε βοηθήσει.
7) Εξωγήινοι που τους θεοποιήσαμε.
8)Δεν έχω ακούσει κάποια τέτοια θεωρία.

From inside the Box we came, to tear your soul apart.

EIKONIKOSΝέο Μέλος
24/02/2003, 09:38:54
Γεια σας και πάλι.Ευχαριστώ για τις διευκρινισεις. Θα ήθελα να δω τις γελιογραφίες για τους Ε και συγχαρητηρια για την προσπάθεια σας.
Μια άλλη απορία που έχω είναι λίγο άσχετη αλλα έχει σχεση με τον Σείριο. Παλιότερα νόμιζα ότι οταν λέμε ο Αυγερινός, η Πούλια, ο Αποσπερίτης, το Πρωινό Αστέρι μιλάμε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις για το ίδιο αστέρι που είναι η Αφροδίτη. Διαβάζοντας όμως για τους Ε είδα οτι πρωινό αστέρι αποκαλούν το Σείριο. Τελικά ξέρει κανείς ποιο από αυτά είναι η Αφροδίτη και ποιο ειναι ο Σείριος???
ο Σείριος είναι το αστρο της πόλης μου (ΣΕΡΡΕΣ)
Λέγεται ότι η ονομασία της πόλης προέρχεται από το άστρο

EIKONIKOS

ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝΝέο Μέλος
26/05/2003, 21:16:30
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΩ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "Ε".ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΕΜΒΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ?ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΛΗΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ? ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ?
ΑΡΚΕΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΝΩΘΕΙΤΑΙ! ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΕΘΑ ΣΕ ΑΞΙΕΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ
d_pitas@hotmail.com

CronosΜέλος
26/05/2003, 22:52:42
ARADIA ΛΕΣ:

quote:
ΟΜΑΔΑ Ε ΥΠΑΡΧΕΙ
ΟΜΑΔΑ Α ΥΠΑΡΧΕΙ

ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ

ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

SHAKTI

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΆΛΥΨΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ...

εγώ ειμί το Φως του κόσμου

DisRaptor-XΝέο Μέλος
30/05/2003, 07:05:19
Εγω θα ρωτουσα ποιος ειναι ο σκοπος τους...

Αλλα περα απο αυτο, τι ακριβως μας εμποδιζει να την φτιαξουμε? Και γιατι ακριβως?

-agelos-Μέλος
26/01/2012, 20:12:21

Το να ψεύδεσαι, να κρύβεσαι,(όχι εσύ Γιάννη)
να κατηγορείς, να δικαιολογείσαι, να μεμψιμοιρείς,
είναι από τότε, και θα είναι ακόμα για πολύ,
τα προφορικά στίγματα ,και τα ψυχολογικά ακόμα νωρίτερα,
ενός ανθρώπου που εκδιώχθηκε από τον παράδεισο,
ενός πλάσματος που πρόδωσε τον ίδιο του τον εαυτό, που έχασε την ακεραιότητά του..

"Έφτασε ο καιρός όμως ο άνθρωπος να γυρίσει σπίτι του, να σηκώθεί από τον ύπνο του και να πάρει πίσω αυτό που
δικαιωματικά του ανήκει...τη χαμένη αθανασία".

26/01/2012, 21:30:32
Τα κάνανε όλα αυτά, αυτοί οι φωστήρες λες?

Για να το λες ....
Μπορεί και να έχεις δίκαιο.

Γιαυτό καλά λες φίλε άγγελε , η Ελλάδα δεν μπόρεσε να ακούσει τους αρχαίους Φιλοσόφους της.

Ας άκουγε μόνο τον Ηράκλειτο ή έστω τον Επίκουρο, βρε γαμώτο μας.
Μεχρι το 1800 + , κεριά στα αυτιά?

Βέβαια αυτοι δεν ξέρανε για το Εβραϊκό παράδεισο.

Αυτοί τον παράδεισο τον είχαν μέσα τους.

-agelos-Μέλος
26/01/2012, 22:17:47

ΓIANNH,

Αν οι μάζες μπορούσαν να αναγνωρίσουν την αιτία της συμφοράς τους θα έβγαιναν από την κατάσταση της σκλαβιάς.
Μόνο το άτομο μπορεί να έχει πρόσβαση σ’ αυτή την επίγνωση.

Tο πλήθος δεν θέλει ούτε αναζητεί την αυτογνωσία φοβάται οτιδήποτε είναι πρωτοφανές και άγνωστο.
H σκλαβιά στην οποία ζει, οι χιλιάδες συμφορές, βασίζονται στο φόβο του άγνωστου, αυτό αναστατώνει τυφλώνει την ανθρωπότητα,

δεν μπορεί να ονειρευτεί, όταν ένας πολιτισμός δεν ξέρει πια να αφουγκράζεται το "όνειρο" που τον δημιούργησε, η φωνή των φωτισμένων του ανθρώπων παρακμάζει.

Η απουσία τους προ-αναγγέλει την πτώση της στάθμης της διανοητικής καλλιέργειας και του πολιτισμού..
Γι αυτό η μάζα είναι ένας μηχανισμός που επηρεάζεται από το οτιδήποτε...δεν έχει πίστη, δεν έχει δική της θέληση...δεν μπορεί να δημιουργήσει...
Αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος της μάζας.

Μόνο όποιος κατέχει μια θέληση, μόνο οποιος κατέχει ακεραιότητα, μπορεί να ονειρεύεται, μπορεί να υλοποιεί το αδύνατο...

26/01/2012, 22:35:31
Giannis, φτάνουν αυτοι οι δυο που αναφέρεις, για να ζήσεις μια ζωη χωρίς προκαταλήψεις, και ευτυχισμένα.
Υπάρχει όμως ένα αλλα...

Ο ηρακλειτος, έφυγε γύρω στα 35, έζησε μέσα στα δάση για περισσότερο απο 10 χρόνια, και όταν γύρισε εκτός του ότι μιλάγε λιγο με τους συνανθρώπους του, τους απέφευγε και έκανε συντροφιά με παιδιά, (έπαιζε) είχε πει, (απο τους λιγους), γνωρίζω τα πάντα. Τα απόφθεγματα του, είναι στολίδια που ακόμα δεν βρέθηκε άνθρωπος να τα απορρίψει μα και να τα καταλάβει ολοκληρωτικά. Ασχολούνται εδω και αιώνες,τόσο η υλιστικη πλευρά μα και η επιστημονική, όσο και η πνευματική αναζητηση, μαζυ του.

Ο επίκουρος για μένα ειναι μια ακόμα μορφή, πολυ παρεξηγημένη.

Ήταν ο πλέον αυτάρκης φιλόσοφος μαζυ με το διογενη, και όσα έφτασαν σε μας, δείχνουν πνευματικη τελειότητα,, και αρμονία ΣΚΈΨΗΣ/ζωής!

Για να μην χανόμαστε και με τον φίλο/η Άγγελο,

Ορισμένα απο όσα γράφει, φενεται πως τα ζει απο πρώτο χέρι, και αυτα ενδειαφερουν.

Η εσωτερική ελευθερία είναι το ανώτατο αγαθό, και γίνεται κανείς να βοηθηθεί απο κάποιον, αν ο ίδιος έχει περάσει απο εκείνο το (εμπόδιο)

Χρειάζεται να βλέπουμε το συνάνθρωπο μας, όχι απο την ταμπέλα που έβαλε η του έβαλαν, μα απο το ποιον του, και απο την θαυμαστή περιέργεια να παει πέρα απο τις αλυσίδες και τους περιορισμούς που βρέθηκε.

Αυτο για μένα,είναι θρησκευομενος άνθρωπος.

-agelos-Μέλος
27/01/2012, 10:17:03

«Τον άνθρωπο πρέπει να τον γνωρίσεις για να τον αγαπήσεις, το Θεό πρεπει να τον αγαπήσεις για να τον γνωρίσεις». Πασκάλ.

Η ψυχή μου μου μίλησε,
και μου είπε να αγαπώ εκείνους που οι άνθρωποι μισούν, να είμαι φίλος μ’ εκείνους που οι άνθρωποι περιφρονούν.
Η ψυχή μου μου φανέρωσε ότι η αγάπη εκδηλώνεται όχι μόνο στο πρόσωπο που αγαπά, αλλά και στο πρόσωπο που αγαπιέται.

Μέχρι να μου μιλήσει η ψυχή μου, η αγάπη ήταν στην καρδιά μου σαν μια λεπτή κλωστή πιασμένη από δυό πασσάλους.
Τώρα η αγάπη έγινε ένας φωτεινός κύκλος που αρχή του είναι το τέλος του, και το τέλος του η αρχή του.
Περιβάλλει κάθε τι που υπάρχει κι απλώνεται σιγά σιγά για ν' αγκαλιάσει όλα όσα θα υπάρξουν.

Η ψυχή μου μου μίλησε μου δίδαξε να ακούω τις φωνές που η γλώσσα, ο λάρυγγας και τα χείλη δεν μπορούν να προφέρουν,
Με δίδαξε να στοχάζομαι εκείνο που οι άνθρωποι ονομάζουν άσχημο μέχρι να ανακαλύψω την αληθινή του ομορφιά.
Πριν η ψυχή μου με διδάξει, έβλεπα την ομορφιά σαν ένα τρεμάμενο πυρσό ανάμεσα σε στήλες καπνού,
τώρα που ο καπνός έχει διαλυθεί ,δε βλέπω τίποτα άλλο από τη φλόγα.

Η ψυχή μου μου μίλησε και μ’ έμαθε να λέω είμαι έτοιμος όταν με πλησιάζουν το Άγνωστο κι ο Κίνδυνος.
Πριν η ψυχή μου μου μιλήσει, δεν απαντούσα σ’ άλλη φωνή εκτός τη φωνή τη γνωστή που με καλούσε,
και δεν περπατούσα παρά το εύκολο και ίσιο μονοπάτι.

Τώρα το Άγνωστο έγινε άλογο που μπορώ να ανέβω για να φτάσω στο Άγνωστο,
κι ο καμπίσιος δρόμος έγινε σκάλα που την ανεβαίνω για να φτάσω στην κορυφή.
Η ψυχή μου μου μίλησε και μου είπε, "Μη μετράς το Χρόνο λέγοντας, «Yπήρξε το χθες και θα υπάρξει το αύριο!»,

Πριν η ψυχή μου μου μιλήσει, φανταζόμουν το Παρελθόν σα μια εποχή που ποτέ δεν ξαναγύριζε
και το Μέλλον σα μια εποχή που ποτέ δεν μπορούσα να τη φτάσω.
Tώρα καταλαβαίνω ότι η τωρινή στιγμή περιέχει όλο το χρόνο,
και μέσα σ’ αυτήν όλα όσα μπορεί να ελπίζει κανένας, να κάνει και ν' αντιληφθεί.

-agelos-Μέλος
27/01/2012, 10:48:51

Η ψυχή μου με προέτρεψε,

να μην περιορίζω το διάστημα λέγοντας, "Εδώ, εκεί και πέρα", πριν η ψυχή μου μου μιλήσει, ένιωθα ότι όπου κι αν βρισκόμουν,
ήμουν μακρία από κάθε άλλο μέρος.
Τωρα καταλαβαίνω ότι όπου κι αν βρίσκομαι, το μέρος αυτό περιέχει όλα τα μέρη, κι η απόσταση που περπατώ αγκαλιάζει όλες τις αποστάσεις.
Η ψυχή μου με συμβούλεψε να μένω ξύπνιος όταν οι άλλοι κοιμούνται και να παραδίνομαι στον ύπνο όταν οι άλλοι βρίσκονται σε δράση.

Πριν η ψυχή μου μου μιλήσει, δεν έβλεπα τα όνειρά τους στον ύπνο μου, ούτε εκείνοι παρατηρούσαν τ’ όραμά μου.
Τώρα ποτέ δεν ταξιδεύω μέσα στο καράβι των ονείρων μου εκτός αν με παρατηρούν,
κι εκείνοι ποτέ δεν πετούν στον ουρανό του οράματός τους, εκτός αν εγώ χαίρομαι την ελευθερία τους.

Η ψυχή μου μου είπε, «Να μη χαίρεσαι με τον έπαινο να μην θλίβεσαι με την κατηγορία, τώρα καταλαβαίνω ότι τα δένδρα καρπίζουν χωρίς να αναζητούν τον έπαινο, και ρίχνουν τα φύλλα τους και γυμνώνονται χωρίς να φοβούνται την κατηγορία.

Η ψυχή μου μου μίλησε και μου έδειξε ότι δεν είμαι μεγαλύτερος από έναν πυγμαίο, ούτε μικρότερος από ένα γίγαντα, πριν η ψυχή μου μου μιλήσει, έβλεπα τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες, τον αδύνατο που τον λυπόμουν και τον δυνατό, που τον ακολουθούσα ή που του αντιστεκόμουν παλικαρίσια.

Αλλά τώρα έμαθα πως είμαι όπως είναι οι δύο αυτοί, και αποτελούμαι από τα ίδια στοιχεία. Η προέλευσή μου είναι η δική τους προέλευση, η συνείδησή μου είναι η δική τους συνείδηση, η ευχαρίστησή μου είναι η δική τους ευχαρίστηση, κι αν αυτοί αμαρτάνουν είμαι κι εγώ αμαρτωλός, αν πράττουν καλά, καμαρώνω για την καλή τους πράξη, αν ανυψώνονται ανυψώνομαι κι εγώ μαζί, αν μένουν αδρανείς, συμμετέχω κι εγώ στην αδράνειά τους.

Η ψυχή μου μου μίλησε και είπε, «Το φανάρι που κουβαλάς δεν είναι δικό σου, και το τραγούδι που τραγουδάς δεν γεννήθηκε μέσα στην καρδιά σου, γιατί κι αν κουβαλάς το φως, δεν είσαι σύ το φως, κι αν είσαι το λαγούτο με τις τεντωμένες χορδές,
δεν είσαι συ ο παίχτης του οργάνου.

Η ψυχή μου μίλησε σαν αδερφός μου και μου έμαθε πολλά. Και η ψυχή σου σου μίλησε σε σένα και σ’ έμαθε το ίδιο πολλά. Γιατί εσύ κι εγώ είμαστε ένα, και δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσά μας, εκτός ότι εγώ βιάζομαι να φανερώσω αυτά που είναι μέσα μου στον εσωτερικό μου κόσμο, ενώ εσύ φυλάς σα μυστικό αυτό που βρίσκεται εντός σου.

Αλλά στη μυστικότητά σου αυτή υπάρχη αρετή.

ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ

ΥΣΤ.Ο Χαλιλ Γκιμπράν,γεννήθηκε στο Μπεχάρι του Λιβάνου το 1883.

27/01/2012, 12:56:37
quote:

Giannis, φτάνουν αυτοι οι δυο που αναφέρεις, για να ζήσεις μια ζωη χωρίς προκαταλήψεις, και ευτυχισμένα.
Υπάρχει όμως ένα αλλα...

Ο ηρακλειτος, έφυγε γύρω στα 35, έζησε μέσα στα δάση για περισσότερο απο 10 χρόνια, και όταν γύρισε εκτός του ότι μιλάγε λιγο με τους συνανθρώπους του, τους απέφευγε και έκανε συντροφιά με παιδιά, (έπαιζε) είχε πει, (απο τους λιγους), γνωρίζω τα πάντα. Τα απόφθεγματα του, είναι στολίδια που ακόμα δεν βρέθηκε άνθρωπος να τα απορρίψει μα και να τα καταλάβει ολοκληρωτικά. Ασχολούνται εδω και αιώνες,τόσο η υλιστικη πλευρά μα και η επιστημονική, όσο και η πνευματική αναζητηση, μαζυ του.

Ο επίκουρος για μένα ειναι μια ακόμα μορφή, πολυ παρεξηγημένη.

Ήταν ο πλέον αυτάρκης φιλόσοφος μαζυ με το διογενη, και όσα έφτασαν σε μας, δείχνουν πνευματικη τελειότητα,, και αρμονία ΣΚΈΨΗΣ/ζωής!

Για να μην χανόμαστε και με τον φίλο/η Άγγελο,

Ορισμένα απο όσα γράφει, φενεται πως τα ζει απο πρώτο χέρι, και αυτα ενδειαφερουν.

Η εσωτερική ελευθερία είναι το ανώτατο αγαθό, και γίνεται κανείς να βοηθηθεί απο κάποιον, αν ο ίδιος έχει περάσει απο εκείνο το (εμπόδιο)

Χρειάζεται να βλέπουμε το συνάνθρωπο μας, όχι απο την ταμπέλα που έβαλε η του έβαλαν, μα απο το ποιον του, και απο την θαυμαστή περιέργεια να παει πέρα απο τις αλυσίδες και τους περιορισμούς που βρέθηκε.

Αυτο για μένα,είναι θρησκευομενος άνθρωπος.

Φίλε Πλάτωνα, μόνο τις ιδέες τους κρατώ και όχι τις .... “παραξενιές” τους
Ουδείς ..... άσφαλτος

Πάνω σε ιδέες γιγάντων πατώ, για να δω καλύτερα τον κόσμο μου – “τον μικρό, τον μέγα” -
Και προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτούς τους δυο σοφούς

Η αναφορά μου - ιδικά - στον Επίκουρο, έγινε σκόπιμα, γιατί οι ιδέες του “θάφτηκαν” από το παπαδαριό, για ευνόητους όπως θα ξέρεις λόγους.

Στον φίλο άγγελο, ανέφερα αρχή αρχή την γνώμη μου και .... ξεμπάρκαρα.

Η συραφή ετερόκλητων γνωμικών είναι ακατανόητη σαν συνολική ιδέα, και με ενοχλεί στα .... αυτιά.
Δεν την μπορώ την κουβέντα αν δεν ακώ κατανοητά λόγια με κάποια συνοχή.

Δεν έχω πρόβλημα με τον άνθρωπο άγγελο.

-agelos-Μέλος
27/01/2012, 17:11:42

Ποιος δεν αγάπησε

τον σκοτεινό τον αινιγματικό φιλόσοφο, ο δε Αριστοτέλης δεν θεωρούσε τον Ηράκλειτο φιλόσοφο κι έλεγε:

"Το πολύ-πολύ να τον πεις ποιητή".

Εδώ την λέξη "Λόγος" Γιάννη, και Πλάτωνα, ο Ηράκλειτος την χρησιμοποιεί συχνά, βλέπεις τη διαφορά ανάμεσα στο λόγο και τη λογική;

Η λογική είναι μια θεωρία για την αλήθεια, ο Λόγος είναι η ίδια η Αλήθεια. Ο Λόγος είναι υπαρξιακός, η λογική δεν είναι.

Και για το χρόνο ο Ηράκλειτος λέει: "Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει με τους πεσσούς, του παιδιού είναι η βασιλεία",

Είναι ένα παιχνίδι που δεν πάει πουθενά απλώς κινείται, σε κύκλο, τότε όλη η τάση που έχει ο νους να φτάσει κάπου, καταρρίπτεται.

Δεν είναι γραμμικός, είναι σαν τροχός.

Οι γνώστες του εσώτερου λόγου λένε πως είναι τροχός, οι επιστήμονες θεωρούν πως ο χρόνος είναι γραμμικός,

δεν μπορούν να δουν το όλο, βλέπουν μόνο το μέρος. Δεν είναι γραμμικός είναι κυκλικός.

Πως μπορείς να σύρεις μια ευθεία γραμμή πάνω στην στρόγγυλη γη; Αν συνεχίσεις να τραβάς τη γραμμή θα σχηματιστεί ένας κύκλος που

θα περιβάλλει ολόκληρη τη γη, όλες λοιπόν οι ευθείες είναι μέρη, τμήματα ενός τεράστιου κύκλου.

27/01/2012, 18:20:54
Άγγελε, ότι λέγαν οι αρχαίοι γίγαντες του πνεύματος , (να λάβουμε υπόψιν και τις γνώσεις της εποχής τους,) δεν ήταν πάντα, και καθ ολοκληρίαν σωστό.

'Εμείς να κρατάμε τον τρόπο σκέψης, και όχι απαραίτητα την ορθότητα των συμπερασμάτων τους.
Βέβαια υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις.

Το μέγεθος του πνεύματος τους προσδιορίζεται από τούτο το γεγονός,

Κατάφεραν να φτάσουν σε εκείνα τα συμπεράσματα, με τις λιγοστές γνώσεις τους κόσμου τους.

Δες τι κάθησε και σκέφτηκε ο μπαγάσας ο Ηράκλειτος,

“τον κόσμο αυτό, που είναι ίδιο για όλους, ούτε κάποιος απ'τους θεούς ούτε κάποιος απ'τους ανθρώπους τον έφτιαξε, αλλά ήταν πάντα, είναι και θα είναι η φωτιά η ζώσα, που ανάβει με μέτρο και σβήνει με μέτρο.”

Προφήτεψε πριν 2.550 χρόνια , σχεδόν , την σύγχρονη επιστημονική αντίληψη για ένα αέναον σύμπαν.

Όσον αφορά τον χρόνο, έχω διαφορετική άποψη απο αυτή που αναφέρεις, αλλά είναι εκτός θέματος, και κομμάτι δύσκολη μία τέτοια κουβέντα .

Edited by - gianipseftis on 27/01/2012 18:23:28