- The ring ή Σήμα Κινδύνου - - Κινηματογράφος -
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ.
ΩΣ ΕΠΙ ΤΩ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΤΟ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ?
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΟΧΙ?
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
"Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ"
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
μου λες σε παρακαλω τωρα που ξερω
και την υποθεση
και το τελος
ΠΩΣ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ????
ΤΗΛΕΠΑΡΑΚΑΤΩ!
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Επίσης, για να μην το κρατάω άλλο μέσα μου, στο θρίλλερ "οι άλλοι", η Νικόλ Κίντμαν και τα παιδιά...
αυτή...που τα κατάφερε!
OLOI TA AYTIA!DES THN! DES THN!
KAI THN EIDA.
DEN ME ENTIPOSIASE KATHOLOU!
ALH MIA AKOMA TAINIA(KAI KALA ME NOIMA)PSEUDOTROMOU ME MIA NOOTROPIA
80s horror ANAVATHMIZMENH,EKMONTERNISMENH.DILADI KOUTAMARITSES.
OSO GIA TO MAKEUP KAI TA FX.MIA APO TA IDIA.
TI NA PW!!
for ever,
and ever
and ever...
REDRUM - REDRUM - REDRUM - REDRUM - REDRUM............
Μιλάμε τώρα για ταινίες...και ταινίες.
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:ΛΟΙΠΟΝ ΝΑΙ (ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΟΥ ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΣΣΕΤΑ ΦΕΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟΚΤΑΣ ΑΝΟΣΙΑ.ΔΗΛ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ...........
ΩΣ ΕΠΙ ΤΩ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΤΟ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ?
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΟΧΙ?
quote:
A! Και για όποιον δεν έχει δει ακόμη την "έκτη αίσθηση", θα ήθελα να προσθέσω ότι στο τέλος ο Μπρους Γουίλις...
ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ amalia?
quote:
OSON AFORA THN "έκτη αίσθηση" GLYKO MOU AMALIAKI!MOU EIXANE FAEI
OLOI TA AYTIA!DES THN! DES THN!
KAI THN EIDA.
DEN ME ENTIPOSIASE KATHOLOU!
ALH MIA AKOMA TAINIA(KAI KALA ME NOIMA)PSEUDOTROMOU ME MIA NOOTROPIA
80s horror ANAVATHMIZMENH,EKMONTERNISMENH.DILADI KOUTAMARITSES.
OSO GIA TO MAKEUP KAI TA FX.MIA APO TA IDIA.
TI NA PW!!
ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΤΑΙΝΙΑ?ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙΣ?ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΗΜΑ........
ΦΙΛΙΚΑ
XEREIS,PIO MEGALO NOIMA EIXAI AYTH H TAINIA?
Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 24/02/2003 11:02:19
κι εγώ θέλω να ακούσω.
Κι επίσης, ποιά η γνώμη σου για το "Αφθαρτος" φίλε indigo boy;
αυτή...που τα κατάφερε!
ΦΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
ΦΙΛΙΚΑ
Η "6η Αίσθηση" για μένα ήταν μια καταπληκτική ταινία. Ίσως σε αυτήν την ταινία φαίνεται τόσο πολύ και η καταγωγή του σκηνοθέτη (Ινδία).
Όποιος δεν έχει δει την ταινία ας μην διαβάσει το παρακάτω κείμενο.
Ένας άνθρωπος - ψυχοθεραπευτής, αποτυγχάνει να θεραπεύσει έναν μικρό του ασθενή, ο οποίος έχει σοβαρό πρόβλημα (μεταφυσικής και παραψυχολογικής προέλευσης) αλλά ο ψυχοθεραπευτής με την δική του υλιστική νοοτροπία αγνοεί αυτά τα στοιχεία.
Πεθαίνει αλλά αυτή του η αποτυχία την οποία βιώνει στην στιγμή του θανάτου του, κολλάει σαν "σφραγίδα" στην ψυχή του. Περιπλανιέται ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και στον κόσμο των νεκρών, αρνούμενος να αποδεχθεί την πραγματικότητα. Όπως λέει και ο μικρός πρωταγωνιστής, σε μία από τις πιο δυνατές φράσεις της ταινίας " οι νεκροί βλέπουν μόνο αυτό που θέλουν να δουν".
Από την άλλη έχουμε έναν μικρό με παραψυχολογικές ικανότητες που, έτσι όπως πάει, αν δεν αποδεχτεί με φυσικό τρόπο την ικανότητά του θα τρελαθεί όπως ο μικρός ασθενής του ψυχοθεραπευτή.
Το Κάρμα προσπαθώντας να λυτρώσει και τους δύο τους φέρνει, ως θαύμα, κοντά, για να πάρει ο ένας από τον άλλον αυτό που του λείπει. Εδώ είναι μια από τις λυτρωτικές λειτουργίες του Κάρμα.
Ο ψυχοθεραπευτής νομίζει ότι έχει αναλάβει την ψυχοθεραπεία του μικρού μέντιουμ. Ο μικρός όμως βλέπει ότι ο άλλος είναι νεκρός και δεν τολμάει να του το πει γιατί "οι νεκροί βλέπουν αυτό που θέλουν να δουν" κι έτσι θα είναι μάταια μια τέτοια προσπάθεια.
Μέσα από την πλοκή ο νεκρός - ψυχοθεραπευτής δίνει ασυνείδητα μια λύση στον μικρό. Του λέει ότι δεν πρέπει να αποφύγει τους νεκρούς αλλά να μάθει τι θέλουν από αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο δίνει την λύση-θεραπεία στον μικρό αλλά αγνοεί εκείνη την στιγμή ότι δίνοντας αυτήν την λύση στον μικρό, του ανοίγει την πόρτα για να του δώσει λύση και στο δικό του, ασυνείδητο, πρόβλημα, να αναγνωρίσει ότι είναι νεκρός.
Έτσι ο μικρός αρχίζει να αποδέχεται το χάρισμά του. Ο ψυχοθεραπευτής χαίρεται κι αυτός, κατανοώντας ότι με αυτόν τον τρόπο αναπληρώνει το λάθος που είχε κάνει στην προηγούμενη περίπτωση.
Με την σειρά του ο μικρός ανταποδίδει καρμικά την χάρη στον ψυχοθεραπευτή και δίνει σε αυτόν την "συνταγή" που θα του αποκαλύψει το γεγονός ότι είναι νεκρός και ότι πρέπει να απελευθερώσει την σύζυγό του από το βάρος της "ενεργειακής" του παρουσίας και να ελευθερωθεί κι αυτός.
Μία όμορφη ιστορία που αναδεικνύει τον νοήμονα ρόλο του Κάρμα, την αρμονική πλοκή των καθηκόντων, την βοήθεια και την λύτρωση.
Εγώ αυτά είδα και για αυτά θεωρώ την "6η Αίσθηση" μία από τις πιο εμπευσμένες μεταφυσικές ταινίες.

ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΑΣΙΚΩΣ ΠΑΙΖΟΤΑΝ
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ
ΩΡΑ......Ο ΝΕΚΡΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ.
ΕΤΣΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ
ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ...
ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΑΣΚΟΠΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ
ΤΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ...ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ
ΤΗΣ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑΣ......ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ
ΠΟΛΥ Η ΤΑΙΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΓΚΙΞΕ ΒΑΘΙΑ
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ......
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
ΤΟΣΗ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.............![]()
![]()
ΑΥΤΑ............
Edited by - indigo_boy on 15/03/2003 17:10:59
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
[ preguel Ring 0 ]ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ![]()
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ![]()
ΦΙΛΙΚΑ
Δηλαδή πριν κάποια χρόνια βγήκε το Ring 1 στην Ιαπωνία και ακολούθησαν με τη σειρά το Ring 2 και το Ring 0.Σου συνιστώ να τα δεις με τη σειρά...
Εμένα μου φάνηκε πολύ καλοδουλεμένη δουλειά...
Καλή προβολή!
ΝΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΤΕ ![]()
Edited by - indigo_boy on 16/03/2003 04:29:28
Εγώ είδα χθες βράδυ το the ring, δεν ήξερα όμως ότι υπάρχει 0, 1 και 2. Αυτή η εκδοχή που είδα είναι με την κοπέλα με τα μαύρα μαλλιά και τα φαγωμένα νύχια που εισβάλλει μέσα από την τηλεόραση μπρρρρρρρ....
Ολη η ταινία, αλλά ειδικά η συγκεκριμένη σκηνή, πολύ καλή, και ιδιαίτερα τρομακτική από ψυχολογικής απόψεως ιδιαιτέρως. Σκεφτήτε ότι όλα τα θρύλλερ τα βλέπουμε μέσα από το "ασφαλές" γυαλί της οθόνης, η ταινία όμως επιτήθεται σε αυτήν ακριβώς την ασφάλειά μας.
Θυμάμαι, μόλις είδα τη συγκεκριμένη σκηνή, μου ήρθε αυθόρμητα να κλείσω την τηλεόραση, αλλά δεν τολμούσα να κουνήσω το χέρι μου έξω από το πάπλωμα. Μπρρρρρρρ.......
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:
Σκεφτήτε ότι όλα τα θρύλλερ τα βλέπουμε μέσα από το "ασφαλές" γυαλί της οθόνης, η ταινία όμως επιτήθεται σε αυτήν ακριβώς την ασφάλειά μας.
Υ.Γ.: Δεν υπάρχει ring 2. Στην ουσία το τρίτο μέρος της τριλογίας έρχεται πρώτο...Και εδώ ακριβώς κρύβεται το μεγαλείο! Αυτό έτσι για τους τύπους...
Φιλικά και με αγάπη
Τι έπαθα σήμερα το απόγευμα...
Γοητευμένη από τη φοβερή σκηνή που η Σαντάκο βγαίνει από την τηλεόραση, ήθελα να τρομάξω και σήμερα. Λέω λοιπόν, δεν ξαναπαίζω τη σκηνή στο dvd, που είμαι και μόνη να τρομάξω λίγο και σήμερα; Και βάζω το dvd, ανοίγω και την τηλεόραση με το brand new τηλεκοντρόλ...
Αρχίζει λοιπόν να παίζει η ταινία, και μόλις φτάνει η σκηνή που η Σαντάκο βγαίνει από το πηγάδι, το πικρομετανιώνω (ήμουν και μόνη μου)και αποφασίζω να κλέισω την τηλεόραση.
Πατάω μια...
πατάω δυό...
πατάω τρείς...
το τηλεκοντρολ μου πάντως είναι καινούργιο...
αυτή...που τα κατάφερε!