- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Δεν σε παρεξηγεί κανείς φίλε μου..
Εεε....μη βάλεις και το χέρι σου στη φωτιά ![]()

Edited by - Gothic on 02/02/2005 19:23:39
quote:
Οι εκφράσεις μου δεν είναι απαραίτητο να είναι του γούστου σου, αν δεν κάνω λάθος!
Το τί θεωρείς ότι επιβάλλεται λοιπόν, επί των εκφρασθεισών απόψεών μου, δείχνει το δικό σου ποιόν και όχι το δικό μου.
Αν δεν είσαι εμπαθής και δείχνεις κάτι τέτοιο, επειδή θεωρείς ότι επιβάλλεται, είσαι απλά αγόμενος και φερόμενος, δηλ. τελικά εμπαθής.Ελπίζω ότι με κατανοείς
Οι εκφράσεις σου καλή μου είναι δικές σου και εσύ εκφράζεσαι με αυτον τον τρόπο .. και οχι εγώ... τώρα πως δείχνουν οι δικές σου εκφράσεις τον δικό μου ποιόν...
Εξάλλου εγώ δεν μίλησα για κανέναν ποιόν... κοίταξε zadok επειδη και στο παρελθόν εχει συμβεί να έρθουμε σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση και διαπίστωσα οτι ``διαστρεβλώνεις`` τα λεγόμενα μου θα ήθελα να σε παρακαλέσω καλή μου να λήξει εδώ .. απο οτι βλέπεις εχουμε μία αρκετα σοβαρή συζήτηση .. και θα το θεωρούσα ασέβεια να λογοφέρουμε στο χώρο εδώ..
Οσο για το οξύμωρο της υπόθεσης.. δεν νομίζω καλή μου οτι κάθε φορά που ενας ανδρας λέει ``γλυκιά μου`` μία γυναίκα να την έχει ``γευθεί`` για όνομα του Θεού.. μην τρελαθούμε..
ΕΛΕΟΣ τι πήγες και σχολίασες...
Σε ευχαριστώ για την κατανόηση..
Edited by - allzzaro on 02/02/2005 19:49:38
quote:
Χρόνος ρεκόρ;
Ευχαριστώ
Το βρήκα στην Π.Δ. μου
Το σκανάρισα
Το ρετουσάρισα (ας πούμε)
Το έκανα upload σε ένα σαιτ
Έγραψα το μήνυμα
Ε πραγματικά είσαι φοβερός..

quote:
Οι εκφράσεις σου καλή μου είναι δικές σου και εσύ εκφράζεσαι με αυτον τον τρόπο .. και οχι εγώ... τώρα πως δείχνουν οι δικές σου εκφράσεις τον δικό μου ποιόν...
Πήγαινε να ξαναδιαβάσεις...
quote:
Εξάλλου εγώ δεν μίλησα για κανέναν ποιόν...
Δεν έγραψα ότι μίλησες.
quote:
κοίταξε zadok επειδη και στο παρελθόν εχει συμβεί να έρθουμε σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση και διαπίστωσα οτι ``διαστρεβλώνεις`` τα λεγόμενα μου θα ήθελα να σε παρακαλέσω καλή μου να λήξει εδώ ..
Οι διαπιστώσεις σου δεν είναι απαραίτητο να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Καλή σου ή κακή σου δεν είμαι και ας λήξει λοιπόν...
quote:
απο οτι βλέπεις εχουμε μία αρκετα σοβαρή συζήτηση ..
Προσπαθούμε τουλάχιστον.
quote:
και θα το θεωρούσα ασέβεια να λογοφέρουμε στο χώρο εδώ..
Σωστό, αν και προσωπικά δε "λογοφέρνω" ούτε αλλού, όπως το θέτεις.
quote:
Οσο για το οξύμωρο της υπόθεσης.. δεν νομίζω καλή μου οτι κάθε φορά που ενας ανδρας λέει ``γλυκιά μου`` μία γυναίκα να την έχει ``γευθεί`` για όνομα του Θεού.. μην τρελαθούμε..ΕΛΕΟΣ τι πήγες και σχολίασες...
Μπορείς να είσαι τουλάχιστον απέναντί μου κάπως πιο τυπικός λοιπόν, για να μην σχολιάζω.
quote:
Σε ευχαριστώ για την κατανόηση..
Και εγώ.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Αγαπητέ Gothic,
Είναι φοβερό ότι σήμερα το απόγευμα που σχόλασα από τη δουλειά μου σκεφτόμουνα να σκανάρω το συγκεκριμένο κείμενο της γένεσης που εντελώς τυχαία είχε πέσει στα χέρια μου πριν από μερικές εβδομάδες και έμεινα έκπληκτη που το είδα μπροστά μου.
Πάντως σκανάρησα κάτι άλλο από το Ευαγγέλιο των Εσσαίων.Είναι ένα κείμενο που μου είχε κάνει εντύπωση και το είχα κρατήσει.
'Αλλά αυτοί (οί μαθητές) του απάντησαν: «Που θα πρέπει να πάμε, Διδάσκαλε; γιατί τα λόγια σου είναι τα λόγια της αίώνιας ζωής. Πες μας, ποιες είναι οί αμαρτίες πού πρέπει να αποφεύγουμε, ώστε να μην ξανα-δούε ποτέ πια αρρώστια;
Ό "Ιησοϋς απάντησε: «"Ας γίνει ετσι σύμφωνα με
την πίστη σας», και κάθησε κάτω μεταξύ τους, λέγον
τας: XXI
«Λεγόταν σ' αυτούς τον παλιό καιρό: Να τιμάς τον
Ουράνιο Πατέρα σου και τη γήινη Μητέρα σου, και να ακολουθείς τίς εντολές τους, ώστε οί μέρες σου πάνω στη γη να είναι πολλές». Καΐ αμέσως μετά δόθηκε αυτή ή εντολή: «Μη φονέψεις», γιατί ή ζωή δόθηκε σε όλους από το θεό, καΐ αυτό που ο θεός έχει δώσει ας μην το αφαιρέσει ο άνθρωπος. Γιατί αλήθεια σας λέω, από μια Μητέρα προέρχονται όλα πού ζουν πάνω στη γη. Γι' αυτόν το λόγο, αυτός πού σκοτώνει, σκοτώνει τον αδελφό του. Και αυτόν ή Μητέρα Γη θα τον εγκαταλείψει καΐ θα τον αποκόψει από τα ζωογόνα στήθια της. Καΐ οι άγγελοι της θα τον αποφεύγουν, καΐ δ Σατανας θα κάνει κατοικία του το σώμα του. Και ή σάρκα των σφαγμένων ζώων θα γίνει μέσα στο σώμα του ο δικός του τάφος. Γιατί αλήθεια σας λέω, αυτός πού σκοτώνει, σκοτώνει τάν εαυτό του, καί αυτός πού τρώει τη σάρκα των σφαγμένων ζώων, τρώει από το σώμα του θανάτου. . . Και ο θάνατος τους θα γίνει ο θανατάς του. .. Γιατί το αντίτιμο της αμαρτίας είναι ό θάνατος. Μη σκοτώνετε, ούτε να τρώτε τη σάρκα του αθώου θύματος σας, για να μη γίνετε οί σκλάβοι του Σατανά. Γιατί αυτό είναι το μονοπάτι τοΟ πόνου, καί δδηγεΐ στο θάνατο. "Αλλλ κάνετε το θέλημα τοΟ θεοϋ ώστε οί αγγελοί Του να σας υπηρετούν στο δρόμο της ζωής. "Υπακούετε, λοιπόν, τα λόγια του θεού: «Ιδού, σας έδωκα πάντα χόρτον κά-μνοντα σπόρον, δστις είναι επί του προσώπου πάσης της γης, καί πάν δένδρον το οποΐον έχει εν έαυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντας σπόρον' ταυτα θέλουσιν είσθαι εϊς εσάς προς τροφήν' καί εις πάντα τα ζώα της γη ς, καί εϊς πάντα τα πετεινά του ουρανού, καί εις παν έρπετόν έρπον επί της γης, και έχον εν έαυτφ ψυχήν ζώσαν, έδωκα πάντα χλωρόν χόρτον είς τροφήν». 'Επίσης το γάλα κάθε πλάσματος πού κινείται καί ζεϊ από αυτό θα είναι τροφή για σας, ακόμη δπως έδωσα σε αυτά τα πράσινα χόρτα, έτσι δίνω το γάλα τους σε σας. Άλλα σάρκα, καί
το αίμα πού τη ζωογονεί, σεϊς δεν πρέπει να τρώτε».
XXII
Τότε ένας άλλος (μαθητής) είπε: «Ό Μωϋσής, ό με
γαλύτερος μέσα ατό Ισραήλ, επέτρεψε στους προγόνους
μας να τρώνε τη σάρκα των καθαρών κτηνών, καί απα
γόρεψε τη σάρκα των ακάθαρτων κτηνών. Γιατί, λοιπόν,
συ μας απαγορεύεις τη σάρκα όλων των κτηνών; Ποιος
νόμος έρχεται άπο το θεό; Αυτός του Μωϋσή ή ο δικός
σου νόμος; XXIII
Kai ο Ιησούς συνέχισε: «Ό θεός έδωσε εντολή
στους προγόνους σας: «Να μ.ή σκοτώνετε». Άλλα ή καρ
διά τους σκλήρυνε και σκότωναν. Τότε ο Μωϋσής θέλη
σε τουλάχιστον αυτοί να μη σκοτώνουν ανθρώπους, καί
τους επέτρεψε να σκοτώνουν κτήνη. Καΐ τότε ή καρδιά
των προγόνων σας σκλήρυνε ακόμη περισσότερο, καί
σκότωναν καί ανθρώπους καί κτήνη. Άλλα εγώ σας λέω:
Να μη σκοτώνετε ούτε ανθρώπους, οϋτε κτήνη, ούτε α
κόμη καί το φαγητό πού βάζετε μέσα στο στόμα σας.
Γιατί αν τρώτε ζωντανή τροφή, αυτή θα σας ζωογονήσει,
αλλά αν σκοτώνετε την τροφή σας, ή νεκρή τροφή θα
σκοτώσει καί σας επίσης. Γιατί ή ζωή έρχεται μόνο άπο
ζωή, καί ο θάνατος έρχεται πάντα άπό θάνατο. Γιατί
κάθε πράγμα πού σκοτώνει την τροφή σας, σκοτώνει καί
τα σώματα σας επίσης. Καί κάθε πράγμα πού σκοτώνει
τα σώματα σας σκοτώνει καί τις ψυχές σας επίσης. Και
τα σώματα σας γίνονται ό,τι εϊναι και ή τροφή σας, κα
θώς επίσης καί τα πνεύματα σας, παρόμοια, γίνονται ότι
είναι καί οί σκέψεις σας». XXIV
«Λοιπόν τρώτε πάντοτε άπό το τραπέζι του θεού: τους καρπούς των δέντρων, τους σπόρους των χόρτων του άγροϋ, το γάλα άπό τα κτήνη, και το μέλι άπό τις μέλισσες. Γιατί όλα τα πράγματα πέρα άπό αυτά είναι ο Σατανάς, καί οδηγεΐ μέσο του δρόμου των αμαρτιών καί των ασθενειών στο θάνατο. Άλλα οί τροφές πού τρώτε από το πλούσιο τραπέζι του Θεού δίνουν δύναμη και νεότητα στο σώμα σας, και σεις ποτέ δε θα δήτε αρρώστια,>> ΧΧV
Φιλικά,

Αξίζει να μελετήουμε σε βάθος το πόσο όμορφα περιγράφεται αυτό που λέμε σήμερα "είμαστε ό,τι τρώμε".
Πόσο καθαρά μας λέει το κείμενο αυτό ότι τρώγωντας κρέας,τρώμε "Θάνατο".
Δεν παριστάνω τον μύστη και δεν είμαι χορτοφάγος.Τρώω κρέας και δεν αξιώθηκα να το κόψω ακόμη.
Έχω όμως βελτιώσει άλλα σημαντικά θέματα στον εαυτό μου και ...συνεχίζω

Edited by - Gothic on 03/02/2005 00:22:30
quote:
Αγαπητή Satsangi,αγγίζεις ένα υπέροχο για μένα και "εσωτερικότατο" κομμάτι που λέγεται "Εσσαίοι".
Δεν ξέρω πολλά πράγματα γιατί δεν το έχω μελετήσει. Έχω διαβάσει ότι ήταν κάπου 4,000 άνθρωποι οι οποίοι ήταν χορτοφάγοι και όλοι τους η ζωή ήταν βάση της μη βίας, φιλαληθειας, αγνότητας κλπ.
θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε λίγο για τους Εσσαίους μιας και σε ευχαριστεί τόσο.
Επισης υπάρχει και μια άποψη ότι και ο Χριστός ήταν Εσσαίος?
quote:
Αξίζει να μελετήουμε σε βάθος το πόσο όμορφα περιγράφεται αυτό που λέμε σήμερα "είμαστε ό,τι τρώμε".
Πόσο καθαρά μας λέει το κείμενο αυτό ότι τρώγωντας κρέας,τρώμε "Θάνατο".
Οι επί πολλά χρόνια χορτοφάγοι έχουν καταθέσει την εμπειρία τους για τις αλλαγές που επήλθαν στη ζωή τους, όταν έκοψαν το κρέας. Πολλοί ανέφεραν ότι ένιωσαν περισσότερο ενεργητικοί και δραστήριοι, όχι μόνο σωματικά αλλά και νοητικά. Χορτοφάγα ζώα, όπως ο ελέφαντας, το άλογο, το μουλάρι και το βόδι, φημίζονται για τη δύναμη και την αντοχή τους. εξαιτίας της μεγαλύτερης ζωτικότητάς τους, οι χορτοφάγοι επιδεικνύουν αυξημένη αποδοτικότητα και αυτοσυγκέντρωση στις σωματικές, καθώς και στις διανοητικές τους εργασίες. Γνωρίζουμε ότι η σωματική υγεία επηρεάζει τη νοητική μας εύρυθμη λειτουργία. Ένας σημαντικός αριθμός ερευνητών διερευνά την επίδραση της διατροφής στο νου. Μελέτες που έγιναν σε ζώα αποκάλυψαν ότι εκείνα που τράφηκαν με χόρτα ήταν πιο ήρεμα και πιο ήσυχα από εκείνα που τράφηκαν με κρέας.
quote:
Δεν παριστάνω τον μύστη και δεν είμαι χορτοφάγος.Τρώω κρέας και δεν αξιώθηκα να το κόψω ακόμη.
Έχω όμως βελτιώσει άλλα σημαντικά θέματα στον εαυτό μου και ...συνεχίζω![]()
Όλα τα πράγματα χρειάζονται το χρόνο τους για να ωριμάσουν.
Το σημαντικό είναι ότι δεν μένουμε απαθής αλλά προσπαθούμε ο καθένας μας με τις δυνάμεις του, τη διανοητική του κατάσταση, τις ροπές του νού του και το κάρμα του, να μπορέσουμε να αντιληφθούμε το σκοπό της ανθρώπινής μας ύπαρξης.
Φιλικά,

Το μόνο που μπορώ να σας πω, μιας και είμαι 23 χρόνια Vegetarian, (εκτός φυσικά από ότι γράψατε), το σώμα σας... γίνεται εξαιρετικά ευαίσθητο.
Οποία τροφή και αν φάτε, ακόμα και ένα μαρούλι, αισθάνεστε ΑΜΕΣΑ τι προκαλεί στο σώμα…και σε όλες τις λειτουργίες σας.
Satsangi,
δεν ξέρω αν είσαι Vegetarian, αυτό που προέχει είναι να είσαι ο εαυτός σου, σε και με ότι (kανείς - καταπιάνεσαι), να μην στο επιβάλει διλ. κάποιος...
Oπως έγραψε και ο Gothic , υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που δυνάμεθα να καλυτερέψουμε.
quote:
Το μόνο που μπορώ να σας πω, μιας και είμαι 23 χρόνια Vegetarian, (εκτός φυσικά από ότι γράψατε), το σώμα σας... γίνεται εξαιρετικά ευαίσθητο.Οποία τροφή και αν φάτε, ακόμα και ένα μαρούλι, αισθάνεστε ΑΜΕΣΑ τι προκαλεί στο σώμα…και σε όλες τις λειτουργίες σας.
Σωστά αγαπητέ Πλάτωνα,
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την έκφραση: «Είσαι ό,τι τρως.» Σε πολλές χώρες της Ανατολής, όπου η χορτοφαγία είναι ο κύριος τρόπος διατροφής επί χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πως, ό,τι καταναλώνουν, μορφοποιεί κάποιο μέρος του σώματός τους και επιπλέον επηρεάζει τις σκέψεις τους. Πιστεύουν ότι, αν φάνε τη σάρκα κάποιου ζώου, τότε οι νοητικές και συναισθηματικές δονήσεις και τα χαρακτηριστικά αυτού του ζώου θα διαπλάσουν ένα μέρος της ίδιας τους της φύσης. Επομένως, πολλοί άνθρωποι που ανατράφηκαν με τις Ανατολικές παραδόσεις, προτιμούν να ζουν με φυτικές τροφές, οι οποίες συμβάλλουν περισσότερο στην εξασφάλιση νοητικής ισορροπίας.
quote:
Satsangi,
δεν ξέρω αν είσαι Vegetarian, αυτό που προέχει είναι να είσαι ο εαυτός σου, σε και με ότι (kανείς - καταπιάνεσαι), να μην στο επιβάλει διλ. κάποιος...
Nαι ειμαι χορτοφάγος, απέχω από κρέας ψάρι και αυγά.
Θέλω να πιστεύω ότι όλοι υποκινούμαστε από μια εσώτερη παρόρμηση και όχι γιατί κάποιος μας επιβάλλει κάτι.
quote:
Oπως έγραψε και ο Gothic , υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που δυνάμεθα να καλυτερέψουμε.
Όλα είναι θέμα στόχων. Άν βάλεις στόχο να μάθεις Αγγλικά, ξέρεις ότι θα πρέπει για μερικά χρόνια να θυσιάζεις κάποιες ώρες την ημέρα σε διάβασμα. Το ίδιο ισχύει για όλα τα πράγματα. Αν έχεις ένα συγκεκριμένο στόχο που θέλεις να επιτύχεις, τότε ανάλογα οδηγείς τον εαυτό σου προς αυτή τη κατεύθυνση κάνοντας μικρά ή μεγάλα βήματα!
Φιλικά,