- Η ζωή εν μάσκα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
"Αν ψάξουμε να βρούμε ποιος φταίει... θα φτιάσουμε στον Αδάμ και την Εύα."
Εσείς ψάχνετε για διαιτητή (για διαφορετικούς λογους ο καθένας)
Ειλικρινά στο λεω, δεν εχω καμία απολυτός διάθεση.
Εχω αναφέρει τους λογους, που αποφασίσαμε, να παραμείνουν "ανοιχτά" τα φορα του esoterica.gr παρόλο που, ομολογουμένως, το κοινο εχει στραφεί σε αλλου είδους μέσα ενημέρωσης/"διαλόγου"
Κλείνω, λέγοντας για τελευταια φορα, οποιος θέλει μπορεί να παραμείνει, αλλα με τους δικους μας κανόνες κι οχι τους δικους του!
Πάντα υπάρχουν κατι τύποι που την ελαστικότητα την θεωρούν αδυναμία ή επιδιώκουν την ρήξη για κάποια άρρωστα σενάρια που έχουν στο μυαλο τους, κι ας ξέρουν πολυ καλα οτι αυτά δεν περνάν πια .
Λοιπόν κύριοι η απόφαση δικη σας.
quote:
Επιμενίδης ο Μαρκεζινης ο νεότερος εχει αναφερει:
"Αν ψάξουμε να βρούμε ποιος φταίει... θα φτιάσουμε στον Αδάμ και την Εύα."
Ο Όφις την ηπάτησε. Δεν είναι κακό να φτάσουμε και ως τον όφι, που μάλλον δε φταίει μόνο αυτός.
Δεν πρέπει να αναζητήσουμε ποιος φταίει; Λογικό ερώτημα δεν είναι αυτό; Αν θέλουμε-θέλετε βέβαια να μην επαναλαμβάνονται τα φαινόμενα. Αλλιώς θα επαναλαμβάνονται.
quote:
Εσείς ψάχνετε για διαιτητή (για διαφορετικούς λογους ο καθένας)
Καλά το να μην έχεις διάθεση είναι φυσικό και κατανοητό. Όμως δεν σε νοιάζει που ένας άνθρωπος υποφέρει από φαντασιώσεις και απόδίδει τα χίλια δυό στους άλλους Τον Heretic εννοώ. Αν τον ξέρεις προσωπικά βοήθησέ τον. Εγώ δεν τον ξέρω και παρόλα αυτά τον συμπονώ και τον συγχωρώ. Εκείνος δεν κάνει το ίδιο σε μένα. Δεν πειράζει. Έτσι είναι η ζωή. Όταν κάνεις κάτι καλό σε κυνηγάνε κιόλας. Αν γίνεις δράκος και τους φας σου λένε συγνώμη και ευχαριστώ από φόβο βέβαια. Αλλά τι να το κάνεις τότε το ευχαριστώ που δε θα αξίζει τίποτε. Τον συγχωρώ για όλα όσα λέει. Και ας λέει ότι με παρακολουθεί από το 2005! Αν είναι κάποια Θεσσαλονικιά Μαρία που γνώρισα τότε μακάρι, αλλά να μου το πει.
quote:
Εχω αναφέρει τους λογους, που αποφασίσαμε, να παραμείνουν "ανοιχτά" τα φορα του esoterica.gr παρόλο που, ομολογουμένως, το κοινο εχει στραφεί σε αλλου είδους μέσα ενημέρωσης/"διαλόγου"Κλείνω, λέγοντας για τελευταια φορα, οποιος θέλει μπορεί να παραμείνει, αλλα με τους δικους μας κανόνες κι οχι τους δικους του!
Πάντα υπάρχουν κατι τύποι που την ελαστικότητα την θεωρούν αδυναμία ή επιδιώκουν την ρήξη για κάποια άρρωστα σενάρια που έχουν στο μυαλο τους, κι ας ξέρουν πολυ καλα οτι αυτά δεν περνάν πια .Λοιπόν κύριοι η απόφαση δικη σας.
Αν παραβίασα κάποιον από τους όρους πες μου. Δεν θέλω να παραβιάζω όρους. Δείξε μου που είναι αυτοί να τους δώ. Τους όρους υποδοχής σίγουρα δεν τους παραβίασα. Ποτέ δεν ειρωνεύτηκα χωρίς πρόκληση από άλλον ούτε πρόσβαλα κάποιον χωρίς προηγούμενη προσβολή. Ανεξαρτήτως των λόγων που θέλετε να μείνει ανοιχτό το Esoterica δεν είναι ανθρώπινη υποχρέωση από αξιοπρέπεια και μόνο να προστατεύεις τον αδύνατο και το θύμα; Στην προκειμένη περίπτωση είμαι θύμα. Χωρίς να προκαλέσω κανέναν δέχτηκα εξ αρχής επιθέσεις άνευ λόγου και αιτίας με ανοίκειες εκφράσεις. Έχω συμμετάσχει σε πολλά φόρουμ. Πουθενά δεν συνέβη αυτό παρά τις όποιες αντιπαραθέσεις. Συνεπώς δεν τίθεται το ερώτημα σε εμένα αν θέλω να τηρήσω τους όρους σας , εγώ και θέλω και τους τηρώ νομίζω. Τίθεται το ερώτημα αν εσείς θέλετε να τηρήσετε κάποιους στοιχειώδεις όρους αντικειμενικότητας και αξιοπρέπειας στο διάλογο. Αν έρχονταν σπίτι μου δυο φιλοξενούμενοι και ο ένας έβριζε τον άλλον αναίτια, θα του ζητούσα το λόγο ακόμη και αν ήταν γνωστός και φίλος και αν δεν μου έλεγε αλήθεια θα τον έδιωχνα και θα γινόταν φίλος μου ο άλλος. Αυτόν που δεν λέει την αλήθεια θα έδιωχνα ας ήταν και φίλος. Αυτό το έχω κάνει και στην πράξη όταν διέκοψα φιλίες χρόνων μόλις διαπίστωσα ότι κάποιος δεν ήταν ειλικρινής είτε γιατί δεν μπορούσε (τότε τον συμπονάς μεν γιατί μπορεί να έμπλεξε, αλλά δεν τον έχεις και φίλο δε) είτε επειδή δεν ήθελε (τότε δε χρειάζεται συμπόνοια καν).
Σε παρακαλώ αν βρεις ένα και μόνο μήνυμα που να προκαλώ ή να προσβάλλω αναίτια, να μου δείξεις. Βοήθησε τον Heretic. Τον έχουν παραπλανήσει πολύ όπως φαίνεται, στο παρελθόν, και το χρειάζεται.
και κάνω ανάκριση μονάχος,
ο χωρισμένος μου εαυτός
είναι που χώρισε το κόσμο
από λάθος.
quote:Εσείς ψάχνετε για διαιτητή (για διαφορετικούς λογους ο καθένας)
Εγω καθόλου. Και θεωρω απολύτως σωστο να παραχωρησουμε επισημα τη θέση του θαμώνα-μασκωτ του φορουμ σε αυτον και τα ψευδώνυμα του, να τα βαλει να συζητάνε μεταξυ τους μέχρι την αιωνιότητα και να αποσυρθουμε ολοι οι υπολοιποι. Ετσι κι αλλιώς, οπως κι εσυ ειπες, αλλου γινεται το παρτι και χωρις κορωνοιο.
Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα
(Ακατάληπτο)
Δαιμόνιε hacker τα ξεσκέπασες όλα ...
Πέντε (5) ημέρες απενεργοποιηση λογαριασμού
οχι τίποτε άλλο, αλλα μη βγάλεις και τα δικά μου άπλυτα στη φορα
Δεν είμαι hacker και το ξέρεις νομίζω. Δεν χρειάζεται να είναι χάκερ κάποιος για να βρει δημόσιες πληροφορίες!!! Οπότε για ποιο λόγο μου απενεργοποιείς το λογαριασμό για 5 μέρες όταν στο ΠΜ που μου έστειλες σου απάντησα ότι δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα; Και διέγραψε και το μήνυμα όταν δεν έχει κάποια πληροφορία που δεν υπάρχει ήδη στο φόρουμ Από εδώ πήρα και έγραψα και το είδες. Ποιος ο λόγος της διαγραφής ως δήθεν "Ακατανόητο";
κι εγω θα κανω οτι δεν ειδα τιποτα....
και εχεις 5 ολόκληρες μερες να σκεφτείς αν θέλεις να συνεχίσεις εδω.
* (μην μπερδευτείς σαν το "hacker" ... δεν ανοίγουμε διάλογο)
** (επίσης μην μπερδεύεις ποιος "στέλνει" και ποιος "απαντά" σε pm ... αλλάζει λιγουλάκι το νόημα)
Δοξα τον Tim Berners υπάρχουν εκεί εξω εκατομμύρια φόρα που μπορεί να πει ο καθένας τον καημό του.
Οι λογαριασμοί Επιμενίδης και Επιμενίδης1 διαγράφονται οριστικά.
Σιγά και τι έγινε θα μου πείτε... Και τις καλές μέρες, πολλές 15χρονες πλήρωναν μπράβους να δέρνουν αυτές που τους έκλεψαν το γκόμενο. Τωρα με την καραντίνα βρήκες πάλι γκρινιάρη την ευκαιρία να τα θίξεις; Σίγουρα.
Η Ελλάδα οδηγείται αργά αλλά σταθερά σε συνθήκες μπανανίας τύπου λατινικής Αμερικής. Αρκεί πια ένα συμβάν-καταλύτης (βλ. εθνική καταστροφή) να ωθήσει τη χώρα ξανά σε μονοπάτια που έχουν ζήσει οι παλιοί στο παρελθόν και έχουμε αρχίσει να παρατηρούμε τις απαρχές τους οι νεώτεροι. Το δρόμο ήδη έδειξε η Αμερική. Οι ψεκασμένοι οπαδοί του D. Trump, πραγματοποίησαν μια παραλλαγή του Πραξικοπήματος της Μπυραρίας, του Χίτλερ στο Καπιτώλιο. Απλά στον τωρινό ηθικό αυτουργό του πραξικοπήματος D. Trump, δεν βγήκε κάτι το ωφέλιμο και γι' αυτό φαινομενικά έκανε πίσω και δεν το εκμεταλεύτηκε. Ανάλογα φαινόμενα είδαμε και την περίοδο που η Ελλάδα φλέρταρε την καταστροφική άτακτη έξοδο απο το €, έμπνευσης διαφόρων δημαγωγών τύπου Γ. Βαρουφάκη. Τα "άρθρα" επίσης, αν θυμάμαι καλά, σε blogs & forums διαφόρων (αντιστοίχων) με τους D. Trump supporters, άρχιζαν με το "Αμεση Δημοκρατία τώρα!" και τελείωναν με το "... μήπως έφτασε και η ωρα να μιλήσουμε και για κρεμάλες;".
Πραγματικά, έχω παρατηρήσει ότι σχεδόν πάντα η "άμεση δημοκρατία" συνοδεύεται απο κρεμάλες, ενίοτε αν όχι απο λαιμητόμους, τουλάχιστον απο λυντσαρίσματα. Πάντα ο ημιπαράφρονας φασίστας θα βρεί τον τρόπο να εκφραστεί ακόμα και μέσα απο τις αφορμές που παραδοσιακά αντιπαλεύεται.

Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)
Edited by - Heretic on 12/01/2021 10:14:57
Διαγραφή μηνύματος
22/01/2021
01/05/2020Και η ζωή μας θα είναι μια ζωή εν μάσκα.
Όταν ξεκίνησα το θέμα, είχα στο μυαλό μου την φράση "η ζωή εν τάφω". Παραφράζοντας, έγινε "η ζωή εν μάσκα". Μετά από σχεδόν 1 χρόνο, μετά από την ανακάλυψη των εμβολίων, μετά από διαδοχικά lockdowns, ανοίγματα τύπου "φυσαρμόνικας", self-tests, εμβολιασμούς, πλησιάζει Πάσχα. Θα ακουστεί το "η ζωή εν τάφω". Η Μάσκα παραμένει. Έγινε διπλή. Και το "η ζωή εν μάσκα", είναι πράγματι μια παράφραση ; Δεν ξέρω. 20 χρόνια τώρα, ποτέ δεν μπόρεσε η κούτρα μου να ερμηνεύσει αυτά τα φλας που τρώει κατακούτελα ανά διαστήματα. Παλιότερα πιο συχνά. Τώρα, πιο σπάνια. Τι είναι ; Τι σημαίνουν ; Από πού έρχονται και τι θέλουν να μου πουν ; Δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να κρατηθώ ζωντανός. Να κρατηθούμε ζωντανοί. Και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μας και για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς τάφους, χωρίς μάσκες ...
Τα δέοντα.
Αν ζούσα στην Ιαπωνία ίσως να μην μου προκαλούσε εντύπωση ένα ανάλογο σκηνικό με τον καιρό θα το συνηθίσουμε και εδώ. Το να βλέπουμε ανθρώπους με χειρουργικές μάσκες μπορεί να περιοριστεί σε έκταση φαινομένου αλλά δε νομίζω ότι θα εκλείψει, ο ιός όπως και αυτός της κοινής γρίπης ήρθε για να μείνει, το πόση ζημιά προκάλεσε άμεσα ή έμμεσα ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχουν ιστορικοί στο μέλλον για να τους απασχολήσει.
Το εμβόλιο πάντως δε το κάνω και σκασίλα μου αν χαλάω την ανοσία της αγέλης!
quote:
Διαγραφή μηνύματος

«Το άτομο που λέει ότι δεν μπορεί να γίνει, δεν θα πρέπει να διακόπτει το πρόσωπο που το κάνει».
quote:Εδώ γιατί παραπλανείτε τους αναγνώστας και προσπαθείτε να τους πείσετε οτι είμαι ενεργό μέλος;
globalseeker
Νέο Μέλος
Eχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια όταν σε μια βόλτα με την οικογένεια σε ένα από τα μεγάλα πάρκα της περιοχής συνάντησα ένα παιδάκι χωρίς μαλλιά και με χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο να απολαμβάνει την ηλιόλουστη μέρα. Αυτό που για εμας είναι κάτι πρωτόγνωρο για κάποιους ήταν η καθημερινότητα τους, life is a bitch ωρες-ωρες ακόμα και εκεί που φαινομενικά, δε λέω λογικά, δε θα έπρεπε!
Αν ζούσα στην Ιαπωνία ίσως να μην μου προκαλούσε εντύπωση ένα ανάλογο σκηνικό με τον καιρό θα το συνηθίσουμε και εδώ. Το να βλέπουμε ανθρώπους με χειρουργικές μάσκες μπορεί να περιοριστεί σε έκταση φαινομένου αλλά δε νομίζω ότι θα εκλείψει, ο ιός όπως και αυτός της κοινής γρίπης ήρθε για να μείνει, το πόση ζημιά προκάλεσε άμεσα ή έμμεσα ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχουν ιστορικοί στο μέλλον για να τους απασχολήσει.
Το εμβόλιο πάντως δε το κάνω και σκασίλα μου αν χαλάω την ανοσία της αγέλης!
Είναι για να λάβετε αυτή τη μικρή ηδονή οτι μου τη φέρατε που προσπάθησα μια δυο φορές να συνδεθώ και δεν τα κατάφερα;
οκ τρείς αλλά μην χαρείς και πολύ,δεν κάνει καλό στο κάρμα οπως θα ξερς

'«Το άτομο που λέει ότι δεν μπορεί να γίνει, δεν θα πρέπει να διακόπτει το πρόσωπο που το κάνει».'
Edited by - orderintοchaos on 22/04/2021 09:21:09