- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΝΟ2) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
α) Μπορεί να είναι αληθινό, αλλά σε κάθε περίπτωση, μπορεί ο κ. Γιαννάκης να έκανε ακριβώς αυτό που κάνουμε εμείς σε αυτή την περίπτωση: μια ανάλυση των προφητειών που μας παραδόθηκαν, και συρραφή τους σε εννιαίο κείμενο, με την προσωπική του κατανόηση. Ο Θεός να με συγχωρέσει αν τον κατηγορώ τσάμπα τον άνθρωπο, αλλά είναι πιθανό σαν σενάριο.
β) Αυτό που λες ότι ο Θεός θα προειδοποιούσε τον λαό του, έχει ήδη γίνει: μας έστειλε τον Πατέρα Παίσιο μέχρι το '94 που απέθανε, ο οποίος και μας είπε πάρα πολλά.
Αυτά τα ολίγα.
Νίντζα, σε ευχαριστώ φίλε μου που μου απάντησες. ![]()
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Μπορεί καν να μην αναφέρονται στην δικιά μας εποχή οι προφητείες, και παρασυρόμενοι από το πνεύμα της ανομίας της εποχής μας να κάναμε λάθος στις εκτιμήσεις μας.
----------------------
(Και θα επικρατήσει στην Επτάλοφο το ξανθό γένος για έξη ή πέντε μήνες και θα φυτεύουν πάνω σ' αυτήν λάχανα, και θα φάνε πολλοί από αυτούς για να εκδικηθούν τους Αγίους)
Τι τους φταίνε οι Άγιοι; Τι εκδικητικότητα είναι αυτή;
Επίσης, μέσα στον πόλεμο αυτοί δεν έχουν άλλη δουλειά, και φυτεύουν λάχανα; :)
Μήπως δεν είναι κατά τη διάρκεια του πολέμου των 5-6 μηνών, αλλά κατά τη διάρκεια της επικράτησης για άλλους 5-6 μήνες, όπως είπε ο Αετός;
Τότε δένουν όλες οι ημερομηνίες στο οικοδόμημα του Αετού.
να σας διευκρινισω οτι η ξαδερφη μου που θελει να παει στην πολη δεν ειναι η γκομενα μου αλλα η αδερφη της.
επισης αν διαβασετε τοπικες εφημεριδες της πατρας θα μαθετε οτι τις τελευταιες 15 μερες κανει διαδοχικους σεισμους με μεγεθη 2.5-4 ριχτερ.οι επιστημονες το αναφερουν ως σμηνος σεισμων και οτι ειναι συνηθες φαινομενο σε σεισμογενεις περιοχες.αν ομως ολοι αυτοι οι σεισμοι ειναι προσεισμοι ενος μεγαλυτερου?ξερετε που παει το μυαλο μου?στον μεγα σεισμο που θα χτυπησει την μεσογειο(γιατι και ο πατραικος και ο κορινθιακος ειναι μεσογειος-το ριο ειναι το φυσικο οριο των δυο κολπων)
http://www.apologitis.com/gr/keimena/lipsi.htm
Όποιο κείμενο θέλετε να κατεβάσετε από εδώ, αξίζει. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το βιβλίο του π. Σεραφείμ Rose "Η Ορθοδοξία και η Θρησκεία του Μέλλοντος" είναι όλα τα λεφτά, αποκαλύπτει πολλά περί των άλλων θρησκειών, των άλλων χριστιανικών δογμάτων και της "πανθρησκείας".
Aetos, μπορείς να αναδιαρθρώσεις τον συλλογισμό σου για τις γιορτές της Παναγίας και το ότι πέφτει Τετάρτη με το παλιο ημερολόγιο;
Νεοημερολογίτης είμαι, αλλά ο μόνος λόγος είναι το ότι η Εκκλησία μας το προτείνει ως ημερολόγιο και δεν θέλω να αποκοπώ. Θεωρώ ότι οι Άγιοι προφήτευσαν με το δικό τους το ημερολόγιο, το παλιό.
----------------------
Λέει συγκεκριμένα <<......το δε ξανθό γένος,άμα μετα των πρακτόρων όλων Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφο επάρουν μετα των προνομίων,τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΑΙΑΣ ΩΡΑΣ(μέχρι τον πέμπτο μήνα) και φωνή βοήσει τρίτον (φωνή αγγέλου θα παύσει τον πόλεμο στον πέμπτο μήνα για να έρθει ο Ιωάννης) στήτε,στήτε,στήτε,μετα φόβου θεού σπεύσατε πολλά σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη,άνδρα εύρητε γενναίον,θαυμαστό και ρωμαλέον,τούτον έξετε Δεσπότην φίλος,γαρ εμού υπάρχει και αυτόν παραλαβόντες θέλημα εμόν πληρούται.>>.Νομίζω αδελφέ Στιτς ότι έτσι είναι η αλήθεια, και η αναφορά που γίνεται στο χρησμό και στον προφητικό χάρτη του 17ου αιώνος πέρι τριετής δυστυχίας,έχει να κάνει με τον Αρμαγεδώνα ή κάποια γεγονότα που θα προηγηθούν αυτού.Επίσης μην ξεχνάμε ότι οι Ρωσοι θα κατέχουν την Πόλη καθόλη την διάρκεια του πολέμου και θα είναι αυτοί που θα μας την παραδώσουν,κάτι που το λέει και ο Αγιος Μεθόδιος όταν λέει ότι θα την κατέχουν για 5 ή 6 μήνες,προφανώς πριν μας την παραδώσουν.Το ότι θα μας την παραδώσουν Ρώσοι,δλδ ότι θα την έχουν Ρώσοι,μας το έχει πει καθαρά και ο Παίσιος(δεν ξέρω τη γνώμη σας,αλλά εγώ τον κατατάσσω στους αγίους).
Αδελφέ Λιακοφαν,η προφητεία που παραθέτεις όλος απορία έχει μεταφορική έννοια, και ο σκοπός της είναι να μας πληροφορήσει με τρόπο που θα επιτρέψει στην φαντασία μας να δουλέψει ώστε να βρει τα κρυμμένα νοήματα.Όταν λέει ότι θα φυτεύουν λάχανα, δεν εννοεί ότι θα αρχίσουν να σκάβουν τα περιβόλια της Κωνσταντινούπολης,αλλά μας λέει με ωραίο τρόπο το πότε,ποιά εποχή θα αρχίσει ο πόλεμος,δλδ μας λέει ότι θα μπουν οι Ρώσοι στην Πόλη σε εποχή που θα φυτεύονται τα λάχανα.
Ακόμα μας λέει το διάστημα που θα κρατήσει ο πόλεμος και που θα έχουν την Πόλη οι Ρώσοι,δλδ 5 ή 6 μήνες,και μας μιλάει για εκδίκηση των Αγίων,που εννοεί ότι ο άπιστος λαός των Αγαρηνών που δεν σεβάστηκε τις εκκλησίες,τα άγια λείψανα και τα ιερά της χριστιανοσύνης που άφησαν πίσω τους οι πρόσφυγες χριστιανοί ανα τους αιώνες,θα πρέπει να τιμωρηθεί,και μαζί με αυτούς κάθε λαός που έχει ξεστρατίσει σε υπερβολικό βαθμό προς την ανομία και τη διαφθορά.
Κάθε λαός που θα πάρει μέρος στον πόλεμο αυτόν θα οδηγηθεί εκεί με νεύμα θεού για να υποστεί την τιμωρία του,άλλωστε το λέει και η προφητεία <<ιερείς δε και μοναχοί,και όλη η ανθρώπινη τάξη ,χωρίς να το θέλουν και από Θεία νεύση θα έλθουν στην Κωνσταντινούπολη,εκτός από κάποιους εκλεκτούς (λαούς) που θα παραμείνουν στον τόπο τους.Τόσο μεγάλος στόλος θα γίνει,ώστε οι επι κεφαλής του στόλου θα είναι περίπου 70000,ενώ κάθε ένας από αυτούς θα έχει υπό τις διαταγές του 10000 άνδρες.Αυτοί θα πλεύσουν και θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη,σε τόπο που λέγεται Κοντοσκάλι.>>.
Τέλος πάντων, ας πούμε πως οι Άγιοι έδιναν ημερομηνίες του 21ου αιώνα με το παλαιό ημερολόγιο:
25 Μαρτίου: Ευαγγελισμός -> 7 Απρ με το νέο ημερολόγιο (Τετάρτη το 2010)
15 Αυγούστου: Κοίμησις -> 28 Αυγ με το νέο ημερολόγιο (Τετάρτη το 2013)
8 Σεπτεμβρίου: Γενέθλιο -> 21 Σεπ με το νέο ημερολόγιο (Τετάρτη το 2011)
21 Νοεμβρίου: Εισόδια -> 4 Δεκ με το νέο ημερολόγιο (Τετάρτη το 2013)
Σαν πολύ αργεί ο Βασιλιάς Ιωάννης...
Αλλά: ο συγκεκριμένος Άγιος δεν χρησιμοποιεί ημερομηνίες, χρησιμοποιεί εορτές
Άρα επιστρέφουμε στην αρχική ανάλυση.
22, ευχαριστώ για την εξήγηση. Αν και με χαλάει λίγο η μεταφορά ότι τρώγοντας τα λάχανα, αυτό αποτελεί εκδίκηση.
Και τι θέση έχει η εκδίκηση στη φιλοσοφία των υποτιθέμενων χριστιανών; Εκτός αν είναι και οι Ρώσοι νεοταξίτες. Που σύμφωνα με τη Svali είναι, ή μάλλον ήταν, το 1997 που λέει πως έφυγε από το cult.
quote:
Τι τους φταίνε οι Άγιοι; Τι εκδικητικότητα είναι αυτή;
Liakofun
Eννοει, να εκδικιθουν για λογαριασμο των αγιων.