- Νομοι ή Περι Νομοθεσιας - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
Τοτε ποιος ο ΘΕΟΣ;
Δε σε καταλαβαίνω. Αν θέλεις, χρησιμοποίησε μία πιο κατανοητή σύνταξη.
quote:Πως;(Μη μου γραψεις για παιδεια)
Βρε zinon, αν ήξερα το πώς, νομίζεις ότι θα καθόμουν να γράφω τώρα σ' εσένα;
Θα έγραφα ένα βιβλίο και θα το 'κανα best seller! ![]()
quote:
Δεν κρινω τον εαυτο μου και τον δικο σου εαυτο προστατευω.Καθως και εκεινων που δεν μπορουν να μιλησουν.Οπως εκαναν ολοι αυτοι (και εσυ μαζι) που βοηθησαν την Amina.
Δεν ξέρω τί ηλικία έχεις ή τί είδους σπουδές έχεις κάνει, αλλά ξέρεις... όλοι όσοι ασχολούνται με το δικονομικό σύστημα, τους ίδιους προβληματισμούς έχουν.
Εκατοντάδες χρόνια τώρα, ο άνθρωπος προσπαθεί να είναι δίκαιος.
Για κάποιο λόγο φτάσαμε εδώ και έχουν γίνει αυτές οι επιλογές.
Σκέψου λίγο θετικότερα... αν θες. Αν δε θες, δικαίωμά σου είναι να πιστεύεις ότι θέλεις.
Ούτως ή άλλως, είναι προφανές ότι δεν είσαι κατ' επάγγελμα νομοθέτης, οπότε δεν κινδυνεύει κάποιος...
Για όλους έρχεται η ώρα που μας διδάσκει η ζωή...
quote:Ουτε εγκλημα υπαρχει .
Έγκλημα και απονομή δικαιοσύνης πάνε πακέτο. Μην παίζεις με τις λέξεις, σε παρακαλώ πολύ.
Η ζωή δεν πάει πακέτο με το έγκλημα. Έλεος!!!!!
Αν ήταν έτσι, πρέπει να πάμε όλοι ν' αυτοκτονήσουμε...
quote:Ο ιδιος μ΄αυτον που εβαλε την προηγουμενη σειρα.
Κοίτα... Αν είναι να παραλογιζόμαστε τελείως, να το ξέρω, να σταματήσουμε εδώ.
Δεν είναι ανάγκη να αναλωνόμαστε ασκόπως ούτε εσύ, ούτε κι εγώ.
quote:
Και τελος θυμησου οτι μιλαω για συγκεκριμενες περιπτωσεις που αφορουν το μελλον του ανθρωπου.
ΕΣΥ μιλάς για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Ο Νόμος όμως, καλείται να καλύψει πολλές εκδοχές, τις οποίες πιθανά δεν φαντάζεσαι καν.
Τί θα πεις, αν έρθει κάποιος άλλος και προσθέσει κάποιες άλλες περιπτώσεις και στο τέλος, καταλήξουμε να σφαζόμαστε μεταξύ μας για χάριν του δικαίου;
Παλιά γινόταν κι αυτό. Υπήρχαν κι οι φόνοι για λόγους τιμής.
Έτσι και στην περίπτωση της Νιγηρίας. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
1 Η συνταξη της προτασης ειναι μια χαρα.
2 Οταν δεν ξερεις κατι μενεις στο σιγουρο.
3 Εστω οτι ξερω απλα να γραφω και δεν εχω σπουδες.
4........ Για κάποιο λόγο φτάσαμε εδώ και έχουν γίνει αυτές οι επιλογές.......
Ναι σιγουρα για καποιο λογο φτασαμε εδω αλλα τις επιλογες μαλλον ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...
5..... Ούτως ή άλλως, είναι προφανές ότι δεν είσαι κατ' επάγγελμα νομοθέτης, οπότε δεν κινδυνεύει κάποιος......
Ναι εχεις δικαιο δεν κινδυνευει καποιος αλλα καποιος αλλος .
6..... Για όλους έρχεται η ώρα που μας διδάσκει η ζωή...
θα περιμενω ισως αποκτησω και εγω καποτε λιγη Σοφια
7... Κοίτα... Αν είναι να παραλογιζόμαστε τελείως, να το ξέρω, να σταματήσουμε εδώ.Δεν είναι ανάγκη να αναλωνόμαστε ασκόπως ούτε εσύ, ούτε κι εγώ......
Οπως νομιζεις
8..... Ο Νόμος όμως, καλείται να καλύψει πολλές εκδοχές, τις οποίες πιθανά δεν φαντάζεσαι καν........
Ας τις φανταστουν οι υπευθυνοι εμενα με ενδιαφερει να παψουν ορισμενα πραγματα να γινοντε, αν συνεχισουν καποιος δεν κανει καλα την δουλεια του η καποιο «δικονομικο»συστημα εχει χαθει καπου μεταξυ γραφειοκρατιας και μεγαλης αποστασης απο την πραγματικοτητα.
9Τί θα πεις, αν έρθει κάποιος άλλος και προσθέσει κάποιες άλλες περιπτώσεις και στο τέλος, καταλήξουμε να σφαζόμαστε μεταξύ μας για χάριν του δικαίου;
Παλιά γινόταν κι αυτό. Υπήρχαν κι οι φόνοι για λόγους τιμής.
Έτσι και στην περίπτωση της Νιγηρίας. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Τελος εδω θετεις ενα πολυ ορθο προβληματισμο δεν ξερω ομως αν θα μπορουσαμε να καταλαβουμε ο ενας τον αλλο στην ερμηνεια που θα επιχειρουσαμε να δωσουμε.Αν δεν βαριεσαι εγω ευχαριστως το συζηταω.
Φιλικα Ζηνων
zinon
quote:
Απο που να αρχισω
Απ' όπου θες.
quote:
1 Η συνταξη της προτασης ειναι μια χαρα.
Θα είχες δίκιο, αν είχα καταλάβει τί γράφεις.
quote:
2 Οταν δεν ξερεις κατι μενεις στο σιγουρο.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω σε τί αναφέρεσαι.
quote:
3 Εστω οτι ξερω απλα να γραφω και δεν εχω σπουδες.
Δεν είναι έτσι. Το "έστω" δεν είναι απάντηση. Αν δεχθώ κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δείξω περισσότερη κατανόηση, γιατί θα είναι λογικό ότι δεν μπορείς να κατανοήσεις κάποιους συσχετισμούς.
quote:
4
Ναι σιγουρα για καποιο λογο φτασαμε εδω αλλα τις επιλογες μαλλον ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...
Κανενός παπά και κανενός ευαγγελίου... Απλή νομική επιστήμη.
quote:
5
Ναι εχεις δικαιο δεν κινδυνευει καποιος αλλα καποιος αλλος .
Τρίτη Δημοτικού; ![]()
quote:
6
θα περιμενω ισως αποκτησω και εγω καποτε λιγη Σοφια
Καλό κουράγιο λοιπόν, σε όλους μας.
quote:
7
Οπως νομιζεις
Ούτως ή άλλως κάνω ότι νομίζω... Άλλο είναι το θέμα.
quote:
8
Ας τις φανταστουν οι υπευθυνοι εμενα με ενδιαφερει να παψουν ορισμενα πραγματα να γινοντε, αν συνεχισουν καποιος δεν κανει καλα την δουλεια του η καποιο «δικονομικο»συστημα εχει χαθει καπου μεταξυ γραφειοκρατιας και μεγαλης αποστασης απο την πραγματικοτητα.
Λάθος ήμουν πριν. Πρώτη δημοτικού, ε; ![]()
Επειδή εσένα σ' ενδιαφέρει να σταματήσουν ορισμένα πράγματα, νομίζεις ότι θα γίνει έτσι;
Υποδομή δεν χρειάζεται;
Την υπόλοιπη κοινωνία τί τη νοιάζει; Να σε προβληματίζει; Όλα γύρω από εσένα γυρίζουν;
quote:
9
Τελος εδω θετεις ενα πολυ ορθο προβληματισμο δεν ξερω ομως αν θα μπορουσαμε να καταλαβουμε ο ενας τον αλλο στην ερμηνεια που θα επιχειρουσαμε να δωσουμε.Αν δεν βαριεσαι εγω ευχαριστως το συζηταω.
Σ' ευχαριστώ που μου αναγνωρίζεις τον ορθό προβληματισμό.
Ούτε εγώ ξέρω αν μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο. Εξαρτάται...
Δε βαριέμαι, αλλά κάνε "όπως νομίζεις".
.
.

Edited by - Zadok on 17/01/2005 15:29:27
Edited by - Zadok on 17/01/2005 15:31:22
.......Η ανθρώπινη δικαιοσύνη δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ο τιμωρός…………….
Τοτε ποιος ο ΘΕΟΣ;
Ποιος θα ειναι ο τιμωρος zadok ο Θεος ,που ολα τα βλεπει και τα επιβλεπει ,αν δεν τιμωρησει η ανθρωπινη δικαιοσυνη τοτε ποιος ; Εξηγησε μου σε παρακαλω διοτι εχω αντιληπτικο προβλημα (το δημοτικο ομως καταφερα να το τελειωσω)...
zinon
Γι' αυτό χρειάζεται λίγη προσοχή, ώστε να μην γράφουμε όπως ακριβώς εκφέρουμε το λόγο όταν μιλάμε.
Στην πρότασή σου "Τοτε ποιος ο ΘΕΟΣ;" έλειπε το ρήμα και το ουσιαστικό στο οποίο αναφερόσουν ή κάποια πρόσθετα σημεία στίξης, ώστε να καταλάβω. Όταν όμως, τη διάβασα δυο-τρεις φορές φωναχτά, διαπίστωσα ότι εκτός από τη συνεχόμενη εκδοχή "Τοτε ποιος ο ΘΕΟΣ;", υπάρχει και η άλλη "Τοτε ποιος είναι; ο ΘΕΟΣ;" ή αλλιώς "Τοτε ποιος είναι ο τιμωρός;".
Σωστά κατάλαβα;
Πρέπει κάποιος να τιμωρήσει; Είσαι σίγουρος ότι η τιμωρία νουθετεί;
Στο δημοτικό σε διαπαιδαγώγησαν δια της τιμωρίας;
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΝ
1. Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική,
μαθαίνει να κατακρίνει.
2. Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα,
μαθαίνει να καυγαδίζει.
3. Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ειρωνεία,
μαθαίνει να είναι ντροπαλό.
4. Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ντροπή,
μαθαίνει να αισθάνεται ένοχο.
5. Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση,
μαθαίνει να είναι υπομονετικό.
6. Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ενθάρρυνση,
μαθαίνει να έχει εμπιστοσύνη.
7. Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ασφάλεια,
μαθαίνει να πιστεύει.
8. Αν ένα παιδί ζει μέσα στην επιδοκιμασία,
μαθαίνει να έχει αυτοεκτίμηση.
9. Αν ένα παιδί ζει μέσα σε παραδοχή και φιλία,
μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη μέσα στον κόσμο.
UNICEF
------------
Και εν πάσει περιπτώσει, η θανατική ποινή δε νουθετεί, απλά τερματίζει...
Η πολιτεία του Texas είναι η υπέρτατη υποκρισία επ' αυτού.
.
.

Edited by - Zadok on 17/01/2005 16:47:23
Εχεις δικαιο δεν το εγραψα σωστα ελειπε ενα , θα προσεχω περισσοτερο .
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΝ.............
Νατη η παιδεια που λεγαμε να αποφυγουμε....
zinon
Υπάρχει και μια σχετική πρόσφατη ταινία (παραγωγής 2003) με πρωταγωνιστή τον Kevin Spacey και τίτλο :THE LIFE OF DAVID GALE
Όπου πραγματεύεται το θέμα από τη σκοπιά κάποιων ακτιβιστών που είναι ενάντιοι στην θανατική καταδίκη. Το φιλμ τονίζει, αν θυμάμαι καλά, το ενδεχόμενο του να είναι λάθος η δικαστική απόφαση που οδηγεί στη θανατική καταδίκη.
Όπως και να’ χει το θέμα είναι αρκετά δύσκολο γιατί δεν μπορούμε να βιώσουμε πραγματικά ούτε τη θέση των θυμάτων αλλά ούτε και του θύτη. Για σκέψου να έχεις χάσει ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο από ένα διεστραμμένο άτομο. Πως θα το αντιμετώπιζες; Μπορείς όμως να μπεις στο νου ενός διεστραμμένου ατόμου που κάνει ένα αποτρόπαιο έγκλημα; Αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο.
Ποιος μέσος άνθρωπος μπορεί να μπει σε τέτοια θέση; Και αφού πρόκειται περί διεστραμμένου ατόμου, πως μπορεί να ακολουθεί τους νόμους ή να παραδειγματίζεται από τις θανατικές καταδίκες προηγούμενων εγκληματιών;
Από την άποψη λοιπόν του παραδειγματισμού είναι μάλλον αναποτελεσματική αυτή η μέθοδος. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απαλύνει πρόσκαιρα τον πόνο των συγγενών του θύματος. Το ίδιο το θύμα όμως δε γυρίζει πίσω.
Αφού λοιπόν δεν έχει αποτέλεσμα στην πρόληψη επόμενων εγκλημάτων είναι κατ’ εμέ απαράδεκτη η θανατική καταδίκη και για τον πρόσθετο λόγο ότι ο θύτης ίσως οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε από σφάλμα της κοινωνίας και όχι δικό του. Ίσως η δική μας συμπεριφορά η μη ανεκτικότητα, οι αντιφάσεις στις οποίες εξωθεί η ίδια η κοινωνία τα άτομα, τα μεγάλα μέσα που εν δυνάμει παρέχει σε απαίδευτα μέλη της οδηγούν τελικά κάποια άτομα στην αντικοινωνική συμπεριφορά και σε ακραίες περιπτώσεις στο έγκλημα. Πιστεύω πως αν το δεις έτσι κάπως αποστασιοποιημένα φαίνεται ότι τελικά ο θύτης είναι το ίδιο το θύμα με την ευρεία έννοια (δηλαδή η κοινωνία ως σύνολο)
Αλώστε δεν υπάρχει τέλεια κοινωνία γιατί αν υπήρχε θα ήταν αμετάβλητη, συνεχώς σταθερή. Τα κοινωνικά συστήματα όμως που είναι αμετάβλητα και σταθερά είναι μόνο τα συντηρητικά, αυταρχικά, φασιστικά και αυτά εγκληματούν ασύστολα. Εκεί να δεις θανατικές καταδίκες. Κάτι σημαίνει αυτό..
Για το λόγω αυτό θα πρέπει να δούμε τα αντικοινωνικά αυτά στοιχεία ως αποτέλεσμα κακής λειτουργίας της κοινωνίας. Είναι η κοινωνία που νοσεί και παράγει νοσηρά άτομα. Αν εξολοθρεύσουμε αυτά είναι βέβαιο ότι θα παράγουμε άλλα.
Είναι μπερδεμένο το θέμα φίλτατε. Εγώ πάντως είμαι κατά της θανατικής καταδίκης. Δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε τη ζωή κανενός γιατί είμαστε εν μέρει και εμείς φταίχτες.
Edited by - Δημήτρης on 17/01/2005 20:22:14
πως μπορεί να ακολουθεί τους νόμους ή να παραδειγματίζεται από τις θανατικές καταδίκες προηγούμενων εγκληματιών;.....................
Ο φοβος φιλε ισχυει για ολους.Αλλοι χρειαζοντε μικροτερη δοση και αλλοι μεγαλυτερη.Δεν διαφωνω οτι θα υπαρχει και εξαιρεση αλλα ο κανονας ειναι οτι ολοι φοβουντε.
..........Αφού λοιπόν δεν έχει αποτέλεσμα στην πρόληψη επόμενων εγκλημάτων είναι κατ’ εμέ απαράδεκτη η θανατική καταδίκη .............
Συμφωνεις δηλαδη με το μετρο αν αποδειξουμε οτι εχει προληπτικο χαρακτηρα;
........Αλώστε δεν υπάρχει τέλεια κοινωνία ............
και μαλλον ουτε προκειται να υπαρξει .
......Είναι μπερδεμένο το θέμα φίλτατε. Εγώ πάντως είμαι κατά της θανατικής καταδίκης. Δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε τη ζωή κανενός γιατί είμαστε εν μέρει και εμείς φταίχτες.............
Ειναι μπερδεμενο για καποιον που βλεπει εναν εγκληματια αυτου του ειδους σαν ανθρωπο.Ομως δεν ειναι ουτε προκειται να γινει.
Ειναι μπερδεμενο γιατι ολη η κοινωνια ειναι μπερδεμενη και δεν ξερει που παει,ουτε τι θα θυσιασει για να πετυχει καποιο σκοπο , αφου σκοπος δεν υπαρχει.
Παντως εγω δεν αισθανομαι φταιχτης αν εσυ θελεις δικαιωμα σου.
zinon
quote:
Νατη η παιδεια που λεγαμε να αποφυγουμε....
Έτσι όπως το θέτεις και εφόσον αυτό κατάλαβες, δε γίνεται να την αποφύγουμε.
.
.

μην ξεχνας οτι μολις τελειωσα το δημοτικο και εχω και αντιληπτικο προβλημα (καποιος μου το ειπε και αυτο σε αλλο topic) .Ρε τι ακουω εδω μεσα και ομως μενω ......κατι θα 'χετε ελκυστικο δεν εξηγειται διαφορετικα.
Λοιπον στην Παιδεια ναι ή οχι.
Φιλικα Ζηνων
zinon
Γιατί αν όσοι έχουν καλές προθέσεις δεν μπορούν να βρουν άκρη αναμεταξύ τους, καταλαβαίνεις πώς βρίσκουν έδαφος οι "άλλοι" και κάνουν τη δουλειά τους (ή για την ακρίβεια τις "βρωμοδουλειές" τους) "ελεύθεροι κι ωραίοι"...
quote:
Λοιπον στην Παιδεια ναι ή οχι.
Τί εννοείς μ' αυτό;
.
.