ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η τραγωδία της ΑΘΕΪΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η τραγωδία της ΑΘΕΪΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

junk9530 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
junk95Μέλος
01/12/2004, 12:21:15
quote:

Αναρωτιέμαι , όταν όλοι εσείς γίνεστε θεατής , ενός ηλιοβασιλέματος η μιας δύσης του ήλιου, τι
κάνετε ;;;

Προσπαθείτε να εξηγήσετε πως δημιουργείται αυτό το φαινόμενο ;;; η,

Απλά το απολαμβάνετε ;;;

Και τα δύο ταυτόχρονα , αποκλείεται να τα επιδιώκεται .

Σωστά. Όταν απολαμβάνω απολαμβάνω και όταν σκέφτομαι σκέφτομαι. Απορρίπτω κάθε κοσμοθεώρηση που επιχειρεί να τα μπλέξει.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

junk95Μέλος
01/12/2004, 12:23:21
quote:

Νομίζω ότι έχει να κάνει με τον υποκειμενικό διαχωρισμό άνθρωπος/φύση και με τα διαφορετικά επίπεδα θέασης.Απο ένα "υψηλότερο επίπεδο θέασης" η πράξη "΄το σύννεφο βρέχει και καθαρίζει τον δρόμο" και η πράξη "ο άνθρωπος φτιάχνει αυτοκίνητο και οδηγεί" είναι κατα κάποιο τρόπο φυσικά φαινόμενα. Δεν υπάρχει δημιουργός και δημιουργούμενο. Τα πράγματα απλά "συμβαίνουν".

Αυτό νομίζω οτι εννοεί ο junk.

Σωστός. Όσο για το άλλο που έγραψες, θα το επεξεργαστώ αργότερα, ας κάνουμε και καμία δουλειά ...

Jason_18Μέλος
16/12/2004, 23:19:06
Αθεϊα ειναι ενας τροπος αρνησης του θεου!!!σε καμια περιπτωση ομως δεν θα την χαρακτηριζα τραγωδια!ειναι λογικο να εχουμε εμεις οι ανθρωποι ανασφαλιες.ποιος ειναι τελικα ο δημιουργος μας?γιατι δεν μας στηριζει στις δυσκολες στιγμες που περναμε?και εννοω γενικα τους πολεμους την φτωχεια τις αρρωστιες κ.τ.λ.ποτε δεν εχει δειξει σημαδια της υπαρξης του!!!!
ομως στις μερες μας εχουμε πανω απο 200 παραθρησκευτηκες ομαδες.που σημαινει οτι ο ανθρωπος αναζηταει τον θεο!!

kynikosΜέλος
17/12/2004, 05:50:17
quote:
Σωστά. Όταν απολαμβάνω απολαμβάνω και όταν σκέφτομαι σκέφτομαι. Απορρίπτω κάθε κοσμοθεώρηση που επιχειρεί να τα μπλέξει.
Έπ, αυτό δεν το είχα προσέξει...

Δηλαδή ποτέ όταν σκέπτεσαι δεν απολαμβάνεις (την σκέψη σου);; [σημ. Δεν λέω πάντα]

Οταν απολαμβάνεις, δεν υπάρχει ποτέ έστω μια σκεψούλα ικανοποίησης;

Δεν έχεις νοιώσει ποτέ κάποια ένωση των δύο;

Please elaborate.

xxx - K

Papuan stupidity beats artificial intelligence any time.

17/12/2004, 12:49:03
Σε αυτό το καλό όπως εξελίχθηκε τόπικ ,εκφράζονται πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις .

Αναρωτιέμαι αν έχει σημασία να πιστεύεις κάπου , η όχι.

Κάποτε ήθελα να πιστέψω πάνω από όλα στον εαυτό μου . Εκτιμούσα και το κάνω ακόμη , ότι έχει ίσως την μεγαλύτερη αξία στην ζωή μας.
Ακόμη τον ψάχνω .

Πιστεύω ,ότι αν κάποτε τον αντιληφθώ πλήρως , θα έχω ολοκληρωθεί .
Αν ολοκληρωθώ , υποθέτω ότι θα έχω νοήσει το αίτιο , που υπάρχει η αιτία για την δημιουργία.

Αναρωτιέμαι ακόμη , τι είναι μεγαλύτερο . Το σύμπαν , η ο εαυτός μας ;;;
Μήπως το σύμπαν αρχίζει και τελειώνει , μέσα στον ίδιο τον άγνωστο εαυτό μας ;;;

Κάτι τέτοιες σκέψεις κάνω και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ,δεν έχει τόση μεγάλη σημασία το τι πιστεύει κάποιος ,αλλά να είναι
πάνω από όλα άνθρωπος.
Αυτό το γράφω επειδή ο θεός ( ας υποθέσουμε δημιούργησε τον άνθρωπο ), δεν βρίσκει εύκολα άνθρωπο στον πλανήτη μας .
Σε ποιον λοιπόν να αποφανθεί ;;;
Σε μηχανές αναζήτησεις τεχνοποιημένης ευτυχίας ;;;
Σε μηχανές αναζήτησης , του τρόπου της δημιουργίας του σύμπαντος ;;;

Μήπως , λέω μήπως ψάχνει ψυχές , που μπορούνε να λένε κάθε ημέρα.

Ευχαριστώ δημιουργέ που με ανέχεσαι ακόμη.

Αν βέβαια δεν υπάρχει δημιουργός ,τότε θα συμφωνήσω με κάποιους , ότι αυτό θα ήταν καθαρά ,σπατάλη πολύτιμου γήινου χρόνου.

17/12/2004, 14:08:47

Φίλτατε jason 18

"ποιος ειναι τελικα ο δημιουργος μας?

Ο πλανήτης Γη, απ' όσο ξέρω.

"γιατι δεν μας στηριζει στις δυσκολες στιγμες που περναμε?

Διότι δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει. Δεν μπορεί να το κάνει. Είναι πανέμορφος και τον καταστρέφει η βλακεία μας.

"ομως στις μερες μας εχουμε πανω απο 200 παραθρησκευτηκες ομαδες.που σημαινει οτι ο ανθρωπος αναζηταει τον θεο!!"

Που τον αναζητάνε; Είναι αναζήτηση να προσκυνάς τις αυθαίρετες ανοησίες που είπε κάποιος;
Και αυτές οι 200 ομάδες δεν τον αναζητούν, αλλά υποστηρίζουν ότι τον έχουνε βρεί.
Και οι ηγέτες ή ιερείς των παραθρησκευτικών ΚΑΙ των ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ οργανώσεων, τρώνε με χρυσά κουτάλια...
Βλέπε γύρω σου...
Πολλά πρόβατα, πολλοί ποιμένες!

DaAtheistΝέο Μέλος
18/12/2004, 11:52:27
"ΑΘΕΪΑ είναι το φαινόμενο εκείνο κατά το οποίο οι άνθρωποι αρνούνται την ύπαρξη του Θεού και ζουν ως να μην υπάρχει Θεός."

Θεός είναι μια ελληνική λέξη.
Είναι η λέξη που εφεύρησαν οι πρω-τό-γονοί μας, ώστε να μεταφράσουν την Εβραική λέξη "Ελοχείμ" σε θεός....
Ελοχείμ είναι πληθυντικός θεός είναι ενικός...
Σκεφτείτε μόνο πόσο ηλίθια μετάφραση έκαναν...
Και υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια θύματα που πιστεύουν σε μια λέξη που εφηύραν κάποιοι πρωτόγονοι χρόνια πριν...

ΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Δεν υπάρχει θεός...
:)

"If god was alive SHE would hate you anyway"
ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....

"Η ΑΘΕΪΑ δεν είναι κάτι νέο βέβαια, στην αρχαιότητα είχε εμφανιστεί στους κύκλους των σοφιστών και σε μερικούς προσωκρατικούς φιλοσόφους."

ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΙΔΙΟΦΥΙΕΣ

"Οι άθεοι στηρίζουν τις θέσεις τους στην επιστήμη,"

Ενώ οι ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ

" αν και οι πεισσότεροι σπουδαίοι επιστήμονες υπήρξαν ένθεοι (Αίνστάιν, Βάκων, Νεύτων, Λάιμπνιτς, Πλάνκ, Παστέρ, Γκάους, Γιούγκ, κλπ), ενώ και οι μεγαλύτεροι των φιλοσόφων υποστήριξαν την ύπαρξη Θεού (Πλάτων, Αριστοτέλης)"

Εδώ προσπάθησες να ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ ....
Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ (ΕΒΡΑΙΟΣ ΙΔΙΟΦΥΗΣ ΑΘΕΟΣ) πίστευε στη δημιουργία αλλά σε καμιά ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΟ...
Ολοι οι επιστήμονες είχαν την εκκλησία και τους ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ σαν εμπόδια .... για δήθεν "ΗΘΙΚΟΥΣ" λόγους...
Τώρα εμείς έχουμε τον Πάπα να λέει ότι ο κλωνισμός είναι "ΑΝΗΘΙΚΟΣ"

"Επιπλέον, ενώ οι Άθεοι επιμένουν στην ανάγκη αποδείξεων για την ύπαρξη Θεού, οι ίδιοι δεν θεωρούν υποχρέωσή τους να στηρίξουν σε αποδείξεις την άρνηση της ύπαρξης του Θεού."

Εγώ σαν άθεος ΞΕΡΩ ότι δεν υπάρχει θεός δεν θέλω αποδείξεις
λολ

"Ισχυρίζονται ότι ο Θεός είναι δημιούργημα της φαντασίας του ατόμου και της ανάγκης του να πιστέψει κάπου και σαν τέτοιο πρέπει να καταργηθεί. Βέβαια, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, αφού ο Θεός είναι δημιούργημα του Ανθρώπου και πρέπει να καταργηθεί, άρα θα πρέπει και ο άνθρωπος να καταργηθεί. Εϊναι επομένως κατ' ουσία μισάνθρωποι, ενώ κατά βάση, αφού δεν πιστεύουν στον Θεό, αναγκαστικά έχουν βάλει στη θέση Του κάποιο είδωλο."

ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ...ΠΛΕΟΝ... ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

"Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα οι Σβάμπε κ σία ΑΕ, καθώς και τα λοιπά παπαγαλάκια, που ακολουθούν κραυγάζοντας "Αποδείξεις, φέρτε αποδείξεις" για τον Χριστιανισμό, να μας αποδείξουν αυτοί την άρνηση της ύπαρξης Θέου;"

Αν λες ότι υπάρχει θεός, τότε εσύ έχεις το πρόβλημα!!!
Εσύ πρέπει να μου αποδείξεις ότι υπάρχει...Οχι εγώ
λολ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ ΨΥΧΗ

"Ούτε θεός, ούτε ψυχή"

DaAtheistΝέο Μέλος
18/12/2004, 12:04:00

Ντροπή να μιλάμε για κάτι που δεν υπάρχει...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΘΑΚΑΝΝΤΡ

...I went to god just to see and I was looking at me...

"Ούτε θεός, ούτε ψυχή"

junk95Μέλος
18/12/2004, 15:28:25
quote:

Θεός είναι μια ελληνική λέξη.
Είναι η λέξη που εφεύρησαν οι πρω-τό-γονοί μας, ώστε να μεταφράσουν την Εβραική λέξη "Ελοχείμ" σε θεός....
Ελοχείμ είναι πληθυντικός θεός είναι ενικός...
Σκεφτείτε μόνο πόσο ηλίθια μετάφραση έκαναν...
Και υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια θύματα που πιστεύουν σε μια λέξη που εφηύραν κάποιοι πρωτόγονοι χρόνια πριν...

Τεχνικά αυτό που λες δεν είναι σωστό. Η λέξη "θεός" είχε τη σημερινή γενική της σημασία ("ανώτερο ον") πολύ πριν χρειαστεί να γίνει μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Σκέψου ότι συνδέεται ετυμολογικά με το σανσκριτικό "devas" (πλάσματα του φωτός), με την αβεστική λέξη για το δαίμονα και πιθανόν με τον ΙΕ *Dyeus Pateer δηλαδή με την ΙΕ λέξη για τον Ουράνιο Πατέρα.

Θα συμφωνήσω όμως ότι η όλη έννοια είναι πανάρχαια και σαφώς πρωτόγονη εφεύρεση.

Όντως ατυχής η μετάφραση του "Ελοχείμ", αλλά δεν χτυπάει ούτε μισή θέση στο Top10 κατά τη γνώμη μου.

Komisarios-HillΝέο Μέλος
26/12/2004, 09:34:31
ath:
[Λες επίσης ότι ο όρος Άθεος έχει διαχρονικά διαφοροποιηθεί αλλά και πάλι λανθάνεις γιατί δεν βλέπεις την ουσία!]

ο Schwabe μιλούσε για το ότι εσύ ονόμαζες κάποιους αρχαίους άθεους. Δεν χάνει καθόλου το νόημα οπως λες. λίγο παρακάτω περιγράφεις την έννοια της αθειας με την δική σου μονόπλευρη ερμηνεία. Ο Schwabe ομως έδειξε ότι μια λέξη δυσκολα μπορεί να διατηρήσει την έννοια που της αντιστοιχούν στη διάρκεια αιώνων και στην αλλαγή πολιτισμών.

ath:
[Η βασική ιδέα της Αθείας είναι διαχρονικά σταθερή και αμετάβλητη. Άθεος είναι ο "μη νομιζων είναι Θεόν" ή με άλλα λόγια εκέινος που πιστεύει πως μόνο η ύλη υπάρχει και τίποτα άλλο. Υποστηρίζει πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μονάχα αυτά που βλέπουμε. Τα πάντα για τον Άθεο είναι μηδέν, ζούμε για το μηδέν και καταλήγουμε στο μηδέν. Θεοποιείται έτσι μάλλον η φύση και ο άνθρωπος τοποθετείται στη θέση του Θεού.]

Εδώ έδειξες πόσο αδιάλλακτος είσαι στις απόψεις σου. Υποθέτεις πως ακόμα και οι υλιστές δεν μπορούν απλά να πιστευουν στην υλη, αλλά την θεοποιούν μαζί με τον άνθρωπο. Δηλαδή έχουν και αυτοί μια θρησκεία. Το μυαλό σου αδυνατεί να απελευθερωθεί από την έννοια "θεος". Έστω και πειραματικά. Να δεις ότι μπορείς να το κάνεις, ότι δεν σ'ελέγχει. Εγώ είμαι άθρησκος. Μπορώ όμως να φανταστώ κάποιον να μη πιστεύει σε τίποτα. Εγώ πιστεύω πως το ανώτερο αυτό ον για το οποίο όλοι μιλάνε, είναι τόσο ανώτερο απο μας, ώστε οτιδήποτε μας απασχολεί του είναι παντελώς αδιάφορο. Όπως π.χ. δεν μας νοιάζει τι κάνει τώρα ένα μυρμίγκι. Σκληρή άποψη σίγουρα, όμως έχει διαμορφωθεί παρατηρώντας μερικά πολύ εξωφρενικά φαινόμενα αυτού του κόσμου. π.χ. παιδεραστία, εμπόριο οργάνων άστεγων/ορφανων παιδιών πολέμου, βασανιστηρια, κ.τ.λ. Φανόμενα που είναι έξω από την θεωρία ενός ανθρωπιστή θεού. Κάτι άλλο συμβαίνει και είμαι στον δρόμο της αναζήτησης.
Επίσης το μεγαλύτερο επιχείρημα κατά των θρησκειών είναι η αδιαμφισβητητη κατάταξη του ανθρώπου στα ζωα. Το πιο εξελιγμένο ζώο. Δεν μου αρέσει, αλλά η π....να η αλήθεια......