ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/10/2009, 11:24:59
[quote]

ΕΑΡΙΝΕ,σιγουρα η ψυχικη ισορροπια ειναι σημαντικη..αλλα μην ξεχνας και τους φωτισμενους εντος παρενθεσεως τρελους οι οποιοι εχουν γραψει σελιδες στην ανθρωπινη ιστορια.
http://www.youtube.com/watch?v=LomKn6tHQS8

Αντιλαμβάνομαι τι εννοείς φίλη spirit...μα είναι άλλο θέμα αυτό!!!

Σε κάθε περίπτωση δεν στέκομαι "κριτικά" πάνω στα θέματα και στους ανθρώπους ...απλά καταθέτω τις όποιες "απόψεις" μου !!!

Ασφαλώς υπήρξαν άνθρωποι "μισότρελλοι" που προσέφεραν τα "μάλλα" σε διαφόρους τομείς αλλα στην προσωπική τους ζωή , ήταν ιδιαίτερα καταστροφικοί , τόσο για τους ιδίους ...όσο -και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία- για το κοντινό τους περιβάλλον!!!

soul

ΓιώργοςΜέλος
10/10/2009, 13:53:48
quote:
Είναι κάποιος ο οποίος προσπαθεί μέσω των αντιθέσεων και των "πολέμων" που συντελούνται μέσα στην Φύση και στον κόσμο να ανακαλύψει την βαθύτερη αρμονία των πάντων;

χμ... να κάνω μια Ερώτηση,

και ποια ειναι η διαφορά του Πολεμιστή με τον Στρατιώτη ...?

Γιώργος
και τότε ο καλοντυμένος και εξευγενισμένος μυημένος Βορείων προαστίων κοίταξε την εικονα του στον ακριβό ολόσωμο καθρέπτη ... χαμογέλασε ...και είπε... "λοιπόν μικρέ .. it's time for you and me ... to go global"

10/10/2009, 15:24:42
Δεν ξέρω αν λαμβάνω σωστά την ερώτηση, είμαι και λίγο κουρασμένος, αλλά ο πολεμιστής είναι μάλλον ανεξάρτητος ενώ ο στρατιώτης δέχεται εντολές επομένως και η κατευθυνση στην οποία θα πάει να συγκρουστεί είναι προδιαγεγραμένη.

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

10/10/2009, 18:42:09
quote:
αλλά ο πολεμιστής είναι μάλλον ανεξάρτητος ενώ ο στρατιώτης δέχεται εντολές επομένως και η κατευθυνση στην οποία θα πάει να συγκρουστεί είναι προδιαγεγραμένη.

Πολύ σωστά ο στρατιώτης είναι κάτι σαν ρομπότ εκτελεί εντολές ο πολεμιστής είναι
Αυτόνομος προσωπικά ποτε δεν μου άρεσε ο ρολος του στρατιώτη προτιμούσα πάντα
Του πολεμιστή και ας είναι πιο επίπονος ο δρόμος του .

10/10/2009, 19:32:03
Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε πολεμιστή και στρατιώτη, αφού
ο ένας οδηγεί κι ο άλλος οδηγείται. Ο ένας φτιάχνει στρατηγική κι
ο άλλος ακολουθεί ότι του πούνε....
Γι αυτο και ο δρόμος του πολεμιστή, είναι μοναχικός,δεν είναι σε
φάλαγγα, αλλά κατ άτομον,αναλαμβάνοντας ο καθείς να εκπροσωπεί
περισσότερους απο ένα άτομο και εξυπηρετούν έτσι τον σκοπό που
υπηρετούν, στο δρόμο που βαδίζουν.Έτσι ξεχνάνε τον εαυτό τους και γίνονται αυτό που είναι, πολεμιστές...
spiritΜέλος
10/10/2009, 23:09:05
quote:
Γι αυτο και ο δρόμος του πολεμιστή, είναι μοναχικός,δεν είναι σε
φάλαγγα, αλλά κατ άτομον,αναλαμβάνοντας ο καθείς να εκπροσωπεί
περισσότερους απο ένα άτομο και εξυπηρετούν έτσι τον σκοπό που
υπηρετούν, στο δρόμο που βαδίζουν.

Πολυ σωστα,trexagireve
ειναι μοναχικος παντα ο δρομος του πολεμιστη
δεν βολευεται πουθενα και πανω απ ολα χρειαζεται πειθαρχια η ανωτερη αρετη!!!
καλο σαββατοκυριακο ευχομαι σε ολλους πολεμιστες η οχι.....

11/10/2009, 05:12:23
quote:
ειναι μοναχικος παντα ο δρομος του πολεμιστη
δεν βολευεται πουθενα και πανω απ ολα χρειαζεται πειθαρχια η ανωτερη αρετη!!!

11/10/2009, 12:21:09
quote:
Η καθιέρωση του "εμείς" ανάμεσα στον συνειδητό μέρος μας και στο ασυνείδητο εμφανίζεται ως "ανέφικτο" και εφόσον ως άνθρωπος και μονάδα δεν είμαι ικανός να συμφωνήσω με τον ίδιο μου τον εαυτό , να τον ηρεμήσω και να διαμορφώσω ικανές συνθήκες και υγιείς συνθήκες συμβίωσης μετα του εαυτού μου ....φαντάσου πόσο δύσκολο εμφανίζεται κάτι τέτοιου με όλους τους υπολοίπους συνανθρώπους μου!!!

Φίλε Εαρινέ, είναι όντως πολύ δύσκολο να υπάρξει η καθειέρωση του "εμείς" ανάμεσα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο.
Πως άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί αυτό όταν πολλές φορές λειτουργούμε σα να μην ξέρουμε καν το συνειδητό μέρος του νου μας.

Από την άλλη μπορεί να υπάρξει ποτέ συμφωνία μεταξύ του συνειδητού (έλλογο) και του ασυνείδητου (ά-λογο);
Το ασυνείδητο πάντοτε θα επηρεάζει το συνειδητό μέρος μας και θα το ωθεί προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
Εμείς άραγε μπορούμε να ελέγξουμε αυτή την ώθηση και κυρίως την εκδήλωση της;

quote:
και ποια ειναι η διαφορά του Πολεμιστή με τον Στρατιώτη ...?

Φίλε Γιώργο, νομίζω πως για να ορίσουμε εάν υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στον Πολεμιστή και τον Στρατιώτη θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε τα στοιχεία της κάθε ιδιότητας.
Χωρίς να έχω εμβαθύνει την σκέψη μου επί του συγκεκριμένου - οπότε μπορεί να επανατοποθετηθώ επί αυτού ([;)) - θα έλεγα πως ο Στρατιώτης είναι προσανατολισμένος σε κάποιον συγκεκριμένο σκοπό ενώ ο Πολεμιστής μπορεί να έχει έναν ευρύτερο προσανατολισμό και μια "πολεμική" στάση ζωής.
Who knows?

In anticipation of my resurrection...

13/10/2009, 13:55:36
Έχει πραγματικά μεγάλη διαφορά ο πολεμιστής απο τον στρατιώτη...
Του ενός η ζωή, η υστεροφημία, καθορίζονται απο τις πράξεις του και του άλλου απο τους εντολείς του ....
Ο δρόμος του πολεμιστή,περιλαμβάνει συνεχείς μάχες, αν κάποιος δεν το ξέρει,λόγω του ότι δεν γνωείζει την πολεμική του φύση,
μπορεί να πανικοβληθεί, να αντιμετωπίσει με άλλο τρόπο εκεί που απαιτείται μάχη, ότι πρέπει να κριθεί, για την εξέλιξη του στο πεδίο του πολεμιστή....
Τότε, αυτός ο άνθρωπος,δεν εφαρμόζει την τακτική που τον διακρίνει,αυτό που είναι μέσα του,αλλά ότι νομίζει σωστό, με την λογική που του επιβλήθηκε, ή αναγνώρισε...
Συνέπεια αυτού, είναι ναδείχνει μικρή ετοιμοτητα να αντιμετωπίσει, ότι έρχεται και να νικάται, να χάνει και να μπερδεύεται ακόμη περισσότερο, γιατί δεν ξέρει τι να κάνει,αφού δεν ξέρει ότι είναι πολεμιστής....
Βέβαια, υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν να είναι πολεμιστές,αλλα δεν είναι...Αυτοί είναι μια άλλη ιστορία...
Ο πολεμιστής, όμως, βαδίζει να συναντήσει την μοίρα του και να δείξει αν είναι καλύτερος απο ότι υπολογίζεται...Η πρόκληση είναι
συνεχής ...
Ο πολεμιστής, πρέπει να μάθει με μυστηριακό τρόπο, την κλήση του στη
μάχη, να ξέρει ότι πολεμά, όχι να του αρέσει ο πόλεμος...Γιατί ο
πόλεμος, δεν είναι για ολους...
spiritΜέλος
13/10/2009, 18:00:08
Αγαπητοι εκ των εσω(φιλοι μαλλον σε λαθος δρομο ψαχνετε το θεμα δεν ειναι εδω να βρουμε την ετυμολογια του πολεμιστη,ουτε του στρατιωτη..ουτε αν σε αλλους ταιριαζει ο πολεμος η οχι.
Μαλλον πρεπει να δουμε αν μεσα απο τον εσωτερικο δρομο του πολεμιστη και εννοω μεσα απο την πνευματικη διαδικασια κατα ποσο μπορουμε να βγουμε σ ενα φωτεινο μονοπατι το οποιο θα μας ξεχωριζει απο το πληθος και σ αυτο να προχωραμε χωρις επιρροες απο τα κοινα προβληματα.
Ο πνευματικος πολεμος ειναι χαρα η πνευματικη επανασταση ανοιγει νεους οριζοντες η αφυπνιση και η ετοιμοτητα ειναι μερικα απο τα χρεη του πνευματικου πολεμιστη!
Καλο σας απογευμα!!!!![|)