- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΝΟ2) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Μην ξεχνατε οτι διαβαζει πολυς κοσμακης το thred αυτο.
Edited by - ΝΙΚΟΣGR on 02/10/2005 02:07:50
quote:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ MENAS.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ(ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ)?ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ?ΠΩΣ ΗΛΘΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ?ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ?ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΝΟΟΥΝ(ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ)ΑΣΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ.ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ.ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ?ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ?ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ?
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕ. Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΑΔΕΛΦΟ, ΕΝΑΝ ΟΥΡΑΓΟ, ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΕ ΝΑ ΠΑΩ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΝ ΟΡΓΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΡΓΗ ΑΝΔΡΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΕΟΥ ΟΥΚ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ! (Ιακώβου 1:20)
Μάλλον θα έπαιξε ρόλο το ότι εγώ την διάβασα χτες βράδυ, και τα λόγια του Αγίου Πνεύματος ήταν φρέσκα στα αυτιά μου.
Θα προσπαθήσω λοιπόν να απαντήσω στα κατά ριπάς ερωτήματά σου, (8!!! τον αριθμό, ώστε να μην κατηγορηθώ κι εγώ σαν φυγόμαχος, το λιγότερο.
quote:
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ(ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ)?
Εδώ ουσιαστικά έχουμε δύο ερωτήματα. Το πρώτο σε σχέση με εμάς (πως θα πρέπει να είμαστε) και το δεύτερο σε σχέση με τις έσχατες μέρες (ποιες θα είναι, πως θα είναι κλπ). Νόμιζα ότι ως προς το δεύτερο σκέλος θα ήσουν ο πρώτος που δεν θα έπρεπε να απορεί με το ότι ζούμε ίσως τις έχατες μέρες της ανθρωπότητας. Είτε δέκα, είτε είκοσι, είτε σαράντα χρόνια, είτε ένα, πολλοί εδώ μέσα δείχνουν να τις νοιώθουν στο πετσί τους, να τις βλέπουν στον ορίζοντα, να διαισθάνονται τη θλίψη που θα έλθει στην ανθρωπότητα πριν τη Δευτέρα Παρουσία.
Το πως θα πρέπει να είμαστε εμείς, θα μπορούσα εύκολα να απαντήσω "εγώ ντεν καταλαβαίνει, πήγαινε ρώτα τον πνευματικό σου". Αλλά θα έλεγα ψέματα. Γιατί απλά και μόνο η χτεσινοβραδινή ανάγνωση της επιστολής του Ιακώβου, μου έδωσε ΛΙΓΑ πράγματα να καταλάβω. Και αν πω ότι δεν τα κατάλαβα, θα είμαι ψεύτης.
Κατάλαβα λοιπόν τα παρακάτω λίγα. ΜΟΝΟ από τον Ιάκωβο, που διάβασα χτες βράδυ.
Πρώτα από όλα όταν αισθανόμαστε ότι είμαστε αδύναμοι σε κάτι το πνευματικό, Εἰ δέ τις ὑμῶν λείπεται σοφίας, ακόμα και την εν Χριστώ σοφία, το πρώτο πράγμα που επιβάλλεται να πράξουμε είναι να ζητήσουμε μέσω της προσευχής από τον Ουράνιο Πατέρα μας, να μας ενισχύσει την αδυναμία. ...αἰτειτω παρὰ τοῦ διδόντος Θεοῦ πᾶσιν ἁπλῶς καὶ μὴ ὀνειδίζοντος, καὶ δοθήσεται αὐτω.
͂ͅ
Και ότι όταν ο κάθε εν Χριστώ αδελφός, πιστός στον Υιό του Θεού το Μονογενή, τον Α και Ω, βασιλέα βασιλέων, Κύριο Κυρίων, Ιησού Χριστό τον Ναζωραίο, κάθε ένας από εμάς εδώ μέσα και εκατομμύρια από έξω, έχει μια σημαντική έλλειψη, ο πρώτος στον οποίο πρέπει να απευθυνθεί είναι ο Πατέρας του στον ουρανό.
Όχι μόνο αυτό, αλλά κάνει ξεκάθαρο ότι αν ζητήσει με πίστη, τότε θα του δοθεί. αἰτείτω δὲ ἐν πίστει, μηδὲν διακρινόμενος
Ακόμα όμως κατάλαβα ότι η συνέπειες της αμφιβολίας, δηλαδή της έλλειψης πίστεως, είναι συγκλονιστικές. Ο άνθρωπος που αμφιβάλει, μοιάζει με κλύδωνι θαλάσσης ἀνεμιζομένῳ καὶ ῥιπιζομένῳ.
Jam 1:7 μὴ γὰρ οἰέσθω ὁ ἄνθρωπος ἐκεῖνος ὅτι λήμψεταί τι παρὰ τοῦ Κυρίου.
Ακόμα χειρότερα, ἀνὴρ δίψυχος ἀκατάστατος ἐν πάσαις ταῖς ὁδοῖς αὐτοῦ.
Επίσης κατάλαβα ότι πρέπει καθένας να κάνει πράξη αυτά που ο Λόγος του Θεού τον διδάσκει Γίνεσθε δὲ ποιηταὶ λόγου καὶ μὴ μόνον ἀκροαταὶ παραλογιζόμενοι ἑαυτούς.. Με το να μένει μόνο στο λόγια κάτι δεν κάνει καλά.
Και τέλος έμαθα ότι αν κάποιος που δηλώνει ή πιστεύει ότι είναι θρήσκος, δεν μπορεί να χαλιναγωγεί τη γλώσσα του, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Εἴ τις δοκεῖ θρησκὸς εἶναι ἐν ὑμῖν, μὴ χαλιναγωγῶν γλῶσσαν αὐτοῦ ἀλλ᾿ ἀπατῶν καρδίαν αὐτοῦ, τούτου μάταιος ἡ θρησκεία.
Αυτά από το πρώτο κεφάλαιο και μόνο. Κατάλαβα λοιπόν ότι τα έσχατα χρόνια πρέπει να έχουμε αυτά τα δυο τρία πράγματα. Υπάρχουν σίγουρα και πολλά άλλα που δεν τα έχω καταλάβει, αλλά στοιχηματίζω ότι θες ότι αν ξαναδιαβάσω μια φορά την επιστολή, ακόμα δυο τρια νέα πράγματα θα έχω καταλάβει. Ο Λόγος του Θεού είναι αστείρευτος.
Να λοιπόν τα τρία πρώτα δοκιμαστικά, για να κάνουμε την αυτοκριτική μας, ο κάθε πιστός, νομιζόμενος και μη. Ζητάμε ενίσχυση μέσω της προσευχής? Ζητάμε εν πίστη? Πράτουμε τους λόγια που καταλαβαίνουμε όσο λίγα κι αν είναι? Και πόσο καλά χαλιναγωγούμε τη γλώσσα μας?
Και πάνω από όλα, έχει σημασία το να βελτιώσουμε τις όποιες αδυναμίες μας ειδικά καθώς πλησιάζουμε προς τα έσχατα χρόνια?
quote:
ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ?
Εδώ δεν μπορώ να καταλάβω την ερώτηση! Να σου πω το Λόγο του Κυρίου? Δεν τον ξέρεις?
quote:
ΠΩΣ ΗΛΘΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ?
Ο Ιησούς? Γιατί δεν γίνεσαι ξεκάθαρος ρε φίλε και προσπαθείς με πλάγιο τρόπο να με οδηγήσεις σε παγίδες? Ρώτα ξεκάθαρα αυτό που θέλεις, με θάρρος και ειλικρίνεια. Δεν καταλαβαίνω τι ζητάς και στη συγκεκριμένη ερώτηση. Αν ψάχνεις πάλι ιερο-εξεταστική ομολογία πίστεως, όπως έκανες με τον ουραγό, (τον οποίο δεν έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου πέρα από αυτό το forum) ζήτα το ευθέως. Αν και την τελευταία φορά που πήρες αυτό που απαίτησες, αποδείχθηκε παντελώς άχρηστο ως υπερασπιστικό μέσο.
quote:
ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ?
Τι να πω? Να επαναλάβω τα προηγούμενα? Καλό ίσως θα είναι να σου θυμίσω ότι προσωπικά έχω δηλώσει την μη τήρηση των κανόνων της Ορθοδοξίας. Αν προσπαθείς να με βγάλεις αιρετικό, ξοδεύεις πολύ χρόνο για το τίποτα. Έχω δηλώσει ότι είμαι από μόνος μου. Μπορείς να οπλίσεις και να πυροβολήσεις ελεύθερα.
quote:
ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΝΟΟΥΝ(ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ)ΑΣΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ.
Εδώ αν κάποιος άλλος καταλαβαίνει σε τι καλούμαι να απαντήσω, ας με βοηθήσει παρακαλώ.
quote:
ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ.ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ?ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ?
Να σου πω ποιοι είναι οι δύο μάρτυρες της Αποκάλυψης? Να σου πω και ας μη καταλαβαίνω την ουσία αυτής της ερώτησης. Μπορεί να είναι ο Ηλίας και ο Ενώχ, μπορεί να είναι ο Ηλίας και ο Μωυσής, μπορεί να είναι ο Μωυσής και ο Ενώχ, μπορεί να είναι ο Ζοροβαβελ ὁ τοῦ Σαλαθιηλ καὶ Ἰησοῦς ὁ τοῦ Ιωσεδεκ
Μπορεί και να μην είναι κανένας από όλους αυτούς. Ελπίζω να σε βοήθησα.
Τώρα το «ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ» που γράφεις στο τέλος σαν ερώτηση, μπερδεύει πολύ την κατάσταση. Λίγο πιο προσοχή στη σύνταξη των ερωτημάτων θα βοηθούσε.
quote:
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ?
Κυριακόπουλε μην εκλαμβάνεις την σιωπή του άλλου σαν αδυναμία ή σαν απόδειξη ενοχής. Μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως αν κρίνεις τόσο επιφανειακά. Το δεύτερο μήνυμά σου είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού που εννοώ.
quote:
ΜΠΡΑΒΟ MENAS ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ Ε?ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ?
Τι να πρωτοπώ και από πού να αρχίσω?
Επειδή σε κάποιο σημείο αναφέρθηκα στις κοσμικές βιβλιοθήκες που το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα οδήγησε πολλούς από εμάς, εσύ συμπέρανες ότι δηλώνω διδάσκαλός και ότι αναφέρομαι σε θρησκευτικού περιεχομένου κείμενα? Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτή την εσφαλμένη σου εντύπωση τη διατυπώνεις με το άκρως ειρωνικό «ΜΠΡΑΒΟ MENAS ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ Ε?».
Φυσικά αυτό που λες παρακάτω,
quote:
ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
Eξηγεί αρκετά πράγματα, μιας και αν είχες διαβάσει τη διδασκαλία του Κυρίου θα γνώριζες ότι η θέση του διδασκάλου είναι παραχωρημένη από τον Κύριο, σε συγκεκριμένο ιεραρχικό πόστο μέσα στα σπλάχνα της εκκλησίας.
1Co 12:28 Καὶ οὓς μὲν ἔθετο ὁ Θεὸς ἐν τῇ ἐκκλησίᾳ πρῶτον ἀποστόλους, δεύτερον προφήτας, τρίτον διδασκάλους,
Άρα διδάσκαλοι υπάρχουν, και διδάσκαλος δεν είναι «μόνον ο Κύριος» όπως με πωμπώδη τρόπο δηλώνεις ότι ήξερες. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν τοποθέτησα τον ευατό μου σε κάποια τέτοια θέση, όπως έντεχνα φρόντισες να εννοηθεί. Αλλά αν είχες απλά διαβάσει τον Ιάκωβο πριν επιλέξεις να παρέμβεις με αυτόν τον τρόπο, θα είχες ΚΑΙ εκεί βρει το ότι αυτό που ήξερες, κατά παραχώρηση, δεν ήταν συμβατό με τον Λόγο του Θεού. Συνεπώς δεν ήταν η γνώση αποτέλεσμα φωτίσεως, αλλά συσκότισης από ανθρώπινους λογισμούς. Εύχομαι να προσπαθούμε όλοι να ξεχωρίζουμε την πηγή της κάθε γνώσης μας, αυτών που «ξέρουμε».
Τώρα το «σε ενοχλεί» που επιλέγεις για να ξεκινήσεις την πρόταση, καλύτερα να το αφήσω ασχολίαστο. Πολύ εύκολα πετάς τις μομφές όμως, και με άριστα καλύμμένο τρόπο. Αυτό πρέπει να σε προβληματίσει. Δύσκολα θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι είναι θεάρεστη πρακτική.
Ο Λόγος του Θεού είναι άτεγκτος ως προς την συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε προς τους ανθρώπους ειδικά δε σε αυτούς που τον δέχονται σαν Κύριο και Μονογενή Υιό του Θεού.
Gal 5:25 Εἰ ζῶμεν Πνεύματι, Πνεύματι καὶ στοιχῶμεν.
Gal 5:26 μὴ γινώμεθα κενόδοξοι, ἀλλήλους προκαλούμενοι, ἀλλήλοις φθονοῦντες.
Αντί να προσπαθούμε να διορθώσουμε ακόμα και την πλάνη κάποιου αδελφού, βιαζόμαστε να την κάνουμε σημαία διωγμού, και με ζήλο να τον εκβάλουμε από κοντά μας. Αβίαστα να αρπαχτούμε αδελφός με αδελφό, και όταν ο ένας από τους δύο αρνείται να μπει στη διαδικασία και σιωπά, να το παρουσιάζουμε σαν αδυναμία και απόδειξη ενοχής, κοκορευόμενοι δημοσίως για την ‘επιτυχία’ μας και συνεχίζοντας να πετάμε βέλη εκ του ασφαλούς.
Jam 3:14 εἰ δὲ ζῆλον πικρὸν ἔχετε καὶ ἐρίθειαν ἐν τῇ καρδίᾳ ὑμῶν, μὴ κατακαυχᾶσθε καὶ ψεύδεσθε κατὰ τῆς ἀληθείας.
Jam 3:15 οὐκ ἔστιν αὕτη ἡ σοφία ἄνωθεν κατερχομένη, ἀλλ᾿ ἐπίγειος, ψυχική, δαιμονιώδης.
Jam 3:16 ὅπου γὰρ ζῆλος καὶ ἐριθεία, ἐκεῖ ἀκαταστασία καὶ πᾶν φαῦλον πρᾶγμα.
Jam 3:17 ἡ δὲ ἄνωθεν σοφία πρῶτον μὲν ἁγνή ἐστιν, ἔπειτα εἰρήνική, ἐπιεικής, εὐπειθής, μεστὴ ἐλέους καὶ καρπῶν ἀγαθῶν, ἀδιάκριτος καὶ ἀνυπόκριτος.
Κυριακόπουλε, κάθε φορά που νιώθεις ότι μπαίνεις σε αυτήν την κατάσταση, την επιθυμία να επιτεθείς στον αδελφό σου γιατί πίστεψες ότι κάνει κάποιο λάθος με βάσει αυτά που ΕΣΥ ξέρεις, γνώριζε ότι οδηγείσαι από επίγεια, ψυχική ενέργεια. Και κάθε φορά που αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εριθεία μεταξύ αδελφών, ο Κύριος δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος. Αφού αποφάσισες να αναλάβεις το πόστο του ανακριτή του φόρουμ, του δοκιμαστή των πιστεύω των άλλων, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η ευθύνη φέρνει και αυστηρότερη κρίση και δεν αφήνει περιθώρια για πολλές 'παρασπονδίες'.
quote:
΄΄ΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕ ΠΡΟΟΡΙΣΕ ΚΑΙ ΕΔΟΞΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ΄΄ΑΣΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥ ΓΙΑ ΨΥΧΗ ΠΑΜΕ.
Πάλι συμπεραίνεις κατά τον ανθρώπινο λογισμό, αγνοώντας το Λόγο.
1Co 1:27 ἀλλὰ τὰ μωρὰ τοῦ κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεὸς ἵνα τοὺς σοφούς καταισχύνῃ, καὶ τὰ ἀσθενῆ τοῦ κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεὸς ἵνα καταισχύνῃ τὰ ἰσχυρά,
Αν αναφέρεσαι στο συγκεκριμένο εδάφιο, και όντως το έχεις καταλάβει, τότε θα έπρεπε να είσαι ο πρώτος που θα παρότρυνε τον κάθε ένα άσημο άνθρωπο, ειδικά αυτούς που εδώ μέσα δείχνουν ζήλο για τον Κύριο, να πιστέψουν ότι ο Κϋριος μας γνωρίζει όλους προσωπικά και δεν κάνει διαχωρισμούς με βάση τα ανθρώπινα δεδομένα. Δεν θα έδινες διαφορετική βαρύτητα σε αυτούς με τους τίτλους, πατέρας, άγιος, πνευματικός, αρχιεπίσκοπος, θεολόγος, και διαφορετική βαρύτητα στους αδαείς.
Κάθε ένας από τους πιστούς του, και ο πιο ανάξιος με βάση τα ανθρώπινα δεδομένα πιστός είναι προγνωρισμένος, προορισμένος και θα δοξαστεί από τον Κύριο. Σταμάτα να προωθείς αυτήν την ελιτίστικη κουλτούρα των εκλεκτών και του πόπολου. Αυτών που δικαιούνται να ομιλούν, να καταλαβαίνουν, να διακρίνουν, και των υπολοίπων που πρέπει να σκάνε, και να μην ανοίγουν ούτε την Αγία Γραφή γιατί θα πλανηθούν και θα πλανήσουν. Η φωνή και η διδασκαλία του Αγίου Πνεύματος μπορεί να προέρθει, και συνήθως προέρχεται από αυτούς που οι πολλοί λοιδωρούν και απαξιώνουν σαν αδαές πόπολο που θα έπρεπε να το βουλώνει ή ονομάζουν αιρετικούς, βλάσφημους και ζητούν την κεφαλή τους επί πίνακι. Άσε λοιπόν την τυπολατρεία του γράμματος που κατέστρεψε τους Φαρισαίους, και δες το μεγαλείο του Πνεύματος, που ερευνά τα βάθη της ψυχής του ανθρώπου, και δεν στέκεται στα ποιος και στα πως.
Ορίστε λοιπόν. Απάντησα και ας είχε αμφιβολία. Νομίζω ότι είναι η σειρά μου να ρωτήσω και να λάβω απαντήσεις. Σίγουρα μέχρι οκτώ ερωτήσεις κατά το μέτρο που επέλεξες.
Ρωτάω λοιπόν! Πες μας Κυριακόπουλε,
1. Είναι η Καινή διαθήκη μαζί με την Παλαία θεόπνευστη, στο σύνολό της?
2. Μεταξύ όλων των υπολοίπων συγγραμάτων όλης της Χριστιανοσύνης (πατερικών κειμένων, διδασκαλίων κλπ) και της Αγίας Γραφής, ποιος κατέχει τα πρωτεία από πλευράς ισχύος. Τι είναι δηλαδή ποιο ισχυρό, στην περίπτωση που υπάρχει διαφωνία?
3. Πρέπει κατά τη γνώμη σου οι πιστοί στον Ιησού Χριστό να διαβάζουν την Καινή διαθήκη αλλά και την Παλαιά και τι τους προσφέρει η μελέτη της?
4. Μπορεί η εξήγηση κάποιας προφητείας ή κάποιου άλλου θεικού μυστηρίου να προέλθει από τον οποιοδήποτε απλό πιστό άνθρωπο, που δεν έχει σχέση με την ιεροσύνη ή το μοναχισμό?
5. Μπορεί ένας προτεστάντης ή ένας Καθολικός Χριστιανός να είναι αποδεκτός από τον Θεό και να είναι αρεστός σε Αυτόν?
6. Πότε θα λαβει χώρα η χιλιετής βασιλεία, που θα λάβει χώρα (στη γη ή στον ουρανό) και σε τι μορφή θα βρίσκονται οι άνθρωποι τότε
7. Ποιος θα νικήσει τον Αντίχριστο στην μάχη του Αρμαγεδδώνα?
8. Ποιος είναι ο Αβαδδών, Απολλύων, και πως βρέθηκε στην άβυσσο?.
quote:
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ?
ΥΓ. Φίλε strati. Θα είμαι στην Αθήνα από την μεθεπόμενη Δευτέρα 10/10. Αν ισχύει ακόμα η πρόσκληση και το ενδιαφέρον, στη διάθεσή σου με μεγάλη χαρά. ΕΛπίζω ο filosofos 3 να είναι ακόμα ζεστός.
m
![]()
'Ωσπερ γαρ η αστραπή εξέρχεται από ανατολών και φαίνεται εώς δυσμών ούτως εσται η παρουσία του υιού του ανθρώπου.
Ξεφευγετε απο το θεμα παλι
Οι τσαμπουκαδες και οι προλογοι μπορουv καλλιστα να λεχθουν και μεσω e-mail.Δεν κανουμε ποτε επιδειξη γνωσεων.
Ποιο καθαρα δεν μπορω να το πω.
Edited by - ΝΙΚΟΣGR on 02/10/2005 02:15:59
Για να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον το θέμα μήπως θα έπρεπε να ασχοληθείτε με προφητείες που έχουν επαληθευτεί; Μήπως ξέρει κάποιος να γράψει για προφητείες που αναφέρονται στην επανάσταση εναντίων των Τούρκων; Μήπως για τον δεύτερο παγκόσμιο ή για τον δικό μας εμφύλιο αργότερα;
Μήπως μερικές από αυτές τις προφητείες έχουν επαληθευτεί και δεν το πήρατε χαμπάρι;
Ειναι δυνατό αυτές οι προφητείες να ήταν κάποιες σκέψεις έξυπνων και διορατικών ανθρώπων που απλά μπορούσαν να καταλάβουν που πηγαίνουν τα πράγματα και μιλούσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσουν ελπίδα ή να επισημάνουν κάτι σε απλούς και πολλές φορές αγράματους ανθρώπους;
Δεν έχει σημασία τι θέλουμε, ούτε τι μπορούμε... αλλά τι κάνουμε!
Συγκεκριμενα:
Ληφθείς εκ της εν Αγίω Όρει Ιεράς Μονής του Κουτλουμουσίου. Χρονολογούμενος από του έτους 1053 μ.Χ.
1. Μέγας ευρωπαϊκός πόλεμος.
2. Ήττα της Γερμανίας, καταστροφή Ρωσσίας και Αυστρίας.
3. Ήττα των Αγαρηνών υπό Ελλήνων.
4. Ενίσχυσις Αγαρηνών υπό Δυτικών λαών και ήττα των Ελλήνων υπό της Άγαρ.
5. Σφαγή ορθοδόξων λαών.
6. Και μεγάλη ανησυχία ορθοδόξων λαών.
7. Εισβολή ξένων στρατευμάτων εξ Αδριατικού πελάγους. Ουαί εις του κατοικούντας επί της γης, ο Άδης έτοιμος.
8. Προς στιγμήν ο Αγαρηνός μέγας.
9. Νέος ευρωπαϊκός πόλεμος.
10.Ένωσις ορθοδόξων λαών μετά της Γερμανίας.
11. Ήττα Γάλλων υπό Γερμανών.
12. Επανάστασις των Ινδιών και χωρισμός αυτώ από της Αγγλίας.
13. Αγγλία εις μόνους Σάξονας.
14. Νίκη ορθοδόξων λαών και γενική σφαγή Αγαρηνών υπό ορθο-δόξων.
15. Ανησυχία κόσμου.
16. Γενική απελπισία επί της γης.
17. Μάχη επτά κρατών εις Κωνσταντινούπολιν. Τρία ημερονύκτια σφαγή. Νίκη του μεγαλυτέρου κράτους κατά εξ κρατών.
18.Συμμαχία εξ κρατών κατά του έβδομου κράτους: τρία ημερονύ-κτια σφαγή.
19.Παύσις πολέμου υπό Αγγέλου, (Θεού Χριστού) και παράδοσις Πόλεως στοις Έλλησιν.
20. Υπόκυψις Λατίνων εις αλάνθαστον πίστιν ορθοδόξων.
21. Εξωθήσεται ορθόδοξος πίστης από Ανατολών μέχρι Δυσμών.
22. Φόβος και τρόμος βαρβάρων υπo αυτής.
23. Παύσις του Πάπα και κήρυξις ενός Πατριάρχου δια όλην την Ευρώπην.
24. Εν πέντε και πεντήκοντα έτοι το τέλος των θλίψεων, την δε εβδόμην ουκ έστι ταλαίπωρος, ουκ έστιν εξόριστος, επανερχόμενος εις τας αγκάλας της μητρός, αγαλλομένης.
ΥΓ 1.Μεχρι και το 12 , εχουν ολα εκπληρωθει.Το 13 πιστευω οτι ισως να εχει εκπληρωθει και αυτο αφου η αγγλια τωρα ηγηται της Ε.Ε,αν ηποθεσουμε οτι ειναι ο ηγετης του αγγλοσαξονικου τοξου αλλα το λεω μεκαθε επιφυλαξη αυτο.
ΥΓ 2:Δεν θα ψαχνουμε να βρουμε την καθε προφητεια που ζηταει ο καθενας.Απλα στην βρηκα για να μην λες διαφορα.
Edited by - ΝΙΚΟΣGR on 02/10/2005 03:16:34
Ερώτηση 1
quote:
Τις λογομαχιες και τις εριδες να τις αφησετε για αλλο φορουμ.Εδω δεν θα τη λεει κανενας σε κανενα.Ειμαι κατανοητος?
Απάντηση 1: Απόλυτα κατανοητός!
Ερώτηση δύο!
Ποιός ο λόγος που χρειάστηκαν 69 σελίδες για να γίνει η πρώτη τέτοια παρέμβασή?
Απάντηση 2: Απόλυτα ακατανόητος.
Ελπίζω να τηρηθεί το ίδιο μέτρο και στο εφεξής και θα χαρώ πολύ να το δω στην πράξη. Απλά και μόνο για να μην ομοιάζουμε με υποκριτές!
Edited by - menas on 02/10/2005 03:16:41
quote:
Ποιός ο λόγος που χρειάστηκαν 69 σελίδες για να γίνει η πρώτη τέτοια παρέμβασή?
1.Γιατι ελειπα για αρκετο καιρο και πριν καθοδηγουσα τη συζητηση,ενω μετα οχι εφοσον απουσιαζα και επαθα πλακα με το τι ειδα.
2.Γιατι αν δεν το κανω εγω θα το κανει η amalia.Ξερω τι σου λεω δεν το λεω απλα για να το λεω.
Εχω ξαναπει 100 φορες οτι ειμαστε εδω για να διαπιστωσουμε αν αυτα που λενε οι πατερες ερχονται συντομα,η κατα αλλους αν ειναι δυνατον να ερθουν καποια στιγμη στο μελλον,η κατα αλλους αν ειναι δυνατον απλα να συμβουν.
Το τι λεει η παλαια διαθηκη ,και η καινη,αν και εφοσον δεν περιεχει προφητικο,η οραματικο περιεχομενο δεν αποτελει μερος της παρουσας συζητησης.
ΥΓ1:Δεν ειναι φρονιμο να εχεις "υφακι" ασχετα με το ποσο εχεις μελετησει τις γραφες.
ΥΓ2.Εφοσον εγω ξεκινησα το thred εχω υποχρεωση (ειδικα προς τους διαχειριστες,περα απο εσας)να το κρατω σε καποιο επιπεδο,αλλιως θα το κανουν αυτοι.(βλεπε amalia)
ΥΓ.Μην το παιρνεις προσωπικα το θεμα,δεν παιρνω το μερος καθενος.
Φιλικα
Edited by - ΝΙΚΟΣGR on 02/10/2005 03:36:30
Θα ήθελα να μην αναφέρεστε σε ημερομηνίες όπως 29 Νοεμβρίου. Δεν έχετε κανένα στοιχείο. Κανείς δεν ξέρει το μέλον. Κάποιοι ίσως και να το προβλέπουν αλλά ποτέ δεν είναι σίγουρο, και σίγουρα δεν είμαστε εμείς που θα μιλήσουμε με ακρίβεια για το αύριο.
Δεν έχει σημασία τι θέλουμε, ούτε τι μπορούμε... αλλά τι κάνουμε!
Οσον αφορα ημερομηνιες καποια παιδια εχουν φτασει σε αυτο το συμπερασμα βαση της λογικης.Επειδη ομως η "ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ" ειναι εργο του Θεου και κατ'επεκταση δεν εντασεσται στο φυσικο η επιστημονικο επιπεδο,δηλαδη στη λογικη ,υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα λαθους.Τις ακριβεις ημερομηνιες τις ξερει μονο ο Θεος.
Παντος να ξερεις οτι οποιαδηποτε "προβλεψη" με βαση παντα καποια στοιχεια(απο προφητικα κειμενα) εχει γινει απο ορισμενα μελη,εχει γινει καλοπροαιρετα και οχι προς τη σκοπιμη δημιουργια πανικου.Πολλες φορες εξαλλου εχω τονισει να προσεχουμε ολοι τι γραφουμε γιατι οπως βλεπεις ,και συμμετεχουν πολλοι,αλλα διαβαζουν ακομα περισσοτεροι ανθρωποι.
Ποσο μαλλον τωρα που ο Λιακο βαζει ολο επαναληψεις και ολοι ψαχνουν να δουν τι γινεται με τα τρεχοντα![]()
![]()
![]()
Edited by - ΝΙΚΟΣGR on 02/10/2005 03:53:14
Ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΧΟΖΕΒΙΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ 18-11-1998 ΣΤΟ ΤΡΑΧΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΔΗΛ. ΕΩΣ 19-11-2005) ΝΑ ΤΟΥ ΧΤΙΣΟΥΝ ΝΑΟ.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.
19-11-2005 ΠΕΦΤΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ή ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2005.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΗ ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ 22 (29-11-2005) ΚΑΙ Η 8η – 11 – 2005 ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ.
ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.
ΑΛΩΣΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
1. ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ « Ο ».
2. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.