- H Eλενα, Η Ευρωπη & Ο πυρρίχειος (μεταφραση: Eurovision 2005) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Σταματάω την γκρίνια και καταθέτω την προσωπική μου άποψη : Σαν άτομο με μουσική παιδεία και ξεκάθαρη άποψη, νιώθω για άλλη μια φορά ξενερωμένος από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Ένα ρηχό κομμάτι βγήκε πρώτο χάρη στην καταπληκτική (το εννοώ) ερμηνεία του καλιτέχνη, την άψογη σκηνική παρουσία (είναι θεά η Έλενα) και φυσικά τις συμμαχίες των γειτόνων που διαμόρφωσαν τα τελικά αποτελέσματα (έχω βέβαια άποψη επί αυτού και την συζητάμε παρακάτω αν θέλετε....). Ένα κομμάτι μουσικώς αδιάφορο (ακου εκεί R'n'B Σούστα !!!! - Άντε και του χρόνου Heavy Metal Μπάλλο ή Hip-Hop Τσάμικο
) με γελοίο στοίχο και γενικά τίποτα το ιδιαίτερο. Την χορογραφία δεν την κρίνω γιατί δεν είμαι φαν του χορού - πάντως το "συγκλονιστικό" σημείο που του κάνει τι τρία χορδές της λύρας, εμένα προσωπικά (το τονίζω να μην υπάρχει παρεξήγηση) το βρήκα τουλάχιστον αστείο....
Σαν φαν της ροκ μουσικής θα προτιμούσα την Νορβηγία ή την Ελβετία. Γούσταρα πολύ την Μολδαβία με τους θεότρελους τύπους και την φανταστική γιαγιά και μερικά άλλα κομμάτια που θα μπορώ να απολαύσω αφού χάρη στο Pirate Bay διαθέτω το CD της eurovision εδω και τρεις εβδομάδες.....
Με ενδιαφέρει ο διαγωνισμός από την μουσική πλευρά και μόνο. Δεν πρέπει να το βλέπουμε εθνικά το θέμα, είναι διαγωνισμός τραγουδιού όχι εθνικές αντιπαραθέσεις. Και ειδικά όπως τον καταντήσανε τον διαγωνισμό δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή εθνική ταυτότητα στις συμμκετοχές, γι'αυτό please μην αρχίσετε ανούσιες αντιπαραθέσεις του τύπου "υποστηρίζουμε την Ελλαδάρα μας"....
quote:
Την χορογραφία δεν την κρίνω γιατί δεν είμαι φαν του χορού - πάντως το "συγκλονιστικό" σημείο που του κάνει τι τρία χορδές της λύρας, εμένα προσωπικά (το τονίζω να μην υπάρχει παρεξήγηση) το βρήκα τουλάχιστον αστείο....
Eδώ διαφωνώ αλλά σε όλα τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου!
Είναι γεγονός ότι έχει υπερκτιμηθεί ο θεσμός της Eurovision αλλά μάλλον οι υπεύθευνοι για την προώθηση του θεσμού στην Ελλάδα μάλλον κάτι άλλο αποσκοπούσαν θέτοντας ως υπέρτατο σκοπό τους την κατάκτηση της πρώτης θέσης...
Οικονομικά είναι γνωστό ότι ως χώρα περνάμε ένα λούκι και έτσι κάθε ευκαιρία προβολής μας προς τα έξω θα πρέπει να αξιοποιείται στο έπακρο... Οσοι λοιπόν (Ευρωπαίοι) δεν προσήλθαν για την Ολυμπιάδα καλούνται του χρόνου να επισκεφτούν τη χώρα μας εν όψει του διαγωνισμού... Δε μου φαίνεται τόσο άσκημο από πλευράς μάρκετινγκ...
Αντίθετα το βρίσκω ευφυέστατο... Ελπίζω τα κονδύλια που δαπανήθηκαν να πιάσουν τόπο.

pou na ksere o kaimenos!! AGNOIA!!!
ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΩΣ ΕΙΜΘΕΘΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΛΕΝΑ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.
Συμφωνώ μαζί σου σε όλα,η διαφορά μας είναι οτι εγώ δεν είμαι οπαδός αυτού του εμποροπανηγυριού.
Επειδή το είδα(για τους δικούς μου λόγους),θέλω να πώ οτι κάπως το γλίτωσα το τριπλό εγκεφαλικό απο κάποιες συμμετοχές που επιμείνανε στην γλώσσα τους,απο κάποιους που είχαν χιούμορ,απο κάποιους που οι στίχοι τους θέλαν να πούν κάτι παραπάνω και απο κάποιες όμορφες μουσικές φρασούλες που ήταν διάσπαρτες στον σωρό.
Ακόμη θέλω να πω,πως πολύ τον χάρηκα τον Κατσιμίχα γι'αυτή την δήλωση,γιατί αν μη τι άλλο,ήταν ειλικρινής σε σχέση με τους υποκριτές που υποστηρίζουνε το κάθε τι και μετά ,αν αποτύχει το ξεκοκκαλίζουνε ηδονικά.Και γιατί ακριβώς μ'αυτήν την δήλωση υπερασπίσθηκε την ποιοτική μουσική του πορεία.
Εκνευρίστηκα όμως με αυτούς που πηδήξαν να τον φάνε.Ξαφνικά δεν μπορούμε να πούμε την γνώμη μας,ούτε καν ένας που έχει γνώσεις με το θέμα και το έχει αποδείξει.
Για άλλη μια φορά ο μονόφθαλμος επικράτησε στους τυφλούς,μονόφθαλμος όμως χωρίς ελπίδες για καλυτέρευση αλλά για ολική τύφλωση και αυτός ...
Να είστε καλά.
*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*
quote:
Ακόμη θέλω να πω,πως πολύ τον χάρηκα τον Κατσιμίχα γι'αυτή την δήλωση,γιατί αν μη τι άλλο,ήταν ειλικρινής σε σχέση με τους υποκριτές που υποστηρίζουνε το κάθε τι και μετά ,αν αποτύχει το ξεκοκκαλίζουνε ηδονικά.Και γιατί ακριβώς μ'αυτήν την δήλωση υπερασπίσθηκε την ποιοτική μουσική του πορεία.
Εκνευρίστηκα όμως με αυτούς που πηδήξαν να τον φάνε.Ξαφνικά δεν μπορούμε να πούμε την γνώμη μας,ούτε καν ένας που έχει γνώσεις με το θέμα και το έχει αποδείξει.
Aγαπητή θείτσα δεν είσαι η μόνη που αγαπά το ποιοτικό τραγούδι και τη μουσική του Κατσιμίχα. Πίστεψέ με υπάρχουν κι άλλοι...
Οταν όμως πρόκειται για ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και όχι για απλή κριτική τραγουδιού καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε...
Γιατί απλούστατα σε ένα διαγωνισμό παίζει σημαντικότατο ρόλο τόσο η ψυχολογία όσο και η ενότητα του team...
Δεν ξέρω αν έχεις υπόψη σου από ενότητα...ή τουλάχιστον για την ψυχολογία ενός διαγωνιζόμενου είτε αυτός είναι αθλητής είτε μουσικός...
Εγώ προσωπικά σαν φορολογούμενος πολίτης εκείνη τη στιγμή θα προτιμούσα από τον Π.Κατσιμίχα να μην κάνει κανένα σχόλιο...
Την άποψή του όσοι από μας αγαπούν το ποιοτικό ελληνικό τράγούδι και γνωρίζουν από μουσική δε χρειάζονταν να την ακούσουν ... μπορούσαν να την έχουν φανταστεί έτσι δεν είναι?
Είναι σα να μου λένε ότι ρωτήσανε το θάνο Μικρούτσικο για τα τραγούδια του Νίνο και περιμένανε με αγωνία την ετυμηγορία του.
Ημαρτον πιά! Κάποια πράγματα θεωρούνται δεδομένα και εξηπακούονται...
Τη δεδομένη στιγμή μόνο μικροψυχία και μοχθηρία μου δείχνουν τέτοιες δηλώσεις.
quote:
Για άλλη μια φορά ο μονόφθαλμος επικράτησε στους τυφλούς,μονόφθαλμος όμως χωρίς ελπίδες για καλυτέρευση αλλά για ολική τύφλωση και αυτός ...
Και γω δε μπορώ να πω ότι το τραγούδι ήταν ότι καλύτερο... η εμφάνιση όμως ήταν όπως και οι συγκυρίες που το οδήγησαν στην πρωτιά γιατί όπως σωστά είπες στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει...
Τώρα όσον αφορά στην ολική τύφλωση που λες δε το πιστεύω...
Με τέτοια εμφάνιση και τέτοια φωνή μόνο λαμπρή καριέρα μπορεί να κάνει η κοπέλα στο είδος του τραγουδιού που διάλεξε.

Μπράβο Έλενα!
Αν το τραγούδι ήταν ωραίο ή όχι δεν θα το σχολιάσω και για μένα δεν έχει σημασία.
Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση και πέρυσι και φέτος,
ήταν το ύφος που είχαν ο Σάκης και η Έλενα όταν βγήκαν στη σκηνή.
Δώσαν τον καλύτερο εαυτό τους,
εξαιρετική και αξιοπρεπέστατη εκτέλεση ενός σόου επί σκηνής που απαιτεί και κόπο και ταλέντο.
Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να χοροπηδάς, να εκτελείς χορογραφία και να τραγουδάς και να χαμογελάς και να έχεις αυτοπεποίθηση και να ξέρεις ότι μια ολόκληρη Ελλάδα περιμένει να σε κόψει φέτες αν αποτύχεις.
Καθόλου εύκολο!
Μπράβο και μακάρι όλοι οι Έλληνες να βγάζαμε αυτά τα μούτρα στην Ευρώπη και να είμασταν τόσο πειθαρχημένοι στη δουλειά μας.
Πάντα τέτοια!
Περήφανα Ξωτικούλα!
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
Γνωρίζω οτι υπάρχουν άτομα που αγαπούν τη μουσική και μάλιστα πολύ παραπάνω απο εμένα.
Εχω υπόψιν μου.Αλλά ενότητα στο οτιδήποτε;
Και αυτό το μασάμε και δεν μιλάμε λίγο μονότερμα μου φαίνεται.Είχα την εντύπωση οτι αφού ζούμε δημοκρατικά,έχουμε ελευθερία γνώμης και κριτικής.Ιδίως όταν πρόκειται για τα χρήματα που προσφέρουμε όλοι για να μας δίνονται κάποιες υπηρεσίες απο έναν κρατικό φορέα όπως το κρατικό κανάλι.Θα μου πείς ναι,αλλά εμείς δώσαμε,αυτό το αποτέλεσμα υπήρξε,αυτό αναγκαστικά υποστηρίζουμε εδω που φτάσαμε.Με την ίδια λογική ο κάθε Κατσιμίχας που δίνει και δεν του αρέσει το αποτέλεσμα,δεν το υποστηρίζει.Απλά τα πράγματα.Οσο για το οτι μπορούμε να φανταστούμε και την άλλη άποψη ωστε να μην φορτιστεί αρνητικα ο διαγωνιζόμενος...Βέβαια και μπορούμε,όπως όμως μπορούμε να φανταστούμε την κάθε άποψη.Να σταματήσουμε λοιπόν να εκφέρουμε οποιαδήποτε άποψη...
Γιατί και αυτοί που είναι πολίτες που δεν συμφωνούν και νιώθουν οτι πιάνονται κότσοι βλέποντας και ακούγοντας απο παντού,ξανά και ξανά,την κοροιδία,δεν φορτίζονται αρνητικά;Βέβαια αυτοί δεν παίρνουν μέρος σε διαγωνισμό τραγουδιού.Οπότε ας τα μασήσουν.Και αν βρεθεί και ΜΙΑ φωνή να ακουστεί που να εκφέρει την ίδια μ'αυτούς άποψη να την κλαδέψουμε γιατι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να φανταστούν οτι εεε υπάρχουν κι άλλοι κότσοι ,υπάρχει ελπίδα,στην φαντασία μας μεν αλλά υπάρχει.Οπως υπάρχουν στην φαντασία μας καλύτερα προγράμματα τηλεόρασης.
Και ο πλανητάρχης όταν βομβάρδιζε παιδάκια ήθελε την ησυχία του βρε αδελφέ μην έκανε και κάνα λάθος...και σίγουρα οι σκεπτόμενοι πολίτες που εύκολα φανταζόμαστε τις απόψεις τους θα έπρεπε να μασήσουν και να μην βγούν στους δρόμους,γιατί με τα λεφτάκια τους αγοράστηκαν τα όπλα μην πάνε χαμένα,εδώ που φτάσαμε....
Τραβηγμένο παράδειγμα ομολογώ,αλλά το σκεπτικό απο κάτω είναι το ίδιο.Ας το αποβάλλουμε λοιπόν απο τα απλά και καθημερινά πρώτα για να μπορέσουμε να έχουμε λίγη παραπάνω δύναμη στα μεγαλύτερα.
*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*
.
σορυ, αλλα περσυ που ηταν ο Κατσιμιχας?
γιατι δεν εκανε το ιδιο σχολιο και στις προηγουμενες αποστολες μας?
ηταν καλυτερες απο την φετινη?
ε, και να ηταν, φετος πηραμε την πρωτια με Χρηστο, Ναταλια και Ελανα! (Ελενη εις την μακεδονικην)
.
στην τελικη νικησε η σουστα!!!
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

quote:
Είχα την εντύπωση οτι αφού ζούμε δημοκρατικά,έχουμε ελευθερία γνώμης και κριτικής.Ιδίως όταν πρόκειται για τα χρήματα που προσφέρουμε όλοι για να μας δίνονται κάποιες υπηρεσίες απο έναν κρατικό φορέα όπως το κρατικό κανάλι.Θα μου πείς ναι,αλλά εμείς δώσαμε,αυτό το αποτέλεσμα υπήρξε,αυτό αναγκαστικά υποστηρίζουμε εδω που φτάσαμε.Με την ίδια λογική ο κάθε Κατσιμίχας που δίνει και δεν του αρέσει το αποτέλεσμα,δεν το υποστηρίζει.Απλά τα πράγματα.Οσο για το οτι μπορούμε να φανταστούμε και την άλλη άποψη ωστε να μην φορτιστεί αρνητικα ο διαγωνιζόμενος...Βέβαια και μπορούμε,όπως όμως μπορούμε να φανταστούμε την κάθε άποψη.Να σταματήσουμε λοιπόν να εκφέρουμε οποιαδήποτε άποψη...
Θείτσα...
μου φαίνεται ότι σου αρέσουν πολύ οι γενικεύσεις... ή κοινώς "βάζεις όλα τα αβγά σε ένα καλάθι"...
Ελα όμως που δεν μπορείς και δεν πρέπει να το κάνεις... Γιατί πως να το κάνουμε δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, τελεία και παύλα.-
Και όπως το αγγούρι δεν συγκρίνεται με την τομάτα αν και τα δυο είναι ζαρζαβατικά έτσι και δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο καλαθάκι (οι τοματούλες μπορεί να χωρέσουν αλλά τα αγγουράκια θα περισέψουν λόγω σχήματος και μεγέθους). Απλά πράγματα.
Δε θα αναλύσω στην περίπτωσή μας ποιό είναι το αγγούρι και ποιά η τομάτα γιατί είναι άστοχο αλλά και γιατί και τα δυο μαζί προσφέρουν μια πολύ νόστιμη σαλάτα...![]()
quote:
Αλλά ενότητα στο οτιδήποτε;
Αν έχεις πρόβλημα να δείξεις ενότητα σε ένα τόσο απλό θέμα φαντάζομαι τι δυσκολία θα έχεις αν κληθείς να επιδείξεις ενότητα σε άλλα ποιό σοβαρά θέματα...
Και στην τελική που ήταν τόσα χρόνια ο Κατσιμίχας όταν πήγαιναν ο Ρουβάς, ο Ρακιντζής κ.α. Γιατί τότε είχε πιεί το αμίλητο νερό?
Να υποθέσω ότι τότε συμφωνούσε με τα τραγούδια αυτά![]()

Ο Κατσιμίχας καλά έκανε και τοποθετήθηκε, το θα πει "που ήτανε τόσα χρόνια ?"... Τόσα χρόνια ήτανε στην πρώτη γραμμή, τώρα που αποσύρθηκε (αν δεν κάνω λάθος) κάνει κριτική - και καλά κάνει ! (Τον υπερασπίζομαι - άσχετα που δεν είμαι ΚΑΝ φαν του).
Εγώ προτείνω να χαλαρώσουμε, να γυρίσουμε την κουβέντα σε πιο χαβαλέ ύφος και να πούμε ποια κομμάτια μας άρεσαν και γιατί.... Στο κάτω κάτω σε σχόλια και προβληματισμούς θα καταναλωθούν τα δελτία ειδήσεων τις επόμενες εβδομάδες, όταν καταλαγιάσουν λίγο τα πανυγήρια....
Μήπως μεγαλοποιείτε μερικά πράγματα ?
Μετά, το τι λέει ο ένας ή ο άλλος, αυτό εξαρτάται από την τοποθέτησή του, την τοποθέτηση που δίνει στο άτομό του και από τη σημασία που του δίνουν οι ... άλλοι.
Μην ξεχνάτε, οτι σε υατή την χώρα εφευρέθηκαν δύο σημαντικά πράγματα.
Η Έριδα και η Διχόνοια.
Και λειτούργησαν άψογα, εις του αιώνες των αιώνων, αεί.
Υ.Γ. Μπορεί να μην με εκφράζει το συγκεκριμένο τραγούδι, από την άλλη δεχτείτε όμως το γεγονώς, οτι κάποτε η Ελλάδα ήταν βυθισμένη στην αποτυχία και μισαλλοδοξία, και κάτι τέτοια -έστω ασήμαντα γεγονώτα- δείχνουν οτι με μια καλή οργάνωση και προσύλωση στο στόχο, κατακτιέται η κορυφή. Ου γαρ έρχεται μόνο του.
Από την άλλη, θυμάμαι κάτι συμμετοχές "μας", π.χ. της Φαραντούρη, που πήγε και τους είπε κάτι "βαθιά νοήματα", λές και πήγε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κ.Ν.
Edited by - Vril on 23/05/2005 10:38:23
ΕΕΕΕ.. ΩΩΩΩ.. ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!!!
ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΡΕΛΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥΣ.. ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ...
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΤΑ ΑΚΟΥΩ.... ΒΕΡΕΣΣΕ
ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑ![]()
![]()
![]()
Πάντως ότι και να λέμε, με τόση μαύρη καντίφλα που μας δέρνει (οικονομικά, κ.λπ.) ευτυχώς που, ενίοτε, υπάρχουν κι αυτά και ψιλοξεχνιόμαστε, μιας και δεν μπορούμε να πάρουμε τα όπλα και να κυνηγήσουμε και τους 300 που μας ρουφάνε το αίμα με το μπουρί της σόμπας 370 μέρες το χρόνο!
Τώρα θα μου πείτε, μήπως όλα τα παραπάνω γίνονται γι' αυτό; Για να μην πάρουμε δηλαδή τα όπλα; ΜΠορεί και ναι μπορεί και όχι. Όμως μια επιτυχία (έστω και της Eurovision ή του Euro) είναι, όπως και να έχει, επιτυχία. Όσο για το τράγουδο, εμένα προσωπικά και μου άρεσε και με ξεσήκωσε. Δεν λέω ότι είναι το άσμα των ασμάτων, αλλά για την Eurovision ήταν ό,τι έπρεπε![]()
![]()
Alea jacta est...
Ο κύβος ερρίφθη...
quote:
υπάρχουν κι αυτά και ψιλοξεχνιόμαστε, μιας και δεν μπορούμε να πάρουμε τα όπλα και να κυνηγήσουμε και τους 300 που μας ρουφάνε το αίμα με το μπουρί της σόμπας 370 μέρες το χρόνο!
Τώρα θα μου πείτε, μήπως όλα τα παραπάνω γίνονται γι' αυτό; Για να μην πάρουμε δηλαδή τα όπλα;
Kλασσική τακτική αντιπερισπασμού...και πάντα στα δύσκολα...![]()
Κάπως έτσι μήπως δεν "δημιουργήθηκε" και το Γούέμπλεϋ?

ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ.