ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ -8/12/08- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ -8/12/08- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

KERRY KING107 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/6
23/01/2009, 11:49:36
quote:
Φίλε Open Mind το να ζητάς ίδιο βασικό μισθό με την Γερμανία, είναι αφελές. Δεν μπορείς να έχεις ίδιες απαιτήσεις με μιά χώρα που παράγει βαριά βιομηχανία, με μιά χώρα με υγιή φορολογική πολιτική (και αντίστοιχη φορολογική ηθική από τους πολίτες της) και προπάντων με μιά χώρα που δανείζεται με πολύ ευνοϊκότερους όρους από εμάς (τελικά τόσες μέρες τίποτα δεν φρόντισες να μάθεις για τα εξωτερικά χρέη ???).

Ναι έτσι όπως τα έχουμε κάνει είναι αδύνατο σε συνδυασμό ότι δεν υπάρχει διάθεση
Για εύρεση λύσεω.
Ωραία μπορείς να μου πεις πως γίνεται και έχουμε τις ίδιες τιμές σε
Προϊόντα και παραπάνω ?έχουμε απ τους κατώτερους μισθούς στην ευρωπαϊκή ένωση
Και είμαστε ταυτόχρονα από τις ακριβότερες χώρες .
Τα εξωτερικά χρέη τα ξέρει και η κουτσή Μάριο αλλα για να μειώσεις τα χρέη και συνάμα
Να επιτρέψεις στους πολίτες σου να ζουν ευπρεπή ζωή η σωστότερη λύση είναι να περιορίσεις τις δαπάνες όχι νατους φορτώνεις συνεχεία με νέους φόρους .

quote:
Θα σου περιγράψω τι γίνεται στον χώρο μου. Ένας ιδιωτικός υπάλληλος γραφείου όταν ξεκινάει με μηδέν προϋπηρεσία, έχει να λάβει αυτά που προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας. Μέσα από εκεί προβλέπεται τι επι πλέον έχει να λάβει λόγω πτυχίων και οικογενειακής κατάστασης. Καμμία σοβαρή εταιρεία δεν διακυνδινεύει να μην εφαρμόσει την συλλογική σύμβαση εργασίας. Μια καταγγελία στον ΟΑΕΔ δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα από τα τυχόν κέρδη που μπορεί να έχει από την καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Τώρα το αν η σύμβαση προβλέπει ο κατώτατος μισθος να είναι 700 ευρώ, γιατί δεν στρέφεστε πρώτα στους εργατοπατέρες που τις υπογράφουν ??? Άσχετα αν η λογική δεν αφήνει περιθώρια για μεγαλύτερο κατώτατο μισθό, γιατί στρέφεστε αποκλειστικά στην κάθε κυβέρνηση για τούψος του μισθού ??? Η κάθε κυβέρνηση έχει έναν προϋπολογισμό και μετά βγαίνει στην γύρα να βρει λεφτά να τον καλύψει (με δανεικά για να λέμε το πράγμα με το όνομά του). Στην εταιρεία την δική μου έχουμε προσωπικό περίπου 90 άτομα, από τα οποία τα 20 αμοίβονται κάτω από 1000 ευρώ. Σε πληροφορώ, όποιος είναι καλός στην δουλειά του ανεβαίνει μισθολογικά κάθε χρόνο. Όποιος είναι αδιάφορος θα λάβει αυτά που προβλέπει η σύμβαση. Είναι τόσο απλό. Πες μου εσύ πως είναι στον κλάδο σου....

Ναι συμφωνώ έχουν ευθύνη και οι εργατοπατέρες που υπογραφούν τις συμβάσεις αυτό όμως δεν αναιρεί τις ευθύνες απ την πολιτική ηγεσία .
Τώρα αν θες να μιλήσουμε για εταιρείες αυτές εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις
Διότι τις συμφέρει σου λέει τοσο είναι το νόμιμο τοσο θα πάρεις άσε που αν είναι να
Διαλέξουν για κάποια θέση ανάμεσα σε έναν με πτυχίο και έναν χωρίς που μπορούν
Και οι δυο να την φέρουν εις πέρας θα διαλέξουν αυτόν με χωρίς διότι θα πληρώσουν λιγότερα .
Τώρα εγώ τι να σου πω για τον κλάδο μου αφού σου είπα ότι είμαι έμπορος οσα
Βγάζω τοσα παίρνω δεν έχω στάνταρ .

quote:
Τι θα πει μετανάστης ρε Οpen Mind ???? Στην Γερμανία σου είπα να εργαστείς όχι στην Κίνα. Αυτή η ηλίθια ελληνική νοοτροπία να θεωρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ξένη χώρα πρέπει κάποτε να αλλάξει. Ξεκολλάτε από τα φουστάνια της μάνας σας !!! Μία χώρα είμαστε, ένα νόμισμα. Στις ΗΠΑ ξεκινάνε από την δυτική ακτή και πάνε να ζήσουνε στην ανατολική. Αποστάσεις μεγαλύτερες από τις ενδωευρωπαϊκές. Να έχουμε το προνόμοιο της ελέυθερης διακίνησης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να το αποκαλούμε μετανάστευση... τι να πει κανείς.....

Τα γυρίζεις όπως θέλεις ελίσσεσαι σαν χέλι σου είπα το θέμα δεν είναι να φύγουμε σε άλλη χωρα προσωπικά δεν με νοιάζει και στην Σιέρα Λεόνε να πάω αν είναι να κονομήσω
Αλλα δεν είναι λύση αυτή για μια χωρα που θελει να λέγεται προηγμένη αν είναι έτσι να
Φύγουμε ολοι να πάμε να δουλέψουμε στο εξωτερικό που έχει καλυτέρους μισθούς
και να ερχόμαστε εδώ για διακοπές .

23/01/2009, 12:26:27
quote:
Ωραία μπορείς να μου πεις πως γίνεται και έχουμε τις ίδιες τιμές σε προϊόντα και παραπάνω ?έχουμε απ τους κατώτερους μισθούς στην ευρωπαϊκή ένωση και είμαστε ταυτόχρονα από τις ακριβότερες χώρες .

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΚΑΙΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ !!!
Το χάλι μας το πληρώνουμε φίλε μου γιατί δεν έχουμε την παραμικρή καταναλωτική συνείδηση. Όταν κυκλοφορούσε το e-mail που σύγκρινε τις τιμές του starbucks στην Ελλάδα με τα αντίστοιχα τους εξωτερικού, ξέρεις ποιά ήτανε η αντίδραση στο γραφείο μου ? Κλάψα και γκρίνια. Όμως εξακολουθολυν και παίρνουν καφέ από τα starbucks !!! Ε, δεν είναι άξιοι της μοίρας τους ? Πάρε κάνε τέτοιες ταρζανιές στην Γερμανία, σε έχει εξαφανήσει το καταναλωτικό σύστημα με την μία. Τυχαίο που τα εκπτωτικά super market ξεκίνησαν από την Γερμανία ? Γιατί δεν ψωνίζουν όλοι από τα dia και τα lidl και βλέπεις ακόμα φίσκα τα ΑΒ και τα Carefour ??? Δεν τα θέλει ο κώλος μας ???? Γιατί αγοράζουμε το γάλα της ΔΕΛΤΑ προς 1,50 το λιτρο και δεν αγοράζουμε το ΔΩΔΩΝΗ προς 0,90 ???? ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ ???? Έχουμε διαφωνήσει πάρα πολλές φορές για το θέμα της ακρίβειας, δεν είναι θέμα κυβερνητικό, είναι καθαρά θέμα καταναλωτικό.

Εξήγησέ μου πως γίνεται η ΕΡΜΟΥ να είναι από τους τοπ 5 ακριβότερους δρόμους της Ευρώπης (ή του κόσμου - δεν θυμάμαι) ??? Την έχεις δει ποτέ άδεια ???? Πως γίνεται ???? Όταν όμως ο κοσμάκης μπαινοβγαίνει και η πιστωτική πάει σύννεφο ποιός φταίει ????? Να μιλήσουμε για την φούσκα των ακινήτων ??? Που τσίμπησε ο κάθε μαλάκας με τα δάνεια στο 2,9% με την μπακαλίστικη εξίσωση 100.000 = 300 ευρώ, άρα θα πάμε τον ένα μισθό στο δάνειο αντί για το ενοικιο.... Και κανένα βλήμα να μην διβάζει τους όρους και να πάρει μια γνώμη τι εστί κυμαινόμενο επιτόκιο και πως τα 300 ευρώ γίνονται 500 χωρίς να το πάρεις είδηση. Πούλαγα διαμμέρισμα και έρχονταν παιδιά των 700 ευρώ να το αγοράσουν στηριζόμενα σε 100% χρηματοδότηση. Τους κακοφαινότανε που τους έδιωχνα... Τι να κάνουμε όμως, τι θα τους έφταιγε όμως όταν θα πέρνανε την κατηφόρα ??? Ποιός φταίει που καταχρεώθηκαν οι Ελληνες (μέσα κι εγώ να μην το παίζω ανώτερο ων) και εκτοξεύτηκαν οι τιμές των ακινήτων ??? Εκεί να δεις φούσκα.....

quote:
για να μειώσεις τα χρέη και συνάμα να επιτρέψεις στους πολίτες σου να ζουν ευπρεπή ζωή η σωστότερη λύση είναι να περιορίσεις τις δαπάνες όχι να τους φορτώνεις συνεχεία με νέους φόρους .

Δεν διαφωνούμε επί της ουσίας. Περιορισμός των δαπανών όμως πολλές φορές συνεπάγεται με αντιλαϊκά μέτρα. Στα πλαίσια των περιορισμών είναι και οι ιδιωτικοποιήσεις μην ξεχνάμε. Φόροι μπαίνουν όταν το κράτος αδυνατεί να μαζέψει από τους υπα΄ρχοντες φόρους. Ας είμαστε όμως ελιλικρινείς, όλοι μας δεν κλέβουμε το κράτος ??? Όταν εμείς φτάσουμε στο σημείο να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στο κράτος, τότε να σηκώσουμε τον λίθο κατά του κλέφτη κράτους. Το είχα ξαναρωτήσει, έχει κανένας ιδέα πόσος είναι ο φόρος εισοδήματος στα σκανδιναβικά κράτη ??? Για ρωτήστε να μάθετε...

quote:
άσε που αν είναι να διαλέξουν για κάποια θέση ανάμεσα σε έναν με πτυχίο και έναν χωρίς που μπορούν και οι δυο να την φέρουν εις πέρας θα διαλέξουν αυτόν με χωρίς διότι θα πληρώσουν λιγότερα

Το έχω αντιμετωπίσει αυτό γιατί κάνω προσλήψεις εδώ και τρία χρόνια. Πολλές φορές η εντολή είναι να προσλάβω μη πτυχιούχο (είναι και η θέση τέτοια). Να σου πω όμως κάτι ? Πέρα από την δική μου ευθήνη να αλλάξω αυτή την νοοτροποία στον εργοδότη μου (σοσιαλησταράς by the way), υπάρχει και ο τρόπος να επιβιώσεις. Κρύψε το πτυχίο σου, απέδειξε την αξία σου και επαναδιαπραγματεύσου τον μισθό σου. Στην τελική, βρίσκεις αλλού δουλειά, κάνεις χρήση του πτυχίου σου εκεί και έχεις και προϋπηρεσία. Λίγο μυαλό θέλει....

quote:
Τώρα εγώ τι να σου πω για τον κλάδο μου αφού σου είπα ότι είμαι έμπορος οσα βγάζω τοσα παίρνω δεν έχω στάνταρ .

Και αν πρόκειται να προσλάβεις υπάλληλο στο μαγαζί σου ???

quote:
Αλλα δεν είναι λύση αυτή για μια χωρα που θελει να λέγεται προηγμένη αν είναι έτσι να φύγουμε ολοι να πάμε να δουλέψουμε στο εξωτερικό που έχει καλυτέρους μισθούς
και να ερχόμαστε εδώ για διακοπές .

Ποιός λέει πως είμαστε προηγμένη χώρα ???
Είμαστε η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Λετονία (την ατυχία μου μέσα...). ΄Οπως λοιπόν σηκώθηκαν οι κάτοικοι της φτωχής επαρχίας να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην πλούσια πρωτεύουσα, έτσι και οι κάτοικοι της φτωχής Ελλάδας ας πάνε να αναζητήσουν ένα καλύτερο παρόν στην πλούσια Ευρώπη. Άλλοι κακομοίρηδες παίζουν την ζωή τους κωρόνα γράμμα για να έχουν αυτή την ευκαιρία και εμείς που το έχουμε και δικάιωμα το αντιμετωπίζουμε ως μετανάστευση. Και να σου πω και για το τελευταίο που λες, εμένα φιλαράκι μου έφυγε και ζει στην Αγγλία, έρχεται τρεις βδομάδες ελλάδα για διακοπές και απολαμβάνει την Ελλάδα όπως δεν μπορούμε εσύ κι εγώ....

23/01/2009, 13:00:34
quote:
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΚΑΙΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ !!!
Το χάλι μας το πληρώνουμε φίλε μου γιατί δεν έχουμε την παραμικρή καταναλωτική συνείδηση. Όταν κυκλοφορούσε το e-mail που σύγκρινε τις τιμές του starbucks στην Ελλάδα με τα αντίστοιχα τους εξωτερικού, ξέρεις ποιά ήτανε η αντίδραση στο γραφείο μου ? Κλάψα και γκρίνια. Όμως εξακολουθολυν και παίρνουν καφέ από τα starbucks !!! Ε, δεν είναι άξιοι της μοίρας τους ? Πάρε κάνε τέτοιες ταρζανιές στην Γερμανία, σε έχει εξαφανήσει το καταναλωτικό σύστημα με την μία. Τυχαίο που τα εκπτωτικά super market ξεκίνησαν από την Γερμανία ? Γιατί δεν ψωνίζουν όλοι από τα dia και τα lidl και βλέπεις ακόμα φίσκα τα ΑΒ και τα Carefour ??? Δεν τα θέλει ο κώλος μας ???? Γιατί αγοράζουμε το γάλα της ΔΕΛΤΑ προς 1,50 το λιτρο και δεν αγοράζουμε το ΔΩΔΩΝΗ προς 0,90 ???? ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ ???? Έχουμε διαφωνήσει πάρα πολλές φορές για το θέμα της ακρίβειας, δεν είναι θέμα κυβερνητικό, είναι καθαρά θέμα καταναλωτικό.

Έχεις δίκιο σε αυτό υπάρχει μια λάθος νοοτροπία στον κόσμο που παρόλο που ξέρει ότι
Μπορεί να πάρει το ίδιο προϊόν πιο φθηνα παίρνει αυτό που είναι συγκεκριμένης μάρκας
Και το πληρώνει ακριβότερα .
Υπάρχουν όμως και πολιτικές ευθύνες θα πρέπει να υπάρχει κάποιος περιορισμός του
Κέρδους τουλάχιστον σε είδη πρώτης ανάγκης .

quote:
Δεν διαφωνούμε επί της ουσίας. Περιορισμός των δαπανών όμως πολλές φορές συνεπάγεται με αντιλαϊκά μέτρα. Στα πλαίσια των περιορισμών είναι και οι ιδιωτικοποιήσεις μην ξεχνάμε. Φόροι μπαίνουν όταν το κράτος αδυνατεί να μαζέψει από τους υπα΄ρχοντες φόρους. Ας είμαστε όμως ελιλικρινείς, όλοι μας δεν κλέβουμε το κράτος ??? Όταν εμείς φτάσουμε στο σημείο να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στο κράτος, τότε να σηκώσουμε τον λίθο κατά του κλέφτη κράτους. Το είχα ξαναρωτήσει, έχει κανένας ιδέα πόσος είναι ο φόρος εισοδήματος στα σκανδιναβικά κράτη ??? Για ρωτήστε να μάθετε...

Κοιτά να δεις το καλό παράδειγμα πρέπει να το δείξει το κράτος δεν δέχομαι να λέει σε
Μενα να μην κλέβω ένα ευρώ και αυτοί να κλωβούς δις βλέπε σκάνδαλα η ευνοϊκές ρυθμίσεις προς μεγαλοβιομηχάνους κτλ πχ δες τις ΠΑΕ η ΑΕΚ χρεώσταγε ποσα εκατομμύρια
Ευρώ την έβαλαν στο άρθρο 14 τη σκαπουλάρε παλαιοτέρα ο ολυμπιακός χρεώσταγε ποσα
Δις χρεώσταγε λογο Κοσκωτα του τα χάρισαν εγώ αν χρωσταω 500 ευρώ στην εφορία η
Στο ΤΕΒΕ θα με πάνε μέσα.

quote:
Το έχω αντιμετωπίσει αυτό γιατί κάνω προσλήψεις εδώ και τρία χρόνια. Πολλές φορές η εντολή είναι να προσλάβω μη πτυχιούχο (είναι και η θέση τέτοια). Να σου πω όμως κάτι ? Πέρα από την δική μου ευθήνη να αλλάξω αυτή την νοοτροποία στον εργοδότη μου (σοσιαλησταράς by the way), υπάρχει και ο τρόπος να επιβιώσεις. Κρύψε το πτυχίο σου, απέδειξε την αξία σου και επαναδιαπραγματεύσου τον μισθό σου. Στην τελική, βρίσκεις αλλού δουλειά, κάνεις χρήση του πτυχίου σου εκεί και έχεις και προϋπηρεσία. Λίγο μυαλό θέλει....

Εγώ λέω τι είναι το σωστό τώρα από κει περά αυτό με το πτυχίο το κάνουν πολλοί αλλα
Δεν παίρνει ο άλλος το πτυχίο για να το κρύβει , μια και κάνεις προσλήψεις δεν σου
Έχει τύχει να σου πει ο εργοδότης αυτόν θα τον προσλάβεις επειδή είναι γνωστός
Κάποιου δικού του ?είτε πολίτικος είτε κάτι άλλο ?

quote:
Και αν πρόκειται να προσλάβεις υπάλληλο στο μαγαζί σου ???

Αυτή η ερώτηση είναι παγίδα ξέρω που το πας αλλα δεν μου αρέσει να κάνω την πάπια
Λοιπόν παλαιοτέρα είχα τι μισθό έδινα ?τα προβλεπόμενα αλλα δεν με έπαιρνε να
Δώσω και παραπάνω καθώς είναι πολλές οι κρατήσεις του ΙΚΑ .
Να σου πω μια λύση ? να καταργηθούν τα ταμεία και να κάνεις ασφάλιση σε ιδιωτική εταιρεία έτσι τα χρήματα που θα έπαιρνε το ΙΚΑ θα τα παίρνει ο υπάλληλος και θα
Διαλέγει αυτός πια ασφαλιστική θέλει τα χρήματα που θα δαπανήσει είναι πολύ λιγότερα
Από τα δημόσια ταμεία .
Εγώ πχ με τα λεφτά που δίνω στο ΤΕΒΕ αν είχα ιδιωτική ασφάλιση αν πάθαινα κάτι
Θα ήμουν σε σουίτα στο Μετροπολιταν ενώ τώρα θα είμαι σε κανα ράντσο στο κρατικό.
quote:
Ποιός λέει πως είμαστε προηγμένη χώρα ???
Είμαστε η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Λετονία (την ατυχία μου μέσα...). ΄Οπως λοιπόν σηκώθηκαν οι κάτοικοι της φτωχής επαρχίας να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην πλούσια πρωτεύουσα, έτσι και οι κάτοικοι της φτωχής Ελλάδας ας πάνε να αναζητήσουν ένα καλύτερο παρόν στην πλούσια Ευρώπη. Άλλοι κακομοίρηδες παίζουν την ζωή τους κωρόνα γράμμα για να έχουν αυτή την ευκαιρία και εμείς που το έχουμε και δικάιωμα το αντιμετωπίζουμε ως μετανάστευση. Και να σου πω και για το τελευταίο που λες, εμένα φιλαράκι μου έφυγε και ζει στην Αγγλία, έρχεται τρεις βδομάδες ελλάδα για διακοπές και απολαμβάνει την Ελλάδα όπως δεν μπορούμε εσύ κι εγώ....

Σου είπα προσωπικά δεν έχω πρόβλημα εάν έβρισκα μια ευκαιρία για να πάω εξωτερικό
Και να βγάζω καλα λεφτά θα έφευγα και έριχνα μαύρη πετρά αλλα μιλάμε για λύσεις
Για την χωρα μας .

23/01/2009, 13:33:23
Πλατυάζουμε το θέμα...

quote:
Υπάρχουν όμως και πολιτικές ευθύνες θα πρέπει να υπάρχει κάποιος περιορισμός του
κέρδους τουλάχιστον σε είδη πρώτης ανάγκης .

Νομίζω πως βάση κοιντικού δικαίου το κράτος δεν έχει δικαίωμα να επέμβει στην αγορά.
Θα μπορούσε βέβαια με έμμεσους τρόπους να τραβήξει το αυτί ακρετών (πχ πετρελαιάδων...)

Στο θέμα της ρύθμισης των χρεών, σαν νόμος είναι αντισυνταγματικός από της άποψη πως δεν ισχύουν δύο μέτρα - δύο σταθμά για όλους ?? Εδώ θα μπορύσε να βοηθήσει ο Κωστάκης ή κάποιος με νομικές γνώσεις. Συμφωνώ πάντως μαζί σου (αν και γαύρος) πως είναι τεράστιο σκάνδαλο, όχι τόσο η ρύθμιση των χρεών (κάπως πρέπει να δωθούν πίσω τα κλεμμένα), όσο το γεγονώς ότι δεβν υποχρεώθηκαν οι ΠΑΕ να πουλησουν πρώτα την περιουσία τους (πάιχτες) και μετά να γίνει η ρύθμιση για το υπόλοιπο χρέος που θα μείνει. Εδώ έχουμε τον παραλογισμό να συνεχίζουν οι ΠΑΕ να κάνουν προκλητικές μεταγραφές εκατομμυρίων ευρώ ενώ χρωστάνε τα κέρατά τους (καλά, το όλο θέμα ΠΑΕ είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ - αλλά άρτος και θέαμα φίλε μου).

quote:
Έχει τύχει να σου πει ο εργοδότης αυτόν θα τον προσλάβεις επειδή είναι γνωστός
Κάποιου δικού του ?είτε πολίτικος είτε κάτι άλλο ?

Θα τον προσλάβει χωρίς να με ρωτήσει. Κι εσυ το ίδιο θα έκανες...

quote:
Να σου πω μια λύση ? να καταργηθούν τα ταμεία και να κάνεις ασφάλιση σε ιδιωτική εταιρεία έτσι τα χρήματα που θα έπαιρνε το ΙΚΑ θα τα παίρνει ο υπάλληλος και θα διαλέγει αυτός πια ασφαλιστική θέλει τα χρήματα που θα δαπανήσει είναι πολύ λιγότερα από τα δημόσια ταμεία . Εγώ πχ με τα λεφτά που δίνω στο ΤΕΒΕ αν είχα ιδιωτική ασφάλιση αν πάθαινα κάτι θα ήμουν σε σουίτα στο Μετροπολιταν ενώ τώρα θα είμαι σε κανα ράντσο στο κρατικό.

Αυτής της λογικής είμαι κι εγώ, έλα όμως που δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα....
Κάποιοι πρέπει καταρχήν να συντηρήσουν τους ήδη συνταξιούχους του κάθε ταμείου.
Και μην ξεχνάς, αν εσύ ασφαλιστείς στην ΑΣΠΙΣ (πχ) και η ΑΣΠΙΣ κυρήξει φτώχευση που θα στραφείς μετά για βοηθεια ??? Στο κράτος βέβαια. Γιατί ήμουν υπέρ της ενοποίησης των ταμείων νομίζεις ? Που βγήκανε κάποια ταμεία να μιλήσουν για αποθεματικά που δεν γουστάρουν να δώσουν υπερ ΙΚΑ (κατα τ΄άλλα νοιάζονται για τα παιδιά τους...). Πως κάνανε αποθεματικά κάποια ταμεία με τις πλάτες του δημοσίου ??? Είναι λιγικό εγώ να παίρνω για την γέννα της γυναίκας μου 1800 ευρώ και ο συνάδελφός μου παρέα με το ταμείο της γυναίκας του να παίρνουν 8000 ευρώ ???? Ξέρω, θα μου πεις για τα λεφτά που φάγανε σε δομημένα και άλλα τέτοια, αυτά είναι το δέντρο όμως μπροστά από ένα τεράστιον δάσος. Επειδή το ασφαλιστικό είναι και αυτό ένα πολυδιάστατο θέμα, ας μηνν το συνεχίσουμε από εδώ σε παρακαλώ...

quote:
μιλάμε για λύσεις για την χωρα μας .

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχουν λύσεις στην χώρα μας. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε, να εκμεταλευτούμε τον φυσικό μας πλούτο. Όσο παράγουμε υπαλλήλους κάποια στιγμή ήτανε αναμενόμενο να φτάσουμε στο τέλμα και το αδιέξοδο που αρχίσαμε να βιώνουμε πλέον....

23/01/2009, 13:48:30
quote:
Στο θέμα της ρύθμισης των χρεών, σαν νόμος είναι αντισυνταγματικός από της άποψη πως δεν ισχύουν δύο μέτρα - δύο σταθμά για όλους ?? Εδώ θα μπορύσε να βοηθήσει ο Κωστάκης ή κάποιος με νομικές γνώσεις. Συμφωνώ πάντως μαζί σου (αν και γαύρος) πως είναι τεράστιο σκάνδαλο, όχι τόσο η ρύθμιση των χρεών (κάπως πρέπει να δωθούν πίσω τα κλεμμένα), όσο το γεγονώς ότι δεβν υποχρεώθηκαν οι ΠΑΕ να πουλησουν πρώτα την περιουσία τους (πάιχτες) και μετά να γίνει η ρύθμιση για το υπόλοιπο χρέος που θα μείνει. Εδώ έχουμε τον παραλογισμό να συνεχίζουν οι ΠΑΕ να κάνουν προκλητικές μεταγραφές εκατομμυρίων ευρώ ενώ χρωστάνε τα κέρατά τους (καλά, το όλο θέμα ΠΑΕ είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ - αλλά άρτος και θέαμα φίλε μου).

Ισχύουν δυο μετρα και δυο σταθμά αυτή είναι η αλήθεια τώρα για τις ΠΑΕ ναι είναι
Τεράστιο σκάνδαλο ολο το θέμα δεν παίζει ρολο η υπόδικη προτίμηση και εγώ ασχολούμαι ενεργά σαν φίλαθλος παναθηναϊκός είμαι μέχρι και εκεί αντίθετοι είμαστε
Πρέπει να τα λεμέ όπως είναι άμα χρεωστάει μια ΠΑΕ πρέπει να πληρώσει όπως και εγώ .
Βεβαία δεν είναι ο μοναδικός τομέας που έχουμε προνομιακές μεταχειρίσεις πάρε
Το θέμα της εκκλησιάς πρέπει να διαχωριστεί απ το κράτος μονο η περιουσία της
Να φορολογηθεί εξοφλήσαμε τα χρέη μας .

quote:
Αυτής της λογικής είμαι κι εγώ, έλα όμως που δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα....
Κάποιοι πρέπει καταρχήν να συντηρήσουν τους ήδη συνταξιούχους του κάθε ταμείου.
Και μην ξεχνάς, αν εσύ ασφαλιστείς στην ΑΣΠΙΣ (πχ) και η ΑΣΠΙΣ κυρήξει φτώχευση που θα στραφείς μετά για βοηθεια ??? Στο κράτος βέβαια. Γιατί ήμουν υπέρ της ενοποίησης των ταμείων νομίζεις ? Που βγήκανε κάποια ταμεία να μιλήσουν για αποθεματικά που δεν γουστάρουν να δώσουν υπερ ΙΚΑ (κατα τ΄άλλα νοιάζονται για τα παιδιά τους...). Πως κάνανε αποθεματικά κάποια ταμεία με τις πλάτες του δημοσίου ??? Είναι λιγικό εγώ να παίρνω για την γέννα της γυναίκας μου 1800 ευρώ και ο συνάδελφός μου παρέα με το ταμείο της γυναίκας του να παίρνουν 8000 ευρώ ???? Ξέρω, θα μου πεις για τα λεφτά που φάγανε σε δομημένα και άλλα τέτοια, αυτά είναι το δέντρο όμως μπροστά από ένα τεράστιον δάσος. Επειδή το ασφαλιστικό είναι και αυτό ένα πολυδιάστατο θέμα, ας μηνν το συνεχίσουμε από εδώ σε παρακαλώ

Εντάξει να μην το συνεχίσουμε αλλα πάνω στο παράδειγμα που έφερες αμα κλείσει η εταιρεία που είσαι ασφαλισμένος υπάρχει το αποθεματικό των ασφαλιστικών εταιρειών
Που πληρώνεσαι από εκεί .
Το πρόβλημα είναι με τους συνταξιούχους που πρέπει να συντηρήσουν αν και δεν θα έπρεπε να υπήρχε πρόβλημα γιατί τα έχουν πάρει από αυτούς και θα έπρεπε να υπάρχουν
Αποθεματικά και όχι έλλειμμα .

quote:
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχουν λύσεις στην χώρα μας. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε, να εκμεταλευτούμε τον φυσικό μας πλούτο. Όσο παράγουμε υπαλλήλους κάποια στιγμή ήτανε αναμενόμενο να φτάσουμε στο τέλμα και το αδιέξοδο που αρχίσαμε να βιώνουμε πλέον....

Αρα πρέπει να την κάνουμε από δω και αν ποτε γίνει κανα θαύμα και φτιάξουν τα πράγματα ξαναγυρνάμε .
kardasianΝέο Μέλος
23/01/2009, 14:51:17
quote:

Οι λόγοι της "διάσπασης" Αθήνας-Θεσσαλονίκης δεν έχουν καμία σχέση με τον Σόρος. Και βέβαια τα κείμενα δεν αποδεικνύουν καμία τέτοια εμπλοκή όσον αφορά την Ελλάδα.

Για την Αργεντινή και κάποιες ευρωπαικές χώρες όντως κάτι ύποπτο υπάρχει.. και αυτό αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης εκ μέρους του ελληνικού παραρτήματος

Αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι το ΙΜC Aθήνας προσφέρει πραγματικά αδιαμεσολάβητη (απο οποιοδήποτε κόμμα ή οργάνωση) πληροφόρηση. Σου τα λέω Κέρι Κινγκ γιατί τα έχω ζήσει απο ΜΕΣΑ και γνωρίζω κάποια πράγματα. Βέβαια μέσω της ανωνυμίας του διαδικτύου μπορεί να είμαι ο οποιοσδήποτε και να λέω μούφες, αλλά γιατί να έκανα κάτι τέτοιο;

Δεν απάντησες για το τι πιστέυεις για τους αναρχικούς. Αν βέβαια έκανες στο μυαλό σου την σύνδεση Σόρος-Ιντιμίντια-αναρχικοί, τότε πρέπει να σου πω ότι κανένα Ιντιμίντια δεν χρειάζονται οι αναρχικοί για να οργανωθούν. Εχουν τις συνελεύσεις τους, τις καταλήψεις και τις σχολές για αυτό το σκοπό. Το ιντιμίντια το χρησιμοποιούν μόνο και μόνο για την πιο γρήγορη ροή των πληροφοριών, απο-και για- εκδηλώσεις, πορείες και δράσεις. Δεν αποτελεί δηλαδή κάποιο κέντρο οργάνωσης των αναρχικών ένα απλό σάιτ..

Αν θες, μπορούμε να πάμε την κουβέντα στο θέμα των καταστροφών. Ποιοί έσπασαν και τί έσπασαν. Ποιοί κατέβηκαν στους δρόμους, ποιοί έδρασαν αυθόρμητα και ποιοί προβοκατορικα.Ποιοί μάζεψαν χρήματα για 2 περίπτερα που κάποιοι έσπασαν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

26/01/2009, 11:33:21
kardasian γιατί ξαναπαρέθεσες το ποστ σου ?
Δεν σε κάλυψαν οι απαντήσεις μου ???

Αλήθεια, συμφωνείς με τα παρακάτω σχόλια των "παιδιών" σχετικά για τα Ίμια ???

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=975686

27/01/2009, 10:24:15
Ήλπιζα στον αντίλογο του kardasian μιας και κατά τα φαινόμενα ειναι από την μεριά αυτών που εγώ αποκαλώ "παιδιά". Θα είχε ενδιαφέρον η αντιπαράθεσή μας. Αναμένω...

Στο μεταξύ όσοι μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε την τελευταία παραπομπή μου, θα έχετε αντιληφθεί τι ετοιμάζεται γι'αυτό στο Σάββατο.

Κάποιος φορέας υπό την ονομασία Επιτροπή Εθνικής Μνήμης - μπορεί να είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. από πίσω, μπορεί να είναι τίποτα ακροδεξιοί, τι σημασία έχει σε μια χώρα που υποτίθεται ότι υπάρχει δημοκρατία ? - ετοιμάζουν συγκέντρωση στο μνημείο για τα Ίμια στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης). Οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ετοιμάζονται ήδη για την αντισυγκέντρωση. Μια βόλτα στο indymedia θα αποκαλύψει μυνήματα μίσους και με απειλές του τύπου "ΟΙ ΒΛΑΧΑΚΟΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ". Μέσα από το indymedia παρακαλώ που εκπέμπει υπό την προστασία του ΕΜΠ και τα έξοδά του καλύπτονται από εμένα τον μαλάκα τον φορολογούμενο... Τα αριστεροφασιστοειδή αποφασίσανε ότι δεν θα αφήσουν τους φασίστες να κάνουν την φασιστοσύναξή τους (έτσι αντιλαμβάνονται το να τιμάς την μνήμη κάποιον που χάθηκαν υπηρετώντας το μπουρδελιστάν). Βγάλτε συμπεράσματα....

Στο μεταξύ μπορείτε εύκολα να σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί.
Θα μαζευτούνε από την μία σε ένα μνημείο κάποιοι για να τιμήσουν την μνήμη κάποιων.
Μέσα σε αυτους θα βρούνε την ευκαιρία να μπλεχτούνε και ακροδεξιά στοιχεία με εκγληματικές διαθέσεις (κοινώς να ανοίξουν "αριστερά" κεφάλια). Από την άλλη, τα "παιδιά" προετοιμάζονται για την αντισυγκέντρωση, με απότερο σκοπό βεβαίως-βεβαίως να τα κάνουνε κόλαση (και αν είναι δυνατόν να θρηνήσουμε και άλλους "βλαχάκους"). Κάπου στην μέση θα βρεθούν τα ΜΑΤ. Και με την πρώτη ευκαιρία που θα ξεσπάσουν οι ταραχές θα μαζευτούν τα κοράκια των ΜΜΕ για να αναδείξουν για άλλη μια φορά την ανίερη συμμαχία των φασιστών της Χρυσής Αυγής με τα ΜΑΤ εναντίων των "παιδιών"....

Ρε που το έχω ξαναδεί το έργο αυτό......

Edited by - KERRY KING on 27/01/2009 10:29:31

27/01/2009, 10:48:03
Γιατί αγαπητέ μου KERRY KING, απορείς; Δεν είμαστε η
χώρα των παρελάσεων και των εθιμιτυπικών απεργιών και
διαδηλώσεων; Εγώ απο το λύκειο θυμάμαι, ότι μετρούσαμε
τις μέρες πο θα απργήσουν οι καθηγήτεςκάθε χρόνο, αφού ήταν
επετειακού χαρακτήρα....
Αυτό οτ μπάχαλο, μπορεί να γίνει και χειρότερο..Αυτό κάνουν
τώρα....Μια διαρκή αναταραχή, ώστε να είμαστε μόνιμα εξαρτημένοι..
Που πάει η Ελλάδα;Κόμβος ενέργειας και εμπορίου; Ρίξτης λίγη
αναταραχή, να μείνει εκεί που ειναι....
Όλοι οι κομπάρσοι στους δρόμους...
Αυτό που είναι ν α δώσει η κυβέρνηση, ή θα γίνει έχει αποφασιστεί
απο την Ε.Ε. Δεν έει πλέον κανένα λόγο ο πολίτης....
kardasianΝέο Μέλος
27/01/2009, 13:40:06

Συγνώμη για το τελευταίο ποστ, γράψτε λάθος..

quote:
Πρώτον γιατί μπορεί να είσαι δάκτυλος αυτού του βρωμερού συστήματος και να θέλεις να μας αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Δεύτερον μπορεί απλά να είσαι τόσο παραπληροφορημένος που να μην έχεις και ο ίδιος ιδέα το παίζεται πίσω από την πλάτη σου. Τρίτον..... Τέταρον.....

Παραπληροφορημένος δεν νομίζω ότι είμαι. Οπότε μένει να μου αποδείξεις ποιο είναι το βρώμικο σύστημα που εξυπηρετώ..

Όσες θέλεις υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Από εκεί και ύστερα εγώ έχω στοιχεία να παραθέτω κι εσύ μπορείς άνετα να τα καταρίπτεις. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Μιας και είσαι από μέσα, με ποιό δικάιωμα εκπέμπετε από τα server του ΕΜΠ ??? Από που εώς που εγώ ο μαλάκας ο φορολογούμενος να πληρώνω ταν χαβά σας ???[quote]

Αν διαβάσεις καλά την ανακοίνωση των Αργεντίνων, θα καταλάβεις ότι αστειέυονται. Είναι μία ειρωνική απάντηση εναντίον όσων τους κατηγορούσαν για σχέσεις με τον Σόρος. Υπεύθυνος για το γεγονός αυτό ήταν ένας αναρχοπατριώτης που είχε παρεισφρύσει στην ομάδα. Μετά βγήκαν και τον αποκήρυξαν. Οσο για Σαλόνικα, πίστεψέ με, είναι "ενδο-ιντιμιντιακο".

[quote]Όρισέ μου την έννοια αναρχικός για να σου απαντήσω. Επειδή υπάρχει ενδιαφέρον και έγινε απόπειρα να συζητηθούν τα περι αναρχίας, άνοιξε καινούργιο θέμα να αναπτυχθεί από εκεί. Μην πλατυάσουμε το εν λόγω θέμα.[quote]

Ανοίγουμε θέμα άλλη ώρα όπως πρότεινες..

[quote]Βρείτε άλλο τρόπο τότε γιατί το μόνο που κάνετε είναι να συνδέετε το όνομά σας με σκοτεινούς αντιεθνικούς κύκλους. Μην με βάζεις στον πειρασμό να αρχίσω να παραθέτω σελίδες του indymedia. Όποιος έχει όρεξη ας τα βρει στο διαδύκτιο, είναι πανεύκολο... Δεν αφορούν άμεσα το θέμα μας όμως...[quote]

Δεν πιστεύουμε σε έθνη, άρα δεν μπορούμε να είμαστε ανθέλληνες, αντιαλβανοί, τουρκοφάγοι,βουλγαροκτόνοι.. Πιστεύουμε σε λαούς και αποσκοπούμε στην ειρηνική διαβίωση όλων μαζί μια μέρα, χωρίς την διαμεσολάβηση αφεντικών και πολιτικών..

[quote]Ως επι το πλείστον έσπασαν καλά οργανωμένοι αλήτες. Αυτοί, ανήκουν σε συγκεκριμένους χώρους και εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Απο μικροπολιτικά συμφέροντα (κάνουμε την χώρα μπουρδέλο να αναδείξουμε την ανυπαρξία της κυβέρνησης), από καλά οργανωμένα ξένα κέντρα (κάνουμε την χώρα μπουρδέλο για να σπάσουμε την εθνική της συνοχή και φυσικά να αναδείξουμε την ανυπαρξία της κυβέρνησης - τώρα - ή τους κράτους - αργότερα - ). Μέσα εκεί συνδράμαν κακοποιά στοιχεία του κοινού ποινικού δικαίου (κοινώς πλιατσικολόγοι ξένης κυρίως προέλευσης). Αναφορές για οργανωμένες αλβανικές συμμορίες ήρθανε από το κέντρο της Αθήνας (Κυψέλη κυρίως) όπου αλβανοί μαθητές με μπλουζάκια UCK κάψαν την ελληνική σημαία σε σχολείο και ύψωσαν την αλβανική. Αμφιβάλεις ότι τα πιτσιρίκια έχουν οργανωθεί σε συμμορίες ανάλογα με την εθνικότητά τους ??? Να πάμε σε προκυρήξεις που μοιράστηκαν σε καταληψίες της ΑΣΟΕ στην αλβανική ??? Να μιλήσουμε για τα πούλμαν από την ιταλία, την γαλλία και την αλαβανία ?? Να τα ξαναπιάσουμε όλα αυτά ??? Και τέλος δεν αποκλείω να τα σπάσανε και προβοκάτορες χρυσαυγήτες προκειμένου να συμβάλουν και αυτοί στο σπάσιμο της εθνικής συνοχής (δεν τους κακοπέφτει μια κατάσταση μπάχαλο να μπορούν να ανοίγουν με άνεση αριστερά κεφάλια).

Πως μπορείς (εσύ και πολλοί άλλοι) να είσαι τόσο σίγουρος για κάτι που δεν έζησες; Γιατί δεν αφήνετε χώρο στο μυαλό σας για μια διαφορετική αλήθεια απ'αυτήν που εξαρχής δημιουργήσατε;

Τι σπάσαν ???
Τράπεζες (και καλά τα βάζουνε με το σύστημα - τους σσφαλισμένουν βρήκαν και σπάσαν οι μαλάκες), Δημόσια κτίρια και ιδρύματα (αφού πληρώνουν οι μαλάκες οι φορολογούμενοι, δεν γ@#$%#εται...) και καταστήματα (να κάνουμε και τα ψώνια μας βρε αδελφέ. Καμμία ξεβράκωτη κότα δεν πηγε να σπάσει την βουλή, τα σπίτια των πολιτικών..... Εκεί όμως θα έτρωγε η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι - σωστά ???

Καλά πες μου ότι κάνεις πλάκα, έτσι; Πες μου ότι δεν αναπαράγεις τα ηλίθια επιχειρήματα των νοικοκυρέων...

Οργανωμένες πολιτικές νεολαίες με προβοκατόρικο σκοπό.
Μαθητές, άλλοι αυθόρμητα οι περισσότεροι όμως για χαβαλέ.
Όργανα σκοτεινών κύκλων με προβοκατόρικο σκοπό.
Κακοποιά στοιχεία με προβοκατόρικο σκοπό.
Απλοί πολίτες αυθόρμητα.

Κομματικές νεολαίες δεν έσπασαν.
Για τους μαθητές συμφωνώ
Ναι, ασφαλίτες για την δυσφήμηση της εξέγερσης
Βλέπε παραπάνω
ΚΥΡΙΩΣ

Μία μίξη ανθρώπων όπου δυστυχώς η πλειονότητα κατέβηκε με προβοκατόρικο σκοπό.
Απόδειξη πόσο γρήγορα ξεθύμανε το κέντρο και πλυμήρισαν τα χιονοδρομικά...
Πες μου τώρα πως ο εμπρησμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου ήτανε αυθόρμητος....
Ω τι σύμπτωση που συνέπεσε με τα νυχτερινα δελτία ειδήσεων....[quote]

Ναι, οι ίδιοι πήγαν στα χιονοδρομικά.. Οι ίδιοι που έκαναν πορείες ανήμερα Χριστουγέννων και που το Σάββατο κατεβηκαν 4000 άτομα αναρχικό μπλοκ για τους συλληφθέντες του Δεκέμβρη

[quote]οι ίδιοι που το κάψανε - οι ίδιοι το αποκαταστήσανε.
Να σου ποστάρω τα αντίστοιχα μυνήματα στο indymedia ???
Αλήθεια, στην eurobank βρήκατε να ανοίξετε λογαρισαμό ???
Χάθηκε η ΑΤΕ ????

Βλέπε ασφαλίτες η' πεινασμενους μετανάστες ή απλώς ανεγκέφαλους "αναρχικούς". Πάντως, όπως και αν έχει, εμείς τα δίνουμε αμέσως τα φράγκα. Όπως μαζέψαμε και για την Ηλεία όπου άλλοι χτίζουν ξενοδοχεία και άλλοι ακόμα περιμένουν το "δημοκρατικό" Κράτος που επικαλείστε.

Στην Πάρνηθα πάλι το καζίνο επεκτέθηκε. Αν δεν το γνωρίζεις, κάποιοι "σκοτεινοί κύκλοι" είχαν κάνει διαμαρτυρία έξω απο το καζίνο και ορισμένοι έχουν ακόμη κατηγορίες στις πλάτες τους..

02/12/2003, 20:51:51
"Χρειαζόμαστε ένα Υπουργείο Αναταραχών, μια ρυθμιζόμενη πηγή ενόχλησης, έναν καταστροφέα της ρουτίνας, έναν υπονομευτή της αυταρέσκειας"
C. D. Carlington.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΩΝΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ, ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΤΡΩΣΕΙ...
ΑνατροπΗ

Edited by - 1900 on 02/12/2003 21:08:27

Edited by - 1900 on 03/12/2003 01:40:38

Edited by - 1900 on 13/02/2004 04:15:49

Edited by - 1900 on 13/02/2004 04:17:25

02/12/2003, 20:58:09
02/12/2003, 21:26:12
"Ένας άνθρωπος που δεν επιδιώκει το ψυχικό μεγαλείο είναι μια αξιοθρήνητη ύπαρξη. Κάτι σαν τυφλοπόντικας ή σαν αλεπού.

Η ηθική είναι κάτι το εξωτερικό κι επινοημένο, ένα είδος υποκατάστατου για το ηθικό. Εκεί όπου δεν υπάρχουν ηθικές αρχές, κυριαρχεί η ηθική, μια ηθική χαμηλού επιπέδου, μια ηθική μίζερη.

Οι μικροαστοί, και γενικά όλα όσα είναι ποταπά και μικροαστικά μες στην ψυχή μας, επιθυμούν την ησυχία. Μόνο που μέσα σε αυτήν την ησυχία, οι περισσότεροι βυθίζονται σε έναν πνευματικό λήθαργο."

Αντρέι Ταρκόφσκι

Edited by - 1900 on 02/12/2003 21:28:10

02/12/2003, 21:29:09
02/12/2003, 22:55:26
Νομίζουμε οτι είμαστε...
Οτι είμαστε καλύτεροι απ' τους άλλους,
Το άρωμα μας πιο γλυκό απο την μυρωδιά τους.

Κανεις δεν βλέπει σαν εμας.
Τα μάτια μας είναι διαφορετικά:
εχουν άλλο σχήμα και χρώμα
γιατι εμείς καταλαβαινουμε και
βλεπουμ' αλλιώς τον κόσμο.

Και μες στην ΓΡΙΝΙΑ μας,
πως κανείς πια δε μας καταλαβαινει,
είμαστε ικανοποιημένοι,
γιατι είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

Ααααααααααααααααα.....

και νιωθουμε τόσο χαλαροι
και ελαφριοι σα πουπουλάκια
Γλυκά κουρνιάζουμε να κοιμηθούμε,
σε στάση εμβρύου,
μ' ανίδεοι στον ύπνο μας πεθαίνουμε
πριν καν να γεννηθούμε.

Edited by - 1900 on 02/12/2003 22:58:30

02/12/2003, 23:51:39
Κ δω..
Αυτό που είπα πριν
"πάνω"-θυμός

ΑΝΑΤΡΟΠΗ-τι ωραία!

Σήμερα...
όση ώρα ήμουν "μακρυά"

δημιουργήθηκαν 2 δωμάτια-ή χώρες(?)
τόσο οικεία...
Αλλά αν κ άφησα τη βαλίτσα "κάτω"
στη χώρα της θλίψης

εδώ..αυτό,αυτό θα γεμίσει από μένα
σίγουρα...

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

03/12/2003, 04:15:13
Καλως ήρθατε στο Υπουργείο Αναταραχών αγαπητή Valnta.
Nα σας κεράσουμε κάτι να σπάσετε εδώ ή θα περάσετε στο Γυάλινο Δωμάτιο
να δοκιμάσετε τη φωνή σας;

Οι λέξεις χωρις τον ήχο
θα χτίσουν γκρεμίζοντας

Welcome...

03/12/2003, 04:18:32
ΦΑΟΥΣΤ ΚΑΙ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΙΣ
ΤΑΣΟΣ ΔΕΝΕΓΡΗΣ

Πελτασταί, παγίδες, ασβέστης
Άσπρη σιβηρική γούνα με σαντιγί
Ζεστός λήθαργος
Δεν καταλαβαίνω τίποτα
Δεν υστερώ σε τίποτα
Αντιθέτως υπερτερώ
Σπάνια άνθρωπος έχει γράψει στ' ******* του
Μαζεμένες τις αξίες του ευρωπαϊκού πνεύματος
Κατανόηση, μνημεία, σκοπιμότης, ανωτερότης,
Κατωτερότης, Μιχαήλ Άγγελος, Μπαρντό,
Συνομιλία, κηδεμονία
Σπάνια
Χωρίς να δώσει αντάλλαγμα
Ένα τετραγωνικό στρέμμα απ' την ψυχή του.

Σάββατο βράδυ
Ήμουν άγγελος, αρκούδα, ταπεινός, δυνατός
Αδιάφορος
Πανταχού παρών στο χάος
Συγκεντρωμένος σε μια τρύπα σκόρου
Ή σ' έναν ήχο.

03/12/2003, 06:10:54
quote:
Αντρέι Ταρκόφσκι

Σκύψε να σε φιλήσω αδελφέ, μου θύμισες έναν Α-νθρωπο, βαθειά χαραγμένο στην καρδιά μου...
Έναν ποιητή της στιγμής και της τέχνης να αγαπά, και να το μυράζει εκεί έξω, ως...καρούλι...
...
Αυτή τη στιγμή είχα μόνο αυτό, θα επανέλθω όμως.

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 03/12/2003 06:12:04

03/12/2003, 14:04:28
Welcome REP-TILE
Κοίτα να δεις, μολις τώρα ανακάλυψα οτι πρόκειται για συνθετη λέξη!