- 300 το τρειλερ καταπληκτικο - - Κινηματογράφος -
Κάποιος μπορεί να βλέπει "...λαδωμένες ανδρικές κορμάρες με πολύ πολύ μικρά σλιπάκια." και κάποιος άλλος το χαρέμι του Ξέρξη ή την "πανάσχημη" γυναίκα του Λεονίδα. Είναι θέμα επιλογής.
Είναι σαν τις τσόντες... το που θα εστιάσεις το βλέμμα σου, είναι δικός σου λογαριασμός και όχι της τσόντας.
Στράτος

Edited by - Ευστράτιος on 03/04/2007 10:53:40

Ξέρει κανείς για τους στίχους του soundtrack και σε ποια τι γλώσσα είναι;
Κάποιοι λένε ότι οι στίχοι είναι στα Λατινικά ή στα Βουλγάρικα. Εγώ όμως στο 4ο κομμάτι Returns a King γιατί μου φαίνεται ότι ακούω κάτι σαν
και ειδικά στο σημείο 01:05 - 01:07.
Ίσως κάποιοι να θυμόνται τον Εχετλαίο που αποκρυπτογράφησε τους στοίχους της Μυθωδίας που μέχρι τότε κανείς δεν ήξερε σε ποια γλώσσα ήταν:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=2&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=851
Λέτε να είναι στα Ελληνικά οι στίχοι (κάποιων κομματιών) του "300";
Αν κάποιος έχει το 4ο κομμάτι Returns a King ας ακούσει στο σημείο 01:05 - 01:07. Εγώ νομίζω ότι λέει "έρχομαι...ποτάμι Ευρώτα ..." ή κάτι τέτοιο. Όμως δεν είναι εύκολο να αποκωδοποήσει κανείς στίχους χορωδίας.
Ελπίζω να μας ακούει ο Εχετλαίος που είχε αποκωδικοποιήσει τους στοίχους της Μυθωδίας
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=2&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=851
και να βοηθήσει εδώ.
http://en.wikipedia.org/wiki/300_%28soundtrack%29
που λέει ότι το "Come and get it" και το "Returns a King" έχουν Ελληνικούς στίχους.
quote:
Πρεπει να διαβασετε το Βιβλιο του Στηβεν Πρεσφιλντ "Οι Πυλες της Κολασεως" που λεει για τον Μαχη των Θερμοπυλων...Πολυ καλο βιβλιο...νομιζω οτι ΑΥΤΟ επρεπε να γινει Ταινια.!!!
Το βιβλίο λεγόταν "Οι Πύλες της Φωτιάς" και όχι "Πύλες της Κολάσεως" και φυσικά δεν έλεγε για "τον Μάχη των Θερμοπυλών" αλλά ναι φίλε μου... θα συμφωνήσω στο καλό σου γούστο: Αυτό θα γινόταν πολύ καλύτερη ταινία!
quote:
Οι Σπαρτιατες συμφωνα με τον νομο της Σπαρτης δεν ειχαν δικαιωμα να υποχωρησουν.Οι Σπαρτιατες δεν ειχαν επιλογη.Η ταν η επι τας.Ομως οι Θεσπιεις ειχαν την επιλογη να υποχωρησουν μαζι με τους υπολοιπους Ελληνες.Παρολαυτα εμειναν να πολεμησουν στο πλευρο των Σπαρτιατων "ωστε να μην πεθανουν μονοι".
Και φυσικά μια πράξη βαραίνει περισσότερο όταν είναι αποτέλεσμα ελεύθερης επιλογής...

quote:
Αυτό θα γινόταν πολύ καλύτερη ταινία!
πράγματι!
κώστα, ψάχνοντας για τους στίχους, έπεσα σε μία σελίδα που έλεγε πως στο "returns..." τραγουδάει κάποιος ψιλοδιάσημος, κι έχω την εντύπωση πως ήταν απ'την ανατολή [το θυμάμαι γιατί μου έκανε εντύπωση που δεν ήταν έλληνας] αλλά τους στίχους... όντως δεν τους βρήκα...
πάντως, κάτι αστείο από το λινκ που παρέθεσε ο κώστας:
The opening lines of the track Come And Get Them are "Pherto - Parte to" (φέρτο - πάρτε το) translating as "surrender - come and get it". It is said that Leonidas exclaimed Molōn labe! (Μολὼν λαβέ) when asked by Xerxes to surrender. The opening words of Returns A King translate as "I am trembling / I am frightened of / Our returned king".
τρία πουλάκια...

Ο Θεμιστοκλής ο νέος ήρωας ταινίας του σκηνοθέτη των «300»
Στους περσικούς πολέμους επιστρέφει ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης της επιτυχημένης ταινίας «300». Στον «Ξέρξη», μια ιστορία επίσης βασισμένη σε κόμικ του Φρανκ Μίλερ, παρακολουθούμε τη μάχη του Μαραθώνα.
Ο σκηνοθέτης δήλωσε, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ότι η συμφωνία για την μεταφορά του κόμικ στον κινηματογράφο έχει ήδη «κλείσει» και τονίζει ότι η ομάδα των σεναριογράφων έχουν ξεκινήσει να γράφουν.
Μιλώντας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Comic-Con, ο Ζακ Σνάιντερ δήλωσε ότι τα γεγονότα της ταινίας ξεκινούν κάποια χρόνια πριν από εκείνα των «300» και παρακολουθούν τη μάχη του Μαραθώνα.
Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, παρακολουθούμε τον Θεμιστοκλή να μαθαίνει ότι οι Πέρσες ετοιμάζονται να εισβάλλουν, μαθαίνουμε ορισμένα στοιχεία για το γιατί ο Ξέρξης είναι αυτός που είναι και παρακολουθούμε τη μάχη του Μαραθώνα.
Ο ίδιος τονίζει ότι αν και ο Λεωνίδας στους «300» ήταν ένας σούπερ-πολεμιστής, «ο Θεμιστοκλής είναι διαφορετικός, είναι εμείς».
«Αυτή η ταινία αφορά πολύ περισσότερο τον καθημερινό άνθρωπο» πρόσθεσε.
«Ο Θεμιστοκλής είναι ο πατέρας της δημοκρατίας. Η ταινία αφορά πολύ περισσότερο τις επιλογές αυτών των ανθρώπων. Οι Σπαρτιάτες έλεγαν: "Πολεμούμε, πεθαίνουμε", έτσι αυτή ήταν μια απλή επιλογή για αυτούς, δεν υπήρχε παράδοση.
» Αυτό που είναι σημαντικό με τον Θεμιστοκλή και τους πολεμιστές του είναι ότι τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερο πολιτικά τεχνάσματα για να συμφωνήσουν όλοι» δηλώνει.
Στην ταινία θα κάνει μια εμφάνιση και ο Λεωνίδας. Ο σκηνοθέτης παραδέχεται ότι δεν έχει ακόμα μιλήσει με τον Τζέραλντ Μπάτλερ για να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Επιμένει, ωστόσο, ότι η ταινία θα έχει το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα.
Η ταινία «300» αν και προκάλεσε αντιδράσεις από πολλούς που μίλησαν για διαστρέβλωση της ιστορίας, έκανε σούπερ σταρ τον Τζέραλντ Μπάτλερ και υπήρξε τεράστια εμπορική επιτυχία.
Newsroom ΔΟΛ