- ΤΙ ΖΩΔΙΟ ΕΙΣΑΙ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Σε λίγο θα μας πεις πως εμείς έιμασταν οικακοί της υπόθεσης...
Γελοίο δεν είναι...;;!!!
"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
quote:
Ρε φίλε...γερμανός είσαι...;!!!
Σε λίγο θα μας πεις πως εμείς έιμασταν οικακοί της υπόθεσης...
Γελοίο δεν είναι...;;!!!"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
Η τοποθέτησή μου είναι ξεκάθαρη.
Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις ελληνικά, δεν φταίω εγώ.
Αν σε βολεύει να πιστεύεις σε στειχιώματα ΜΟΝΟ από θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής και αποκελιστικά και μόνο των θυμάτων της περιόδου 1941-1944, και πάλι προβλημά σου.
Γελοίο είναι έτσι όπως το τοποθετείς, ή του ύψους ή του βάθους.
Σφαγές, βασανισμοί και εν ψυχρό δολοφονίες, Ελλήνων από Έλληνες ακολούθησαν και στα μετέπειτα χρόνια του εμφυλίου, 1944-1949, με απίστευτης αγριότητας θηριωδίες κατά άμαχου πληθυσμού.
Όλως περιέργως δεν έχει ακουστεί ποτέ να στοιχιώνει κάποιο σπίτι, στο οποίο βιάστηκαν ανήλικα παιδιά, σφαγιάστηκαν οι ένοικοί του και ακολούθως... κατουρήθηκαν και τα διαμελισμένα πτώματα από Έλληνες, που φανατίστηκαν υπέρ της μιάς ή της άλλης ξένης δύναμης, που διακδικούσε την Ελλάδα για τα δικά της συμφέροντα.
Αυτά.
quote:quote:
Υπάρχει 1 πιθανότητα στο 1.000.000, οι μυστικές υπηρεσίες να δημιουργούν λεγόμενα θερμά επεισόδεια, ώστε να προκύψουν καταστάσεις, που να ωφελούν... κάποιους?
VRIL ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ??ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 43 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΑΨΑΝ 38 ΧΩΡΙΑ.ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 43...
Καλό θα ήταν να μην είχαν κάψει ούτε ένα χωριό, ούτε το 43 ούτε ποτέ άλλοτε.
Οι μυστικές υπηρεσίες έμπλεξαν την Ελλάδα στον Β΄παγκόσμιο.
Οι μυστικές υπηρεσίες έμπλεξαν τους Έλληνες στον φαύλο κύκλο των αντιποίνων των γερμανοιταλικων και βουλγαρικών στρατευμάτων κατοχής.
Το φόρουμ απεθύνεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με παραφυσικά φαινόμα και λιγότερο με πολιτική ανάλυση και διεθνή πολιτική. Γι αυτό τραβάω και το χειρόφρενο ανάγκης.
Και λίγο εργασία για το σπίτι, έτσι για πιό ανάλαφρες και αβασάνιστες σκέψεις και να περνά και πιο ευχάριστα η ώρα.
Γιατί, ενώ μαθαίνουμε στο σχολείο, οτι:
1. Ο ελληνικός στατός απελευθέρωσε το Αργυρόκαστρο, την Κορυτσά και έφτασε μέχρι και την Αδριατική, οι περιοχές αυτές δεν αποδόθηκαν στην Ελλάδα, μετά την νίκη των συμμαχων, oπου ανείκαμε και εμείς?
2. Η Τουρκία, σχετικά προς το τέλος, τάχτηκε στις δυνάμεις του Άξονα, δηλ. αυτών που τελικά έχασαν τον πόλεμο. Γιατί μετα΄την ήττα ΚΑΙ της Τουρκίας, δεν απέδοσαν και την Κωνσταντινούπολη (που ήταν μέρος της συμφωνίας) οι φίλοι μας οι Αγγλοι
3. Ο Μεταξάς που είπε το ΟΧΙ και ενώ ήταν του ίδιου πολιτικού χρώματος με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι. Γιατί, ενώ είχε πεί το ΟΧΙ, το οποίο ιστορικά έχει παρερμηνευτεί κατά πολύ, τελικά ενεπλάκη η Ελλάδα στον πόλεμο και που ήταν ο Μεταξάς τότε?
4. Τελικά, σε τι ωφελήθηκε η Ελλάδα απ όλα αυτά ? Για τα Δωδεκάνησα ?
Φιλάκια.
A, και μια φιλική συμβουλή. Όταν γράφουμε σε chat, forums κλπ με κεφαλαία, σημαινει ΟΤΙ Φ Ω Ν Α Ζ Ο Υ Μ Ε.
Θερμή θερμή παράκληση, μη μου φωνάζεις, ειδικά εμένα...
Vril
Η ήσυχη δύναμη
ετσι εαν υπαρχουν καποια στοιχειωμενα σπιτια, ειναι απο τον Β παγκ. πολεμο και μετα...
ενδιαφερουσα ιστορια, ισως θα πρεπε να γινει ενα τρισαγιο για τις ψυχες των βασανισμενων ...
------------------------
quote:
2. Η Τουρκία, σχετικά προς το τέλος, τάχτηκε στις δυνάμεις του Άξονα, δηλ. αυτών που τελικά έχασαν τον πόλεμο. Γιατί μετα΄την ήττα ΚΑΙ της Τουρκίας, δεν απέδοσαν και την Κωνσταντινούπολη (που ήταν μέρος της συμφωνίας) οι φίλοι μας οι Αγγλοι
Vril
Η ήσυχη δύναμη
Aγαπητε φιλε η τουρκία δεν πήρε μέρος στον Β.
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

quote:
Μάλλον ξεφεύγουμε από το θέμα μας...που είναι το στοιχειωμένο σπίτι στα Λεχωνιά και όχι η νεότερη ιστορία της Ελλάδος
Συμφωνω AVALLON...Απλα η συζητηση κυλησε απο μονη της χωρις να καταλαβουμε οτι ξεφυγαμε.παντως φιλε VRIL το αν η Ελλαδα ενεπλακη απο τριτους σε αυτον τον πολεμο λιγη σημασια εχει...το θεμα ειναι οτι καποια μερη στοιχειωνουν απο Ελληνες οι οποιοι βασανιστηκαν βαναυσα,εκτελεστηκαν και η ψυχη τουσ δεν καταφερε να ηρεμησει και βρισκονται σε ενα ενδιαμεσο σταδιο αναμεσα στην ζωη καιστον θανατο(συγχωρηστε με αν δεν το εκφραχω σωστα...).
Sorry για τα κεφαλαια απλα ετσι ειχα συνηθισει να γραφω...
quote:quote:
2. Η Τουρκία, σχετικά προς το τέλος, τάχτηκε στις δυνάμεις του Άξονα, δηλ. αυτών που τελικά έχασαν τον πόλεμο.Vril
Aγαπητε φιλε η τουρκία δεν πήρε μέρος στον Β.
1. Να διαβάζεις.
2. Να διαβάζεις σωστά.
3. Να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
quote:
Όλως περιέργως δεν έχει ακουστεί ποτέ να στοιχιώνει κάποιο σπίτι, στο οποίο βιάστηκαν ανήλικα παιδιά, σφαγιάστηκαν οι ένοικοί του και ακολούθως... κατουρήθηκαν και τα διαμελισμένα πτώματα από Έλληνες, που φανατίστηκαν υπέρ της μιάς ή της άλλης ξένης δύναμης, που διακδικούσε την Ελλάδα για τα δικά της συμφέροντα.Αυτά.
Το συμπέρασμα μου το έβγαλα στηριζόμενη αν όχι σε γεγονότα (που είναι...), σε ιστορίες "παλιών" που...κάτι παραπάνω ξέρουν...!
Βρες μου εσύ στοιχεία (μια περίπτωση στοιχειωμένου σπιτιού ίσως) που η ιστορία του να αναιρεί όσα λέω και να αποτελεί απόδειξη για εσένα!
Προς το παρόν όσα γράφεις είναι για μένα... ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ...!
"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
quote:
ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ...!
ΚΑΙ Μ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ... ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!ΚΡΙΜΑ...
ΑΛΛΑ ΑΥΡΙΟ ΕΓΩ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ...
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
Zητώ συγνώμη που παρεμβάλλομαι και ξέρω πως κάποιοι θα βιαστούν να πουν οτι δεν έχει σχέση με το topic. Όμως επειδή θεωρώ το topic παρεμφερές θα μεταφέρω ένα μήνυμά μου από την Mαγεία των πόλεων, με την ελπίδα πως όποιος γνωρίζει κάτι θα απαντήσει...Στην περιοχή των Aνω Πατησίων και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Pούμπου και K. Θεοτόκη, υπάρχει ένα παλιό δυόροφο σπίτι το οποίο όποτε περνάω από µκει με τραβάει σαν μαγνήτης για τους εξής λόγους:
1. Eίναι, ας μου επιτραπεί η έκφραση «ξεκάρφωτο» σε σχέση με τα υπόλοιπα κτίρια της περιοχής.
2. Eίναι μονίμως κλειστό, τουλάχιστον εδώ και πέντε χρόνια, παρά το γεγονός ότι δεν δείχνει εγκατελειμένο.
3. Έχει μια τεράστια σιδερένια πόρτα που θυμίζει είσοδο σε κάστρο.
4. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πολυσύχναστη οδό Πατησίων, στο σημείο εκείνο δεν υπάρχει θόρυβος.
5. Στην αυλή του, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, σχηματίζονται πολύ συχνά μικροί ανεμοστρόβιλοι.
6. H πίσω πλευρά του σπιτιού εφάπτεται σ' ένα αδιέξοδο πεζόδρομο που ποτέ δεν έχω δει παιδιά από τις γύρω πολυκατοικίες να παίζουν.
7. Δύο φορές, στο σημείο αυτό, το ρολόϊ μου έχασε αναξήγητα ένα 10λεπτο.Kαι τέλος...
8. Όποτε τύχει να βρεθώ εκεί και προσπαθώ (ουκ ολίγες φορές) να ρίξω μια ματιά από τη μεγάλη πόρτα προς τα μέσα, πάντα εμφανίζεται κάποιος από άλλη κατεύθυνση (όχι ο ίδιος) ο οποίος με ρωτάει αν θέλω κάτι, με ύφος ενοχλημένου ανθρώπου.
Παρακαλώ, αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας αφήσει κάποιο μήνυμα, γιατί ομολογώ οτι το συγκεκριμένο οίκημα μου έχει κινήσει την περιέργεια. Eπίσης δεν είναι άσκοπο να αναφέρω πως κατά ένα περίεργο τρόπο, κανένας από τη γειτονιά αυτή, ακόμη και μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι που δείχνουν οτι μένουν εκεί επί πολλά χρόνια, δεν γνωρίζει κάτι, μετά από ερωτήσεις που κατά καιρούς έχω κάνει.Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε
Γιατι δεν απανταει καποιος στο παιδι???
J.S
«…Όταν το σπίτι χτίστηκε γύρω στο 1900 οι ιδιοκτήτες του αψήφησαν τις παραδόσεις, για άγνωστο λόγο, και δεν τήρησαν το πατροπαράδοτο έθιμο που απαιτούσε το σφάξιμο ενός κόκορα στις βάσεις των θεμελίων, που σκοπό είχε την καλοτυχία του σπιτιού και την προστασία από το πνεύμα του οικόσιτου αυτού πτηνού. Αυτή τους η κίνηση φαίνεται πως κίνησε τα νήματα της μοίρας και έμελλε να είναι η αφετηρία μίας σειράς τραγικών γεγονότων. Όμως οι πραγματικά άσχημες φήμες για το σπίτι φαίνεται να τροφοδοτήθηκαν από την χρονική περίοδο κατά την οποία το σπίτι επιτάχθηκε από τους Γερμανούς όταν αυτή εισέβαλαν στην περιοχή κατά τον Απρίλιο του 1941.
Το σπίτι λόγω της τοποθεσίας και του μεγέθους του χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο της Γκεστάπο. Τα υπόγεια και ημιυπόγειά του χρησιμοποιήθηκαν ως φυλακές και τόποι άγριων βασανιστηρίων, ενώ τα πολυτελή δωμάτιά του πρώτου και δευτέρου ορόφου ήταν τα γραφεία πληροφοριών και στρατηγικής των Γερμανών.
Ο αριθμός των θυμάτων της βίας και της κτηνωδίας των κατακτητών δεν είναι ακριβής και κανείς δεν ξέρει πόσοι ήταν αυτοί που άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στα σκοτεινά δωμάτια αυτού του αρχοντικού. Και όταν τελικά ο πόλεμος τελείωσε και το σπίτι εγκαταλείφθηκε από τους κατακτητές του, εκείνοι που είχαν την δύναμη να περιηγηθούν στα υπόγεια έγιναν μάρτυρες των απομειναριών όσων είχαν διαδραματισθεί κατά την διάρκεια της κατοχής. Στους τοίχους υπήρχαν ακόμη κρεμασμένα σύνεργα βασανισμού μαζί με το αίμα και τις φράσεις απελπισίας και οδύνης που είχαν καταφέρει να χαράξουν εκείνοι που είχαν χαθεί εκεί μέσα και που ίσως είχαν στοιχειώσει πια για πάντα εκείνο το σπίτι.
Ακολουθεί ένα διάστημα αδράνειας όσο αφορά την κατοίκηση του σπιτιού μια που στην μικρή κοινότητα των Λεχωνίων ήταν δύσκολο να ξεχαστεί το αιματοβαμμένο παρελθόν του. Το σπίτι τελικά αγοράζεται από μία αθηναϊκή οικογένεια η οποία αποφασίζει να το ανακαινίσει για να έρθει να ζήσει στην επαρχία. Μαζί με τις εργασίες ανακαίνισης όμως ρίχνεται λάδι στην φωτιά της φημολογίας καθώς η ανακαίνιση καθυστερεί πάρα πολύ εξ’ αιτίας μιας σειράς ατυχημάτων και θανάτων στους χώρους του σπιτιού. Πέρα από το γεγονός πως οι οικοδομικές εργασίες φαίνεται να μην αντέχουν για πολύ και να καταρρέουν με το παραμικρό, οι άνθρωποι που δουλεύουν ως εργάτες έρχονται αντιμέτωποι σχεδόν καθημερινά με επιπόλαια αλλά και σοβαρά ατυχήματα. Τουλάχιστον δύο από τους εργάτες καταλήγουν στο νοσοκομείο και ένας πεθαίνει από έμφραγμα το οποίο του συνέβη ενώ εργαζόταν στο παλιό αρχοντικό. Οι φήμες φουντώνουν και πάλι στην περιοχή και σιγά-σιγά οι εργάτες που ήταν όλοι ντόπιοι, αρχίζουν να παραιτούνται ένας-ένας, φοβούμενοι για την ζωή τους. Το σπίτι περνά και πάλι σε μία περίοδο αδράνειας, μια που όλα αυτά τα περιστατικά δεν αφήνουν ανεπηρέαστο τον ιδιοκτήτη. Τελικά η λογική φαίνεται να κυριαρχεί και ο Αθηναίος ιδιοκτήτης συνεχίζει την ανακαίνιση του σπιτιού αυτή την φορά με ξένους εργάτες. Οι εργασίες τελειώνουν και η οικογένεια έρχεται να εγκατασταθεί μόνιμα στην νέα της κατοικία. Όμως δεν θα προλάβει να χαρεί το νέο της σπιτικό…
Περνά ένα μικρό χρονικό διάστημα από την εγκατάσταση των νέων ιδιοκτητών και τα μέλη της αρχίζουν να αποδεκατίζονται, κυριολεκτικά ένα προς ένα. Τα παιδιά πεθαίνουν από αρρώστιες η σύζυγος αυτοκτονεί και ο ιδιοκτήτης, μισότρελος πλέον από την δυστυχία που τον έχει χτυπήσει, τα μαζεύει όπως-όπως και γυρίζει στην Αθήνα όπου και πεθαίνει από γηρατειά.
Το σπίτι αν και έχει κληρονομηθεί από συγγενείς, συνεχίζει να μένει ακατοίκητο για πολλά χρόνια, συνοδευόμενο από την δυσοίωνη ιστορία του. Και αν και κάποιοι από τους κληρονόμους αποφάσισαν κάποια στιγμή να αγνοήσουν τις φήμες και να κατοικήσουν στο αρχοντικό, δυστυχώς πάντοτε κάποιο τραγικό γεγονός τους έδιωχνε από εκεί, και το σπίτι κατέληγε να στέκεται επιβλητικό, άδειο και μοναχικό. Και όσο το σπίτι έμενε ακατοίκητο τόσο η φήμη του μεγάλωνε προκαλώντας τον φόβο αλλά και το ενδιαφέρον όσων γνώριζαν γι’ αυτό.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρακινούμενοι από την περιέργεια τους επισκέφθηκαν το εγκαταλελειμμένο σπίτι. Μπορεί πλέον οι χώροι να μην θυμίζουν το αρχηγείο της Γκεστάπο με τους χώρους των βασανιστηρίων αλλά πολλοί ήταν αυτοί που ενώ είχαν σκοπό να περάσουν μία νύχτα εκεί, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από το εγχείρημα επειδή οι μπαταρίες από τους φακούς και τις κάμερες ή από τις φωτογραφικές μηχανές τους άδειαζαν αμέσως, ή τα κινητά τους δεν είχαν σήμα και οι μπαταρίες τους αποφορτίζονταν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ακόμη κι’ αν τις είχαν μόλις φορτίσει ή είχαν φροντίσει να φέρουν μαζί τους εφεδρικές.
Αυτές οι έρευνες είτε οργανωμένες είτε από κάποια νεανική παρέα που ήθελε απλώς να εξερευνήσει τον τοπικό θρύλο, σχεδόν πάντοτε είχαν τα ίδια αποτελέσματα. Ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε πως ότι παραφυσικό είχε να κάνει με το σπίτι άρχιζε και σταματούσε σε μία κακή ενέργεια, τα αποτελέσματα της οποίας μεταφράζονταν σε ατυχήματα και θανάτους. Κανείς ποτέ δεν ανέφερε κάτι για φαντάσματα…»
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ κ.ΠΕΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ.ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ Ή ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ.
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Το σπίτι σύμφωνα με ντόπιους ήταν αρχηγείο των Γερμανών όπως και πολλά άλλα σπίτια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας...(Έτυχε να είναι και το δικό μας στην Τσαγκαράδα και στο τέλος το κάψανε).Συνήθως διάλεγαν τα πιο όμορφα σπίτια και κυριλέ της κάθε περιοχής. Δεν αντιλέγω στο ότι σε κάθε αρχηγείο υπήρχαν και υπόγεια με κρατούμενους (αυτό είναι φυσιολογικό) και οτι ίσως σε κάποια από αυτά να πέθαναν κάποιοι άτυχοι της τότε εποχής... ΟΜΩΣ το σίγουρο είναι ότι το σπίτι ΔΕΝ είναι στοιχειωμένο και όποιος το λέει ή το νομίζει έχει διαστρεβλώσει την αλήθεια από φήμες και ιδέες εντυπωσιασμού και μόνο...
Πριν λίγο καιρό ένας φίλος μου ανέλαβε μια φωτογράφηση και έκθεση που έγινε (υπάρχει ένθετο στη σελίδα της εφημερίδας "ΘΕΣΣΑΛΙΑ" στο Βόλο) σχετικά με διαχρονικά ακίνητα στο Δήμο "ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ" και φωτογράφησε το σπίτι (μόνο από έξω) και έμαθε από κάποιον υπεύθυνο του Δήμου ότι το σπίτι χρειάζεται χρηματοδότη για αναπαλαίωση και συντήρηση όπως κάποιοι ανέφεραν παρά πάνω αλλά ο Δήμος δεν έχει λεφτά! (ως συνήθως πάντα χρεωμένοι οι Δήμοι).Έμαθε από ντόπιους ότι όλα αυτά είναι παραμύθια και εικασίες διαφόρων ηλικιωμένων και ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τίποτα από όσα φημίζονται... Απλά Φαντασίες Κάποιον Φαφλατάδων...
Και σαν επισφράγηση των όσων αναφέρω παραπάνω θα παρουσιάσει ένας ακόμα φίλος μου φωτογραφίες του εσωτερικού που τράβηξε κανονικότατα με ψηφιακή OLYMPUS 5Μegapixel, κινητό , και VideoCamera SAMSUNG , ΧΩΡΙΣ κανένα απολύτως πρόβλημα σε μπαταρίες φωτισμό και άλλες τέτοιες μπούρδες.Μπήκανε μέσα 4 άτομα 23:30 ανενόχλητοι απο την πίσω πλευρά παρόλη την πικνή βλάστιση και φωτογράφησαν 1ο & 2ο όροφο + σοφίτα + ιμιόροφο... Το μόνο που δεν κατάφεραν να βρούνε είναι το υπόγειο οπότε θα ξαναεπιχειρήσουν σύντομα με το φως της ημέρας μήπως τους διαφεύγει κάποια είσοδος που δε διακρίνεται εύκολα στο σκοτάδι.
Το ταβάνι έιναι ζωγραφισμένο με διάφορα σχέδια.(Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε είμαι λάτρης της τεχνολογίας και όχι της αρχαιολογίας)
Αυτά έτσι για κάποιους που υποστηρίζουν διάφορα... Ενα Επιβλητικό Αρχοντικο Παλιάς Εποχής και τίποτα παρά πάνω!!!
quote:
Έμαθε από ντόπιους ότι όλα αυτά είναι παραμύθια και εικασίες διαφόρων ηλικιωμένων και ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τίποτα από όσα φημίζονται... Απλά Φαντασίες Κάποιον Φαφλατάδων...
(scully)
quote:
Το συμπέρασμα μου το έβγαλα στηριζόμενη αν όχι σε γεγονότα (που είναι...), σε ιστορίες "παλιών" που...κάτι παραπάνω ξέρουν...!
Ο ... θησαυρός γνώσεων.
Σιγά μην ασχοηθούμε με έρευνες και ανοίξουμε και κανα βιβλίο.
( ΒΛιβλίο ??? Τι είναι αυτό ??? Τρώγεται ??? Στο χωριό μου αυτά τα αλλόκοτα "βλιβλία" τα έχουν για προσάναμμα ! )
quote:
Το συμπέρασμα μου το έβγαλα στηριζόμενη αν όχι σε γεγονότα (που είναι...)
Μαύρη η νύχτα στα βουνά...
* * * Άμα δεν μπορείς, άλλαξε δουλειά * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη
Ονομάζομαι Νίκος και είμαι κάτοικος Βόλου 24 χρόνια τώρα!
Διαβάζω και μου αρέσει να ασχολούμαι με όλα αυτά τα παράξενα και εναλλακτικά αρκετό καιρό!
Το σπίτι στα Λεχώνα ήταν ένα μέρος που απο μικρός ήθελα να εξερευνήσω, πόσο μάλιστα όταν έμαθα και την ιστορία-θρύλο για αυτό! Ποτέ όμως κάποιος δεν με ακολουθούσε !Έτσι Την 25/11/2004 Ημέρα Δευτέρα αφού με την παρέα μου είχαμε πιάσει ως θέμα συζήτησης παράξενες-τρομαχτικές ιστορίες, πέταξα την ιδέα να επισκεφτούμε το σπίτι! Στα 24 μας χρόνια λοιπόν ήταν πιο εύκολο για όλους μας και έτσι συμφωνήσαμε όλοι να το επισκεφτουμε! Είχα ακούσει επίσης ότι όσοι είχαν επιχειρήσει κάτι ανάλογο είχαν πρόβλημα σε κινητά και φακούς(τα γνωστά)Εμείς λοιπόν για να μην σας κουράζω φτάσαμε εκεί στις 00,05 γιατί μένουμε Ν.Ιωνια με μόνα μας εργαλεία φακούς και κινητά που ούτος η άλλος είναι πάντα μαζί μας!Οταν είδαμε το σπίτι υποφωτισμενο 12 ηωρα και μάλιστα προϊδεασμένοι απο τις ιστορίες που είχαμε πει νωρίτερα, είναι φυσικό ότι μας έπιασε ένα δέος! Συνεχίσαμε όμως και πήραμε την απόφαση να μπούμε από την πλαϊνή πόρτα που ήταν ανοιχτή και εύκολη πρόσβαση στο οικόπεδο,και έπειτα για να μπούμε στο εσωτερικό του σπιτιού από πισω,μιας και από μπροστά είναι δύσκολο λόγο πυκνής βλάστησης! Αφού ερευνήσαμε το ισόγειο(στο οποίο κάποιος πρόσφατα διατηρούσε κοτέτσι)ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο μιας και το σπίτι είναι υπερυψωμένο, απο εκεί στο δεύτερο όροφο απο την Ξύλινη σκάλα και έπειτα στη σοφίτα! Με λίγα λόγια ερευνήσαμε όλο το οίκημα! Καμία παράξενη εντύπωση, οι φακοί μας δούλευαν κανονικά τα κινητά μας επίσης και μιας και έχω και μια μαγνητική πυξίδα για μπρελόκ και αυτή δούλευε άρτια! Αυτά όσον αφορά το παράδοξο! Δεν μας έτυχε ΤΙΠΟΤΑ! Τώρα όσο για το σπίτι, σαν οίκημα όντως είναι αρχοντικό! Μοιάζει πολύ με την έπαυλη απο το video game Resident Evil 1(χαριτολογώντας, για όσους γνωρίζουν το παιχνίδι)πραγματικά! Τα ταβάνια είναι ζωγραφισμένα όπως συνήθιζαν τότε οι πλούσιοι όπως μου είπε η γιαγιά μου τουλάχιστον, τα πατώματα ξύλινα, βαριά μασιφ κάγκελα! Επίσης όμως, είναι εμφανή διάφορα στοιχεία ανακαίνισης του σπιτιού που κατά καιρούς έγιναν! Όπως ενώ και οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι, από πάνω τους είναι περασμένο κάποιο άλλο χρώμα που έσβησε τις ζωγραφιές! ΑΥΤΟ όμως που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν βρήκα πουθενά υπόγειο ρε παιδία! Η επίσκεψη κράτησε μια ώρα περίπου όταν βγήκαμε από το σπίτι ήταν 01,15!Το κρίμα της υπόθεσης είναι ότι δεν είχαμε φωτογραφικές μηχανές! Έτσι Οργάνωσα άλλη μια επίσκεψη με τα ίδια άτομα την 31/10/2004 Ημέρα Κυριακή και ώρα πάλι 00,00!Προς Φόβο των Ιουδαίων! Έτσι αυτή τη φορά είχα μαζί μου φακούς, ψηφιακή βιντεοκάμερα και ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τρίποδα και τα σχετικά! επίσκεψη αυτή τη φορά κράτησε 2 ώρες ακριβώς! Μπήκαμε 00,00 και βγήκαμε 02,00!Εχω όλα τα ντοκουμέντα λοιπόν και θα σας στείλω όσες Φώτο(εσωτερικές-εξωτερικές) θέλετε στα email σας!Ετσι για να μην περιμένετε απο τον άλλο φίλο μας τόσο καιρό! Που ίσως ακόμα να τις εμφανίζει! Σας παραθέτω παρακάτω μια έτσι για να πάρετε μια ΙΔΕΑ!
Αλλά επειδή πάλι δεν βρήκαμε υπόγεια Την 2/11/2004 Ώρα 16,15 ξαναπήγα στο σπίτι να το ερευνήσω με το φως της ημέρας σε περίπτωση που μου διέφυγε κάτι!
Πάλι όμως τιποτα!ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Εντύπωση μου έκανε ότι γείτονες που μας είδαν εκεί, ούτε που μας ενόχλησαν, ούτε που ρώτησαν τι κάνουμε εκει,τιποτα!
Και το συμπερασμα είναι, ότι είναι ένα σπίτι απλά εγκατελειμενο!
ΠΟΛΥΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!
Υ.Γ Οι υπεύθυνοι του Forum πρέπει κάτι να κάνουν για αυτό,διοτι είναι υπερβολικά αργό ενώ υπάρχουν μέρες που δεν ανοίγει καν!και είναι κριμα!
Φιλικα Νικος, Βολος
*@*
Αν καποιος εχει να προτεινει καποιο τροπο ας μου τον πει για να δουμε ολοι πλεον αυτες τις φωτο!site δικο μου δεν εχω και δεν ξερω πως να τις ανεβασω!οποιος Θελει ομως μπορω να του τις στειλω σε email!
Στη λογικη δεν χωραει συναισθημα!!!
Τώρα χωρίς φαντάσματα τι θα κάνουμε;
Πάντως το μόνο paranormal που διέκρινα σε όσα είπες, είναι ότι το σπίτι το επισκέφτηκες πρώτη φορά στις 25/11/04, δηλαδή σε 21 ημέρες από σήμερα. Η πυξίδα σου φαίνεται να δούλεψε, με τον χρόνο κάτι δεν πήγε καλά (πλάκα κάνω, εννοείται :) ).
Μιας και είμαι και εγώ από Βόλο, να πω ότι μικρός όταν περνούσα από έξω, ανατρίχιαζα. Τώρα όμως, δεν σου προκαλεί τίποτα εκτός από λύπη για το χάλι στο οποίο βρίσκεται.
(θα δοκιμασω)
Στο site που παραθετω εχω ορισμενες φωτο απο το σπιτι!
http://www.geocities.com/nikosfotogallery/quest.html?1099530513040
Παντως ο δημος δεν νομιζω να το αφησει ετσι!Και μιας και εισαι απο το Βολο,εχεις να προτινεις καποια αλλη ενδιαφερουσα τοποθεσια?