ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο χρόνος που κυλάει γρήγορα.... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ο χρόνος που κυλάει γρήγορα.... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

KERRY KING31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
08/06/2006, 15:42:34
ίσως φανεί ηλίθιο το θέμα αλλά η απορία μου μένει....

Όπου κάτσω και όπου σταθώ ακούω τό ίδιο σχόλιο :

ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.....

Σχόλιο που το ακούω από κάθε λογής άνθρωπο, από τον πολυάσχολο επαγγελματία μέχρι τον αργόσχολο ρέμπελο φιλαράκο μου, από πιτσιρικά μέχρι συνταξιούχο... Οπότε ο τρόπος και οι ρυθμοί ζωής δεν μπορεί να είναι ίδιοι και να πούμε ότι είναι η εποχή μας που μας κάνει και τρέχουμε, γιατί αυτή την φράση την ακούω και από άτομα που έχουνε λύσει το πρόβλημά τους και κωλοβαράνε στην κυριολεξία....

Με τις ανύπαρκτες γνώσεις μου πάνω στις φυσικές επιστήμες, μου γεννάται το εξής ερώτημα : Από την στιγμή που ο χρόνος μας ορίζεται σε σχέση με την περιστροφή της γης, θα μπορούσε μια "ανωμαλία" στο ηλιακό μας σύστημα να μεταβάλλει τις ταχύτητες αυτών των περιστροφών ώστε να δίνεται η αίσθηση ότι ο χρόνος αρχίζει και τρέχει ? Μια επιτάχυνση στην περιστροφή της γης γύρω από τον ευατό της, σε συνδιασμό με την ανάλογη επιτάχυνση όλου του πλανητικού συστήματος γύρω από τον ήλιο, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τέτοια άισθηση ???

08/06/2006, 17:08:13
Βαριέμαι να σκέφτομαι τώρα βρε KERRY....

Αφού κυλάει γρηγορα ο άτιμος, κοίτα να τον απολαύσεις!!!
Τι περιστροφές της γης και ανωμαλίες στο ηλιακό σύστημα μου λες...
βγες για κάνα κρασάκι και άσε τη λειτουργία του σύμπαντος σε κάνα δρακονιανό!!!

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

08/06/2006, 17:23:45
Θα μου μείνει η ρημάδα η απορία έτσι

Πέρα από την πλάκα όμως, θα ήθελα πραγματικά μια πιο "επιστημονική" απάντηση πάνω στην απορία μου. Μπορεί να ακούγεται λίγο αφελής ερώτηση, αλλά θα προτιμούσα να μην το ρίξουμε σε δρακονιανούς και ενδεχωμένως στην άφιξη του Μαρδούκ......

ALOSΜέλος
08/06/2006, 22:19:02
Υπάρχουν για μένα 2 βασικοί λόγοι που ο χρόνος κυλάει
για μερικούς πιο γρήγορα...σε αυτούς που το λένε...
αφιερωμένο το τραγούδι της Madonna "Time goes by so slowly"

α) Αργο-σχολοι μη εξελισσόμενοι τύποι βλέπουν το αντίθετο ενώ
οι γρήγορα εξελισσόμενοι βλέπουν αλλαγές και πράγματα που δεν
τα προλαβαίνει ο νούς να τα συνηθίσει

β) Η Γή ίσως να γυρνάει ελαφρώς πιο γρήγορα σχετικά (κάπου 1'')
αλλα στα πλαίσια οπου εμείς μετράμε τον χρόνο μέσα στο δικό μας
χρονικό σύστημα...¶ν το μετρήσουμε λίγο πιο έξω ίσως αλλάξουν
πολλα

stemixΜέλος
09/06/2006, 11:38:03
Καλημέρα
Την ίδια εντύπωση έχω και εγώ. Φαντάζομαι και πολλοί άλλοι ακόμα. Ούτε που καταλαβαίνω πλέον τις εβδομάδες. Εκεί που την Κυριακή το βράδυ σκέφτομαι "Ωχ, πάλι Δευτέρα αύριο", τσουπ, να η Παρασκευή.

quote:
α) Αργο-σχολοι μη εξελισσόμενοι τύποι βλέπουν το αντίθετο ενώ
οι γρήγορα εξελισσόμενοι βλέπουν αλλαγές και πράγματα που δεν
τα προλαβαίνει ο νούς να τα συνηθίσει

Συμφωνώ απόλυτα. Μέχρι που απολύθηκα από φαντάρος, νόμιζα ότι είχα ζήσει 500 χρόνια. Από την στιγμή που έπιασα δουλειά, τα 10 χρόνια που πέρασαν, ούτε που τα κατάλαβα.
Όταν όμως ξεκινάς να δουλεύεις στις 9 το πρωί και τελειώνεις στις 9 το βράδυ, μου φαίνεται απόλυτα λογικό να μην καταλαβαίνω τον Χρόνο.

09/06/2006, 11:54:27
'Εθεσα το ερωτημα στην παρέα μου χτες και κανένας δεν κατάλαβε αρχικά τις ακριβώς ρωτάω.... Οπότε φαντάζομαι το ίδιο μπορεί και να συμβαίνει και εδώ μέσα....

Ας μην κολλάμε στην ρήση "πως πέρασε η ώρα" και στις διαπιστώσεις για τους γρήγορους (ομολογουμένως) ρυθμούς που ζούμε.

Το ερώτημά μου έχει να κάνει με ποιό "επιστημονικό" προβληματισμό.

Άμα η Γη απλά περιστεφότανε πιο γρήγορα γύρω από τον εαυτό της, αλλά με την ίδια ταχύτητα γύρω από τον ήλιο, τότε λογικά το έτος θα αποχτούσε περισσότερες μέρες, έτσι δεν έιναι ? Θα διαπιστώναμε τότα εύκολα, ότι ο χρόνος κυλάει πιό γρήγορα.

Τι θα γινότανε στην περίπτωση που όλο το ηλιακό σύστημα άρχιζε να περιστρέφεται πιό γρήγορα γύρω από τον ευατό του και γύρω από τον ήλιο ? Οι μήνες θα ήτανε ίδιοι, οι μέρες θα μας φαίνονταν πάλι ίδιες, το βιολογικό μας ρολόι όμως λογικά δεν θα κυλούσε διαφορετικά σε σχέση με τον χρόνο ?

GonzalezΜέλος
11/06/2006, 18:02:46
quote:

Από την στιγμή που ο χρόνος μας ορίζεται σε σχέση με την περιστροφή της γης, θα μπορούσε μια "ανωμαλία" στο ηλιακό μας σύστημα να μεταβάλλει τις ταχύτητες αυτών των περιστροφών ώστε να δίνεται η αίσθηση ότι ο χρόνος αρχίζει και τρέχει ? Μια επιτάχυνση στην περιστροφή της γης γύρω από τον ευατό της, σε συνδιασμό με την ανάλογη επιτάχυνση όλου του πλανητικού συστήματος γύρω από τον ήλιο, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τέτοια άισθηση ???

Βρε KERRY KING μου, άσε το σύμπαν στην ησυχία του, πιστεύω ότι η αίσθηση ότι ο χρόνος περνά γρήγορα είναι δική μας. Ειδικά αν είσαι με καλή παρέα δεν καταλαβαίνεις πως περνά ο χρόνος, ενώ αν βαριέσαι η ώρα δεν περνά με τίποτα. Anyway, όπως είπε και ο Agnostic:

quote:
βγες για κάνα κρασάκι και άσε τη λειτουργία του σύμπαντος σε κάνα δρακονιανό

Ότι γράφει δεν ξεγράφει

12/06/2006, 07:59:27
Φίλοι Gonzales και Agnostic, σας ευχαριστώ για τις προτροπές για κρασάκι, αν και το καλοκαιράκι σηκώνει ουζάκι και το τίμησα δεόντως χτες.... και ξαφνικά ο χρόνος άρχισε να κυλάει αργά... πολύ αργά....

Τέλως πάντων, μην κάνετε τον κόπο να απαντάτε όσοι δεν έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικό. Θέτω έναν προβληματισμό και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να έχει κάποια υπόσταση. Ήλπιζα πως κάποια άτομα με γνώσεις φυσικής ή αστρονομίας θα κόπιαζαν και θα ρίχνανε κανένα σχόλιο (ενδεχωμένως και καμμία γερή ειρωνία) αλλά μάταια...

Οπότε με το να συντηρούμε το τόπικ απλά με σχόλια τύπου "άσε το σύμπαν και πάμε για κανένα κρασί", καλύτερα να το κλειδώσουμε το θέμα....

Το λέω χωρίς καμμία δόση ειρωνίας και χωρίς καμμία παρεξήγηση προς τα μέλη που προανέφερα.

12/06/2006, 12:47:47
Αγαπητέ KERRY KING, κι οι δικές μου γνώσεις επάνω στην Φυσική δεν είναι κι οι καλύτερες...
Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν θα μπορούσε να επιταχυνθεί η περιστροφή της Γης γύρω από τον εαυτό της και τον ήλιο ή ακόμη και των υπόλοιπων πλανητών.
Για να συμβεί όμως αυτό θα έπρεπε να έχει συμβεί κάποια αλλαγή τέτοια, που να δημιουργήσει κι αυτές τις νέες συνθήκες.
Αυτό, φίλε μου, δεν ξέρω κατά πόσο είναι πιθανό...
Επέτρεψε μου μόνο να ρωτήσω κάτι:

quote:
Άμα η Γη απλά περιστεφότανε πιο γρήγορα γύρω από τον εαυτό της, αλλά με την ίδια ταχύτητα γύρω από τον ήλιο, τότε λογικά το έτος θα αποχτούσε περισσότερες μέρες, έτσι δεν έιναι ? Θα διαπιστώναμε τότα εύκολα, ότι ο χρόνος κυλάει πιό γρήγορα.

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα αποκτούσαμε λιγότερες ημέρες...?

In anticipation of my resurrection...

velialΜέλος
13/06/2006, 05:15:35
Hint: ΜΟΝΟ η λογικη θα δωσει ... λογικες εξηγησεις... οπως ΠΑΝΤΑ.

Οσο μεγαλωνεις ο χρονος περνα γρηγορα, γιατι εχεις ΗΔΗ ζησει αρκετο χρονο. Οταν εισαι μικρος, ενας μηνας σου φαινεται τεραστιος, γιατι εχεις ζησει λιγους μηνες. Ενω οταν εχεις ζησει πολλους, τι ειναι ενας ακομα?

Quite simple!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

13/06/2006, 09:01:27
Φίλε D_I άμα η Γη απλά περιστρεφόταν πιο γρήγορα γύρω από τον ήλιο, το έτος θα μπορύσε να έχει πχ 360 ημέρες. Με το δεδομένο όμως ότι και η Γη θα περιστρεφόταν πιό γρήγορα γύρω από τον εαυτό της, δεν θα έκανε περισσότερες περιστροφές στο διάστημα του ενός έτους ???
13/06/2006, 09:15:40
quote:
Με το δεδομένο όμως ότι και η Γη θα περιστρεφόταν πιό γρήγορα γύρω από τον εαυτό της, δεν θα έκανε περισσότερες περιστροφές στο διάστημα του ενός έτους ???

Βρε KERRY KING, θα με μπερδέψεις κι είναι και πρωΐ ακόμα!
Η Γη κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον εαυτό της σε 360 ημέρες.
Αν για κάποιο λόγο η περιστροφή αυτή επιταχυνόταν το έτος θα είχε λιγότερες ημέρες, σωστά?
Οπότε το έτος θα μετριόταν με βάση έναν μικρότερο αριθμό ημερών.
Ομοίως αν η Γη περιστρεφόταν γύρω από τον εαυτό της σε λιγότερες από 24 ώρες, η μέρα θα είχε λιγότερες ώρες.
Σωστά, φίλε μου?

In anticipation of my resurrection...

13/06/2006, 09:36:36
Όντως είναι παγίδα η ερώτηση...

Άμα η Γη χάνει πχ μία ώρα κάθε μέρα (αφού θα γυρνάει πιό γρήγορα), μετά από 24 ημέρες δεν θα έχει προσθέσει μία μέρα στο έτος ???

MhtsosΝέο Μέλος
13/06/2006, 10:47:51
Ετσι ακριβως!!
13/06/2006, 11:56:25
Με την αντίστοιχη επιτάχυνση της Γης γύρω από τον ήλιο, η μέρα που θα χανότανε δεν θα καλυπτότανε από την μέρα που θα κέρδιζε η Γη από την περιστροφή γύρω από τον εαυτό της ?
GonzalezΜέλος
13/06/2006, 15:08:37
Μπερδεύτηκα

Ότι γράφει δεν ξεγράφει

MhtsosΝέο Μέλος
13/06/2006, 15:32:50
Και γω το ιδιο
13/06/2006, 17:47:33
Τελευταία απόπειρα......

Ας πούμε πως κάτι συμβαίνει στο ηλιακό μας σύστημα και τα πάντα αρχίζουν και επιταγχύνουν. Η Γη γυρνάει πιο γρήγορα γύρω από τον ευτό της με αποτέλεσμα οι μέρες μας φαίνονται να κυλάνε πιο γρήγορα. Την ίδια στιγμή όμως, όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος έχουν αυξήσει ανάλογα την ταχύτητά τους γύρω από τον Ήλιο (συμπεριλαμβανομένου και της Γης φυσικά). Έτσι, ενώ όλα μας φαίνονται ότι κυλάνε φυσιολογικά, στην ουσία κινούνται πιό γρήγορα σε σχέση με το πως κινούνταν πχ πριν 10 χρόνια.

Θα μπορούσε αυτή την μεταβολή να την αντιληφθεί ο άνθρωπος ? Θα μας δημιουργούταν η αίσθηση ότι ο χρόνος τρέχει ?

13/06/2006, 19:31:27
Και για να το απλοποιήσουμε :

Ας πούμε πως η Γη κινείται γύρω από τον εαυτό της με ταχύτητα 10χλμ/ώρα και όλοι οι πλανήτες (μαζί και η Γη) γύρω από τον Ήλιο με ταχύτητα 5χλμ/ώρα.

Άμα αμφότερα τα παραπάνω μεγέθη αυξηθούν κατά 1χλμ/ώρα, εμείς θα την αντιλαμβανόμασταν αυτή την αλλαγή - δεδομένου ότι το βιολογικό μας ρολόι δεν κινείται ανάλογα ?

GonzalezΜέλος
13/06/2006, 23:55:59
quote:

Η Γη γυρνάει πιο γρήγορα γύρω από τον ευτό της με αποτέλεσμα οι μέρες μας φαίνονται να κυλάνε πιο γρήγορα. Την ίδια στιγμή όμως, όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος έχουν αυξήσει ανάλογα την ταχύτητά τους γύρω από τον Ήλιο (συμπεριλαμβανομένου και της Γης φυσικά).

Αν συμβαίνει αυτό γιατί συμβαίνει

Ότι γράφει δεν ξεγράφει