- ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ... ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
γιαυτο δεν βρισκω δουλεια?
allzzaro τι προτεινεις? λες να αρχιζω να φοραω μασκες? μαλλον με βλεπω να τρεχω για πλαστικη
Δεν έγινα μάλλον κατανοητός.
Οταν λέω εξωτερική εμφάνιση δεν εννοώ το να είναι κάποιος εκ γεννηθείς του όμορφος.
Εννοώ να είναι εμφανήσιμος.
Προτείνω λοιπόν οσο είναι νωρίς να προσέχει κάποιος τη διατροφή του, τα κιλά του, τον τρόπο που ντύνεται, τον τρόπο που φέρεται, ανήκει και αυτό στην εξωτερική εμφάνιση.
Η συντήρηση του σώματος αλλά και του πνεύματος πρέπει να ξεκινά απο νεαρή ηλικία ωστε στο μέλλον τα εμφανησιακά προβλήματα να είναι λιγότερο ορατά.
Δεν χρειάζονται ούτε πλαστικές ούτε μάσκες.
Η διατροφή και η άσκηση παίζουν το σημαντικότερο ρόλο.
ALLZZARO
Καταρχην δε νιωθω μειονεκτικα σε εναν μεγαλο(αυτο ελειπε).Απλα νιωθω αδιαφορος οπως και αυτος για μενα(σαν να μη τον βλεπω δηλαδη).
Σοφα τα λογια που λες και τα εχω πει και εγω πολλες φορες μεσα μου αλλα μου φαινεται εχω φτασει στο τελευταιο σταδιο της μαυριλας και εχει εξαφανιστει καθε ιχνος θελησης και πρωτοβουλιας μεσα μου.Καθε μερα ειναι ιδια με τη χθεσινη και καθε πρωι ειναι απλα μια αντιστροφη μετρηση προς τη νυχτα(σε τετοιο σημειο εχω φτασει τρομαρα μου).Ειναι και μερικες μερες που σπαει η μονοτονια αλλα ειναι τοσες λιγες που δεν αξιζει να τις παιρνεις στα σοβαρα.
Ξερεις ομως τι με προβληματιζει;Οτι καποτε ημουν το ακριβως αντιθετο απο αυτο που ειμαι τωρα και δε ξερω τι εγινε και καταντισα ετσι.Οσες φορες κι αν προσπαθησα να το βρω δε καταφερα τιποτα και δε ξερω και τι να κανω για να ξαναγινω ετσι.Καποτε ξυπναγα και καθε μερα ηταν εντελως διαφορετικη απο τις αλλες.Περπαταγα και κοιταζα τον ηλιο και χαιρομουνα χωρις λογο.Και οι φιλοι μου μου μιλαγανε διαφορετικα και εγω τους μιλαγα διαφορετικα και ολα πηγαιναν απο το καλυτερο στο ακομα καλυτερο.
Και μια μερα ξαφνικα αρχισε η παρακμη και χωρις να το καταλαβω εγινα ετσι.Τωρα περπαταω και κοιταω μονιμως το δρομο.Βεβαια εχει πεθανει ο πατερας μου και ισως αυτο να με εχει επηρεασει υποσυνειδητα χωρις να το εχω καταλαβει και γι αυτο να ειμαι ετσι.Εχω ομως την αισθηση οτι εγω φταιω που εγινα ετσι και οχι οι γυρω μου η ο πατερας μου.
Ελπιζω καποια μερα να ξυπνησω και να ξανανιωσω τοσο ωραια με τον εαυτο μου οσο παλια.Ευχαριστω για οσα εγραψες.
quote:
Βεβαια εχει πεθανει ο πατερας μου και ισως αυτο να με εχει επηρεασει υποσυνειδητα χωρις να το εχω καταλαβει και γι αυτο να ειμαι ετσι.Εχω ομως την αισθηση οτι εγω φταιω που εγινα ετσι και οχι οι γυρω μου η ο πατερας μου.
....οταν ημουν στη σχολη εκανα παρεα με μια κοπελα που ειχε πολυ ομορφα ποδια/μα καθολου ευαισθησια (τακτ).
Ενα απογευμα με περιμενε μια φιλη κατω στην εισοδο της σχολης - ηταν συμμαθητρια απο το λυκειο..-ηταν χοντρη μα πολυ ομορφη και καλοψυχη.
τις συστησα και η πρωτη εφυγε...την επομενη,στη σχολη,με ρωτησε κατι που ακομη με κανει να θυμωνω μαζι της μα εχω πια καταλαβει τι ακριβως εννοουσε (την εχω συγχωρεσει)
"πως μπορεις και κανεις παρεα με χοντρους ανθρωπους;"
....δεν ηξερα τι να της απαντησω....
μα στεναχωρεθηκα πολυ που ηταν αδικη με μια ψυχη τοσο πονεμενη οσο η αλλη φιλημου.
να πω γιατι το αναφερω αυτο.
η πρωτη ηταν αδυνατη οχι ομορφη αντικειμενικα μα με μια τεραστια ιδεα για τον εαυτο της /καθοτι παιδι χωρισμενων γονιων ειχε μαθει να επιβιωνει και ειχε αρκετο θρασος.
η αλλη ηταν μια απλη κοπελα που οταν ο μεγαλος της αδερφος εμεινε παραλητος - σωθηκε απο θαυμα απο ενα τραγικο τροχαιο στρατιωτων, που ακομη θυμαμαι...-εβαλε τοσα πολλα κιλα και εθαψε την εικονα της προσπαθωντας να ξεχασει την θλιψη της...
η ειρωνια ειναι πως δεν καταφερε να γιατρεψει τον θλιψη της ενω ο αδερφος της μετα απο απειρες φυσιοθεραπειες(ειχε μεινει παραλητος απο τη μεση και κατω) ξαναπερπατησε και μαλιστα παντρευτηκε την αποκλειστικη του κανοτας +οικογενεια!
...η εκεινη φιλη εγινε γνωστο μοντελο( μα τωρα "παπαλα") και η αλλη ειναι καπου σ'ενα ορεινο χωριο αφου δεν καταφερε να ασκησει το επαγγελμα που σπουδαζε τοτε...ουτε και να καταφερε να παντρευτει με τον αντρα της ζωης της..ο οποιος ηταν ενας ναυτικος και οταν γνωριστηκαν ηταν λιγες ωρες πριν εκεινος φυγει για παντα]
τα συμπερασματα δικα σας...(να πω οτι ετσι ακριβως ειναιη ιστορια δεν αλλαξα τιποτε./ετσι την εζησα..
απλα ειναι αλλη μια "ιστοριατμα"
φως!
![]()

Edited by - ΑΤΜΑ on 05/11/2003 02:15:48

Το πρότυπο του αντικειμενικά ωραίου είχε δοθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια απο μας τους Έλληνες.
Αυτοί σίγουρα γνώριζαν τι είναι αρμονία .
Η αρμονία φαίνεται στη στάση και τα πρόσωπα.
Σήμερα το γυναικείο πρότυπο δεν έχει καμπύλες .
Προσέξτε όμως το αντρικό που είναι σχεδόν το ίδιο με το σημερινό.
Και μάλιστα και ανδρών προχωρημένης ηλικίας όπως ο Μαρσύας και ο Λαοκόων. (ποιός άνδρας στα 55 του δεν θα ήθελε να είναι έτσι;)
Και μια παρατήρηση για την Αφροδίτη:
Προσέξτε ότι το σώμα της είναι σώμα γυναίκας 20-40 ετών .
Οι καλλιτέχνες προφανώς αποδίδουν το κάλλος και στη διάσταση της διάρκειας .
Για σιλικόνες και φουσκωτούς φυσικά ούτε λόγος.
http://health.in.gr/narticle.asp?arcode=23214
oti exei oraio peritiligma exei kai oraio periexomeno?kante mia statistiki kai tha deite oti tha diapseyteite.Sti koinonia mas iparxei iperkatanalosi pigainte sta super market na deite ti ginetai to oti de exoume oloi tous koiliakous ton montelon ti simainei?oti de exoume igies soma?
dld an ego genithika asximos simainei oti tha eimai skata sa xaraktiras ?aytoi pou einai asximoi i xontroi exoun to kalitero xaraktira giati sti paidiki tous ilikia kai stin efibia perasan asximes stigmes kai theloun na simperiferontai stous allous me to kalitero tropo opos tha ithelan na simperiferthoun se aytous antitheta osoi einai omorfoi apoktoun mia aytopepithisi kai egoismo se megala megethi.de tha grapso alla apla anoikste ti tileorasi kai akouste ti lene osoi tous theoroun oraious stin elliniki koinonia ligoi apo aytous exoun anaptiksei to pneyma tous giati mallon oi omorfoi de to xreiastikan pote afou oti kai an ekanan to katafernan me tin eksoteriki tous emfanisi.
KATARXIN, KALWS ORISES STO ESWTERIKA!
EXW TIN ENTYPWSI OTI PAREKSIGISES TA LEGOMENA TWN FILWN PARAPANW. KANEIS DEN EIPE OTI ENA WRAIO PERITYLIGMA EGGYATAI EXISOU OMORFO PERIEXOMENO, OPWS KAI MIA ASXIMI EMFANISI DEN SYNODEYETAI APARAITITWS APO KALO XARAKTIRA....
LES OTI OI XONTROI/ASXIMOI EXOUN TON KALYTERO XARAKTIRA (DILADI EISAI KI ESY ENAS APO AYTOUS POU KRINOUN TON SYNANTHRWPO TOUS APO TIN EMFANISI TOU??!!)....KAI TO EKSIGEIS LEGONTAS OTI I APORRIPSI TWN ALLWN TOUS EXEI VOITHISEI NA EKSELIXTHOUN SA XARAKTIRES, KAI NA MIN ANAPARAGOUN TIN IDIA APORRIPTIKI SYMPERIFORA....SE ENAN IDANIKO KOSMO OPOU OLOI OI ANTHRWPOI (KAI KYRIWS OI ASXIMOI, KATA TOUS ISXYRISMOUS SOU) EINAI ANWTEROI, AKOMPLEKSARISTOI KAI KALLIERGIMENOI, ISWS!!!!
I PRAGMATIKOTITA OMWS DEN EINAI TOSO APLI. SOVARA, DE SOU XEI TYXEI NA GNWRISEIS ASXIMOUS ANTHRWPOUS POU AKRIVWS LOGW TIS KOINWNIKIS APOMONWSIS, EINAI EKDIKITIKOI, DYSPISTOI KAI KAKENDREXEIS?? AN OXI, DWSE SE PARAKALW TOUS EGKARDIOUS XAIRETISMOUS MOU STON PLANITI ARI..
O XARAKTIRAS ENOS ANTHRWPOU DIAMORFWNETAI VASI POIKILWN PARAMETRWN, KAI MIA WRAIA I ASXIMI FATSA DEN EINAI ARKETI GIA NA KATHORISEI TO POIOS EISAI.
AYTA EIXA NA PW, ME FILIKI DIATHESI
quote:
O XARAKTIRAS ENOS ANTHRWPOU DIAMORFWNETAI VASI POIKILWN PARAMETRWN, KAI MIA WRAIA I ASXIMI FATSA DEN EINAI ARKETI GIA NA KATHORISEI TO POIOS EISAI.
οπως το ασχημοπαπο ισως?
αν ηταν διαφορετικα τα πραγματα θα με ειχαν κλεισει ισοβια για φονους αρκετων ανθρωπων οχι λογω προσωπου αλλα επειδη το εκανα![]()
![]()
![]()
![]()

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
ανφάς είναι κοντά σε αυτό το πρότυπο, τότε είμαστε όμορφοι. Αυτό είναι όλο....
Στον υπόλοιπο κόσμο όμως, υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς. Για αυτό άλλωστε και βλέπουμε κάποιες φιλές να πλαταίνουν τα χείλια τους μέχρι να κρεμάσουν τελείως, ή να μακραίνουν τους λαιμούς τους μεχρί να γίνουν σαν καμηλοπαρδάλεις κλπ.
Είναι γνωστό πως στην Ιαπωνία (ή στην Κίνα?) "δένανε" τα πόδια των κοριτσιώνε για να παραμείνουν μικρά, μέχρι παραμορφώσεως. Αν μία κοπέλα δεν είχε παραμορφωμένα πόδια, ήταν μάλλον δύσκολο να "βρεί γαμπρό" (όπως το λέμε εδώ).
Πάντως είναι μάλλον φανερό πως οι γυναίκες έχουν υποφέρει περισσότερο σε αυτό το κυνήγι των εκάστοτε πρότυπων ομορφιάς.
Ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες ταλαίπωρούνται (τουλάχιστον εμένα έτσι μου φαίνεται), προσπαθώντας να ισοροπήσουν πάνω σε 10ποντα+ τακούνια, προσπαθόντας συνεχώς να χάσουν (περιττά?) κιλά, κάνοντας χαλάουα (άουτς!),βάφοντας τη μούρη τους, φορώντας στριγκάκια, κορσέδες, κλπ κλπ...
Ας μας πει και μια κυρία τη γνώμη της πάνω σε αυτό.
Τέλος κάπου ακούστηκε πως οι χοντροί είναι τεμπέληδες...
Ε όχι! Αν σκεφτείς πόσους διάσημους (ας αρχίσουμε από αυτό) χοντρούς ανθρώπους που έχουν κάνει πραγματικά αξιόλογα πράγματα, θα καταρέυσει αμέσως αυτός ο ισχυρισμός.
Μichael Moore, Χατζιδάκης, Pavaroti, Marlon Brando. και άλλοι πολλοί...
Επίσης στα παλαιότερα χρόνια, όπως και στην αρχαία Ελλάδα, οι παχουλούλες είχαν την τιμιτική τους... Σύμβολο υγείας και καρπερότητας
quote:Σωστό!Όμορφο βλέπει κανείς αυτό που αγαπάει!
Η ομορφιά είναι κάτι το εντελώς υποκειμενικό.
quote:Σαφέστατα!Κάποτε ήταν η Αφροδίτη της Μήλου,αργότερα ήταν η τάδε κυρία που διαμόρφωσε τη μόδα,σήμερα είναι τα μοντέλα εξωπραγματικά μεγάλου ύψους και επίσης εξωπραγματικά μικρού βάρους,αύριο ποιός ξέρει τί...
Βέβαια αν παρατηρήσει κανείς τον δυτικό κόσμο, υπάρχουν κάποια πρότυπα, ανάλογα και την εποχή (χρονολογικά).
quote:
Μάλιστα, τα πάντα είναι θέμα αναλογίας και η ιδανική αναλογία, η οποία στο δυτικό κόσμο εκφράζει και την απόλυτη ομορφιά είναι κάτι σαν 1:0,634 (δεν θυμάμαι ποια είναι ακριβώς).
Όχι πάντα! Η αναλογία εκφράζει τη λειτουργικότητα και τη δομή ενός σώματος.Πχ,αν διαιρέσεις το ύψος σου με την απόσταση του αφαλού σου προκύπτει αριθμός κοντά στη χρυσή τομή Φ (τάδε έφη Leonardo Da Vinci)
quote:Ευτυχώς!
Στον υπόλοιπο κόσμο όμως, υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς.
quote:
Πάντως είναι μάλλον φανερό πως οι γυναίκες έχουν υποφέρει περισσότερο σε αυτό το κυνήγι των εκάστοτε πρότυπων ομορφιάς.
Ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες ταλαίπωρούνται (τουλάχιστον εμένα έτσι μου φαίνεται), προσπαθώντας να ισοροπήσουν πάνω σε 10ποντα+ τακούνια, προσπαθόντας συνεχώς να χάσουν (περιττά?) κιλά, κάνοντας χαλάουα (άουτς!),βάφοντας τη μούρη τους, φορώντας στριγκάκια, κορσέδες, κλπ κλπ...
Κοίτα, είναι ταλαιπωρία τα τακούνια αν προσπαθήσεις να ανέβεις σκάλες φορτωμένη με ψώνια ή αν μείνεις όρθια πολλή ώρα.Όσο για τα υπόλοιπα "μέσα" καλλωπισμού,εκμεταλλεύονται αφ'ενός τη φυσική επιθυμία κάθε ανθρώπου να αρέσει,αφ'ετέρου δημιουργούν πλαστές ανάγκες για να κινείται το χρήμα.Όσο για τα υπόλοιπα είναι λίγο "τραβάτε με και ας κλαίω"
quote:Μόλις την είπα!
Ας μας πει και μια κυρία τη γνώμη της πάνω σε αυτό.
quote:
Ε όχι! Αν σκεφτείς πόσους διάσημους (ας αρχίσουμε από αυτό) χοντρούς ανθρώπους που έχουν κάνει πραγματικά αξιόλογα πράγματα, θα καταρέυσει αμέσως αυτός ο ισχυρισμός.
Μichael Moore, Χατζιδάκης, Pavaroti, Marlon Brando. και άλλοι πολλοί...
Από πότε το βάρος επηρεάζει τη δημιουργικότητα?
quote:Αυτό το εκλαμβάνω σαν φιλοφρόνηση!
Επίσης στα παλαιότερα χρόνια, όπως και στην αρχαία Ελλάδα, οι παχουλούλες είχαν την τιμιτική τους... Σύμβολο υγείας και καρπερότητας
Το δια ταύτα της υπόθεσης είναι ένα: να προσπαθείς να διορθώνεις τα ελαττώματά σου και να χαίρεσαι για τα προτερήματά σου! Αν φαίνεσαι όμορφος στα μάτια τα δικά σου,τότε για όλον τον κόσμα θα είσαι ακαταμάχητος!![]()
Παραλίγο να το ξεχάσω! Φίλε μου Αντρέα χρόνια πολλά σου και σε όσους/όσες γιορτάζουν σήμερα!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"