ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Hermes30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
HermesΜέλος
08/08/2004, 11:51:18
Φιλε Oculatis Abis...search in www.nglgreece.org.

"In nomine patris,et filii, et spiritus sancti."

Oculatis AbisΜέλος
08/08/2004, 12:29:08
Ευχαριστώ για το site αλλά το έχω ψάξει προ πολλού. Αν και δεν είμαι εντελώς άσχετος με περί Τεκτονισμού, χρειάζομαι μερικές πληροφορίες περί κανονισμών λειτουργίας μιας Στοάς. Δηλαδή τι προβλέπει το πρωτόκολλο περί σχέσης μεταξύ των μελών, συμπεριφορά προς τον κόσμο, εκδήλωση ή μη της συμμετοχής σε Στοά, ποιές είναι οι υποχρεώσεις των μελών κλπ.

Sub rosa

Oculatis AbisΜέλος
08/08/2004, 13:35:33
btw ξέρει κανείς σας που μπορώ να βρω κάποιο CD-ROM ή site με τα classics των βιβλίων περί Τεκτονισμού;

Sub rosa

Oculatis AbisΜέλος
08/08/2004, 14:59:03
Από μια σύντομη εξερεύνηση:

Morals and Dogma (Albert Pike): www.illuminati-news.com/e-books/morals-dogma/apike.htm

History of Freemasonry (A.G. Mackey): www.freemasons-freemasonry.com/mackeyfr.html

sub rosa

HermesΜέλος
08/08/2004, 15:01:21
Αληθεια, υπαρχουν αυτα?

Deus Diablo...

08/08/2004, 15:12:10
quote:
Η αρνητικοτητα που εχω περι μασονισμου και γενικως περι παρομοιων οργανωσεων, ειναι το καταλληλο "οργανο" μη προσυλιτισμου.

Μα για να αρνηθείς τον προσηλυτισμό από κάποια οργάνωση-θρησκεία-εταιρεία θα πρέπει αφ’ ενός αυτή η οργάνωση-θρησκεία-εταιρεία να έχει στους κανονισμούς της την έννοια προσηλυτισμός ( π.χ. Ιεχωβάδες ) και αφ’ ετέρου κάποιο μέλος να προσπαθήσει να σε προσηλυτίσει.

Στον Τεκτονισμό απ’ όσο ξέρω καταστατικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ο προσηλυτισμός άρα απαγορεύετε και στα μέλη να προσηλυτίζουν.

quote:
Ατυχως η οχι το μυαλο μου εχει την αδειρητη αναγκη να περιπλεκει τα γενομενα, και πολλες φορες να χρειαζεται ακραδαντα στοιχεια, ωστε να εκφερει αλλα και να σχηματισει αποψη.
Ως αποτελεσμα πολλες φορες, να μην υπαρχη αλλαγη αποψεων εως οτου, γινει "πιστευτη" η αναγκη ακυρωσης λανθασμενων δεδομενων.

Καλό είναι να έχεις συνδυαστική σκέψη αρκεί αυτή να μη φτάνει στα όρια της συνομοσιολογίας και έτσι να σε οδηγεί σε φανταστικές καταστάσεις απομακρύνοντας σε από την ουσία της αναζήτησης.
Αυτό δε το «πιστευτή» κάτι σε «επί τον τύπο των ήλων μου κάνει».

Ο κακός λύκος

08/08/2004, 15:17:37
quote:
Υπάρχουν καθηγητές πανεπιστημίων όπου είναι τέκτονες;

Υπάρχει στην Ελληνική νομοθεσία, κάποιος νόμος που απαγορεύει στους δημόσιους υπαλλήλους να είναι τέκτονες;

1. Υπάρχουν και δεν το έχουν κρύψει.
Ε και ;
Είναι μεμπτό αυτό ;

2. Υπάρχει ο νόμος αυτός, όπως υπάρχει ΑΚΟΜΑ και ο νόμος περί σύστασης συμμορίας σε μάζωξη άνω των τριών.
Ε και ;
Απολύθηκε κανείς που είναι Τέκτονας και δημόσιος υπάλληλος ;

Ευχαριστώ για τυχών απαντήσεις.

Ο κακός λύκος

08/08/2004, 15:20:14
Φίλε Hermes αν 8έλεις βάλε τις εικόνες τη μια κάτω από την άλλη ουτως ώστε να μη χαλάει το setάρισμα της σελίδας.

Απλά πάτα enter ανάμεσα στα [ img ]……[ /img ]

Ευχαριστώ

Ο κακός λύκος

Edited by - Ramoglou on 08/08/2004 15:21:52

HermesΜέλος
08/08/2004, 15:24:52
Φιλε Ramoglou,ευχαριστω για τις απαντησεις σου...
Δηλ. ο Μασονισμος ειναι μια οργανωση καλου σκοπου,απλα ρωταω?

Τρεχει κατι με αυτην τι χειραψια...?

Deus Diablo...

08/08/2004, 15:52:09

Και αυτά υπάρχουν εκτός από τα δαχτυλίδια.

Ο κακός λύκος