- ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:Θεοσοφικό κείμενο, κατά alfa.. τον μέγα , η αλλιώς,
( ελεύθερη θεοσοφική φαντασίωση ).
Πάσα ομοιότης με άλλα θεοσοφικά κείμενα, μονάχα σύμπτωση ,η θεϊκό σχέδιο μπορεί να είναι.
το Υφαδι του Θειου λεγεται συγχρονικοτης.
μπορει το χαλι της πραγματικοτητας να μην μοιαζει τελειο στα ματια μας, μιας και περιεχει και στραβες κι αναποδες για πολλους.
ομως για το Θειον δεν υπαρχει τελειοτης, υπαρχει σχεδιο υφανσης...
quote:Είμαι ευτυχισμένος , όταν γεμίζει η ψυχή μου αγάπη.
Δεν μπορώ όμως , να είμαι συνεχώς ευτυχισμένος , διότι δεν μπορεί η ψυχή μου να γεμίζει συνεχώς με αγάπη.
να γεμιζει διαρκως δεν γινεται, να εκπεμπει ομως γινεται!
quote:Δεν είναι στο χέρι μου να το κάνω αυτό. Η αγάπη είναι η ουσία του θεού και εξαρτάται από τον ίδιο η στιγμή , που θα ενεργοποιηθεί στην ψυχή μου.
αν ενεργοποιηθει στην ψυχη καποιου ανθρωπου, τοτε ακτινοβολει γενικα, χωρις να επικεντρωνεται σε συγκεκριμενα σημεια.
αυτοι οι ανθρωποι "λαμπουν" απο μεσα προς τα εξω - και δοξαζω τον Θεο που γνωρισα μερικους...
quote:Ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσεις με το υπέρτατο ων , είναι να αποκτήσεις
ένα υψηλό πνευματικό επίπεδο.
χμμμ...
τα μογγολακια και τα ζωα βρισκονται πιο κοντα στον Θεο απο εμας νομιζω.
quote:Οι συζητήσεις με πνευματικά άτομα , μας παρέχουν πνευματική τροφή.
αν δεν υπαρχει η καταλληλη "υποδοχη" μεσα στον ανθρωπο, και αν δεν αναγνωρισει ο,τι του παρεχεται ως "τροφη" ή Αγαπη, δεν κερδιζει Τιποτα με το να βρισκεται κοντα σε τετοια ατομα.
τα λογια δεν μεταδιδουν γνωση - προκαλλουν αφυπνιση των ηδη υπαρχοντων γνωσεων.
quote:Δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες στην ζωή μας , οι οποίες μπορούν γρήγορα να μας οδηγήσουν σε αυτό που επιθυμούμε πολύ.
γρηγορα?
τι αλλο μπορουμε να επιθυμουμε περα απο το να βιωσουμε την Ζωη που ζουμε?
αμεσα λοιπον!
Τωρα ειναι το Τωρα!!!
quote:Όμως τι είναι αλήθεια και τι ψέμα ;
χαχαχα!
θελεις να παμε απο τωρα στα απατα?
quote:Το κομμάτι που μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει , μετά τον βιολογικό μας θάνατο ,είναι το πνεύμα μας.
ειναι λιγο πιο πηχτο Τιποτα, απο το Τιποτα που το περιβαλλει.
ενα Τιποτα που περιεχει τα Παντα!
quote:Το νερό και την γη , τα έχει εμπορευματοποίηση.
Από εκεί ξεκίνησε , η λανθασμένη εξωτερική ανθρώπινη εξέλιξη.
Ο άνθρωπος έχει εμπορευματοποίηση όλα τα υλικά αγαθά που μπόρεσε να βρει επάνω στην γη.
αυτο ειναι αποτελεσμα της επιροης των μονοθεϊστικων θρησκειων στην αντιληψη για την Φυση, αφου τοποθετησαν τον ανθρωπο στην κορυφη της δημιουργιας ωστε να εκμεταλευεται τα παντα εγωιστικα.
κορωνιδα της δημιουργιας, μη χεσω...
quote:Όλες αυτές τις αρετές μπορεί ο υποψήφιος οπαδός , να τις καλλιεργήσει και να τις τελειοποιήσει.
οπαδος???
δεν αρκει η Ευλαβια?
quote:
Η πίστη είναι μία , όμως ο βαθμός της πίστης από ψυχή σε ψυχή , είναι διαφορετικός.
αυτος που πιστευει δεν εχει βιωσει - απλα πιστευει.
αυτος που νιωθει, νιωθει.
quote:Υπάρχει ο κίνδυνος να υποκύψει η καθαρότερη ψυχή τους , στους γήινους πειρασμούς.
παω να αλλαξω σλιπαντ...
quote:…..υπάρχει θεός …υπάρχει θεός …υπάρχει θεός και κρατάω την ελπίδα μέσα μου ζωντανή .
ακουγεται σαν να προσπαθεις να σε πεισεις οτι υπαρχει.
δεν Τον νιωθεις?
δεν Τον βλεπεις γυρω σου?
quote:Στο άγιο όρος συνεχίζουν να αγιάζουν άνθρωποι.
Όταν είσαι μακριά από την ύλη και τους πειρασμούς της ,μπορείς να προχωρήσεις το πνεύμα σου , έως τον θεό.
παω να αλλαξω το δευτερο σλιπαντ...
quote:Η αγάπη είναι η ουσία του θεού .
Όλα τα πράγματα που μπορούν να μας φέρουν την αληθινή γνώση και να μας κάνουν ευτυχισμένους , παρέχονται στον άνθρωπο δωρεάν.
Κάθε ημέρα είναι ημέρα θεού.
Έγραψε κάποτε ο Πυθαγόρας ότι ;
Όποιος γνωρίσει τον εαυτό του , θα γνωρίσει το σύμπαν.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:Οι αγιορείτες λοιπόν αποφεύγουν να μπουν μπροστά σε αφύλαχτο ταμείο γιατί φοβούνται ότι θα το κάνουν το σφάλμα. Κατ' αναλογία είναι ασυνείδητοι και υποκριτές. Προσπαθούν να κρυφτούν από το Θεό που πιστεύουν. Εμείς καθημερινώς περνάμε από τεστ και αυτοί λουφάρουν.
Αν είχαν νοιώσει την αγάπη και την ουσία του Θεού θα ήταν απ’ έξω και παντού ελεύθεροι όπως ο αέρας που αναπνέουμε.
Αν είχαν νοιώσει την ουσία του θεού δεν θα υπήρχε περίπτωση να επιστρέψουν σε κάτι που είναι ανεπαρκές. Δεν θα υπήρχε τέτοιος φόβος.
Αλλά είναι οι ίδιοι ανεπαρκείς... Και γιατί είναι ανεπαρκείς; Γιατί νομίζουν πως είναι κάτι. Και αφού είναι κάτι, υπάρχει και κάτι άλλο έξω απ’ αυτούς, το κακό, ο πειρασμός, το καλό, ο Θεός... και οι άλλοι που είναι είτε με το κακό, είτε μαζί τους...Τι είδους αγάπη είναι αυτή που περιχαρακώνεται και χωρίζει τα πράγματα σε καλό και κακό; Σε εμάς που είμαστε στο σωστό δρόμο και στους άλλους που είναι στο λάθος ; Τι είδους αγάπη είναι αυτή που ζει μέσα στο φόβο ; Τί φοβάται ; Ποιος είναι ο πυρήνας του φόβου της ; Το « ε γ ώ ».
Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν τον εαυτό τους. Είναι εγωιστές και μάλιστα του χειρίστου είδους, καθώς ο εγωισμός τους κινείται στο διανοητικό επίπεδο, όχι στο υλικό και ως τέτοιος είναι πολύ πιο επικίνδυνος και μεγαλύτερης εμβέλειας.
Βάλε αυτούς τους αξιολύπητους και επικίνδυνους ανθρώπους δίπλα στο Χριστό, στο Σωκράτη ή το Διογένη τον Κυνικό που περπατά στην αγορά ανάμεσα στους ανθρώπους και βλέποντας πόσα πράγματα δεν του χρειάζονται είναι διαρκώς ευτυχισμένος και ελεύθερος..
κεντησες μεγαλε!
αυτηνης της σχολης σε κοβω...
.
quote:«…διότι ο άνθρωπος είναι χώμα , από το χώμα εξήλθε , από το χώμα συντηρείται ,ζει , και εις το χώμα επανέρχεται , εκεί λοιπόν στο χώμα υπάρχει το μυστήριον της ζωής και εκεί θα το εύρωμεν.
Διότι το χώμα παντού έχει αίμα όπου και αν πατήσεις
αστροσκονη για την ακριβεια
quote:
«…λέγοντες ότι αγαπώμεν το θεό , και τον πλησίον δεν το αγαπώμεν ;
Πχ. Χτίζομεν εκκλησίες από την μία αλλά κρινομεν το συνάθρωπο μας !
Μηδέν εις το πηλίκο……δυστυχώς οι άνθρωποι δεν έχουν γνώση, αλλά ένα θρησκευτικόν συναίσθημα παράλογον-άνευ βάσεων- προς τον θεόν. νομίζοντες ότι εις τον εγωισμόν τους ανταποκρίνεται ο θεός.
Δεν τρώμε πασχαλινό δια να μεταλάβωμεν , ενώ το μίσος και η κακία του εσωτερικού μας κόσμου δεν μας εμποδίζει να μετέχωμεν της πράξεως !»
η υποκρισια με τα "νηστησιμα" θαλασσινα???
δεν εχουν αιμα λεει...
χαχαχα!
[/quote]
«αγαπώμεν το θεό εάν τα τέκνα αυτού αγαπώμεν, και εάν αγαπάμε τον θεό αγαπωμεν και τα τέκνα του. Τάυτα είναι αλληλένδετα.
Μη αγαπών τις τα τέκνα του θεού δεν αγαπά τον θεό.
Τέκνα είναι πάντες οι άνθρωποι
[/quote]
αλλα και Παν Ζων Ον, λεω εγω...
.
Ο θεός ακόμη είναι πυρ, -το λέγει και η γραφή : «διότι ο θεός ημών είναι πυρ καταναλίσκον»(εβραίους ιβ 29) αλλά και εξοδ κδ 17 ,δευτ δ 24, θ 3 , ψαλμ ν 3- τα πάντα είναι πυρ. Το νερό ,η θάλασσα είναι φωτιά και αυτά, ήσαν φωτιά και μετεβλήθησαν εις νερό και πάλι δύναται να μεταβληθούν εις φωτιά.»
«…η ζωή είναι χώμα , νερό και αέριον, αυτά είναι τα 3 στυστατικά της ζωής.»
«εις αρχαιοτάτη εποχήν έζει ο Αβιμέλεχ, εις την ειδωλολατρικήν εποχήν , εις την ειδωλολατρικήν ανθρωπότητα. Και όμως βλέπομεν να σινομιλή με τον θεό και να έχει ευθήτητα καρδίας και καθαρότητα χειρών!
Ο παύλος , ο πρώτος μετά τον Ένα ,δικαιώνεται λέγοντας ότι ο θεός θα κρίνη σύμφωνα με τον νόμο τον οποίο έχει ο κάθε ένας .
-οι έχοντες τον νόμο του Μωϋσέως με αυτόν θα κριθούν!
- οι έχοντες το ευαγγέλιον του χριστού με αυτό θα κριθούν!
-οι έχοντες τον νόμο της συνειδήδεως με αυτόν θα κριθούν!
Διατί να υπάρχει ο κατατεμαχισμός (χωρισμός) λόγο συμφερόντων, εις ουδεμίαν θρησκεία δεν υπάρχει που ο θεός να μην έχη το ποίμνιον του.
Λέγοντας ότι εμείς μόνον οι ορθόδοξοι θα κριθώμεν είναι μέγιστο απόπιμαν, διατί ποιος από εμάς ως τον Αβιμέλεχ είναι σήμερον ; !
Ποίος έχει ευθύτης καρδίας και καθαρότης χειρών ως τον ειδωλολάτρην Αβιμέλεχ ;»
«το νόημα της θεότητος είναι ότι ο θεός έχει άπειρες και πολλές ιδιότητες , η ψυχή όμως του θεού αποτελείται από δύο στοιχεία: την λογική και την ζωή.
…αλλά και η ζωή και η λογική υπάρχει παντού εις τον οίκον του,στην γη στον αέρα στην θάλασσα υπαρχει ψυχή θεου σε όλα τα οντα.
Και το ζώον και το ερπετό και ο άνθρωπος είναι ψυχή ζώσα θεού , η διαφορά είναι ότι στον άνθρωπο εφύσησεν πνεύμα εις τους μυκτήρας αυτού.
Ο θεός στον άνθρωπο εκτός από την ψυχήν του δηλαδή την νόηση έδωσε και από την ζωήν του.
Ομοιάζει ο ανθρωπος εις τον θεόν ως προς την ζωήν όχι προσωρινή ως το ζώο, αλλά παντοτεινή.»
«το πρώτο δημιούργημα του θεού είναι το φως, το οποίον διέλυσεν το σκότος και την ψύξιν, και το φως …..δυαλίει τα σκοτάδια του ψυχικού κόσμου του ανθρώπου.
Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να ερευνά την δημιουργία και να την εξουσιάζη, να την έχει ως υπηρέτη , και ότι ο θεός εις εξ ημέρας εποίησεν τον οίκον του την δε εβδόμη ανεπαύθη εκ των έργων του.
Δημιουργούντες και ημείς τον οίκον του εσωτερικού μας κόσμου θα αναπαυώμεθα θεο πρεπώς.»
`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
Το τέλειο υπάρχει μέσα μας.
Η αγάπη μπορεί να απελευθερώσει μέσα από τον εσωτερικό ψυχικό κόσμο μας ,μια τέλεια πράξη.
Η διάσταση που θα χαρακτηρίζει την πράξη της τελειότητας, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Βασικότερος όλων είναι ο χρόνος .
Ο θάνατος είναι μόνιμος σύντροφος μας, από την στιγμή της υπάρξεώς μας.
Έτσι για μια ανθρώπινη ύπαρξη , που βάζει ως σκοπό της επίγειας ζωής της :
Την θείωση του ανθρώπινου πνεύματος της ,έχει ημερομηνία λήξεως.
Αυτοί που κατόρθωσαν να τελειοποιηθούνε ,δεν βρίσκονται μεταξύ υμών των θνητών.
Το ισχυρίζομαι και το πιστεύω, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω.
Ο λόγος αυτής της αδυναμίας μου , είναι πολύ απλός και μπορεί να κατανοηθεί από όλους μας.
Αν μπορούσα να κάνω την πίστη μου πράξη, θα ήμουν ένας μικρός θεός ανάμεσά σας.
Η πίστη μου δεν είναι ότι νάνε.
Στοχεύει έξω από τα όρια του χρόνου.
Επιδιώκω την ζωή μετά θάνατον .
Αν κατάφερνα να αποδείξω ότι αυτή υπάρχει , τότε όλοι σας θα υπακούατε τις εντολές μου.
Δεν νομίζω να υπήρχε λογικός άνθρωπος , που δεν θα ήθελε να την επιδιώξει.
Αυτή η πίστη είναι η δίαυλος για το προσωπικό ταξίδι του καθενός μας , προς την αθανασία ,που αποτελεί ένα χαρακτηριστικό του τέλειου.
Επειδή ο φίλος deva έγραψε, ότι το τέλειο είναι πολύ σοβαρό θέμα θα μιλήσω σεμνά.
Παίδες υπάρχει κανένας άλλος εδώ μέσα ,που επιδιώκει το ίδιο. ![]()
quote:
Επιδιώκω την ζωή μετά θάνατον .Αν κατάφερνα να αποδείξω ότι αυτή υπάρχει , τότε όλοι σας θα υπακούατε τις εντολές μου.
Alfa Omega προσωπικά σε ζηλεύω που έχεις φτάσει σε αυτό το επίπεδο πίστης. Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινης, θα πω οτι εγώ ναι μεν προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου για την ύπαρξη της μετα θάνατον ζωής αλλά πρός το παρόν έχω και αμφιβολίες.
Αν μπορούσες να το αποδείξεις σίγουρα θα σε ακολουθούσαν όλοι.
Γι'αυτό εγώ επιδιώκω την εδώ ζωή που την γνωρίζω πιο καλά χωρίς να σταματώ να ελπίζω και να ''δουλεύω'' και στήν άλλη.
quote:
Παίδες υπάρχει κανένας άλλος εδώ μέσα ,που επιδιώκει το ίδιο.
Αν η επιθυμία για καλωσύνη, αγάπη και η προσπάθεια εφαρμογής των νόμων της συνείδησης είναι τρόποι επιδίωξης αυτού, ναι το επιδίωκω,
αν το δώ απλώς σαν δόγμα δεν θα το έλεγα.
Φιλικά
quote:
Επιδιώκω την ζωή μετά θάνατον .Αν κατάφερνα να αποδείξω ότι αυτή υπάρχει , τότε όλοι σας θα υπακούατε τις εντολές μου.
Αυτή η πίστη είναι η δίαυλος για το προσωπικό ταξίδι του καθενός μας , προς την αθανασία ,που αποτελεί ένα χαρακτηριστικό του τέλειου.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ,ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΥΤΟ:
Στέλιος Ράμφος: Τα Χριστούγεννα και η θεραπευτική σημασία της πίστης
http://www.ellopos.net/gr/media/ramfos-pisti.wma

ΕΑΝ ΛΑΛΩ ΤΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΓΑΠΗΝ ΔΕ ΜΗ ΕΧΩ ΕΓΕΙΝΑ ΧΑΛΚΟΣ ΗΧΩΝ Η ΚΥΜΒΑΛΟΝ ΑΛΑΛΑΖΟΝ
quote:
Αν η επιθυμία για καλωσύνη, αγάπη και η προσπάθεια εφαρμογής των νόμων της συνείδησης είναι τρόποι επιδίωξης αυτού, ναι το επιδίωκω,
αν το δώ απλώς σαν δόγμα δεν θα το έλεγα.Φιλικά
Οι απόψεις μας ταυτίζονται σε αρκετά μεγάλο βαθμό και όμως ,σου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση , ότι εγώ επενδύω περισσότερο ,από ότι εσύ στην αγάπη.
(Διόρθωσε με αν κάνω λάθος ) .
Ένιωσα την θεϊκή αγάπη μέσα στην ψυχή μου.
Αν και εσύ το επιθυμείς ,θα συμβεί στο μέλλον.
Αρκεί να μην εγκαταλείψεις την προσπάθειά σου.
Προσπάθησε να δώσεις όσο περισσότερη ανιδιοτελή αγάπη μπορείς ,στο άμεσο, η έμμεσο περιβάλλον σου .
Μην φοβηθείς το κόστος, να θυμάσαι μόνο , ότι :
Και στο χρηματιστήριο όταν επενδύει κάποιος ,εισπράττει το κέρδος μακροπρόθεσμα .
Ίσως αυτή να είναι η διαφορά , (αν υπάρχει) μεταξύ μας.
Η ίσως επειδή πιστεύω, ότι το καλό που θα κάνω ( οποιοδήποτε καλό ), θα το βρω κάποια μέρα μπροστά μου.
Αν πάλι , δεν σου έχει συμβεί κάτι ,που δεν μπόρεσες να εξηγήσεις με την λογική σου, δεν διαθέτεις προσωπικές βιωματικές εμπειρίες.
Αυτές εγώ τις είχα στο παρελθόν και έχουνε μείνει τυπωμένες στο υποσυνείδητο μου ως :
Ένα ανεξήγητο φυσικό φαινόμενο, η ένα θαύμα που απευθυνότανε σε εμένα προσωπικά .
quote:
Η πίστη μου δεν είναι ότι νάνε.
Στοχεύει έξω από τα όρια του χρόνου.
quote:
Προσπάθησε να δώσεις όσο περισσότερη ανιδιοτελή αγάπη μπορείς ,στο άμεσο, η έμμεσο περιβάλλον σου .
Μην φοβηθείς το κόστος, να θυμάσαι μόνο , ότι :Και στο χρηματιστήριο όταν επενδύει κάποιος ,εισπράττει το κέρδος μακροπρόθεσμα .
Ίσως αυτή να είναι η διαφορά , (αν υπάρχει) μεταξύ μας.
Η ίσως επειδή πιστεύω, ότι το καλό που θα κάνω ( οποιοδήποτε καλό ), θα το βρω κάποια μέρα μπροστά μου
Και αν δεν υπάρχει η ζωή μετά θάνατον έτσι όπως την φαντάζεσαι δεν θα έχεις περάσει μια ζωή περιμένοντας κάτι που δεν υφίσταται; όπως κάποιος μπορεί να ζει καθημερινά με το όνειρο ότι θα κερδίσει το λαχείο ή ότι κάποια στιγμή θα φτάσει τον Κόκαλη σε πλούτη και δύναμη; Ζει δηλαδή μόνο με την ελπίδα έως την τελευταία στιγμή (ως το τέλος δηλαδή) και χάνει όλα τα άλλα.
Μήπως σε έχει επηρεάσει το αμερικάνικο όνειρο ; (τρέχοντας θα την φτάσουμε και θα την πιάσουμε την καλή κάποια στιγμή
)
Και αυτός ο θεός τι είναι τέλος πάντων ; τραπεζίτης ; χρηματιστής ; Επενδύουμε σε αγάπη και κάποια στιγμή θα μας ξεπληρώσει χαρίζοντάς μας αθανασία;
Δεν είναι η αγάπη μια κατάσταση της συνείδησης και όχι κάτι που εξαργυρώνεται ή ανταλλάσσεται;
Υπάρχουν πολλοί που όλη τους την ζωή κερδίζουν χρήματα από ατιμίες και στο τέλος δωρίζουν μέρος της βρόμικης περιουσίας τους (ή και ολόκληρη) στην εκκλησία για να κερδίσουν και την άλλη ζωή. Και αυτοί κάνουν μια συναλλαγή στο τέλος και φεύγουν με την ελπίδα..
quote:
Ένα ανεξήγητο φυσικό φαινόμενο, η ένα θαύμα που απευθυνότανε σε εμένα προσωπικά
Μάλλον ήταν από εσένα για σένα με αγάπη ![]()
![]()