ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΙΣΧΟΣ: Βγαίνει ελληνική σατανιστική ταινία! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΙΣΧΟΣ: Βγαίνει ελληνική σατανιστική ταινία! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
18/11/2010, 14:40:08
Το θέμα μιλάει για το κατα πόσο θα ήταν ηθικο να προβληθεί μια ταινία η οποία αφορά αληθινά δραματικά γεγονότα.

Όχι για τον Σατανισμό και όχι για τον Σατανά

(Παρεμπιπτώντως Σατανάς σημαίνει 'εχθρός', εχθρός δηλαδή του ανθρώπου και του δημιουργού του).

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 18/11/2010 14:45:02

18/11/2010, 14:52:20
quote:
Το θέμα μιλάει για το κατα πόσο θα ήταν ηθκο να προβληθεί μια ταινία η οποία αφορά αληθινά δραματικά γεγονότα.
quote:
Σε λίγο καιρό βγαίνει στους κινηματογράφους μια ελληνική ταινία για το σατανισμό
Εαν δεν αφορούσε τον σατανισμό, θα ήταν απλώς κάποιοι φόνοι που ουδείς θα τους μαθαινε, όπως ουδείς μαθαίνει για τόσους άλλους που γίνονται.
Και σίγουρα δεν θα γινόταν ταινία.
Για σατανισμό μιλάμε. Μάλλον εσύ μπερδεύτηκες...
quote:
(Παρεμπιπτώντως Σατανάς σημαίνει 'εχθρός', εχθρός δηλαδή του ανθρώπου και του δημιουργού του).
Μηπως μπορείς να μας περιγράπσεις και μερικά από τα "εχθρικά";
Πάντα όπως περιγράφονται από τις γραφές βέβαια.
Εκτός κι αν είχες και προσωπική γνωριμία...

Edited by - Αίολος on 18/11/2010 14:54:03

42NAΜέλος
18/11/2010, 14:57:51

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ .....

18/11/2010, 15:13:18
Σατανάς σημαίνει εχθρός.

Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Είναι αναμφισβήτητο ότι στον Εχθρό, τον πειρασμό, οφείλετεται η ανθρώπινη δυστυχία. Βλέπε Π. Διαθήκη για πτώση του ανθρώπου.

Είναι επίσης φανερό ΑΠΟ την Π.Δ. ότι ο Σατανάς δουλεύει είτε ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΘΕΟΥ είτε ο θεός ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ να κάνει αυτό που "θέλει".

Λέει το Πάτερ Ημών:

"Μη εισενέγκεις ημάς εις ΠΕΙΡΑΣΜΟΝ"
"ΑΛΛΑ ρύσαι ημάς απο του ΠΟΝΗΡΟΥ"
Είναι φανερή εδώ η ταύτηση ΠΕΙΡΑΣΜΟΥ-ΠΟΝΗΡΟΥ.

Οι πράξεις λοιπόν του Εχθρού είναι "εχθρικές" προς τον νόμο του θεού και τη θεϊκή φύση του ανθρώπου που διέπεται από ευτυχία.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όμως εκπληρώνουν το θείο Θέλημα.

Το να μην αποδέχεται κάποιος χριστιανός κάποιο από αυτά τα δύο "δόγματα", δηλαδή ότι ο Σατανάς είναι μέρος του θείου σχεδίου και το ότι λειτουργεί σαν ο "αντίποδας" της εν-νομίας, σαν πειρασμός, είναι αίρεση.

Απο εδώ και κάτω αρχίζει η προσωπική μου άποψη-ανάλυση επι του θέματος του Σατανά-Σατανισμού.

Είναι φανερό ότι η ύπαρξη και οι πράξεις του Σατανά έχουν ρόλο παιδευτικό.

Ουσιαστικά, από την δικιά μου οπτική, ο Σατανάς είναι αυτός που δημιουργεί την "δεύτερη επιλογή" χάρη στην οποία υπάρχει η Ελευθερία. Γιατί δεν νοείται ελέυθερος άνθρωπος... ο οποίος έχει μόνο ΜΙΑ επιλογή.. δηλαδή μονόδρομος!

Παρόλα αυτά το ότι υπάρχουν δύο επιλογές δε σημαίνει ότι είναι καλό για τον άνθρωπο το να ασπαστεί τη δεύτερη.
(Ουσιαστικά οι επιλογές είναι πολλοί περισσότερες όμως απο μία και δύο..)

Αυτοί δηλαδή που βλακωδώς ασπάζονται τον "Εχθρό", την "ανομία", αυτοί που θεοποιούν τον λάθος, κάνουν κακό στον εαυτό τους γιατί αντί ο "Εχθρός" να λειτουργήσει υπέρ τους, ως εκπαιδευτής, λειτουργεί κατά τους, δηλαδή τους ρίχνει "πίσω" εξελικτικά σε μια ζωώδη κατάσταση.

Και έτσι αντί τα δύσκολα μαθηματικά του σχολείου να γίνουν αφορμή για να γίνουν πιο ικανοί και καλύτεροι μαθητές οι άνθρωποι.. όχι απλά γίνονται μεταεξεταστέοι στο σχολείο της ζωής, αλλά εγκαταλείπουν τελείως το σχολείο και φτάνοντας σε μια ηλικία στην οποία οι γονείς τους δεν είναι σε θέση να τους συντηρήσουν και οι ίδιοι δεν έχουν ούτε επάγγελμα ούτε πόρους για να ζήσουν, αλλά τρέφονται από τα σκουπίδια και τις τσίχλες που είναι κολλημένες στο πεζοδρόμιο, πεθαίνουν.

Αυτή η δικιά μου οπτική του θέματος του Σατανά και του Σατανισμού σε πνευματικό και υλικό επίπεδο.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 18/11/2010 15:40:21

18/11/2010, 15:18:24
"Μηπως μπορείς να μας περιγράπσεις και μερικά από τα "εχθρικά";
Εκτός κι αν είχες και προσωπική γνωριμία..."

...κι εσύ μου είπες τι πιστεύεις!

Το διακρίνεις καλλίτερα τώρα;

Edited by - Αίολος on 18/11/2010 15:20:15

18/11/2010, 15:24:43
Τι μας φοβίζει να δούμε γεγονότα-αποτελέσματα της κοινωνίας μας..???
Ότι δεν μας αρέσει , τα "δαιμονοποιούμε" ως "καλή και ενάρετη κοινωνία" και ή τα δικάζουμε ή -ως συνήθως- τα κρύβουμε κάτω απο το χαλί...
Παιδιά ήταν και σε κάθε περίπτωση ως ψυχολογικές οντότητες διαμορφώθηκαν απο κάπου ... ενδεχομένως και κάποιοι αδιαφόρησαν και υπάρχουν ευθύνες...δεν θα θέλαμε να τις δούμε...δεν θα διδαχθούμε τίποτα..???
Δεν θα θέλαμε να μην ξανα-δημιουργηθούν αντίστοιχα γεγονοτα στο μέλλον , να τα προλάβουμε και να δούμε και τις δικές μας ευθύνες???

Ή δεν έχουμε ως κοινωνία αλλα και ως άτομα πολλές φορές..???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
18/11/2010, 15:29:35
quote:
Παιδιά ήταν και σε κάθε περίπτωση ως ψυχολογικές οντότητες διαμορφώθηκαν απο κάπου ...
Σωστά!
Αυτούς που διαμόρφωσαν αυτήν την αυθαίρετη περιγραφή πρέπει να διώξουμε.
ΟΧΙ την ταινία! Είναι γελοίο!!! Δεν το καταλαβαίνετε;;;

18/11/2010, 15:29:41
quote:
"Μηπως μπορείς να μας περιγράπσεις και μερικά από τα "εχθρικά";
Εκτός κι αν είχες και προσωπική γνωριμία..."

...κι εσύ μου είπες τι πιστεύεις!

Το διακρίνεις καλλίτερα τώρα;

Έκανα διόρθωση στο μήνυμά μου ώστε να είναι ξεκάθαρο που αρχίζουν τα άμεσα συμπεράσματα που βγαίνουν από τις γραφές και η προσωπική μου "ερμηνεία" η οποία θεωρώ ότι δεν απέχει πολύ απο τα τελευταία...
18/11/2010, 15:33:26
...και σου λέει ο άλλος σοβαρή συζήτηση...
Μπούρδες!

18/11/2010, 15:36:53
quote:
Σωστά!
Αυτούς που διαμόρφωσαν αυτήν την αυθαίρετη περιγραφή πρέπει να διώξουμε.
ΟΧΙ την ταινία! Είναι γελοίο!!! Δεν το καταλαβαίνετε;;;

Πράγματι πρόκειται για μια αυθαίρετη περιγραφή, σε ένα βαθμό, για την οποία μπορούμε να ευχαριστίσουμε κατα κύριο λόγο την New Age, τα παρακλάδια της και τους διάφορους "μάγους, μάγισσες" που πέρασαν ανα καιρούς και ένα σωρό άλλους... καλούς... ανθρώπους που μοίραζαν συγχωροχάρτια και βοήθησαν την εγκατάσταση της ιδέας της "κόλασης" και του "Σατανά" ...

18/11/2010, 15:38:45
quote:
...και αυτό που ματακσαναρωτάω είναι: Τί θεωρείται από τις γραφές ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ-ΠΟΝΗΡΙΑ και γιατί είναι κακό!!!

Τι διάολο... κσέχασα να γράφω;;;

18/11/2010, 15:42:55
quote:
Τί θεωρείται από τις γραφές ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ-ΠΟΝΗΡΙΑ και γιατί είναι κακό!!!
Πειρασμός είναι να δείς τη κοπέλα με το μίνι και να θελήσεις να τη βιάσεις. Απλά πράγματα.
18/11/2010, 15:42:57
quote:
ανθρώπους που μοίραζαν συγχωροχάρτια και βοήθησαν την εγκατάσταση της ιδέας της "κόλασης" και του "Σατανά" ...
Μιλάς για τους Ιουδαίους; Διότι από εκεί κσεκίνησε η ιδέα και συνεχίστηκε με τους απανταχού χριστιανούς.
Εχει χρονικά βαθιές ρίζες το κακό...

18/11/2010, 15:44:00
quote:
Μιλάς για τους Ιουδαίους;
Μιλάω για τα απανταχού λαμόγια.
18/11/2010, 15:45:48
quote:
Πειρασμός είναι να δείς τη κοπέλα με το μίνι και να θελήσεις να τη βιάσεις. Απλά πράγματα.
Αντε πάλι...

Τί θεωρείται από τις γραφές ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ-ΠΟΝΗΡΙΑ και γιατί είναι κακό!!!

18/11/2010, 15:48:09
Σκέψου και τίποτα μόνος σου. Εκπρόσωπος τύπου είμαι;

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 18/11/2010 15:48:29

18/11/2010, 15:49:41
quote:

quote:
...και αυτό που ματακσαναρωτάω είναι: Τί θεωρείται από τις γραφές ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ-ΠΟΝΗΡΙΑ και γιατί είναι κακό!!!

Τι διάολο... κσέχασα να γράφω;;;

Αίολε , συγγνώμη για την παρέμβαση άλλα θεωρώ ότι πρωτίστως , θα πρέπει να απαντηθεί τι εννοείται κάθε φορά που χρησιμοποιείται ο όρος "πονηρία" και "πειρασμός"....και να δούμε πως δομείται η πονηριά αλλα και ο περασμός αλλα και αν είναι αναίτια στοιχεία ενός ανθρώπου...διότι -κατα την άποψή μου- θα λέει ο καθένας ότι θέλει και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βγάλουμε άκρη...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
18/11/2010, 15:53:38
quote:
και να δούμε πως δομείται η πονηριά αλλα και ο περασμός αλλα και αν είναι αναίτια στοιχεία ενός ανθρώπου...

Αν θέλετε μπορούμε να κάνουμε άλλο θέμα απλώς για αυτό το ζήτημα.

υγ: Στις γραφές δεν υπάρχει ορισμός του πειρασμού, επομένως δεν λένε τίποτα με τον πειρασμό. Πράγματα που να περιλαμβάνουν την έννοια του πειρασμού ναι.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 18/11/2010 16:55:30

18/11/2010, 19:59:04
quote:
Στις γραφές δεν υπάρχει ορισμός του πειρασμού, επομένως δεν λένε τίποτα με τον πειρασμό. Πράγματα που να περιλαμβάνουν την έννοια του πειρασμού ναι.
Δεν ξέρω πως να το γράψω dr μου.
Αυτό που ρωτάω είναι, τι λένε οι γραφές ότι λέει, πράττει, προτρέπει, ή οτιδήποτε άλλο, ο Σατανάς!
Δηλαδή τι είναι κατα τις γραφές σατανικό.
Δηλαδή από που μας προέκυψε αυτή η είκονα του ανθρωποθύτη. Του κακού.
Δηλαδή από που σου προέκυπσε αυτή η δοξασία που μας παρέθεσες προηγουμάνως. Η οποία είναι κοινή.

ΑΠΟ ΠΟΥ;;;

18/11/2010, 20:08:22
Φίλοι μου , νομίζω ότι αναλωνόμαστε σε ένα θέμα , καταγγελία , που έθεσε ένας διάττοντας αστέρας του Forum , ο οποίος κατά την γνώμη μου δεν πρόκειται να επανέλθη για να διατυπώση τις απόψεις του . Προσωπικά πιστεύω ότι τόσο το καλό θέατρο από την αρχαιότητα , όσο και ο καλός κινηματογράφος στο σήμερα , δεν είναι μόνο για να μας ψυχαγωγούν , αλλά και για να μας διδάσκουν . Νομίζω λοιπόν ότι είναι εξαιρετικά πρώιμο να μιλάμε για το αν θα έπρεπε η όχι να γίνη ταινία η υπόθεση των «Σατανιστών» που συγκλόνησε το πανελλήνιο , αν δεν δούμε πρώτα το πως προβάλλονται τα γεγονότα μέσα από αυτό το έργο , και τι μηνύματα δίνει .
Όσο για τις σκηνές φόνων και της βίας , στις περισσότερες αμερικανικές ταινίες που προβάλλονται από τα σκουπιδοκάναλα ρέει άφθονο αίμα , και μάλιστα σε ώρες που το παρακολουθούν μικρά παιδιά .
Ας αφήσουμε λοιπόν πρώτα να προβληθή η εν λόγω ταινία , να τη δούμε , και τότε να επαναφέρουμε το θέμα και να συζητήσουμε αν είναι διδακτική που στηλιτεύει τα φαινόμενα παρακμής της κοινωνίας , ή ένα φτηνιάρικο κατασκεύασμα που σπεκουλάρει στη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση των «Σατανιστών» .

*