ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Sesostris31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/03/2004, 01:35:42
Αγαπητέ Sesostris,

εύχομαι να μην καταντήσουμε ν' αναπολούμε τις μέρες του υπαρκτού κομμουνισμού και του ψυχρού πολέμου. Τουλάχιστον τότε δεν είχαμε τέτοια... τυφλά χτυπήματα.

Πάντως δε μου βγάζετε απ' το μυαλό ότι τους δίδυμους πύργους δεν τους έριξαν μουσουλμάνοι, το ίδιο αισθάνθηκα και σήμερα (4 μέρες πριν τις εκλογές στην Ισπανία) και πολύ φοβάμαι ότι το παρασκήνιο είναι απλά πολύ όμορφα στημένο...

Βοήθειά μας τί έχουν να δουν ακόμη τα μάτια μας!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

coperroloΜέλος
12/03/2004, 04:54:35
Φίλε sesostris
quote:

Κέντρα Ισλαμικών Σπουδών ( ιεροδιδασκαλεία πανεπιστημιακού επιπέδου) που δρούν σαν Δούρειος Ίππος στίς χώρες της Ευρώπης , πιστεύοντας οτι έτσι θα χτυπήσουν την καθεστηκυία τάξη της χώρας τους, στρατολογούνται οι Ισλαμιστές μαχητές .

Δεν ξέρω τι υποτίθεται ότι πρέπει να πει αυτό... και σε κάθε πόλη έχουμε σχολές αυτοάμυνας αλλά δεν αρχίζει ο κάθε απόφοιτος να σπάει σβέρκους. Δεν ξέρω αν το "πανεπιστημιακού επιπέδου" περιλαμβάνει μαθήματα εκρηκτικής χημείας. Δεν σημαίνει ότι όσοι πάνε στο Goethe Institut Αθηνών μαθαίνουν τα ναζιστικά ιδεώδη. Σε τελική ανάλυση δεν γνωρίζω τα συγκεκριμένα κέντρα και την ακαδημαϊκή τους βάση γι'αυτό ίσως να μην τα θεωρώ επικύνδυνα.

Ως φοιτητής στην μεγάλη Βρετανία, όπου μερικές φορές πέρναγαν 2-3 ή και 4 μέρες μέχρι να δώ λευκό, οι απόψεις μου είναι πολυδιάστατες. Συνοψίζονται όμως σε αυτό που είχα αναφέρει πριν, όταν μίλησα για αποικίες. Δηλαδή η μεγάλη Βρετανία τώρα 'λούζεται' την αίγλη του παρελθόντος.

quote:
...στον ισλαμικό κόσμο βρίσκεται σε εξέλιξη μία εσωτερική μεταρρύθμιση...

αυτό που αποδέχομαι είναι ότι πρόκειται για μία σφιχτοδεμένη θρησκεία που δεν καταλαβαίνει Χριστό. Που δεν πα'να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, θα έχει τις λιγότερες απώλειες. Που οι οπαδοί της εθελοντικά σαρδελοποιούνται και μένουν σε αντίσκηνα με άλλους 700 για να εκπληρώσουν το προσκύνημά τους. Που ζώνονται δυναμίτες για να βρούν το δίκιο τους. Που όταν αρχίσει ο αμανές από το μιναρέ στις πόλεις τους, σου σηκώνεται η τρίχα απ'το δέος, δε πα'να'σαι άθεος/σατανιστής/χριστιανός. Που τό μέγεθος της πίστης θα ζήλευαν οι μεγαλύτερες άλλες θρησκείες.
Σημ. δεν είμαι ισλαμιστής και διαφωνώ με τα δεσμά που επιβάλλει η εν λόγω θρησκεία, αλλά ορισμένα γεγονότα χρήζουν αναγνώρισης.

quote:
Δηλαδη; Τους υποχρέωσαν να δυτικοποιηθούν;

Η καθημερινότητα στην δύση, ναι, τείνει να εισβάλλει και σε αυτήν την συμπαγή θρησκεία. Βέβαια σε μικρότερο βαθμό.

quote:
Αν στην τελευταία σου παράγραφο υπονοείς τούς αγώνες του λαού μας για να μην βρισκόμαστε τώρα στην θέση των Κούρδων , καλό θα ήταν φίλε μου να ξαναδιαβάσης την ιστορία μας .

Η άποψή μου για τον αγώνα του έθνους βρίσκεται σε κάποιο θαμμένο topic με θέμα 1984 στις Απόψεις/προτάσεις.
Περι γενίτσαρων: είναι λογικό ένας Έλληνας να θλίβεται/θυμώνει/πονάει ΔΙΠΛΆ όταν βλέπει τους πρώην πατριώτες του ως εχθρούς και πιθανότατα εδω να κρύβεται η αντίληψη που ανέφερες. Αμφιβάλλω αν οι τούρκοι είχαν εξελίξει μεθόδους mind control ώστε να μεταμορφώνουν έλληνες σε υπεράνθρωπα ζόμπι.

quote:

Υ.Γ Καί μία τραγική επιβεβαίωση των γραφομένων μου . Λίγες στιγμές πρίν ολοκληρώσω την απάντησή μου στο θέμα , άκουσα από την τηλεόραση ότι η Αλ Κάϊντα με επιστολή που έστειλε σε εφημερίδα ανέλαβε την ευθύνη για το τυφλό βομβιστικό χτύπημα στην Ισπανία , και μην μου πεις φίλε μου ότι δεν ήταν Ισπανοί οι ισλαμιστές που χτύπησαν , και ήταν Ιρακινοί που ήλθαν μαζί με τα εκρηκτικά τους και όλα τα απαραίτητα από το εξωτερικό .

Φρίκη χοντρή αλλά ας αφήσουμε μία πιθανότητα η άποψη της(;) zadok να είναι βάσιμη.

My Karma ran over your Dogma

Edited by - coperrolo on 12/03/2004 04:58:59

12/03/2004, 15:10:24
Σωστό το "της", φίλε μου.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

12/03/2004, 22:52:48
quote:
Πάντως δε μου βγάζετε απ' το μυαλό ότι τους δίδυμους πύργους δεν τους έριξαν μουσουλμάνοι

Αγαπητή φίλη Zadok σ’αυτό το σημείο θα συμφωνήσω απόλυτα μαξί σου . Το γεγονός ότι μεταξύ των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου δεν υπήρχαν καθόλου εβραίοι και το ότι οι καμικάζι πιλότοι των αεροπλάνων είχαν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ , με οδήγησε κι’εμένα στό ίδιο συμπέρασμα . Η συνταγή άλλωστε είναι πολύ παλιά και δοκιμασμένη . Οι μυστικές υπηρεσίες βάζουν πράκτορές τους να διεισδύσουν μέσα στις επαναστατικές οργανώσεις , τις χρηματοδοτούν και εκμεταλευόμενοι την ιδεολογία και το μίσος των μελών τους κατά της εξουσίας , κατευθύνουν έντεχνα τα χτυπήματά τους σε τόπο και χρόνο που θα τους επιτρέψη να αποκομίσουν άμεσα ή μακροπρόθεσμα ωφέλη .
Πρώτοι ίσως διδάξαντες είναι οι Άγγλοι , οι οποίοι ως γνωστό πρίν την Οκτωβριανή επανάσταση , έστειλαν έναν πράκτορα της Ιντελιζενς Σέρβις , που κατάφερε να διεισδυσει στο τότε παράνομο Κ.Κ του Λένιν , ο οποίος μάλιστα συνελήφθη από το τσαρικό καθεστώς και φυλακίστηκε , και ο οποίος αργότερα όταν επεκράτησε η επανάσταση , εκ των έσω πλέον της έστελνε τις πληροφορίες που ήθελε .

Φίλε coperrolo αν και δεν συμφωνώ με μερικές από τις απόψεις σου , θα ήθελα; κατ’αρχην να σε ευχαριστήσω γιά τον δημιουργικό διάλογο .

quote:
Δεν ξέρω αν το "πανεπιστημιακού επιπέδου" περιλαμβάνει μαθήματα εκρηκτικής χημείας

Όχι φίλε μου ασφαλώς και δεν περιλαμβάνονται μαθήματα εκρηκτικής χημείας στην διδακτέα ύλη των Κέντρων Ισλαμικών Σπουδών , τα εκρηκτικά που θα ζωστούν τους τα ετοιμάζουν άλλοι ειδικότεροι . Εκεί θα τους γίνη πλύση εγκεφάλου με το Κοράνι και θα τους οπλίσουν με αρκετό φανατισμό , τόσο όσο για να πιστέψουν ότι αυτό που κάνουν εναντίον των απίστων είναι θεάρεστο έργο και σύμφωνα με το θέλημα του Αλλάχ . Κάτι ανάλογο έγινε και με τον περίφημο Γέρο του βουνού και τους Χασασίν του , για να θυμηθούμε τις Σταυροφορίες .
Εδώ θα ήθελα να σου θυμίσω ότι οι οικογένειες των μαρτύρων της πίστεως που θυσιάζονται παίρνουν εφ’όρου ζωής ένα σεβαστό ποσό , που τους επιτρέπει να ζήσουν αξιοπρεπώς .
Επίσης από ότι έχω διαβάσει η μεγαλύτερης κλίμακας επιχείρηση προσηλυτισμού , γίνεται στίς ΗΠΑ , μέσα στις τάξεις των φτωχών μαύρων που σαν αντάλλαγμα της προσχώρησής τους στην νέα θρησκεία προσλαμβάνονται με αμοιβές σχεδόν διπλάσιες , σε εταιρείες σαουδαραβικών συμφερόντων που έχουν ιδρυθεί για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού .
Επειδή γεννήθηκα και μεγάλωσα μεχρι τα 20 μου χρόνια σε μία κατ’εξοχήν ισλαμική χώρα τόσο από το σχολείο όσο και απο τις παρέες μου , έχω σχηματίσει προσωπική άποψη για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους γενικότερα , τόσο τους μετριοπαθείς πιστούς όσο και τους φανατικούς , αυτούς με τον κάλο στον εγκέφαλο .( Εδώ κυριολεκτώ , γιατί ο φανατικός μουσουλμάνος ξεχωρίζει από έναν κάλο στο μέτωπο που δημιουργείται από τις πολλές καθημερινές προσευχες }. Ισως από εκεί να προέρχεται και η σχετική έκφραση .
quote:
Αμφιβάλλω αν οι τούρκοι είχαν εξελίξει μεθόδους mind control ώστε να μεταμορφώνουν έλληνες σε υπεράνθρωπα ζόμπι.

Το mind control δεν είναι καινούργια εφεύρεση , υπήρχε από πολύ παλιά , οι μέθοδοι άλαξαν με τον καιρό , θα μπορούσα να σου αναφέρω αρκετά ιστορικά παραδείγματα , αλλα πολύ φοβάμαι ότι θα ξεφύγουμε από το θέμα μας , ίσως να είναι θέμα για να ανοίξη αργότερα ένα άλλο Forum .
Πάντως όπως συμπεραίνεται και απο τα γραφόμενά σου πραγματι το θέμα είναι αρκετά περίπλοκο .

mariha2912Μέλος
19/03/2004, 14:32:52
ΧΜ... ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ.

quote:
Κινδυνεύει τελικά ο ευρωπαικός πολιτισμός να αλλοτριωθή απο την εξάπλωση του Ισλάμ στις χώρες της Ευρωπης ; Κινδυνεύει ο ευρωπαίος πολίτης να χάση την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης και να υποχρεωθή να ζήση κάτω απο τους κανόνες ενός Ισλαμικου πουριτανισμου και σύμφωνα με τις επιταγές του Κορανίου ;

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΝΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΣΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΝΑΙ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ? (ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΙΣΛΑΜ ΕΝΝΟΩ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.) ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΚΟΜΑ, Ο ΠΛΥΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ. ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΙΣΛΑΜ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕ ΣΑΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΣΜΑ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.ΜΕΤΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΑΡΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ.
ΑΠΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΤΛ ΚΤΛ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΡΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΣΣΕΙΣ,ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ. ΑΠΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

19/03/2004, 15:51:38
Χθες το βράδυ η εκπομπή "Οι φάκελλοι" στο Mega ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα.

Αλήθεια, πόσοι από μας έχουμε αναρωτηθεί π.χ. πού θάβονται οι μουσουλμάνοι στη χώρα μας, αφού τα νεκροταφεία θεωρούνται ιδιοκτησία της Εκκλησίας;

Μήπως ενώ ως Έλληνες αποδεχόμαστε τους διαφορετικούς, στην ουσία το κράτος μας όντας ακόμα δεσμευμένο με την Ορθοδοξία, είναι τελικά αφιλόξενο ουσιαστικά;

mariha2912Μέλος
20/03/2004, 15:22:51
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ.

21/03/2004, 14:26:17
Τους Μουσουλμάνους τους μισώ
για τη στάση τους απέναντι στη γυναίκα
και τους λατρεύω
για την αφοσίωσή τους στο σκοπό τους.
στο σκοπό και ΟΧΙ στο φανατισμό.
είναι οι μόνοι άνθρωποι που ακόμη εκτιμούν τους Έλληνες και τους σέβονται ταυτόχρονα.
αν ψάξετε παρόμοια φαινόμενα σε άλλες θρησκείες
δεν θα τα βρείτε.
όλοι χεσμένους μας έχουν.
θέλω όμως να σταθώ στο φίλο zadok και να του πω ότι συμφωνώ με την άποψή του.
οι δίδυμοι πύργοι ΔΕΝ έπεσαν μόνο από Μουσουλμάνους.
θα ήθελε να μας δώσει περισσότερα στοιχεία?
-εγώ πιστεύω ότι όλα έγιναν σε συνεργασία-
αλλά θα με ενδιέφερε να ακούσω και τη δική σου γνώμη φίλε zadok.

SiraxΝέο Μέλος
21/03/2004, 20:28:56
Γεια σας

Αγαπητη Zadok δεν νομιζω οτι το κρατος,αυτονομα,ακολουθει μια αφιλοξενη πολιτικη.
Το κρατος απλως προσπαθει να πραγματοποιησει τη βουληση του ελληνικου λαου.(ποιος Ελληνας θα ηθελε να ξυπναει το πρωι και να βλεπει διπλα απο το
σπιτι του τζαμι??)
Ειναι πολυ ευκολο να βγαζουμε την ουρα μας εξω και να λεμε οτι για ολα φταινε οι 300 της Βουλης μαζι με τους παπαδες
Τις παρωπιδες δυστηχως τις φοραμε εμεις και μονο εμεις.

Non spero a niente,non temo nessuno,sono libero(N.K)

21/03/2004, 23:39:56
Αγαπητή φίλη Mariha2912 κατ’αρχήν κανένας , τουλάχιστον εγώ προσωπικά , στο παρόν θέμα δεν ισχυρίστηκε ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός ταυτίζεται με τον Χριστιανισμό , άλλωστε αυτό είναι και ανακριβές .
Όμως το ίδιο λάθος θα κάνουμε αν ταυτίσουμε την Πρωτοϊσλαμική πολιτισμική επιρροή του Αβικέννα , του Αμπου Λάφια , του Αλ Γκάμπερ , και άλλων αράβων ιατρών , αστρονόμων , μαθηματικών και φιλοσόφων , που τα έργα τους ειναι επιρεασμένα απο την πρόσφατη τότε προϊσλαμική περίοδο , με τους Χαλίλ Μερούν , Αμπού Χάμζα αλ Μάσρι , και του Σέϊχ Αμπού Μπάκρ ο οποίος μάλιστα πρόσφατα δήλωσε ότι το ονειρό του είναι να δη ισλαμιστή ένοικο στην προθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στρητ , καθως και την προσπάθεια τους για τον ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ των ευρωπαίων στον Ισλαμισμό μέσα από τα ιεροδιδασκαλεία που ονομάζονται κέντρα ισλαμικών σπουδών τα οποία όμως λειτουργούν και σαν εκκολαπτήρια εξτρεμιστηκών στοιχείων , και γι’αυτόν τον σκοπό χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια προκειμένου να εξισλαμίσουν την Ευρώπη και να επιβάλλουν τελικά την παγκόσμια Σάρια ( μουσουλμανικό νόμο ) .
quote:
ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΡΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΣΣΕΙΣ,ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ.

Δηλαδή τόσα χρόνια κάνουμε αγώνες για να βγάλουμε από το κεφάλι μας την δικτατορία του παπαδαριού και θα πέσουμε στην δικτατορία των Μουλάδων ;
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό ; Όλες οι δραστηριότητες της κοινωνίας πρέπει να είναι σύμφωνες με την Σάρια , δηλ. τους κανόνες που επιβάλλονται από το Κοράνι και δεν υπάρχουν πιό ανελέυθεροι κανόνες , ειδικά για ανθρώπους με την Ελληνική την νοοτροπία περί ελευθεριών .
Τολμάει γυναίκα στις ισλαμικές χώρες που ισχύει η Σάρια να κυκλοφορήση χωρίς τσαντόρ στό κεφάλι; Ζήτω που κάηκε! Όσο γιά κολύμπι στην θάλασσα; Χώρια και με μπούργκα τελευταίας μόδας !!!!
quote:
ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ.

Εγκρίνω και επαυξάνω , όχι μόνο ένα τξαμί αλλά όσα χρειάζονται για να τελούν απρόσκοπτα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα , όχι όμως και ιεροδιδασκαλεία ( κεντρα ισλαμικών σπουδών ) , και όχι ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ Ελλήνων . Ας μας αφήσουν ήσυχους !!!!!
Στο κάτω κάτω της γραφής αν θελήσουμε εναλλάκτική θρησκεία έχουμε την πιό φωτεινή , την Εθνική μας θρησκεία , της οποίας η φιλοσοφία όχι μόνο δεν αναιρέθηκε αλλά έμεινε άφθαρτη στους αιώνες παρ’όλους τους διωγμούς και τα αναθέματα , και που σ’αυτην βασίζεται κυρίως ο Ευρωπαικός πολιτισμός .

22/03/2004, 00:53:52
Αγαπητέ Sesostris,

νομίζω ότι είναι βασικό να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν μιλάμε για πραγματική ελευθερία πίστεως, θα πρέπει να θεωρούμε αυτονόητα απαγορευμένο κάθε μορφής προσηλυτισμό από όποια πλευρά κι αν αυτός προέρχεται.

Όμως, φίλε μου, νομίζω ότι υπερβάλλεις στο εξής σημείο: δεν έχουν όλες οι μουσουλμανικές χώρες Σαρία!!! Δεν είναι όλος ο Μουσουλμανικός κόσμος ίδιος. Το Κάιρο με την Τζέντα ή το Κουβέιτ δεν έχουν τις ίδιες αντιλήψεις!

Άρα το ερώτημα σου θα έπρεπε να διαμορφωθεί ως εξής: "Θέλουν κάποιοι στο όνομα του Μουσουλμανισμού και της ελευθερίας της πίστεως να επιβάλλουν Σαρία;"

Είναι τελείως διαφορετικό, επέτρεψέ μου, να πραγματώνουμε την έννοια της θρησκευτικής ελευθερίας σε υγιή βάση, απ' το να αλλάζουμε απλά θρησκευτικό ηγέτη κι εκεί που μέχρι τώρα τον λέγαμε Πατριάρχη, να τον λέμε από δω και πέρα Αρχι-ιμάμη. Το δεύτερο είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος και ίσως χειρότερη (δεν αντιλέγω).

Όσον αφορά στον πιθανά καλυμμένο προσηλυτισμό των Κέντρων Ισλαμικών Σπουδών, ας ερευνήσουμε ποιό κενό του Δυτικού Πολιτισμού έρχεται και καλύπτει ο εξισλαμισμός κι ας το "θεραπεύσουμε". Γιατί κάποιοι δηλαδή, υποκύπτουν; Είναι απλά ανόητοι ή κάποια βασική ανάγκη τους καλύπτουν, την οποία η μέχρι τώρα κατάσταση δεν τους την κάλυπτε ή και πιθανά τους τη δημιουργούσε. Το κακό δεν το νικάς με κακό. Τότε το δυναμώνεις.

Αγαπητέ Sirax,

θα σου θυμήσω το πώς ήρθε στην Ελλάδα η πατάτα.

Ο Καποδίστριας, διορατικός πολιτικός, έφερε την πατάτα και γνωρίζοντας τα ιδιώματα του Έλληνα, έδωσε διαταγή να μαζέψουν όλη την ποσότητα στην κεντρική πλατεία και έβαλε φρουρούς να τη φυλάνε. Οι φρουροί ήταν "μιλημένοι". Την άλλη μέρα οι "έξυπνοι" Έλληνες, οι οποίοι υπέθεσαν ότι κάτι πολύτιμο προστατεύουν οι φύλακες κι έτσι έσπευσαν να το κλέψουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτρωγαν πατάτες.

Κι εδώ γεννάται το ερώτημα, το οποίο μοιάζει λίγο με την κότα και τ' αυγό: ήταν τελικά θέμα μόνον ικανότητας του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας;

Όχι, γιατί αν οι Έλληνες δεν είχαν αποτινάξει τον τούρκικο ζυγό (πλησιάζει κι η 25η Μαρτίου), κανένας Καποδίστριας δε θα είχε γίνει Κυβερνήτης.

Όλα σχετικά είναι λοιπόν. Ωριμάζει ο καιρός κι οι διορατικοί πολιτικοί προετοιμάζουν το έδαφος με τη σειρά τους.

Άμα παραείναι διορατικοί (όπως ο Κυβερνήτης), κάποια στιγμή τους δολοφονούνε!

Αγαπητέ ασπρίγια,

ας μην βγάλουμε τη συζήτηση απ' τον δρόμο της, αν θέλεις, τα λέμε μέσω μέιλ.

Edited by - Zadok on 22/03/2004 00:57:49