- σχετικα με τη μαγεια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Καμμιά παθητικότητα, καποιά μετατόπιση ευθυνών.
Νομίζω πως το να εθελοτυφλούμε συνιστά παθητικότητα και όχι το να κατονομάζουμε και να είμαστε σε εγρήγορση.
Φίλε Open Mind δεν απευθυνομουν σε σένα προσωπικά με το προηγούμενο μήνυμα, αντελήφθην πλήρως τι εννοούσες εσύ.
Φιλικά
Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
θα ήθελα να διευκρινήσω ότι το θέμα ναι μεν τυχαία ανοιχτηκε σε ένα θέμα με εξωγήινους αλλά δεν αναφερόμουν σε εξωγήινους. Εχεις δίκιο να μπερδεύτηκες έτσι όπως το έγραψα. Με το ανώτεροι εννοούσα κάποιους ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους και ολο το θέμα έχει να κάνει με την υποταγή συνηδήσεων που έχουν δημιουργήσοι άνθρωποι σε ανθρώπους.
Φίλε Kost,
Φυσικά ήθος και παιδεία έχουν να κάνουν με πολλά θετικά στοιχεία ενός ανθρώπου δεν νομίζω όμως ότι τον προφυλάσουν απο το συγκεκριμένο θέμα. Δηλαδή σε έναν άνθρωπο με ήθος και παιδεία είναι αδύνατον να περαστεί ένα υποσεινήδητο μύνημα; Η ο άνθρωπος με ήθος και παιδεία είναι συγχρόνος και υποψιασμένος σε ότι αφορά όλους τους τρόπους που κατέχουν για να σε επιρεάσουν;
Όσο για την παθητικότητα περι του θέματος δεν νομίζω ότι ισχύει. Σκοπός δεν είναι να βγούμε και να πούμε ότι πάει είμαστε ρομποτάκια και ανίσχυρα όντα. Σκοπός είναι αυτοί που δεν υποψιάζονται να αναρωτηθούνε και να υποψιαστούνε. Γιατι αν δεν γνωρίζεις τον εχθρό δεν θα μπεις ούτε στην διαδικασία, ούτε στην σκέψη να προφιλαχτείς απο αυτόν, και όπως πολύ σωστά είπε και η ksotikoula η συνηδητοποίηση όλων όσων συμβαίνουν είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να μην χειραγογηθούμε.
Όπως καλός έγραψες και εσύ σκοπός είναι εμείς τι κάνουμε για τον εαυτό μας. Κι αυτό που κάνουμε εδώ για τον εαυτό μας είναι να προσπαθήσουμε να συνηδητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.
Δεν είμαστε παθητικοί μέσα απο αυτά που γράφουμε, αναζητούμε την αλήθεια μέσα απο τις αποψεις των άλλων.
ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ
ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ.
Ας πούμε λοιπόν ότι ο κ. Ισχυρή προσωπικότητα τυχαίνει να είναι φιλόζωος, γυρνάει λοιπόν το απόγευμα σπίτι του και βλέπει το απαίσιο θέαμα στις ειδήσεις. Πουλιά μαυρισμένα να πεθαίνουν, δελφίνια νεκρά κ.λ.π.
Και ρωτάω τώρα εγώ, το ότι ήταν υσχιρή προσωπικότητα τον έσωσε απο την παραπλάνηση; ή μήπως βγήκε κι αυτός να ορίεται κατά των σαπιοκάραβων του κ. Τάδε. Δεν ήταν ένας τρόπος να επιρεαστεί το μυαλό όλου του κόσμου και με την γενική αντίδραση να πετύχουν αυτό που ήθελαν; Γιατί ότι δεν πετυχένετε απο έναν, πετυχένετε απο το σύνολο. (Αυτό που έγραψα έχει συμβεί, δεν είχε σχέση με σαπιοκάραβα κ.λ.π. απλά αλοίωσα την ιστορία, η ουσία όμως αποτελεί μια πραγματικότητα) και σαν κύριος Ισχυρή προσωπικότητα δεν θα κάνει κάτι πιο δραστικό απο έναν παθητικό άνθρωπο;
Εν ολίγοις χρησιμοποιήσαμε και παραπλανήσαμε την γκάμα των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων στην φύση, χρησιμοποιόντας τα αισθηματά τους και δημιουργόντας τους οργή,θέληση για εκδίκηση, έντονο αίσθημα αδικίας, λύπη και αγανάκτηση. Την αλήθεια δεν την έμαθαν ποτέ, πως λοιπόν να αντιληφθούν ότι κάποιοι χειραγώγησαν τα αισθηματά τους.
Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το ότι ο άνθρωπος που αναφέραμε είναι πράγματι μια υσχιρή προσωπικότητα ή ότι μπορεί να είναι πανέξυπνος, αλλά όποιος και να είσαι, ότι και να είσαι, δεν μπορεί το μυαλό σου να προβλέψει την κάθε δολοπλοκία.
Αυτή τουλάχιστον είναι η αποψή μου και νομίζω ότι η μόνη σχετική προστασία είναι η πληροφόρηση τέτοιων γεγονότων.
Είναι και πολλοί άλλοι.
Όσο σκεφτόμαστε πως εγώ δεν παραμυθιάζομαι, μπορώ ακόμη και σκέφτομαι κλπ τόσο πιο εύκολη λεία γινόμαστε.
Όλοι παραμυθιαζόμαστε και όλοι πιστεύουμε κάποια στιγμή πράγματα που δεν είναι έτσι.
Και όλες οι πλευρές χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους.
Κανένα στρατόπεδο δεν είναι αθώο.
Ακόμη κι εμείς οι ίδιοι χρησιμοποιούμε μερικές φορές μεθόδους χειραγώγησης των άλλων.
Αν το φτωχό μου το μυαλό μπορεί να επιβληθεί πάνω σε κάποιο άλλο χρησιμοποιώντας λίγο καπνό και λίγη στάχτη στα μάτια, ας αναλογιστούμε σε τι βαθμό μπορούν να το κάνουν αυτοί που ελεγχουν πλήθος επιστημόνων και ειδικών και τη συμμαχία των ΜΜΕ.
Πολύ απλοϊκό παράδειγμα, αλλά πραγματικά τρομακτικό σε έκταση είναι η μόδα...
Μαθαίνουμε να μας αρέσουν τα καινούρια, να μας εκφράζουν, να μας πηγαίνουν.
Αν αυτό δεν είναι μορφή υποταγής τότε ποιο είναι?
Από παντού έρχονται και παντού στοχεύουν.
Προβληματίζομαι δεν προβληματίζομαι, σκέφτομαι δεν σκέφτομαι, αντιδρώ δεν αντιδρώ, κάτι έχουν και στο νουμεράκι μου...
Από κάπου θα με πιάσουν, σε κάτι θα με πείσουν.
Η κυρίαρχη νοοτροπία είναι η δημιουργία εχθρών!
Πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος του κακού που θα μας πνίξει, της καταστροφής που έρχεται.
Ουαί κι αλοίμονο αν ο πολίτης πάψει να φοβάται τον εχθρό, τον διπλανό, το δαιφορετικό, τον άλλο.
Θα γκρεμιστεί όλο το κοινωνικό οικοδόμημα χωρίς το φόβο.
Αυτός συντηρεί και αναπαράγει τις κοινωνίες, τις αυτοκρατορίες, τις εξουσίες.
Μόλις τελειώνει ένας εχθρός ένας νέος γεννιέται και αναρωτιέσαι αφου ήταν εχθρός και πριν γιατί δεν επιτέθηκε ταυτόχρονα για να μας λιανίσουν?
Γιατί εμφανίστηκε μόλις τέλειωσε ο άλλος?
Αλλά και γι'αυτούς που αναρωτιούνται υπάρχουν δικλέιδες ασφαλείας ώστε να φοβούνται κάτι άλλο, να πείθονται, να παθιαζονται από αλλού.
Ένας ακόμη καλός τρόπος είναι η διαιώνιση στερεοτύπων!
και πάλι με απλοϊκό παράδειγμα...
Παρακολυθήστε τις διαφημίσεις που απευθύνονται σε γυναίκες και αυτές που απευθύνονται σε άνδρες.
Οι διαφημίσεις των γυναικών είναι ρηχές, "νοικοκυρεμένες", για καθαριστικά, περιοδικά άνευ ύλης, μυστικά που θα τις κάνουν αντικείμενα του πόθου κ.ο.κ.
Αυτές πάλι που απευθύνονται στους άνδρες, είναι σοφιστικέ, προσδίδουν κύρος και αντρισμό, βάθος, δίνουν το πρότυπο του κυνηγού.
Αν πάλι δεν εκφράζουν την ύπαρξή σου ούτε οι μεν, ούτε οι δε, καινούριος εχθρός, είσαι εκτός, απροσάρμοστος, μη ερωτικός, στην απ'έξω!
Απλά καθημερινά πράγματα που από πίσω κρύβουν τη βιομηχανία της υποταγής και του άρτον και θεάματα.
Μας συμβαίνει, το ζούμε, ας μην κάνουμε πως δεν υπάρχει.
Φιλικά
Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΠΛΑ Η ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ...ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ...ΣΑΜΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ??ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...
ΦΩς!

XM;

(Παρεπιπτόντως καλή μου Άτμα, σε χαιρετώ και ελπίζω να είσαι καλά!!!!)
Σίγουρα δε μπορώ να απαντήσω σε όλα αυτά. Αλλά μπορώ να παραθέσω τις δικές μου εμπειρίες. Τηλεπάθεια, ψυχική επαφή? δε ξέρω ειλικρινά. Αλλά είναι εδώ, σε πολλές φάσεις της ζωής μου. Δεν μου συμβαίνει μόνο με δικά μου άτομα. Αλλά και με ανθρώπους που μόλις γνώρισα.
Διάβασα κάπου παραπάνω για την περίπτωση που ο ένας προλαβαίνει τον άλλον στις κουβέντες και στη σκέψη. Δεν νομίζω ότι αυτό έχει σχέση με καμιά ψυχική ικανότητα. Είναι απλή αντίληψη. Κοινός τρόπος αντίληψης. Ακούμε τον άλλον, τον διαβάζουμε, σκέφτεται πιθανότατα με παρόμοιο τρόπο με μας, και έτσι προλαβαίνουμε την αντίδραση του. Μπορεί να μας συμβεί με τον οποιοδήποτε.
Για τα όνειρα τώρα, οι περισσότεροι βλέπουμε. Για να μπορέσουμε να τα εξηγήσουμε χρειάζεται να δίνουμε μεγάλη προσοχή στο τι βλέπουμε και στο τι συμβαίνει μετά. Σχεδόν όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής μου, τα είδα πριν γίνουν και τα περίμενα, τουλάχιστον την αίσθηση που θα μου έδιναν. Έμαθα με τα χρόνια να ξεχωρίζω τα σημάδια (όχι όλα). Τα περισσότερα σημάδια είναι διαφορετικά για τους περισσότερους. Το ασυνείδητο του καθενός εχει διαφορετικά μηνύματα αποθηκευμένα. Κάποια άλλα είναι κοινά, κοινό ασυνείδητο. Όταν βλέπω όνειρο για άλλους, όλοι τρέμουν ![]()
Όταν αισθανόμαστε τα συμβάντα στους άλλους? δε θέλω να συμβαίνει, είναι τόσο τυρανιστικό!!!! Έχω νοιώσει ατυχήματα, ασθένειες, απρόβλεπτα, έρωτες, μηνύματα. Και πάντα έχω εμπιστοσύνη σε αυτό που νοιώθω. Άλλες φορές νοιωθω ότι ο άλλος μου στέλνει μηνύματα και άλλες φορές ότι εγώ έχω αφήσει κομμάτι μου μαζί του/της και παρακολουθώ. Είναι περίεργο συναίσθημα. Εχω αισθανθεί καταστάσεις από την άλλη άκρη της γης και δε μπορούσα να κάνω τιποτα για αυτό, και όλοι μου λέγαν ψέματα, και όταν γύρισα το βρήκα μπροστά μου.
Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα
Η ψυχικη επικοινωνια ειναι κατι που υπαρχει και συμβαινει οπως κι αν ειναι.Αλλοι εχουμε περισσοτερες ικανοτητες αλλοι λιγοτερες, και πιστευω οτι ενα μεγαλο μερος ευθυνεται στο ποσο δεκτικος ειναι ο εγκεφαλος τη χρονικη στιγμη που μιλαμε.Εγω για παραδειγμα μιλαω για ψυχικη επικοινωνια με καποιον που ημουν ερωτευμενη αρα ημουν δεκτικη σε αυτον ενω καποιος αλλος θα μιλαει για ψυχικη επικοινωνια μια στιγμη που τον απασχολει η κοινωνια και αρα θα στραφει εκει και παει λεγοντας.Το θεμα ειναι τα νιωθουμε ολα αυτα, και αλλα περισσοτερα, αγαπαμε και μπορουμε και αισθανομαστε, μισουμε και μεταφερουμε αρνητικη ενεργεια και τετοιου ειδους παραδειγματα , τελικα ομως τι μας μενει απο ολα αυτα!!!!!! Εγω νιωθω και καταλαβαινω αν αυτος που ημουν ερωτευμενη παθει κατι, εγω ταραζομαι, εγω ποναω και τελικα τι μενει?Αυτος οντως εχει παθει κατι αλλα αυτος να ειναι με μια αλλη και ουτε που να καταλαβαινει τιποτα και εγω απλα βασανιζομαι...καλο ε?....και τελικα τι?ετσι ειναι η ζωη..ετσι απλα!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ!
ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΙΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ!
το απλα πιστευω πως εχει να κανει με το οτι δεν συμβαδιζατε στο ιδιο μηκος κυματος.
στο οτι οι σκεψεις σας δεν μπορεσαν να αγγιξουν εστω και λιγουλακι ο ενας τον αλλο.
δεν φταις εσυ ,μα πιστευω ουτε και εκεινος , εκτος αν δεν ειχε κανει εξ αρχης μια εστω προσπαθεια να προσεγγισει την ψυχη σου.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
proswpika mporw na noiwsw oti noiw8ei kai o allos xwris na exw idiaiterh epafh mazi tou
ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΤΕ ΕΒΛΕΠΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ
ΟΤΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΙΜΩΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ
ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΑ.ΤΟΤΕ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ
ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ
ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ
ΕΓΩ ΕΛΕΙΠΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ
ΒΡΕΙ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ
ΟΤΙ Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΘΥΡΩΕΙΔΗ.
ΙΣΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΤΩΝ (Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ
ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ)
Μπήκα εδώ και την πρώτη φορά που διάβασα απαντήσεις του μέλους Manos , σκέφτηκα ΄"είναι αυτός". Οχι τόσο γιατί ξέρω τις απόψεις του γνωστού μου για πράγματα, όσο γιατί αυτά που διάβασα ήταν ακριβώς αυτά που εγώ πιστεύω ότι θα έγραφε ο γνωστός μου, αν ήταν εδώ.
Παρακολουθώ τις απαντήσεις του μέλους Manos όλον αυτόν τον καιρό. Ξέρω ότι ο Manos και ο γνωστός μου δεν είναι το ίδιο πρόσωπο (κάπου διάβασα ότι το μέλος Manos κατοικεί Αθήνα), κι όμως κάθε φορά που διαβάζω τα γραφόμενά του νιώθω ότι ξέρω ακριβώς τι θα πει (όχι τα λόγια, το συναιασθηματικό τους περιεχόμενο). Νιώθω ότι τον "ξέρω", τον "αναγνωρίζω" ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Μπαίνω σε όλα τα θέματα που έχει απαντήσει (ακόμα και αν αυτά δε με ενδιαφέρουν) και κάθε φορά αυτά που διαβάζω απλά εντείνουν κα επιβεβαιώνουν την εικόνα που έχω γι' αυτόν.
Γνωρίζω ότι το ανθρώπινο μυαλό προσπαθεί να κατατάξει τις νέες πληροφορίες σε "ομάδες" ήδη οικείων πληροφοριών. Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί άνθρωποι "μοιάζουν" μεταξύ τους όσον αφορά στην ψυχοσύνθεση. Τέλος μπορεί απλά και να αποδίδω στο Mano χαρακτηρισμούς που ίσως να μην υφίστανται στην πραγματικότητα, επειδή αυτό "εκπληρώνει" τις εικόνες που μου έρχονται συνειρμικά με το όνομά του, παρόλα αυτά.....
Τι λέτε ?
Λοιπόν αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι υδροχόος και ότι αυτόν τον μήνα έχω παρά πολλές ψυχικές διακυμάνσεις! Έχω πολύ δυνατά συναισθήματα σε επίπεδο που άπορο και εγώ ο ίδιος , και το περίεργο είναι ότι κυμαίνονται σε επίπεδα και χαράς και λείπεις και προαισθήματος ότι κάτι θα συμβεί!! Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω? Ίσως να είμαι δεκτής κάποιον μηνυμάτων αλλά το από πού δεν ξέρω , η λόγο του ζωδίου μου να με επηρεάζει ο μήνας. Αν σας συμβαίνει κάτι παρόμοιο PLEASE HELP!!