- Η κοινωνία παρούσα σε ένα “Κρυφό δωμάτιο” - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
d.k
Θεωρώ , ότι αν όντως εκείνος φοβόταν απλά δεν θα της έδινε τα κλειδιά και ίσως να φρόντιζε να έκτιζε ενδεχομένως και την πόρτα την ίδια...οπότε "μάλλον" δεν φοβαται ο πρωταγωνιστής μας στην προκειμένη περίπτωση αλλα ενδεχομένως να κάνω και λάθος , οπότε Ζίπ αναμένω τις δικές σου παρατηρήσεις...
Επίσης φίλε μου , αναφέρεις ότι:"Στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, για το θεατρικό δηλ. έργο που λέμε, εγώ δεν βλέπω αυτή την απαγόρευση του άντρα προς τη γυναίκα, ούτε ως στέρηση κάποιων ελευθεριών της, ούτε πράξη για την δημιουργία φόβου (π.χ αν ήθελα να την φοβήσω εγώ την γυναίκα μου, θα της απαγόρευα να μην μπει σε ένα δωμάτιο ; δεν νομίζω), ούτε επίδειξη δύναμης ή πλούτου. Θα μπορούσα δηλ. να κάνω άλλα πράγματα και για να την φοβίσω και για να επιδείξω σ' αυτήν την δύναμή μου και τον πλούτο μου και για να της στερίσω κάποιες ελευθερίες πολύ πιο σημαντικές από την ελευθερία που έχει κάποιος να επισκέπτεται ή όχι ένα δωμάτιο του σπιτιού του".
Προσωπικά θεωρώ ότι σκοπός του πρωταγωνιστή μας δεν είναι να φοβίσει αλλα να ασκήσει έλεγχο και να υποτάξει...οι κακές μας -εσωτερικές αδυναμίες* και συνήθειες- τείνουν να στοχεύουν σε αυτό...τείνουν να μας αλώσουν μέχρις που καθένας μας , να μην μπορεί να διακρίνει τον ίδιο του τον γνήσιο-καθαρό εαυτό απο τον ενοικούντα εντός του "Άλλο".
Ωστόσο οι παρατηρήσεις μου μπορεί να ακυρώνονται μέσα απο την δική σου οπτική γωνία και σκεπτικό που στο σύνολό του δεν το γνωρίζω επαρκώς , οπότε αναμένω τις δικές σου παρατηρήσεις και θα ξανατοποθετηθώ...
Καποδίστρια...
Έχω την αίσθηση ότι ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισες το θέμα , συντονίζεται με την θεση του Freud και την "πλαστικότητα της ορμής" που μετουσιώνει σε πράγματα μη σεξουαλικά αναδιπλούμενη αλλα με τελικό στόχο την απόλαυση της πρωτογενούς αλλα απωλεσθείσας απόλαυσης της επιθυμίας -σεξουαλικής ικανοποίησης/αναγνώρισης- απο άλλο σημείο εκκίνησης , πιο αναγνωρίσιμου και πιο αποδεκτού....
Νικόμαχε...
Θα επέλεγες τα χρήματα..???
Κηφέα...
Αναμένω περαιτέρω ανάλυση απο σένα και θεωρώ ότι συντονίζομαι με όσα λές...
Hunter1...
Εύστοχες οι ερωτήσεις σου και θεωρώ ότι δεν έγιναν τυχαία...
ΣΗΜ:"Όλες οι τοποθετήσεις δημιουργούν κατα την άποψή μου , την βάση για μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος"

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
χρονια κ ζαμανια εαρινε μου..την θερμη καλησπερα μου
d.k
και γιατι αυτο?δεν υπαρχει δηλαδη για σενα ο τροπος που ανθρωποι με πνευματικα χαρισματα κ τροπους καταφερνουν να αναρριχηθουν σε υψηλες κοινωνικα θεσεις? κ φυσικα δεν μιλαω μονο για το σημερα...
--------------------------------------------------------------
Εαρινε δωσε κι εσυ προσοχη γιατι και οι δυο σας δεν
αντιληφθηκατε τι λεω.
Απαντησα φιλε hunter με σαφηνεια στο ερωτημα σου οπως
ακριβως το εθεσες.Δεν λες τιποτα για πνευματικα χαρισματα.
Ετσι ειπα τιποτα απο τα δυο,αυστηρα αυτα που ρωτησες!
Και το τονισα γιατι ηξερα οτι δεν θα το δειτε.
Φιλε μου αν αλλα γραφεις και αλλα εννοεις,δικο σου το
λαθος.
Και εσυ Εαρινε?Πως παρασυρθηκες ετσι?
Μεταξυ κοινωνικης καταξιωσης και πλουτου,ναι διαλεγω τον
πλουτο,επειδη ετσι θα εχω και τα δυο.
Εννοειται πως ηδη θα εχω τα αναγκαια πνευματικα προσοντα.
Αλλα τα
απροσοντα αυτα δεν τεθηκαν ως επιλογη!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
και γιατι αυτο?δεν υπαρχει δηλαδη για σενα ο τροπος που ανθρωποι με πνευματικα χαρισματα κ τροπους καταφερνουν να αναρριχηθουν σε υψηλες κοινωνικα θεσεις? κ φυσικα δεν μιλαω μονο για το σημερα...d.k
Αναρρωτιέμαι γιατί να θέλει -δεν λέω ότι είναι κακό αναγκαστικά- να αναρριχηθεί σε υψηλά κοινωνικές θέσεις αλλα και τι σημαίνει "υψηλή κοινωνική θέση"...???
Ασφαλώς και γνωρίζω τι εννοείται -λέγοντας- με την καθημερινή έννοια "υψηλή κοινωνική θέση" αλλα με ενδιαφέρει ο δικός σου ορισμός-θέση...
Και αυτό αποτελεί επιδίωξη επιθυμία του "καθ'αυτού εαυτού" μας ή ενός ορισμένου "Άλλου" , ο οποίος ορίσθηκε-δομήθηκε δια μέσου της περιφημης και αναφερόμενης ως "εκ-πολιτιστικής διαδικασίας"..αλώνοντάς μας και κατευθύνοντάς μας..υποκειμενικοποιώντας μας -θά'λεγα- στην κατάσταση ενός καταναλωτικού όντος???
Απορίες...![]()

d.k
d.k
quote:
τυχαιο δεν ειναι τιποτα ..απλως θεωρω οτι οτιδηποτε ή οποιοσδηποτε μενει κολλημενος στην υλη ή απλα θεωρει την υλη σαν βαση..εχει χασει ολη την ουσια ...υπαρχουν για μενα αλλου ειδους δυναμεις ικανες να γκρεμισουν ακομα κ το πιο σκληρο υλικο βαθρο που εχει χτισει καποιος....χρονια κ ζαμανια εαρινε μου..την θερμη καλησπερα μου
d.k
Καλως ορίζω και ανταποδίδω...![]()

d.k
[/quote]
Αναρρωτιέμαι γιατί να θέλει -δεν λέω ότι είναι κακό αναγκαστικά- να αναρριχηθεί σε υψηλά κοινωνικές θέσεις αλλα και τι σημαίνει "υψηλή κοινωνική θέση"...???
Ασφαλώς και γνωρίζω τι εννοείται -λέγοντας- με την καθημερινή έννοια "υψηλή κοινωνική θέση" αλλα με ενδιαφέρει ο δικός σου ορισμός-θέση...
Και αυτό αποτελεί επιδίωξη επιθυμία του "καθ'αυτού εαυτού" μας ή ενός ορισμένου "Άλλου" , ο οποίος ορίσθηκε-δομήθηκε δια μέσου της περιφημης και αναφερόμενης ως "εκ-πολιτιστικής διαδικασίας"..αλώνοντάς μας και κατευθύνοντάς μας..υποκειμενικοποιώντας μας -θά'λεγα- στην κατάσταση ενός καταναλωτικού όντος???
Απορίες...![]()

[/quote]
d.k
d.k
quote:
δεν ξερω το περιβαλλον που υπαρχεις φιλε μου αλλα πιστευω ακραδαντα οτι οπως λεει κ ολαος τα πλουτη δεν φερνουν την ευτυχια κ εννοω την εννοια της ευτυχιας ως προσωπικης καταξιωσης...αν ενας ειναι φελλος ακριβης σαμπανιας κ ο αλλος φελλος ρετσινας πιστεψε τους νομους της φυσικης κ οι δυο θα επιπλευσουν... αν με εννοεις..d.k
Σ'ευχαριστώ για την διευκρίνηση...για μένα ορισμένες διευκρινήσεις έχουν σημασία μεγάλη...
...η αλήθεια είναι ότι είχα καιρό να σε δώ , ξανα-καλωσόρισες...![]()