ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Esotericoσταυρόλεξα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Esotericoσταυρόλεξα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

thoth31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
thothΙδρυτικό Μέλος
05/09/2003, 01:58:39
Γεια σας.

Συνεχίζω (μιας και οι απαιτητικοί esotericoσταυρολεξοholics το απαιτούν) με ένα esotericoσταυρόλεξο με πολλές επιρροές από την εσωτερική παράδοση και βιβλιογραφία.

Όσοι το λύνουν αν θέλουν ας μου στείλουν τις απαντήσεις με την μορφή κειμένου, σε email, στο esoterica@esoterica.gr και εγώ ως ηθική επιβράβευση θα παρουσιάζω τους νικητές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Προσοχή να μου στέλνετε και το όνομα μέλους που χρησιμοποιείτε στο forum

Δίνω το σταυρόλεξο με δύο μορφές:

α)σας δίνω την διεύθυνση μιας εικόνας που παρουσιάζει όλο το σταυρόλεξο, αν θέλετε να το εκτυπώσετε και να το λύνετε με την ησυχία σας.

β)μια εικόνα του esotericoσταυρόλεξου με κείμενο από κάτω μέσα σε αυτό το μήνυμα, αν θέλετε να το λύνετε... online.

Ανοίξτε την εικόνα του esotericoσταυρόλεξου και εκτυπώστε το, εδώ...

Esotericoσταυρόλεξο Νο 2

Ή δείτε το και λύστε το online

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ

1. Πνεύμα-Δαίμονας του καλού στην αρχαιότητα, προστάτης του σπιτιού.
2. Είναι Βόρειο και φωτεινό εντυπωσιακό φαινόμενο – Είναι κάτι παραπάνω απλώς από το άθροισμα των ατόμων.
3. Έτσι ονομάζεται αλλιώς και η Ινδουιστική Τριάδα θεοτήτων (Βράχμα-Βισνού-Σίβα) – Γιος του Νώε
4. Θεότητα του Ήλιου στην αρχαία Αίγυπτο. – Είναι τα άλογα για τους παλιότερους αλλά και τα UFOs στα ελληνικά για τους νεώτερους. – Διπλό ξεπουλάει (πληθυντ.)
5. Λεγόταν πριν BHAGWAN SHREE RAJNEESH – Όμοια φωνήεντα – Παιδί… αρχαίο
6. 365 είχε ο Ήλιος, εδώ ένα (αρχαία) – Σημιτικός Θεός
7. Προϋπόθεση αλλά και… βουνό – «Η συμφωνία της ******» του Μπετόβεν εμπνέει την χαρά.
8. Είναι ο Αστερίξ – Ο νόμος της Δράσης, της Αιτίας και του Αποτελέσματος στον Ινδουισμό.
9. Το… κρατάει ο ψάλτης – Εκφράζει την θεότητα με την μορφή της αρχής και του τέλους – «Δεν το ****** ο νους» σου, πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν.
10. Περνάει… κάτω από την μύτη σου χωρίς να τον καταλάβεις – Υποθέτει – Όμοια σύμφωνα.

ΚΑΘΕΤΑ

1. Μία από τις πιο αρχαίες παραδοσιακές επιστήμες
2. Βραβείο στην αρχαιότητα (λέξη που στην αρχή σήμαινε γεροντικό προνόμιο) – Δεν κάνει τον παπά
3. Επιφώνημα απελπισίας – Σου τον… ζητάνε στην εκκλησία, συχνά.
4. Μπορεί να το κάνει ο Θεός ή ο άγιος (μία γραφή πιο ποιητική) – Τα έχει ο… Οσάμα
5. Μέχρις ότου – Το Υπέρτατο για τον Λάο Τσε.
6. Αν και έρχεται δεύτερος ωστόσο είναι πολύ αγαπητός για το πρώτο πρόσωπο της Χριστιανικής Τριάδας – Η θεά της αυγής στην αρχαία Ελλάδα
7. Αν και δεν έχει γράμματα μπορεί να την… διαβάσει ο ενορατικός – Υπαρχηγός του Χίτλερ
8. Ένα είναι το *** ισχυρίζεται ο Ερμής ο Τρισμέγιστος – Διπλό… γελάει.
9. Την λέει η τσιγγάνα στις παλιές ελληνικές ταινίες – Χωρίς την θέλησή μου (αρχαία)
10. Ιερός ήχος των Ινδουιστών – Η Αφροδίτη της Μεσοποταμίας
11. Χαϊδευτικός Θανάσης – Του έβγαλε το… λάδι, του Ηρακλή
12. Έκλεψε την κόρη της θεάς Δήμητρας – «Είμαστε», στα αρχαία
13. Πρίγκιπας των Δαιμόνων στον Ιουδαϊσμό αλλά και ο μεγάλος πρίγκιπας των Ουρανών – «*** Σόφ», «Χωρίς Τέλος», η υπέρτατη αρχή στο σύστημα της Καββάλα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

05/09/2003, 13:24:04
Εχει 2-3 λέξεις που δεν μπορώ να τις βρώ με τίποτα.... Αυτή τη φορά είναι ΔΥΣΚΟΛΟ.... Θα το στείλω μισοτελειωμένο κ thoth...ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ πες μου ΠΟΙΟΣ είναι αυτός ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ που μου έχει κάνει τα νεύρα κουρέλια πρωί-πρωί...

Communicating at an unknown rate...

05/09/2003, 13:59:39
Oxi!!!
Να μην το πάρει το ποτάμι!
At least not on line...

"Τάδε έφη Avallon"
05/09/2003, 14:50:00
Δεν είπα να μου πει από το topic Avallon...
Aυτό θα με έκανε σαν αυτούς τους ανθρώπους που σου λένε το τέλος σε μια ταινία ή ένα βιβλίο, τη στιγμή που είσαι στη μέση

16/09/2003, 13:43:04
Το "πάγωσε" ο Τρισμέγιστος;....

Edited by - Valnta on 16/09/2003 13:43:47

thothΙδρυτικό Μέλος
16/09/2003, 14:03:45
Όχι δεν το πάγωσα. Απλά περιμένω απαντήσεις. Φαίνεται, ότι αυτό που έβαλα ή ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο ή τα μέλη κουράζονται να σκέφονται και να προβληματίζονται.

Πάντως μέχρις στιγμή η Valnta έχει κάνει την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια. Σχεδόν το έχει λύσει.

Valnta, μου υποσχέθηκες να μου στείλεις κάποιες λέξεις ακόμα που σου έλειπαν αλλά μάλλον το... πάγωσες.

Οι υπόλοιποι, θα έπρεπε να

ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

16/09/2003, 15:42:34
Τις έστειλα..κ διόρθωσα κ κάτι λάθη που είχα κάνει....
Δεν βάζεις κανά πιο εύκολο να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον;

ΚάθυΜέλος
18/09/2003, 11:57:15
Μεγαλειότατε,
(χωρίς ίχνος ειρωνίας βέβαια
τρεις φορές μέγιστος=Μεγαλειότατος)
δεν βάζετε και κανένα δύσκολο σταυρόλεξο ώστε να μην ντρεπόμαστε και μεις να παίρνομε μέρος;

Αλλά πάλι έστειλα τη λύση του.
Πειράζει που η γιαγιά με βοήθησε στο χαϊδευτικό του "Θανάσης";
Ή μήπως χάνω το ....βραβείο;

Αυτή που σας μιλάει από το..μέλλον

18/09/2003, 13:28:36
Πιο εύκολο...πιο δύσκολο...για να μην το κουράζουμε...
ΒΑΛΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ!!!

thothΙδρυτικό Μέλος
18/09/2003, 14:36:18
Ψυχραιμία κορίτσια.

Προς το παρόν θα αρκεστείτε στο γεγονός ότι είστε οι δύο που έλυσαν αυτό το σταυρόλεξο (έστω και με την βοήθεια της... γιαγιάς).

Άντρες, κάντε κάτι, μας φάγαν οι γυναίκεεεεςςςςς...

Αν συγκρίνω πάντως τα δύο σταυρόλεξα που έβαλα εδώ, φαίνεται ότι το δεύτερο ήταν πολύ δυσκολότερο από το πρώτο και μάλλον γενικά δύσκολο.

Το επόμενο ελπίζω να το βάλω την επόμενη εβδομάδα.

Η εξάρτηση, Valnta μου, πρέπει να γίνει σιγά, σιγά, μην μου πάθετε και κανένα Overdose. I am the Mister Exartisioterica.gr

Άρον, άρον Σταυρόλεξον Αυτόν

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

18/09/2003, 15:11:08
quote:
Η εξάρτηση, Valnta μου, πρέπει να γίνει σιγά, σιγά, μην μου πάθετε και κανένα Overdose. I am the Mister Exartisioterica.gr
and I am the Master Overdose...I can handle it...η αναμονή μου τη δίνει...